nem az a lényeg, hogy temetetlen, hanem hogy annak a testnek valamiféle hütőházban kell lennie, egyrészt senki nem fogja neked ingyibe tárolni hónapokig, másrészt ezeknek is véges a kapacitásuk, hogy mennyi fér el benne, stb.
Magára a hamvasztás alkalmára is lehet kérni szertartást.
Amúgy meg ez a szertartásosdi is néha egy vicc... A párom temetését az anyósom intézte, akinek fogalma nem volt arról, h a fia az utóbbi 7 évben hogyan élt, mik voltak az örömei, miken nevetett, mit szeretett csinálni... Egy kezdő temetkezési vállalkozótól kért szertartást, és egy legfeljebb 22 éves kiscsaj mondott óriási zöldségeket a páromról. A párom, ha látta volna, röhögve megjegyezte volna, h "szúrnám..."... Ahelyett, h azok búcsúztak volna tőle, akik szerették, együtt éltek vele, együtt röhögtek vele, és együtt játszottak volna vele. Nagy neve volt MMORPG játékban, nagyon sok játékos eljött a temetésére, akikről a rokonok azt sem tudták, h léteznek, csak én ismertem őket, és a párom zömében velük töltötte az idejét...
Igaz, a szertartáson ezekkel nem voltam elfoglalva, mert csak sírni tudtam, bármilyen zöldségeket mondott is a kiscsaj...
Nem zavar a zsír, nekem elő is írták napi egy kanállal. A teljes kiőrlés ugye nem játszós nálam, de kipróbálom valami jóféle liszttel. Ezt ilyen muffinformában meg lehet sütni?
Az elmúlt két napban annyi jó receptet mentettem le a pinterestről, hogy alig várom, hogy megint legyen időm főzőcskézni. (Ja, meg szűnjön a 40 fok, és lehessen a sütőt búgatni.)
Tegnap egész nap úgy vasaltam, hogy bömbölt mellettem a légkondi.
A quiche-ek közül a spenótos-teljes kiőrlésű miniket pl ha zsírtalanított baconba göngyölöd vagy apróra darabolt kolbásszal szórsz a tetejére, azzal elég jól meg lehet őket dobni, egy kivált egy teljes értékű reggelit. :D
A szertartásra értettem, hogy a pap vagy valaki elbúcsúztatja. Nálunk legalábbis úgy megy ez, hogy az urnát elhozzák a hamvasztóból, és utána ugyanúgy rendeznek rá valamilyen temetési szertartást. Szóval én ezt a részét hiányolnám, enélkül temetetlen a halott.
a lidliben lassan jobb cuccokat lehet kapni, mint a teszkóban (nálunk nincs nagyon más alternatíva, mielőtt még valaki beírná a delikátesz boltokat.......), és ez nem a gluténmentes dolgokról jutott eszembe, hanem úgy általánosságban.
Am nem tom. Ha én napoztam volna ott, szó nélkül tisztes távolságba vonultam volna a gyászoló társaságtól. De az is igaz, h mondjuk kikapcsolódni, feltöltődni mennék oda, nem pedig temetés nézegetni... / De mondjuk túlélhetőnek gondolok egy ilyen "megrázkódtatást"...
Az lehetett volna a legjobb megoldás, ha napokkal előbb kicetlizik a környéket, h itt szeretnének egy temetést tartani, és kérik az idelátogatók megértését, türelmét...
Nem pedig odavonulni, ahol más szórakozik, és kijelenteni/kérni, h itt most akkor temetés lesz, slussz!
Itt mindenki zavart mindenkit. A temetéses társaság a napozókat, és fordítva.
Szerintem pedig ez a búcsú a halottól és ha szép a szertartás, szép a síremlék egy kis vigasz a családtagoknak, persze ez a gonosz emberekre nem vonatkozik, náluk mindegy.
"van aki hazaviszi az úrnát , és otthon is tartja . Nemtom' szabályos-e , de hogy mazopista , az tuti ."
Az egyik nagyon átlátszó ex-topicoló zakkant is írta, hogy a kandallópárkányon tartja mindkét gyermekének porait
, esténként jóéjtpuszival búcsúzva tőlük... Tényleg nagyon súlyos esetnek látszik a kívülálló szemével, de van, aki képtelen az elengedésre, hogy saját magának esélyt adjon a gyógyulásra, egy masszív mazo pedig pláne csimpaszkodik a múlt fájdalmába, tán hogy érezze, ő még mindig él... Elgondolkodtató dolgok ezek, de a más kínján nem tudsz segíteni, csak tanulni belőlük.
Én hallottam olyat , hogy van aki hazaviszi az úrnát , és otthon is tartja .
Nemtom' szabályos-e , de hogy mazopista , az tuti .
Most jut eszembe .... hisz' annak idején én vittem le kocsival anyukám hamvait a váltott kolumbáriumba vidékre (szívszorongató érzés a halott anyádat fuvarozni...imitt-amott megállni , hogy kibőghesd egy kicsit magad) .
A fene se kereste volna , hogy mi lett vele . Aláíratták velem a papírt , és a kutyát se érdekelte tovább .
" ...a hamvakkal teleszórt fürdőbe hogyan mártóznak meg ezek után az ott kikapcsolódni vágyók? "
Fürdőben ? Folyóról volt szó nem ? Az meg tova visz mindent ....
Ha nem zavarta eddig a kikapcsolódni vágyókat , ami trutyit magával hord a víz (állati/emberi ürülék/por/vegyszer/stb.) , akkor egy többszáz' fokon létrejövő maroknyi hamu miért zavarná ? Percek alatt ott sincs , viszi a sodrás .
.... és pláne hogy nincs is kitáblázva : itt nyugszik apám/anyám/akárkim .
Szerintem meg az lett volna a legelfogadhatóbb megoldás , hogy ketten-hárman rálépnek véletlenül (sűrű bocsánatkérés kíséretében) a hülyetyúkra' , oszt' majd odébb vitte volna a napoztatni valóját .
Némelyek már azt se tudják mire viszkessenek a jogaik okán .:-(
Láttam a képet amiről szó van. Sztem a gyászoló rokonság egyik tagja sem akart "balhét" egy ilyen szertartáson, ezért hagyták a fenébe. Am a hölgynek sajnos joga volt ott napozni. Ahhoz viszont senkinek nincs joga, h felvételeket készítsen róla, és azokkal visszaéljen. Az ő bunkósága, egyedül az övé.
Nem tudom, h a hely nyilvános fürdőhely volt-e, és nem tudom, h a gyászoló trsság kapott-e engedélyt a hamvak ott történő elszórásához... Az is egy szempont, h a hamvakkal teleszórt fürdőbe hogyan mártóznak meg ezek után az ott kikapcsolódni vágyók?
Szerintem az lehetett volna a mindenki számára elfogadható megoldás, ha a gyászszertartással megvárják amíg lecseng a szezon, és akkor nincs galiba...