Az itteni MÉH-ből nem lehet sajna kihozni semmit, de azt mondják hogy a Hajdúhadháziból még lehet! :O
Pedig itt lenne egy 250-es Jawa Perak, mondjuk félre rakták, és hallottam hogy egy srác hívta a telepet, szóval szerintem meg lesz mentve. Van itt Böszörményben szép számmal veterános.
Az újságokban hirdetés van, hogy Pannóniákat, meg régi motorokat vásárolnának fel, szóval mire a MÉH-be kerülnének, általában van más kiút is! :D
Kihoztad amúgy? :O :O Gyönyörű lenne! :O Meg nem sok szaladgál belőle amúgy sem...
De ez csak "szerény véleményem szerint" kategória, hülyeséget nem akarok mondani.
Ma láttam egy annyira szép piros Komárt! :P Erre fele egyre inkább kerülnek elő a régi motorok, ez a második Komár egy héten belül, amit látok errefelé, de van egy rakat oldalkocsis motor is, Pannóniától kezdve MZ-ig. A múltkor meg egy gyönyörű Jawa 350-t láttam! Még hogy ezek semmire valók, meg hogy kihalnak.. A fenéket! :P
Szerintem polír, a betűkön látszik, hogy belül kicsit piszkosak(ettől persze még gyönyörű és minden elismerésem Tóth Tamásnak! :D ), persze lehet króm is ugyanennyi erővel, mert az se tökéletes ilyen felületen.
Az egész ország "Zúl"- nak mondja mivel Suhl volt a város ahol készítették ezeket a mopedeket, és a motoroknak az összes matricáján majdhogynem szerepelt ez a felirat, általában a gépgyártásban azok a gépek amiknek hülye megjegyezhetetlen betű és szám kombináció a neve azokra előbb utóbb ráragad valami név, a Suhl szerintem találó nem is zavar. Nem igazán értem Miért van ezzel bajod, hogy így hívják a köznyelvben ezeket a gépeket. A 634-es és 638-as Jawak kaliforniainak hívása nekem is bassza a fülem, a másik kettőre még nem láttam példát.
Köszi, már sikerült megoldani, kifúrtam a csavart a lyukból, szerencsére a csavar gyengébb anyagból volt mint a főtengely, úgyhogy a menetben nem tettem kárt :) És a gyuszival akkor mi a helyzet? Hány tekercs kell ahhoz hogy szikra legyen? És a trabi gyújtótrafója jó rá?
Itt a faluban csak ezt mondják mikor elmegyek vki előtt: -He, Pista figye mán: kisjáva! -Télleg, milyen szar mán, nekem is ilyen vót! :) Szóval itt a faluban a mustang mindenkinél csak kisjáva :) Ez is olyan, egy barom kitalálta hogy kaliforniai a 634-es meg kisjáva a mustang.
Magyarán akkor a főtengelybe bele van szakadva a csavar. Fuh, azt nem lesz könnyű kiszedni, mert a csavar vége bentebb van a lyukban, mint az jó lenne. Kb milyen hosszú a menetes rész?
Sziasztok! Nemrégiben szert tettem egy Mustangra, a tulaj adott hozzá mégegyet ami majdnem komplett, csak darabokban van, a blokkját próbálom összerakni, de most megakadtam. A lendkereket mi tartja a helyén?? A lendkerékben van valami menet, de ami belemenne csavavar az nem megy át a megszakítót pöckölő bütyök furatán, vagy a főtengelyben kéne lennie menetnek? Csak mert nekem olyan mintha beleszakadt volna egy csavar. Amúgy gyújtótrafónak nem jó hozzá a 6V-os 601-es Trabant gyújtótrafója, vagy valamelyik trabié? ÉS a gyújtótekercs az hogyan van eredetileg, mert én mintha úgy láttam volna hogy két tekercs van sorba kötve, de lehet hogy azt elnéztem, mert tartalékba csak egy tekercsem van, és reménykedem hátha elég az is. :) Előre is köszi!
Hát, éppen működött, de gyenguszka volt, egyébiránt kellet a FAGY a Babettára, amiből lett a 634-es, illetve, hogy elférjen a töltőtekercs, 2-3 mm-t köszörültem a gyújtótekercs "sarkából", ezzel ki is nyírtam, mivel kedvem nem volt vele szarakodni, úgyis csak a városban használom, ha egyáltalán használom, ezért visszaraktam a gyárit.
Én már vettem Jávaszimszont (kék Mustang), meg láttam csomó hirdetésben N51S-t, SN51-est, SB51-est...nemértem én ezt... az emberek miért nem tudnak olvasni? :)