Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sunnyogó Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1228
Ez Így van ahogy írtad!! Ezért gyanakszok én is a benzinre mert olyan mintha piszok lenne az injektorba. Egyébként az is furcsa hogy szinte mondenkinél a 4-es hengernél van égési rendelesség!
Előzmény: Sarkany (1227)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1227
Nyugtával dícsérd a napot!
Ugyanezt végigcsináltam én is. Cseréltek a Kalosomban, a négyes hengernél injektort, látszólag megszűnt a hiba, de néhány nap múltával visszajött.
Tett a tankba a szervíz injektortisztítót is. Annyit ért, mint halottnak a langyos szappanos beöntés!
A problémát az oldotta meg végül, hogy egyszer kínomban, mikor éppen bemelegedett a motor, lepadlóztam a gázt kétszer úgy, hogy a motor leszabályozott. Ettől kezdve nincs gondom.

Mikor elmondtam a szervízben csak hümmögtek, de a hiba valószínűsíthető okát és megszűnésének miértjét nem tudták megjelölni.
Abban igazad van, hogy ebben az országban semmi sem az aminek látszik. Nem csupán a benzinkutak, a márkaszervizek sem és még sorolhatnám...

Előzmény: sunnyogó (1226)
sunnyogó Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1226
Azért érdekes az a dolog hogy az a segg szerelő az injektort kitisztította és a hibajelenség megszünt és azóta a lehajtott 170km alatt semmiféle chek-lámpa nem volt hajlandó kigyuladni. Visszatérve a benzinre itt szabolcsban semmi sem az aminek látszik még a mol-kutak sem. Itt mindenki ugy csall ahogy tud!
Előzmény: Sarkany (1224)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1225
Nekem furcsa, hogy nem érhető el elektronikus formában a Net -en

Elérhető, német internetes portálokon, ékes német nyelven.
Tavaly nyáron az 1,4 16V adataihoz is így jutottam hozzá, miközben a magyar nyelvű gépkönyvben meg sem említették, hogy létezik ez a motorfajta is...

Előzmény: Vida Család (1222)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1224
A General Motors által kiadott hivatalos gépkönyvnek jobban tudok hinni, mint bármelyik szerelőnek.
Mivel a figyelmeztető lámpa égett, a hibajelenség fennállt, tehát a szememnek is hihetek.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a hiba nem ott volt, ahol a szerelő kereste. Csak játszotta a nagymenőt, miközben halvány segéd fingja sem volt arról, hogy mit is kellene keresni...
Előzmény: sunnyogó (1223)
sunnyogó Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1223
Azt tudom én is hogy mit ír a könyv!
Mivel végig a járgánynál voltam és figyeltem a leolvasót a saját szememmel láttam az értékeket és mind a megadott értéken belül volt! És még valami ami érdekes, ha egy kicsit meghuzattam elaludt a lámpa, de ha finoman mentem akkor világított! Na most te kinek hinnél a szemednek vagy a kézikönyvnek?
Előzmény: Sarkany (1220)
Vida Család Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1222
Nekem furcsa, hogy nem érhető el elektronikus formában a Net -en szerinetm ez már manapság a cégek alapszolgálatásához tartozik (legalább is informatikában legtöbb esteben így van). Vagy annyira titkos?
Előzmény: ionic-rzf (1213)
lilalo12 Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1221
Sziasztok! Szemezek a Kalossal, szeretném kipróbálni. Tudtok-e Bp-en olyan kereskedőt, ahol megtehetem. Ma újpesten voltam, ott nem volt.
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1220
A szerelő azt mondta hogy minden érték jó tuti hogy a benzin.Azt is mondta hogy mig nem tankolok ismét és kigyulad a lámpa nyugodtan mehetek vele mert minden OK!!

Az Üzemeltetői kézikönyv ugyanerről az alábbiakat írja:

"- Ne vegyünk részt a forgalomban, ha világít a hibajelző lámpa.

Ebben az esetben a járműnek olyan hibája van, amely azonnali javítást igényel. Ha világító hibajelző lámpával tartósan közlekedünk, a motor károsanyag kibocsájtását szabályozó rendszer károsodhat. Ez kedvezőtlen hatással van a gazdaságosságra és a menettulajdonságokra is.

Haladéktalanul vegyükfel a kapcsolatot a legközelebbi DAEWOO márkakereskedéssel a hiba mielőbbi kijavítása céljából."

Szóval, a szerelő valószínű nem ismeri a gépkönyv előírásait. Kibicnek semmi sem drága... :((

Előzmény: sunnyogó (1214)
mephysto Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1219
Marhaság!
Minimum a legújabb szoftvert kell, hogy rátegyék... Nálam ezt ki is hangsúlyozták, hogy az új szoftver (ez volt kb januárban) kitolt határértékeket tartalmazott, mert rájött a gyár, hogy nem jó kiélezni ezeket, ugyanis elég egy pillanatnyi zavar, és már is begyújta a check lámpát.
Melyik szervízben voltál? Mellesleg én általában a MOL-nál tankolok 95-öst és eddig nem volt vele semmi probléma. Na persze az legalább 92-93 oktánszámnak felelhet meg. Ha jobb minőségű benzin kell, akkor irány nyugat, vagy 98-ast kell bele rakni.
mephysto Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1218
Kicsit megcifráztam és sok volt az engine-nek :D

Borító

Típus

Előzmény: Sarkany (1217)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1217
Ez azt jelenti, hogy semmit nem kaptál, vagy csupán a linket nem sikerült beszúrni? :))
Előzmény: mephysto (1216)
mephysto Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1216
Én ezt a könyvet kaptam az 1.2-hez:

1.4 és 1.5-röl szól...

Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1215
Érdekes ez a sok cheklámpa kigyulladás, villogás vagy folyamatos jelzés. Valami nagyon el lehet kefélve a szoftverben, ha csak úgy szíre-szóra sokunknak kiijelez... :((
sunnyogó Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1214
Szegasztok !

Én ma voltam 2000-es szervízen és nekem is világitott a chek lámpa.A számítógép a korábban irtaknak megfelelően égési hibát jelzett. A szerelő azt mondta hogy minden érték jó tuti hogy a benzin.Azt is mondta hogy mig nem tankolok ismét és kigyulad a lámpa nyugodtan mehetek vele mert minden OK!! 98-as mol-os benzin van most benne, eddig 95-ös volt benne és semmi gond nem volt. Tuti hogy 98-ast nem fogok tankolni, főleg mol-kuton. Remélem nektek sem lessz nagyobb gondotok!!

További jó hibamentes autózást. Üdv Sunnyogó

ionic-rzf Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1213
Közös könyv van 1.2-től 1.4 16V-ig?
Akkor egy friss jó lenne mindenkinek.
Ha meglesz az autóm és kapok könyvet is, akkor felteszem valahogy.
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1212
215 oldal az ún "Üzemeltetői kézikönyv" terjedelme, de ez még közel sem teljes. Pl. az 1,4 16V műszaki adatai nincsenek benne.
Beszkennelni sem két pillanat...
Előzmény: ionic-rzf (1211)
ionic-rzf Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1211
Akinek van gépkönyve, az írja már ide, hogy hány oldalas.
Nagy meló lenne valamilyen elektronikus formátumra átalakítani?
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1210
Ha folyamatosan ég, a számítógép ki tudja olvasni, hogy mi a baj...
Előzmény: gentry (1207)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1209
gépkönyv

én ugyan kaptam, azért keresgéltem a neten is, de majdnem biztos, hogy nincs sehol.

Előzmény: Vida Család (1201)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1208
könyöklő, pót-kesztyűtartó

mindkettő nagyon érdekelne, jó lenne kép róla, ha valaki elküldené, beteszem ide a topikba, hogy mindenki lássa.

Előzmény: nord (1197)
gentry Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1207
Folyamatosan. És nem érzékeltem semmi változást, így remélem nem túl nagy a baj. Mikor bejelentkeztem a szervízbe, megkérdeztem a munkafelvevőt, hogy járhatok-e vele a héten, ő azt mondta, hogy ha nincs más motorzaj, vagy füst, akkor igen.
Előzmény: Sarkany (1206)
Sarkany Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1206
Villog vagy folyamatosan ég?
Előzmény: gentry (1205)
gentry Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1205
Tegnap óta világít a check-lámpám. :-( Péntekre kaptam időpontot, majd jövő héten beszámolok, hogy mi a gond (egyébként a kocsi ugyanúgy megy mint előtte, semmi változást nem érzékeltem).
Lovep Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1204
Engem is érdekelne,hogy honnan lehet megszerezni.Letölteni sem lenne rossz,de inkább lapozgatnám.
Előzmény: Vida Család (1203)
Vida Család Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1203
Szia, mi a Schillertől vettük - azt mondták nem érkezett meg. Volt valami félmondat arról, hogy majd küldik, de azt nem mondták mikor.
Előzmény: Lovep (1202)
Lovep Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1202
Éredekes,nekem sem tudtak adni gépkönyvet.Én is majdnem egy hete vettem át.Wallistól hoztam el.Ti hol vettétek?
Előzmény: Vida Család (1201)
Vida Család Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1201
Sziasztok!

Kb. egy hete vagyunk egy 4 ajtós Kalos boldog tulajdonosai. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Sajnos a szalonban nem tudtak adni hozzá gépkönyvet ezért ha valaki esetleg tudja hol lehet estleg letölteni megköszönnénk.

Tamás

nord Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1200
damaging,
mail ment a képekkel.
ZoLiiii Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1199
A hangszórókról: ahogy Sarkany írta,a méretektől kezdve a minőségen át a beszerelhetőségig,mindent megtalálsz 1-3 oldal visszaolvasásán belül.
A váltóolajról: nekem azt írja a kézikönyv; 1.4/8 élettartamig ki nem cserélendő olaj,amit ellenőrizni kell évente /mármint a mennyiségét,és szükség esetén utántöltés/ Az 1.2-nél olvastam cserét.
A fogyasztásról: az elején nem hittem el /jó pár hozzászólásom csak arról szól,hogy mennyit eszik/, de most így 2000km után tényleg visszaesett 1.5 litert a fogyasztása. Ha ilyen ütemben csökken,akkor még megyek cc.12.000km-et,és már abszolut nem kell tankolnom,utána pedig már termelni fogja naftát :)
A nyelestengelyről:még mindig csinálja azt,hogy indítás után,a kuplung felendedésekor hallom a hangját bemelegedésig.Ezt az előző autóim nem csinálták.Most megyek 2000-es ellenőrzésre,ott majd megkérdezem.
Más szempontból minden OK,mondhatni elégedett vagyok az autóval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!