Ez Így van ahogy írtad!! Ezért gyanakszok én is a benzinre mert olyan mintha piszok lenne az injektorba. Egyébként az is furcsa hogy szinte mondenkinél a 4-es hengernél van égési rendelesség!
Nyugtával dícsérd a napot!
Ugyanezt végigcsináltam én is. Cseréltek a Kalosomban, a négyes hengernél injektort, látszólag megszűnt a hiba, de néhány nap múltával visszajött.
Tett a tankba a szervíz injektortisztítót is. Annyit ért, mint halottnak a langyos szappanos beöntés!
A problémát az oldotta meg végül, hogy egyszer kínomban, mikor éppen bemelegedett a motor, lepadlóztam a gázt kétszer úgy, hogy a motor leszabályozott. Ettől kezdve nincs gondom.
Mikor elmondtam a szervízben csak hümmögtek, de a hiba valószínűsíthető okát és megszűnésének miértjét nem tudták megjelölni.
Abban igazad van, hogy ebben az országban semmi sem az aminek látszik. Nem csupán a benzinkutak, a márkaszervizek sem és még sorolhatnám...
Azért érdekes az a dolog hogy az a segg szerelő az injektort kitisztította és a hibajelenség megszünt és azóta a lehajtott 170km alatt semmiféle chek-lámpa nem volt hajlandó kigyuladni. Visszatérve a benzinre itt szabolcsban semmi sem az aminek látszik még a mol-kutak sem. Itt mindenki ugy csall ahogy tud!
Nekem furcsa, hogy nem érhető el elektronikus formában a Net -en
Elérhető, német internetes portálokon, ékes német nyelven.
Tavaly nyáron az 1,4 16V adataihoz is így jutottam hozzá, miközben a magyar nyelvű gépkönyvben meg sem említették, hogy létezik ez a motorfajta is...
A General Motors által kiadott hivatalos gépkönyvnek jobban tudok hinni, mint bármelyik szerelőnek.
Mivel a figyelmeztető lámpa égett, a hibajelenség fennállt, tehát a szememnek is hihetek.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a hiba nem ott volt, ahol a szerelő kereste. Csak játszotta a nagymenőt, miközben halvány segéd fingja sem volt arról, hogy mit is kellene keresni...
Azt tudom én is hogy mit ír a könyv!
Mivel végig a járgánynál voltam és figyeltem a leolvasót a saját szememmel láttam az értékeket és mind a megadott értéken belül volt! És még valami ami érdekes, ha egy kicsit meghuzattam elaludt a lámpa, de ha finoman mentem akkor világított! Na most te kinek hinnél a szemednek vagy a kézikönyvnek?
Nekem furcsa, hogy nem érhető el elektronikus formában a Net -en szerinetm ez már manapság a cégek alapszolgálatásához tartozik (legalább is informatikában legtöbb esteben így van). Vagy annyira titkos?
A szerelő azt mondta hogy minden érték jó tuti hogy a benzin.Azt is mondta hogy mig nem tankolok ismét és kigyulad a lámpa nyugodtan mehetek vele mert minden OK!!
Az Üzemeltetői kézikönyv ugyanerről az alábbiakat írja:
"- Ne vegyünk részt a forgalomban, ha világít a hibajelző lámpa.
Ebben az esetben a járműnek olyan hibája van, amely azonnali javítást igényel. Ha világító hibajelző lámpával tartósan közlekedünk, a motor károsanyag kibocsájtását szabályozó rendszer károsodhat. Ez kedvezőtlen hatással van a gazdaságosságra és a menettulajdonságokra is.
Haladéktalanul vegyükfel a kapcsolatot a legközelebbi DAEWOO márkakereskedéssel a hiba mielőbbi kijavítása céljából."
Szóval, a szerelő valószínű nem ismeri a gépkönyv előírásait. Kibicnek semmi sem drága... :((
Marhaság!
Minimum a legújabb szoftvert kell, hogy rátegyék... Nálam ezt ki is hangsúlyozták, hogy az új szoftver (ez volt kb januárban) kitolt határértékeket tartalmazott, mert rájött a gyár, hogy nem jó kiélezni ezeket, ugyanis elég egy pillanatnyi zavar, és már is begyújta a check lámpát.
Melyik szervízben voltál? Mellesleg én általában a MOL-nál tankolok 95-öst és eddig nem volt vele semmi probléma. Na persze az legalább 92-93 oktánszámnak felelhet meg. Ha jobb minőségű benzin kell, akkor irány nyugat, vagy 98-ast kell bele rakni.
Érdekes ez a sok cheklámpa kigyulladás, villogás vagy folyamatos jelzés. Valami nagyon el lehet kefélve a szoftverben, ha csak úgy szíre-szóra sokunknak kiijelez... :((
Én ma voltam 2000-es szervízen és nekem is világitott a chek lámpa.A számítógép a korábban irtaknak megfelelően égési hibát jelzett. A szerelő azt mondta hogy minden érték jó tuti hogy a benzin.Azt is mondta hogy mig nem tankolok ismét és kigyulad a lámpa nyugodtan mehetek vele mert minden OK!! 98-as mol-os benzin van most benne, eddig 95-ös volt benne és semmi gond nem volt. Tuti hogy 98-ast nem fogok tankolni, főleg mol-kuton. Remélem nektek sem lessz nagyobb gondotok!!
215 oldal az ún "Üzemeltetői kézikönyv" terjedelme, de ez még közel sem teljes. Pl. az 1,4 16V műszaki adatai nincsenek benne.
Beszkennelni sem két pillanat...
Folyamatosan. És nem érzékeltem semmi változást, így remélem nem túl nagy a baj. Mikor bejelentkeztem a szervízbe, megkérdeztem a munkafelvevőt, hogy járhatok-e vele a héten, ő azt mondta, hogy ha nincs más motorzaj, vagy füst, akkor igen.
Tegnap óta világít a check-lámpám. :-( Péntekre kaptam időpontot, majd jövő héten beszámolok, hogy mi a gond (egyébként a kocsi ugyanúgy megy mint előtte, semmi változást nem érzékeltem).
Kb. egy hete vagyunk egy 4 ajtós Kalos boldog tulajdonosai. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Sajnos a szalonban nem tudtak adni hozzá gépkönyvet ezért ha valaki esetleg tudja hol lehet estleg letölteni megköszönnénk.
A hangszórókról: ahogy Sarkany írta,a méretektől kezdve a minőségen át a beszerelhetőségig,mindent megtalálsz 1-3 oldal visszaolvasásán belül.
A váltóolajról: nekem azt írja a kézikönyv; 1.4/8 élettartamig ki nem cserélendő olaj,amit ellenőrizni kell évente /mármint a mennyiségét,és szükség esetén utántöltés/ Az 1.2-nél olvastam cserét.
A fogyasztásról: az elején nem hittem el /jó pár hozzászólásom csak arról szól,hogy mennyit eszik/, de most így 2000km után tényleg visszaesett 1.5 litert a fogyasztása. Ha ilyen ütemben csökken,akkor még megyek cc.12.000km-et,és már abszolut nem kell tankolnom,utána pedig már termelni fogja naftát :)
A nyelestengelyről:még mindig csinálja azt,hogy indítás után,a kuplung felendedésekor hallom a hangját bemelegedésig.Ezt az előző autóim nem csinálták.Most megyek 2000-es ellenőrzésre,ott majd megkérdezem.
Más szempontból minden OK,mondhatni elégedett vagyok az autóval.