Persze hogy boldogan használják, hiszen zenélhetnek, ami a leglényegesebb.
De, a klón max. pótolhatja, nem helyettesítheti a B3-at.
A paksi Gastroblues fesztiválon pénteken XK2, Nord rack, XB1 volt. Az XK2-n a lengyel billentyűs egész ízesen játszott. Mindezek ellenére nagyon más hang jött le a színpadról mint szombaton, amikor B3 adta az orgonahangot. Persze a Hammond fontossága számít a zene stílusától, a hanxerelésétől is.
AZt bírom ebben a topikban, hogy az összes klón ki lett már osztva, míg ha felpillantok a színpadra, vagy megnézek egy tetszőleges videót, boldogan használják őket és nem összeszorított foggal, hogy "...na itt nincs foldback...stb"
igen, ez sajnos csinált trafó... a trafót így is-úgy is el kell mozdítanom, mert a scanner mögötte van. ha pozíció váltással megszűnne a problem, akkor nagyon örülök majd, ha nem, akkor scanner ribild :-(
Nem kell áttenni, megszüntethetõ a szórás a bal oldalon is. Ha eredeti Hammond trafó, akkor egészen biztos, hogy nem maga a trafó (a vas) szór, hanem a hozzá- és elvezetések. "Csinált" trafónál persze más a helyzet.
Pár napja végre láthattam élőben gyermekkorom nagy példaképét, Brian Wilson-t. Brilliáns zenekart kovácsolt össze magának. Sokkal jobban szólnak a dalai ma élőben, mint a korabeli Beach Boys előadásában... A lényeg, észrevettem (az első hang után), hogy Korg CX-3-at használnak, egy kis Motion Sound-ra kötve.
Ha érdekel valakit, találtam egy YouTube videót, ahol 2.53-tól meg lehet hallgatni az orgit a Good Vibrations-ben. Szépen hozza a krémes "Beach Boys" orgona-hangzást.
most ott tartok, hogy bekerült az orgona a helyére, rá van akasztva a leslie, és szobahangerôn szépen szól.
´
ilyen zajra eddig nem emlékszem, valószínû, hogy eddig nem volt ilyen hangja, bár eddig csak a 31H erôsítôvel, és traf´s mélyhangszóróval hallottam, és annak is volt egy kis alap brummja.
tehát a scanner lesz a hibás? ez a mélylüktetés akkor is megvan, ha nem játszom rajta.
a chorus, vibrato hangja viszont hibátlan, nem bugyog.
Ha valaminek több oka lehet és az egyiket elhárítani 3 perc, a másikat meg több óra, akkor a három percessel célszerû kezdeni, ami egyébként sem felesleges munka.
A folyamatos dobogás minduntalan eltűnt a scanner teljes szétszedése és megtisztítása után. Van, ahol kétszer kellett megcsinálnom. Ha fogcsikorgatva is, de másodszor is kiszedtem, utána viszont szuper lett.
Egy óvatlan túlolajozás, vagy idővel elkerülhetetlen kristálylerakódás a rézlemezkéken idézi elő. Enyhébb esetben a vibrátó csak dadog, bugyborékol.
A hozzávezetések rendbetétele kb annyi munka, mint egy emelt díjas sms elküldése. Errõl LittleBig olvtárs tudna mesélni. Ezt tehát a scanner szétbombázása elõtt mindenképp érdemes megcsinálni.