Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Nem, ez akkor már a sclerosis multiplex. A Parkinson-kór egy mediátorhiány, amit egy darabig lehet gyógyszeresen pótolni. Egy bizonyos súlyosságot elérve már nem.
Igazság szerint az autoimmun betegségeknek rengeteg fajtája van, és még több elmélet a kialakulásukra. Ez az egyik. Bizonyíték igazán egyikre sincs még.
ugye az immunrendszer tanulasi szakaszaban meg a magzati korban regisztralodik, hogy mi a sajat, megpedig az alapjan, hogy talalkozik a verrel, vagy sem. ami nincs rajta a listan, az ellenseg. az idegsejteknek van egy olyan speci jellemzoje, hogy be vannak burkolva, es csak ezen a burkoloanyagon keresztul talalkoznak a verrel. igy tehat maga az idegsejt ismeretlen a szervezet szamara. ha ez a burkoloanyag megserul, a szervezet idegen anyagkent regisztralja az idegsejtet es elkezdi tamadni. az immunrendszer erossegetol fuggoen sokaig szinten lehet tartani a beteget, de vannak romlo periodusok, amiket nem nagyon lehet visszaforditani. azt mindenki el tudja kepzelni, hogy ez micsoda rombolassal jar: latas romlasa, jaras bizonytalanna valasa, koncentracio szetesese, hallas romlasa, erzekeles romlasa. gyakorlatilag az ember bezarodik a sajat testebe teljesen ep elmevel.
az a baj ezzel az egesszel, hogy minden betegseg onnantol valik a legrosszabba es onnantol kezd el leggyorsabban romlani, amikortol a beteg nem tud kijarni (ne adj isten agybol kikelni). es hiaba gondolkodom, olyan megoldas nem jut eszembe, ami nem kerul marha sok penzbe. nyilvan ok is vegigzongoraztak mar mindent.
Nálunk két lépcsőházzal odébb lakott egy kerekesszékes bácsi a földszinten, és neki csináltak/csináltattak egy "liftet", amilyeneket szoktak máshol is (ilyen falhoz felhajtós-motoros). De ha tud járni rövid távon, akkor nyilván praktikusabb lenne, ha valahol tárolhatná :((
Nem tudom, hogy ő mozgássérültnek számít-e, de van olyan, hogy akadálymentesítési támogatás. Nem sok pénz, de vissza nem térítendő, talán valami rámpát lehetne csinálni belőle, egy próbát megér...
Részvétem, anyagi kár jelentős :) 13. kötet jön most. És gyorsan olvassák, követelve a többit. Nekünk van focibandás tolltartó és gameboy-játék is. A boxergatyát és a zoknit megvétóztam nyáron németországban.
Hát, szerintem már nagy hozzá. De ez csak az én véleményem, és csak belelolvasás alapján, de szerintem egy 14 évesnek kicsit gyerekes.
Ó, ez igazán nem lesz nagy durranás, simán bevonva zöld marcipánnal, meg cukormázzal felfestve a vonalak...valahogy eszközölök kaput, labdát, játékosokat már nem hiszem :)
pont azt akartam kérdezni, ő milyen tortát kap :))) azt is fényképezd le lécci, az én kisebbikem is nagy focirajongó (konkrétan semmi más nem érdekli) :))
Remélem, meglesz, kap focipálya tortát, meg beszereztem már a Vad focibanda első 3 kötetét. Ha bejön neki, megkapja a köv. 3-at karácsonyra :))) (nem és nem vagyok hajlandó mindenféle vackot venni, azt úgyis megveszi az apu.)