Szerintem lesz még alkalom. :) A hírlevél megy folyamatosan, úgyhogy majd értesülsz a dátumokról. Remélem lesz német és/vagy cseh állomás is, bár ez utóbbit még egyszer sikerült beleszerevezni a turnéjukba...
Tegnap sikerült meghallgatnom végre az új lemez promóját! Nekem a '97-es "Dark Days In Paradise" album óta ez tetszik a legjobban! Nem nagyon értem a két újra felvett '90-es dal apropóját, de azért nagy bajom sincs velük. A balladák viszont nagyon szépek lettek (nem szokásos felépítésű lassú számok!)...a hangzás is remek...ezúttal nem trióban nyomják...itt-ott fúvosok és billentések is feltünnek. A Willie Dixon-féle "You Know My Love" pedog egyenesen döbbenetesen jó! Így nem lehet gitározni :)
Sajnos Blackmore bulijait eddig nem sikerült elcsípnem, talán az új lemez turnéját vhol elkapom. Minnyá nézem is a turné dátumokat...
Szerencsére számos élő gitáristen található a mai rock/blues színpadokon is! Sőt...
Mindenki megválaszthatja a sajátját. Nekünk Gary az! Ebben vitatkozni nem is érdemes szerintem... Párszor már lefutottuk/lefutották ezt a kört itt az index fórumon.
kedves Robert William, ha felveszem a honlapon keresztül Veled a kapcsolatot, tudsz segíteni hogy eljussak én is? magányos blueserlány kategóriában indulnék....
Háát igen, már csak e miatt is érdemes feliratkozni a hírlevélre a www.garymoore.hu weblapon!
Tavaly novembertől szerveződik ez az utazás. Sajna a jobb jegyek már az első két hét alatt elfogytak, de ha valaki nagyon szeretne jönni azért még szerezhető jegy néhány hátsó szektorba...ami persze nem jelent rossz helyet: most újítják el a Wembley Arena-t is...állítólag elég szuper lesz!
A Queastor Travel-el közösen szerveződik a dolog. Talán még tudnak foglalni rep.jegyet, szállást is:
A többség a koncert elötti napon, április 3-án (hétfő) reggel utazik, hogy némi városlátás is beleférjen a kiruccanásba és a buli másnapján 5-én (szerda) érkezik haza. Jelentkeztek komplett családok, magányos blueserek és rutinos lelkesedők egyaránt :)
Március 27-én végre megjelenik a tavaly nyáron Dublinban rögzített emlékkoncert anyaga, melyen Gary és barátai, korábbi Thin Lizzy muzsikusok egy 75 perces programmal tisztelegnek Phil Lynott munkássága elõtt. A 10 számos programon kívûl, további 30 percnyi érdekesség is található a kiadványon!
Elég jó kis anyag lesz:
Walking By Myself Jailbreak Don't Believe A Word Emerald Still In Love With You Black Rose Cowboy Song The Boys Are Back In Town Whiskey In The Jar Old Town/Parisienne Walkways
Továbbá :)
Április 24-én jelenik meg az új Gary Moore album!
A korábbi hírekben említett rock albumon kívül egy másik lemezt is készít/készített Gary, mely április 24-én jelenik "Old New Ballads Blues" címmel.
Az új tételeken kívül két régebbi Gary Moore dal átdolgozott változatát és további feldolgozásokat is találunk majd.
A korábbi karcosabb, keményebb blues albumoktól eltérõen ezúttal Gary melódikusabb, dallamosabb oldala érvényesül, természetesen nem mellõzve a már megszokott blues hatásokat sem...
Dalcímek: 1. Done Somebody Wrong 2. You Know My Love 3. Midnight Blues (2006) 4. Ain't Nobody 5. Gonna Rain Today 6. All Your Love (2006) 7. Flesh & Blood 8. Cut It Out 9. No Reason To Cry 10. I'll Play The Blues For You
Egyelőre ennyi :)
Most már csak a hamarosan induló közös B.B. King/Gary Moore turné programja maradt rejtve :)
Szerencsére egy kisebb, 30 fős hazai különítmény azért tiszteletét teszi majd Londonban, a Wembley Arénában megrendezésre kerülő bulin. Április 4-én, Gary szülinaján várhatóan nem kicsi élményben lesz részünk ;)
Azoknak akik nem látogatják a www.garymoore.hu honlapot:
Készül az új album! Gary tavaly december óta dolgozik új albumán, mely várhatóan 2005 õszén kerül a boltokba. Egyelõre semmi konkrétum nem áll rendelkezésünkre, mindössze néhány tavalyi interjú (2004 november-december), melyekben már beszélt terveirõl.
"Itt az ideje tovább lépni. Nem szeretek hasonló dalokat írni újra meg újra. Az új szerzemények ezúttal nem blues dalok lesznek, meglepõdnél ha hallanád õket! Ismét az ír muzsika inspirált. Az hogy ismét ilyen jellegû dalokat írok, annak is köszönhetõ, hogy nagyon sok idõ telt el a legutóbbi alkalom óta. Most viszont sokkal mélyebbre ástam a témában, egészen az igazi tradicionális, régi akusztikus ír népzenéig."
Gary házi stúdiójában dolgozik 8-10 dalon, melyekhez új producert is keres, hiszen ezúttal szükséges egy külsõ szemlélõ is az album tökéletesítéséhez. A jól bevált londoni stúdiók helyett ezúttal egy Dublin és Galway között félúton található ír stúdiót, a Grouse Lodge Studio-t nézte ki magának. "Ez egy tökéletes hely lenne az ír album elkészítéséhez." Gary továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy a felvételekhez megszerzi régi cimboráját Neil Cartert, aki 1984 és '89 között állandó zenésztársa volt, úgy a stúdióban, mint a turnékon is. Neil jelenleg egy brighton-i zeneiskolában tanít (többek között Gary legidõsebb fiát, Jack-et is!) és nem tartja nagyon valószínûnek a "visszatérést". ( "Ask Neil Carter!" c. topikunkban az egykori billentyûs-gitáros-énekes-dalszerzõ személyesen válaszol a rajongók kérdéseire!)
Hamarosan további hírek az új lemezzel kapcsolatban!
Amúgy Gary nagy formában van! Hétfőn a Dick Heckstall-Smith emlékkoncerten 5 Cream dalt nyomtak el Jack Bruce és Gary Husband társaságában! Ahogy néztem (hallgattam) teljesen rendbe jött a keze. :)
Augusztus 20-án nagyszabású emlékkoncertet rendeznek a 19 éve elhunyt Philip Paris Lynott tiszteletére!
Az igazi apropója az eseménynek - Phil 56. születésnapján túl - az az életnagyságú bronz szobor, melyet elõzõ nap, 19-én fognak leleplezni Dublin belvárosában, az egyik legnépszerûbb sétálóutcában, a Grafton Street-en.
A koncerten természetesen számos korábbi Lizzy muzsikus fellép majd, így Scott Gorham, Brian Downey, Brian Robertson, Eric Bell vagy a Skid Row-ból ismerõs Brush Shiels is, de a fõ attrakció - ahogy a plakát is jelzi - Gary fellépése lesz!
Fantasztikus estének ígérkezik! Aki teheti mindenképp keresse fel Dublin városát erre a hétvégére!
Igen, Brian Downey mostanában inkább blues bandájával van elfoglalva. Öregesen koncertezget írországban és Angliában. Szerintem az ő életéből már nem hiányzik a Lizzy, nem hiszem hogy szeretné csinálni.
Pont ma mesélte egy ismerősöm, hogy az idei turnén Marco Mendoza helyett egy fiatal gyerkőc a basszusgitáros. Ez így már annyira nem mozgat meg, bár tény, hogy John Sykes akár egymagában is megéri a beugró árát!
Azért persze jó lenne egy olyan koncerten ott lenni, ahol a következő felállás nyomná, a jobbnál jobb Lizzy nótákat:
John Sykes - ének, gitár
Gary Moore - gitár, vokál
Scott Gorham - gitár, vokál
Brian Downey vagy Tommy Aldrideg - dob
Darren Wharton - billentyű, vokál
Marco Mendoza vagy Bob Daisley - bassusgitár
Erre mondják, hogy esélytelen :)
Tegnap viszont megkaptam a korábban emlegetett Strat Pack DVD-t!
Kicsit langyosak az előadások rajta...David Gilmour, Brian May se hozza legjobb formáját...Ronnie Wood viszont egyenesen botrányos...mint mindig :)
Biztos az elfogultság is hozzájárul, de Gary annyival komolyabb produkciót nyújt, mint a többiek...talán csak Hank Marvin és Alvin Lee játéka olyan, ami elvárható ilyen nevektől. Akkor nagyon szomorkodtam, de most már nem bánom, hogy nem utaztam ki erre a bulira Londonba...bár Gary "Red House" feldolgozás nagyon komoly. Hendrixnek is tetszene, tuti!
Kicsit megkésve reagálok a hozzászólás egy részéhez, de csak most olvasgattam utána az 'új' Thin Lizzynek a neten. A lényeg: Már 1994-ben turnéztak japánban ilyen néven, csa a dobos Tommy Aldridge helyett egy bizonyos Brian Downey volt...
Tehát valszeg nem a névhasználattal van bajuk a régi tagoknak, legalábbis Downeynak.
Tavaly nyáron volt szerencsém "ráerőltetni" a Budapest Rádió hallgatóira az egész albumot!
Don küldött belőle egy dedikált példányt, amin egy bónuszdal is található...bár nem igazán passzol a lemez hangulatához...utólag találtak valahol egy dalt, amit akkortájt írtak.
Kedvenc koncept albumom!
Itt olvashatsz egy tavalyi Don interjút, beszél a K2 készítésésről is.
"On ‘K2’ there’s a song called “Sea of Dreams, Part One” – he (Gary) played most of that guitar part without having heard the track."
Without having heard it?
"Yeah. He was just responding to what he was hearing in the cans [headphones]. It’s some of the most stunning guitar playing I’ve ever heard in my life. On my album. I think he was only in for three hours, and then we all went to the pub. That was that."
Talán ha 15-20 évvel ezelőtt lett volna egy lehetőségem hogy kicsit kimenjek az emeletes buszokhoz, talán csak kihúztam volna valahogy a zsúfolt programot...:)))
Amúgy pont a Deep Purple topicban hoztam szóba Don Airey albumát a K2-t amin Gary is játszik. Ismered? Abban az időben nagyon jól beosztották hárman Cozy Powellel hogy mikor melyikük albumán szerepeljenek együtt:))
Francnak se kell az idegeskedés, hogy vacsi után Yes koncertre menjek vagy inkább Cream reuion bulira a Royal Albert Hallba, vagy esetleg nézzek meg egy Deep Purple koncertet.
Szörnyű lehet az életük odaát :)
Pár éve mikor kint voltam, kezembe akadt egy szórólap, az akkori programmal. Hát egy hónap alatt, minden nap olyan zenekar/előadó koncertezett, amit tuti megnéztem volna.
Sajnos nekem eddig még kimaradt a Skid Row Gary bandái közül, én csak a Colosseum II-től ismerem az albumait. (Hozzám idáig csak a nagy barokk zeneszerző nevével fémjelzett Skid Row-k jutottak el:))))
Mindenesetre ha netán Londonban élnék, akkor még problématikusabb lenne hogy a sok jó buli közül melyikre menjek el.
Érdekes, hogy Írországban nagyon hamar híressé vált! Van egy '68-as magazin, ahol már egészoldalas címlapfotón hozzák...az első Skid Row album pedig 1970-ben egyenesen slágerlistás volt Nagy-Britanniában. Pedig nem egy egyszerű anyag :)
Azért lehet, hogy a Ravi jobban nyomja szitáron! :)
Apropó George Harrison!
'92-ben felléptek együtt a Royal Albert Hallban és eljátszották -természetesen- a "While My Guitar Gentle Weeps" című alapvetést. Ha lenne időgépem, biztos az 1992.04.06. lenne az egyik dátum amit beállítanék.
Szerencsére pár éve sikerült megszerezni a bulit elég jó minőségben. Iszonyat mit gitározott Gary aznap (is)!
Kár hogy akkor még nem volt annyira ismert (illetve még talán semennyire sem a koránál fogva...),. Biztosan meghívta volna George Harrison a Banglades segélykoncertre Ravi Shankar helyett.:)))))
Az elmúlt napokban Makámon, After Cryingon (2-szer), illetve (előzenekarként fellépő) Fugató, Inkább Holnap koncerteken voltam.
Jegyem van már a Nightwish, Dream Theater, RÉghyemesE bulikra, illetve a Malmsteen koncertre is szeretnék elmenni.
De tervbe még véve Ghymes, After Crying-SBB, Vedres Csaba + Kairosz koncertek is, a szigeten Accept, összel meg Aréna és Royal Hunt. Jó koncert az van bőven, csak bírja az ember....
- Pain Of Salvation (iszonyat jó buli!!! hihetetlen mekkorát zenéltek!)
- Alanis Morisette (rossz helyszín választás, mégis hatalmas élmény!)
- Mark Knopfler (vérprofi előadás, remek hangzás, kicsit flegma Knopfler)
és még csak most lesznek olyan bulik, mint a Robben Ford, Pet Metheny....ez a londoni Gary koncert....áááhhh, nem lehet ezt bírni!
Don Aireyvel leveleztem egy-két éve, nagyon kedves arc. 2002-ben összefutottam vele egy Gary Moore koncerten :) Tényleg nem lenne hülyeség összehozni őket!!!
Jon Hiseman is benne lenne szerintem! Majd most jól megkérdezem Londonban :)
A basszer John Mole nem tudom, hogy aktív e még, de az első lemezn Neil Murray volt a basszugitáros, talán őt is be lehetne fűzni. Nem sok vizet zavar mostanság.
Van egy Colosseum II videóm '78-ból, az utolsó bulik egyike volt. Iszonyat mit zenéltek élőben is!
Ezt a Webber albumot még nem ismertem, de azt hiszem lassan itt lesz az ideje!:)))
Annak a Colosseum II-nek sem ártana amúgy egy reunion koncertet rendezni! Csak Don Aireynek kéne valahogy találni egy szabad estét a naptárban, mert amennyit az a pali dolgozik szerintem már le van kötve 2 évre előre....
Nekem amúgy igen megnehezíti a koncertválasztást, hogy majdnem mindenevő vagyok (rock, progrock, hard, heavy, rytmn&blues, folk), és azért mostmár itthon is elég sok érdekes buli van, mindre úgyse lehet eljutni.
Egyébként ismered Andrew Lloyd Webber "Variations" c. albumát? A komplett Colosseum II játszik rajta. Szerintem klasszikus darab!!! '78-as megjelenés.
Már a borítója se semmi :) Gyanús az a Flying-V ott a háttérben :)
Mindenesetre jó kis zene, itt-ott jazz-rockos elemekkel és nagyon szép hangszereléssel.
Én sem állok most valami fényesen, de valami fapadosat azért megpróbálok szerezni. Azt érzem, hogy nem kellene ezt a bulit kihagynom :) Ha minden igaz lesz egy photo-pass-em, úgyhogy majd kattintgatok erőteljesen. Majd ide is beszúrok egy-két képet ha hazatértem...
Nem rossz a program Garyvel meg Jack Bruce-al, pláne úgy hogy a Colosseum meg Mick Taylor is fellép, de sajnos most ez nem fér bele a költségvetésembe.
Közben találtam magamnak egy júniusi programot :) ...pontosabban: :(
Június 6-án, a nemrég ehunyt Dick Heckstall-Smith emlékére rendeznek jótékonysági koncertet a londoni Astoriában. A koncerten Jack Bruce és Gary Husband társaságában Gary is fellép majd!
Az Octopus még nincs meg az első 3 közül. Ezeken közreműködik Gary is (igen jeles társaságban). Az viszont számomra nem derült ki egyértelműen hogy melyik számokon játszik Gary és melyikeken Clem Clempson, illetve sejtéseim vannak a stilus alapján, de azért jó lenne biztosan tudni. Nincs valami infód róla, hogy mely számokon gitározik Ő?