Keresés

Részletes keresés

zako Creative Commons License 2000.11.24 0 0 277
Hello Truth,

OFF ON
(Azért válaszolok itt és nem e-mailben, mert talán másnak is hasznos lesz az info. Egyébként inkább a zako1@mailbox.hu címet javaslom, azt használom azóta)
OFF OFF

az Igazságot megvallva (he he) nem vetettem alá alaposabb tesztelésnek, de semmilyen negatív tapasztalatom nem volt vele kapcsolatban.

Az EE egyszerűen az East Europe rövidítése, nálunk és Kelet-Európában csak ezt a verziót forgalmazzák, ez magyarul, csehül, németül és lengyelül tud. Funkcionalitásban nincs különbség a kettő közt.

A tulajdonságok, amelyek számomra nagyon kellemesek, a következők:

1. Áttekinthető OSD-menü + előlapi LCD-panel: minden beállítás grafikus képernyőn végezhető el, de akkor sincs gáz, ha a család éppen a kedvenc műsorát nézi, mert a ShowView-kódokat pl. be lehet írni a LCD panel segítségével is.

2. ShowView: mostanában rászoktam, igaz, kell hozzá egy jó műsorújság, amely közli ezeket a kódokat, és eddig még nem találkoztam rossz kóddal. Nem árt pár percet utánállítani, mert általában csúsznak a műsorok a reklámok miatt.

3. Brutálisan pontos és gyors szalagcsévélés: a Pana videók híresek erről, de azért némileg meglepődtem, amikor először kipróbáltam... :-) Fokozatosan gyorsul illetve a kívánt pont elérése előtt lelassít... Nagyon profi.

4. Teletextről beállítja a pontos időt: egyszerűen imádom!

5. SP/LP: 10 órát rögzíteni egy 5 órás kazettára látható minőségromlás nélkül, csak állóképnél duplázódnak meg a zavarcsíkok.

6. Egyéb apró figyelmességek: ki lehet kapcsolni az LCD-kijelzést (ha alvás közben zavarna), NTSC-lejátszás, Programme List (az időzítve felvett műsorok listájának megjelenítése és gyors odacsévélés), adók nevének megjelenítése Teletext alapján, Q-Link, 2 AV-csatlakozó, Power Save, stb.

Két színben kapható, nekem jobban tetszett a fekete, de az ezüst is jól néz ki.

A távirányítója kissé nagy (nehezen lehet egy kézzel kezelni) és túl sok gomb van rajta. Apropó, a VPS nálunk nem működik, de ez valószínűleg a kábelszolgáltató hibája. Műholdról nem tud VPS-t.

**** Werner Zsolt ****
Utánanéztem a műholdon keresztüli VPS-nek: csak néhány gyártó (pl. Nokia) készüléke tudja, a többi nem.

Végül néhány technikai adat:

videó jel-zaj viszony: >43 dB
hang dinamikasáv: >90 dB (Hi-Fi)
hangfrek. átviteli sáv: 20 Hz - 20 kHz
nyávogás: 0,005% Wrms/hi-fi
tömeg: 3,9 kg

4 videofej, 2 hi-fi audiofej, 2 forgófejes helikális letapogatás

szalagsebesség: 23,39 mm/s (SP) és 11,7 mm/s (LP)

Remélem tudtam valamit segíteni.

Előzmény: Truth (276)
Truth Creative Commons License 2000.11.23 0 0 276
Olvasgattam a topicot és nagyon megijedtem, én most akartam sony-t venni a 700-as és 600-as között gondolkodtam, de most bejött a pana 612-es, bár erről még kevesebb infót találni.
Mi a véleményetek?

Zako! Milyen a pana NV-FJ612EE ?

Köszi

Macika Creative Commons License 2000.11.10 0 0 274
Az optikai kábelt nálunk is 99 októberében behúzták.

Mind a mai napig sorosan jön ennek ellenére.

A UPC azt mondja, hogy amíg nem sikerült megcsinálni a hurkot (tehát visszaérni az optika másik végével a kiindulópontra, addig csak akkor indítja el a szolgáltatást rajta, ha lejárt a határidő. Valószínű, hogy ez fog történni.

Sajnos ez a határidő jövő év vége, tehát még majd 14 hónapunk van, így sorosan, sokkal silányabb minőségben.

Előzmény: Werner Zsolt (273)
Macika Creative Commons License 2000.11.08 0 0 272
Nincs jogom kétségbe vonni igazmondásodat. De furcsállom. Ui. több UPC-nél dolgozó ismerősöm egybehangzóan állította (akkor áprilisban, amikor ezt írtam), hogy MINDENÜTT, ahol optikai kábelen jön az adás, ott sztereóban jön.

Valószínű, hogy – a csillagpontos kiépítés ellenére – nem az optikai kábel jeleit kaptátok eddig. Nálunk is úgy van, hogy több mint egy éve csillagpontosak vagyunk, tehát minden lakáshoz külön kábel megy, de a jel soros kábelen jön. Ezt támasztja alá az is, hogy a VOX-nak nem lehetnek térerő-problémái, csak ha nem optikán jön. Kivéve, ha az egész kerületben rossz volt a VOX, tehát a betáplálás helyén volt gyenge a jel, vagy esetleges interferencia lépett fel. Nálunk az ORF1-gyel van ilyen probléma, hogy valamiért interferál a Petőfi rádióval, így élvezhetetlen. Ígérik, ahogy átkötik optikára, minden megoldódik. Enek kicsit több, mint egy éve (az ígéretnek). Aztán a továbbiakban teljesen reménytelen, mivel a VII. kerületben lakom, és csak akkor lehet bekötve optika, ha sikerül felbontani bizonyos Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utakat. Erre viszont nem adnak ki engedélyt. Ezen a ponton harap a saját farkába a kígyó.

Előzmény: Werner Zsolt (271)
whisper Creative Commons License 2000.10.19 0 0 269
Nkem eddig minden videókazi bevált, egy kivétellel, azt alább részletezem. Szerintem a legnagyobb nyúzópróva az állóképezés. Ha ott elég sokáig megmarad a kép tisztának, akkor jó a szalag. Ha az idő múlásával egyre több fehér pont (hangya, zaj) jelenik meg, akkor gyenge.
No az egyetlen feketebárány VHS kategóriában a Phillips. Két típus van tőlük, ami nekem bekerült a többi közé. Az egyik (majd megnézem a jelölését) annyira gyenge volt, hogy a felvett műsor harmada nem látszott (!!!). A másikon legalább volt jel, de az állóképnél néhány mp múlva erőteljes hangyásodás jelent meg, madj teljesen eltűnt a kép. Ezzel nélam a Phillips leírta magát örökre.
csibesz Creative Commons License 2000.10.19 0 0 268
Próbált közületek valaki Philips S-VHS kazit? Sötétkék csomagolás, papír tok. A 180'-es 1.250; a 240'-e 1350HUF. Elég reális ár. Vettem egyet próbára, de még nem volt időm tesztelni./6600 jvc/
rizo Creative Commons License 2000.10.18 0 0 267
Na megtaláltam a videón a "ShowView mapping" menüt... márcsak egy olyan ujságot kell szerezni, amiben benne van...

A kazetta témához: a mult hétvégén vetten a METRO-ban egy TDK csomagot (180,195,240) ~1300 FT-ért...

R.

whisper Creative Commons License 2000.10.12 0 0 264
Nagyon szívesen! Igazán semmiség volt!
Előzmény: zako (261)
hkr Creative Commons License 2000.10.12 0 0 263
Szüleimmel egy videostúdiót üzemeltetünk jópár éve. Ott szinte minden cucc Panasonic, ami meg nem, az eleg gagyi is... Személyes tapasztalat szerint a Pana a legjobb videóban. Egyébként a legjobb videó is vacak, ha rossz minőságű szalagot használ az ember, tehát a kazettán SZVSZ nem szabad spórolni. Talán érdemes is lenne a kazettákról is beszélni ebben a topikban. És VHS/SVHS kazetták között a BASF (manapság EMTEC) termékeket találtam a legjobbnak, most épp PHG szalagot használok, és szerintem egész jó, de kiváncsi lennék mások tapasztalatára is.

Most otthonra is akartam egy videót (VHS), és némi töprengés után egy HD647-est vettem, ami ugyan kifutó modell, de ez tetszett a legjobban a kínálatból. Meglepően jónak találom mindenben, a mechanikája csendes, és olyan simára tekercselte a szalagot, hogy apám nem is akarta elhinni, a kazi már használva volt.

Gondoltam, kipróbálom a ShowView-t. Beállítottam egy HBO filmre, és figyeltem, mi történik. A felvétel elindult kb a programozott idő előtt másfél perccel, és kiírta: "The program has already started." A film végén meg a programozotthoz képest még 5 percig ment a felvétel, és akkor állt le, amikor a következő film előtt a HBO elkezdte nyomni a "18 éven felülieknek" feliratot... Ezek szerint működik a HBO-n a VPS/PDC?

rizo Creative Commons License 2000.10.10 0 0 262
Az csak az én videóm sajátossága, hogy felvételkor sokkal hangosabb mint lejátszáskor? LP és a pause csak tovább hangosítja...
R.
zako Creative Commons License 2000.10.06 0 0 261
Ma vettem egy Y-scart kábelt - 1400 HUF :-( -, és szépen sorbakötöztem őket, ahogy írtad. Már megbékéltem azzal is, hogy csak videón keresztül nézem a műholdas adókat. És persze a hifi is a videóra van kötve, akárcsak Nálad. Most mintha javult volna a képminőség is, persze még nem DVD-Quality... Kösz a segítséget.

Zako

Előzmény: whisper (257)
zako Creative Commons License 2000.10.06 0 0 260
Kedves Zsolt,

bocs, hogy ilyen sokára reagálok, de most jutottam netközelbe.

Érdekes, a VOX nálunk is gyengébben jön... Illetve mostanában az Eurosport is. :-(

A ShowView kérdés azóta megoldódott: a csatornák egy részét gond nélkül felismerte a szám beirása után, a többinél meg rákérdezett. A VPS-t idő hiányában még nem volt időm kipróbálni sajnos, de a hétvégén megpróbálkozom ezzel is.

CoV: óh, az egyik kedvenc lapom volt még anno a Commodore-os időkben... Már akkor megvalósította az infotainmentet, amikor még azt sem tudtuk, mi az... Szó szerint rongyosra olvastam őket... Köszönjük Neked és a többi szerk. tagnak!

Köszönettel:

Zako

Előzmény: Werner Zsolt (254)
jbt Creative Commons License 2000.10.06 0 0 259
Egyébként a videók az átmenő jelt (ha be van kapcsolva a készülék) általában erősitik is, hogy a kimeneten a szabványos jelszint jelenjen meg.
Persze ez nagyon modellfüggő szolgáltatás.

jbt

kicsicsillag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 258
whis kedves házimozirendszer? és még panaszkodsz....
whisper Creative Commons License 2000.10.06 0 0 257
Zako, remélem nem gond, ha csak a videón át megy. És így a legegyszerűbb a kábelezés, mert minden elosztó jelszintesést okoz. Én pl mindig a videón át nézem a TV-t, mert a hangot így tudom levenni a házimozi felé sztereóban.
Előzmény: zako (256)
zako Creative Commons License 2000.10.05 0 0 256
"Műholdvevő egy scarttal be a videóba, majd a videó másik scart kimenete be a TV-be."

Igen, ez oké, én is így kötöttem, de így csak videón keresztül tudom nézni a műholdas csatornákat...

Azért kösz.

Előzmény: whisper (255)
whisper Creative Commons License 2000.10.04 0 0 255
Német adók: RTL2, SAT1 és 3SAT ad VPC/PDS jelet, legalábbis UPC kábelen. A magyarok nem.

A bekötési tanácsnál nem vette be a nyilacskáimat, így kiírom: Műholdvevő egy scarttal be a videóba, majd a videó másik scart kimenete be a TV-be.

zako Creative Commons License 2000.10.03 0 0 253
A másik videót (a régebbit) azonnal lenyúlták a szüleim :-) így ez a megoldás kiesett, illetve félek a jelveszteségtől is. Whisper kolléga javasolta korábban (246), hogy egy scart-elosztóval oldjam meg a kérdést. Te, mint elektronikához (is) értő ember, mit szólsz ehhez? Gyakorlatban kivitelezhető (jelveszteség, videó és beltéri jelének "összeakadása", stb.)?

Még egyszer kösz.

Zako, a kérdező.

Előzmény: Werner Zsolt (249)
zako Creative Commons License 2000.10.03 0 0 252
Kedves Zsolt,

nagyon köszönöm a felvilágosítást, bár nem tettél boldoggá :-( Szóval műholdon keresztül felejtsem el (pedig többnyire erről veszek föl, a minőség miatt), magyar adók nem sugározzák...

Nálunk egyébként nem UPC van, de gondolom VPS szempontjából ez most mindegy. Tehát csak a "német adó kábelen" esetben tudom kihasználni ez a funkciót. Kár érte. Apropó, arról nem tudsz valamit, hogy tervezik-e a közeljövőben a magyar adók bevezetni a VPS-t? Tényleg, mi a helyzet a nem magyar és nem német adókkal (mondjuk National Geographic)?

"sajnos muholdvevo videokimeneten mar nincs vps"
Ez azt jelenti, hogy bár a műholdas adások is sugározzák a jelet, a beltéri nem teszi lehetővé ezek továbbítását a videó felé? Ugyanez igaz a digitális beltérikre is?

Bocs a rengeteg kérdésért, de a hivatalos weblapokon alig találtam érdemleges infókat.

Kösz szépen, hajrá finnek!

Zako

Előzmény: Werner Zsolt (248)
zako Creative Commons License 2000.10.03 0 0 247
VPS/PDC: a használati utasítás közöl egy táblázatot, mely szerint Kelet-Európában általában nem működik, Nyugat-Európában igen. Illetve a programozott felvételnél be lehet kapcsolni, de ott (szerintem) nem ellenőrzi, hogy ezt az adó sugározza-e. Majd próbálkozom... :-)

Scart: már nézegettem ilyen scart-elosztókat, de nem mertem megvenni... szóval ez így működhet? És nem "akad össze" a videó és a beltéri jele, ha mindkettő be van kapcsolva? Vagy a TV kiválogatja?

Kösz szépen

Zako

Előzmény: whisper (245)
rizo Creative Commons License 2000.10.03 0 0 246
whisper:
nálam normál esetben a "status" nem ir ki vps/pdc jelet a magyar adókon... felvételeket ált. nem programozom...
mely magyar adok adják a vps/pdc jelet?
R.
Előzmény: whisper (245)
whisper Creative Commons License 2000.10.03 0 0 245
VPS-PDC: Ahol ez a lehetőség él, ott a video ezt ki is jelzi, nálam legalábbis. Szerintem a Panasonic sem adja alább.

Scart: Műholdvevő video TV, vagy: veszel egy scart megosztót a TV-hez, és akkor minden direktbe belemehet. De szerintem egyszerűbb az első változat.

ShowView: Még nem használtam, mert nem veszek műsorújságot. Szerintem próbálkozzál.

Előzmény: zako (244)
zako Creative Commons License 2000.10.02 0 0 244
Kedves videó-őrültek!

Minap vettem egy Panasonic NV-FJ612EE videót, és lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatosan:

1. A ShowView-nál a műsorújságokban közölt csatornakiosztást hol kell megadni? Csak nem azt jelenti ez, hogy abban a sorrendben kell tárolnom a programokat, ahogy azt a ShowView táblázat tartalmazza?!

2. Mely adók esetében van értelme bekapcsolni a PDC/VPS-t? Gondolom Magyarországon nincs sok értelme... Német adók? Esetleg műholdon keresztül?

3. A másik egy kábelezési probléma: adott egy Grundig TV 1 scart csatlakozóval, egy műholdvevő 2 scarttal és a Pana videó 2 scarttal. Nomármost hogyan lehet összekötni normálisan ezt a hármat, hogy minden működjön? Ugye 1 scart a TV meg a videó között. 1 scart a beltéri meg a videó között. És hogyan kössem össze a műholdvevőt a TV-vel? Merthogy a TV-n csak egy scart van ugyebár...

Lehet, hogy kissé zavarosnak tűnt a dolog, de talán értitek... :-))

Előre is köszi.

Zako

Big Blaster Creative Commons License 2000.10.02 0 0 243
Szevasztok!

Egy Panasonic NV-G50 típusú videó újdonsűlt tulajdonosa vagyok. Nem egy mai gyerek a kütyü, de nekem egyelőre megfelel. Igazából az érdekelne, hogy ismeri-e valaki közelebbről az említett szerkezetet, vagy valami hasonlót. A problémám a következő: NTSC videó anyagot szeretnénk átmásolni. A videó le tud játszani ilyen formátumú anyagot, de nem tudom, hogy átt tudja-e alakítani PAL-ba? A hátlapon van egy háromállású kapcsoló, amivel PAL és SECAM rendszerek között lehet váltani, de NTSC állása nincs. Ezek alapján arra gondoltam, hogy át tudja alakítani a jelet. Viszont a próbafelvételek nem igazán sikerültek (finoman szólva). Lehet, hogy van valami másolásvédelem és ezért lesz élvezhetetlen az átvett anyag? Hogy lehetne letesztelni, hogy valóban tudja-e a konverziót? Aki tud valamit a dologról (NTSC->PAL konverzió), kérem ne folytsa magába.
Előre is köszi.

Bye!
Big Blaster

KTMSzepy Creative Commons License 2000.09.25 0 0 242
Hali

Mi is gondolkozunk uj video vetelen, de eleg keves Panasonic arat lattam idaig a neten. Nalunk meg lehet kapni a HD sorozatot, de a nyugatibb oldalakon mar csak az FJ-vel talalkozok. Mi a kulonbseg kozottuk?
Egy HD685-os es egy HS850-es kozul melyiket erdemesebb megvenni? (arkulonbseg kb 40e), igazabol az erdekel hogy tudasban az SVHS alapmodell mibent tud kevesebbet a VHS csucsmodellnel. Erre vonatkozolag csak eleg keves infot talaltam, abbol is inkabb a parasztvakitos reszt favorizaljak a gyartok.

Tulywa

whisper Creative Commons License 2000.09.12 0 0 240
Nálad is kábel vagyon, gondolom. So, a különbség oka az lehet, hogy a 7i7-es studiómúsor, tuti kamerákkal, beállított fénnyel és Nicam hanggal. Az Eraser meg egy mozifilm, amit előszőr "átírnak" Tv jelre, emiatt kicsit veszít a "fényéből". Meg egyébként is nem egészen fiatal film.

A Thomson szerintem jó választás, én annak idején nézegettem is, aztán valahogy a Samsungnál maradtam. A céghez azóta került egy olyan Thomson is. A képe talán kicsit jobbnak tűnik (igaz nem ugyanazon a Tv-n és nem ugyanazt a felvételt néztem), viszont a menürendszere és kijelzője nekem bonyolultabb volt a Samsung után. Viszont nagy előnye a 2 Scart csatlakozó.

Előzmény: rizo (239)
rizo Creative Commons License 2000.09.11 0 0 239
No, akkor liftezzünk... :)
Nemrég megszületett a válasz a topic-indító kérdésre...
az utolsó körben JVC HR-J711 és a Thomson VPH 6950G versengett, aztán a topic elején irtak, valamint a piszkos anyagiak a Thomson javára billentették a mérleget. Majd meglátjuk...
Az első amit tapasztaltam, hogy LP-n felvéve a film (svarci:eraser) nem olyan szép mint a stúdióműsor (hetihetes): ha 2m-nél közelebbről néztem, akkor időnként foltos-homályos lett a kép... persze 2m-nél messzebbről nézve ez nem igazán látszik.... A hetihetes pedig olyan mintha nem is videóról menne.
Gyanítom, hogy az eltérő jelszint is közrejátszhat.
Na, egyenlőre ennyit, további tapasztalatok később...
Rizo
whisper Creative Commons License 2000.06.17 0 0 238
Kicsit megsüllyedt a topic. Tehát: előre fuss!!! 8-))

UPC tapasztalat: az ügyintézésük borzalmas! Márciusban csomagot váltottam (bővitettről alapra). Ezt akkor be is jegyezték, az ügyintéző állítása szerint. Aztán áprilisban kaptam egy számlát a bővitett csomaghoz. Reklamáltam, utánanéztek elnézést kértek, jött egy javított számla. Májusban megint jött egy rossz számla. Reklamáltam, utánanéztek, átírták a csomagot (?), elnézést kértek, számlát küldik. számla nem jött meg. Június. Számla mindig nem jött meg, viszont jött egy aktuális, persze megint rossz. Reklamáció, asszondja az ügyintéző, hogy a szolgáltatás szüneteltetése van beírva a nevemhezm nem kell fizetnem. Felvilágosítottam a helyzetről, erre: túlfizetésem van, ne foglalkozzak a számlával. Majd ha aktuális lesz, küldenek egyet. Mozt várok türelmesen, és azóta is kapom a max. (bővített) csomagot. (más kérdés, hogy nem nézem, max 2 adót, átl. heti 8 órában).
Hát így megy a nyílvántartás és az ügyvitel az UPC-nél.

Macika Creative Commons License 2000.04.18 0 0 237
Bocsika, akkor Ti még nem vagytok átkötve az optikaira.

Nincs a UPC-nek olyan kerülete, ahol optikáról ne sztereóban adjon.

Lehet, hogy még csak az optikai kábel van lefektetve, de a jelet még a „régi jó”, ezerszer erősített koaxhálóról kapod.

Majd valamikor az idei év folyamán..... talán......

Előzmény: morpet (236)
morpet Creative Commons License 2000.04.17 0 0 236
Vannak olyan kedvesek UPC-ék, hogy küldenek időnként tájékoztatót a műsorokról, és a csatornanevek mellett van egy olyan oszlop, hogy hangsáv (azt hiszem), és végig ki van írva minden egyes csatorna neve mellé, hogy mono, majd a legalsó HBO mellé, hogy sztereo.
Ezen kívül 1993-ban még sztereóban nyomták az MTV Europe-ot, akkor a videónk jelezte, hogy sztereo.
Előzmény: whisper (235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!