Keresés

Részletes keresés

sinya57 Creative Commons License 2001.08.20 0 0 2043
Sziasztok!
Nekem nemrég van ISDN-em Netmod NT-vel, PPP-t használok, és az az érdekes, hogy ha Standard Modem 28800 van beállítva, akkor az Axelero-n 38400-al jön össze, a Freestart-on meg 64k-val. Viszont ha netmod drivert használok, akkor meg fordítva, sőt az Axelero-n 115200-t ír ki a Dial-up Monitor, ami képtelenség egy csatornán. Mivel lehetne ezt megmérni? Bocs ha esetleg nagyon amatőr a kérdés...
Üdv:
Sinya
rDave Creative Commons License 2001.08.20 0 0 2042
Sziasztok!
off
Rég "láttalak" mikimaus! :-)
on

Nos végre úgylátszik hogy megoldodott a probléma amiről lentebb morgolódtam! Ugyanis péntek délelött hívtam a hibabejelentőt, egész udvariasan felvették a hibát. Hamarosan hívott vki és kérdezte hogy mi is a baj, elmondtam (immár az általtok írt szakmai infókkal bővítve :-) majd egy kis hümmögés, telefon letesz... Pár óra múlva már az újpesti központból hívtak. Ugyanazt elmdontam, máris mondta hogy a kolléga indul hozzánk. A szerelő hamarosan megérkezett, egy nagyon korrekt hapsi személyében. Méricskélt mobilon betelefonált, konzultált, végül aztmondta hogy a mi kis EWSD központunk nemszereti az Elcon NT-t, és lecseréli egy Netmod-ra ugyanis az érpár kíválló mínőségű. Nos, mindez pár perc alatt megvolt. Nemsokára megint hívtak hogy minden rendben-e! És csodák-csodája, azóta tesztelem és kíválóan megy! :-) Remélem nem kiabáltam el! Tehát a matáv ezzel most pirospontokat gyüjtött nálam, legalábbis a sok feketéből egy pár semlegesítésre került! :-)))))

Dave

Előzmény: Törölt nick (2028)
Phnx Creative Commons License 2001.08.19 0 0 2041
kicsit modositok..

ugy hallottam, hogy Sync PPP az a max 33.6os konnektig, Async meg pl 56K, vagy ISDN. most melyik az igazsag ?

Phnx Creative Commons License 2001.08.19 0 0 2040
szilva: Koszi az infot

lenne egy kicsit erdekesebb kerdesem.. talan lamer kerdes inkabb:
Melyik az ISDN: Async, vagy a Sync PPP?

szilva Creative Commons License 2001.08.19 0 0 2039
A 4000 forintos átalány mindkét csatornát lefedi.
Előzmény: Phnx (2038)
Phnx Creative Commons License 2001.08.19 0 0 2038
Sziasztok!

Szokasos bekezdes.. talan mar volt rola szo, de szeretnem ha megjobban megbizonyosodnek a kovetkezorol:

Szoval most allok ISDN bekotes elott, az lenne a kerdesem, hogy ha mind2 csatornan tehat 128K-n csatlakozok, akkor mind2 vonalra mukodik a 4000 Ft-os atalany dijas kedvezmeny ? vagy duplan fog szamlazni a matav ? [ill a masik vonalra perdijat szamol e?]

koszi elore is az infokat!

udv

yuppie1344 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 2037
hatde mondom hogy megy :) raadasul akartya is ingyen votl szoval 14k az alap :) most ennek orulok ha mar nincs gigabit itthon :)
Káli gúla Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2036
Hi,
Felejtsd el a Diva kártyát.
Egy ismerősöm több mint egy hónapot kínlódott vele, betettünk egy másik modemet a gépébe, elsőre is és azóta is simán megy minden.
Próbáld meg egy másik modemmel.
Előzmény: yuppie1344 (2032)
rainman Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2035
Egy percen belül.... :-)
Előzmény: Latya (K.L.) (2033)
rainman Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2034
Ezekszerint megoldódott!

Az Intracom NT gépkönyv 48. oldala ismerteti a kapcsolók funkcióját.
A tipikus beállítás: 100 ohm lezárás az NT-ben, és rövid busz.(ha kell leírom, miért) A kapcsolóállások értelmezése azt hiszem rá van szitázva a nyáklemezre.
Talán a lezárás hiánya (kiiktatott volta) kavarhatott inkább be.
Szóval erre is oda kell figyelni...

Üdv: Rainman

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2033
?? azaz lezárási probléma volt?
yuppie1344 Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2032
persze kossz mindent :) de ugy kell megoldni hogy az nt-n szepen kapcsolgatni a switcheket es egyszercsak bravo :) cska 4 lehetoseg van :) nah elirtam hatha mas is jon ilyen problemaval...
rainman Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2031
Szervusz yuppie1344!

Néhány kérdés még az okok felderítéséhez:
A máshol letesztelt kábellel közvetlenül csatlakozol az NT-re?
Avagy kiépített S0 buszon keresztül?
Ha az utóbbi, akkor nincs-e ér-keveredés? ill. le van-e zárva a busz vége a 100 ohm-okkal?
ISDN készülék működne-e ugyanarról a digitális portról, csatlakozóról?
Földelt konnektorból üzemelteted-e az Ámítástechnikai eszközeidet?

Ez utóbbit mai tapasztalat alapján kérdezem.
A panasz: nem tud csatlakozni egyáltalán. A gép helyett egy ISDN készüléket csatlakoztatva, az működik. Ugyanitt hibaaránymérés tökéletes. És itt le is zárhattam volna a témát.
De izgatott a dolog.
Az Ügyfél állítja, a gépet szervízben vizsgálták, ott működött a net.
Itt hiányzott a földelés, nosza egy hosszabbítót, és földelt konnektorból tápláltuk meg az eszközöket. Láss csodát, elsőre működött.
Másodikra is.
Ugyan nem Diva kártya volt, de talán lényegtelen is a gyártó kiléte.
Rémélem megtalálod a megoldást!

Üdv: Rainman

Előzmény: yuppie1344 (2030)
yuppie1344 Creative Commons License 2001.08.17 0 0 2030
Sziasztok

tudnatok segiteni egy kicsit?
nekem az lenne a problemam hogy van egy win98-am amit lehetoseg szerint nem szeretnek lecserelni 2000-re nah szoval az a gond hogy egy netmod annak isdn portjara kotve egy eicon diva amit rendesen felismer a gep de amikor tarcsazni akarok akkor egyszeruen nem lehet rola unable connect to remote computer (azaz nem mond semmit :) )
a ditrace (diagnosis) azt mongya hogy
Link disconnected, Layer-1 error (cable or NT)
pedig jol van bedugva kabel is jo (mashol ment)

lecci segitsetek koszi a segitseget

patye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2029
Szia Mikimaus!

Akkor felhatalmazlak: Adj több infót!

Patye

Előzmény: Törölt nick (2028)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 2028
Szia rDave barátom!

Érdekes módon ezt az infót mintha nem láttam voln aitt ennek előtte:

Fornax teszt szerver:
Tel.: 457-0940
User: netmod
psw: netmod

ip cím (böngészőben!): 10.1.0.1

és ott egy darab 1 megás file található, mait letöltve lehet magát a netMod-ot (szvsz az Elcont is)tesztelni. Megfigyeléseim szerint csak sima ppp-t támogatnak (64k).

Ha ez ok (nálam 7.8k) akkor lehet erősen piszkatúrázni a net szolgáltatót!

Ja: az axelero új neve miért ez?! Mert allergiásak vagynak rá!

-Axeleró!
- Egészségére!

:-)))))))))

Üdv Mindenkinek!

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: egyelőre nem igényelnék Szereld magad-ot! Bővebb infót adni nem hatalmaztak fel:-(
Tessék figyelni a reklámokat meg a honlapjukat!
mikimaus

Előzmény: rDave (2026)
actsy_farang Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2027
egyre gyorsabb :)
Előzmény: tölgy (2024)
rDave Creative Commons License 2001.08.14 0 0 2026
Sziasztok!
GP: Pontosan így van nálam is!!!!!! :-((((((((((

Elolvastam a válaszokat, végre valami értelmeset is láttam :-) Nekem ez a hiba már réges rég volt/van, egy jó ideig kíválóan is ment az egész, tudtam hogy a befizetett telszámla mögött van valami! Az említett mozgolódás pedig talán két percig tartott, mivel mind a szolgáltató mind az NT gyártójának megnevezni nem kívánt hazai képviselője csak mellébeszélt :-((((
Lehet hogy túl türelemes voltam eddig de ma telt be a pohár... a mai estén 18:00 óta ha legalább 7 alkalommal nem kellet ezzel vacakolni akkor egyszersem...

Valaki megtudná mondani hogy pontosan mit is mondjak a hibabejelentőnek hogy történjen vmi? Illetve hova érdemes fordulni?

üdvözlettel: rDave

Előzmény: GP (2003)
tölgy Creative Commons License 2001.08.13 0 0 2024
és most, a már elég hamar kicserélt NT-d milyen? gyors? lassu? lomha???:-)
Előzmény: actsy_farang (2023)
actsy_farang Creative Commons License 2001.08.13 0 0 2023
"...és azt mondta, hogy lehet ilyet csinálni, de ami olcsó az lassú, ami jó az meg már nem éri meg."

Pontosabban azt mondta, hogy lomha, nem azt, hogy lassú.

Előzmény: actsy_farang (2022)
actsy_farang Creative Commons License 2001.08.13 0 0 2022
Szóval ez az FVF mekkfejtése. Köszi.

Egyébként már ma délelött itt voltak és kicserélték az NT-t. Rossz belegondolni, ha belsö kártyám van, gallyra mehetett volna az egész gép.
Semmi okom panaszra, de érdekes lehet a munkaszervezés náluk(Matáv) mert bár vasárnap lebeszéltem egy úrral, hogy hétfö de. jönnek, de utána még kaptam 4 hívást 4 különbözö hangtól, hogy jó-e már a vonalam. Mindannyiszor elmagyaráztam, hogy az NT cserére szorul ha jó a vonal, ha nem, de továbbra is csak annyi maradt feljegyezve a bejelentésemnél, hogy "nem tud internetezni". Végül aki utoljára hívott jött ki és hozta a szerkentyüt. Ennek most 3.0 a firmware-je az elözöé 2.9 volt.
Megkérdeztem töle a telefonkábel feszvédelmét, merthogy ebben az esetben inkább az ö érdekük, hogy megvédjék a berendezésüket, és azt mondta, hogy lehet ilyet csinálni, de ami olcsó az lassú, ami jó az meg már nem éri meg. Ök örülnek, hogy ezeket szerelgethetik.
Összességében nem lehet panasz a gyorsaságukra.

Előzmény: rainman (2020)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.13 0 0 2021
Maus barátunk, sugallatodra t ideje (ahol t > 1 hónap) beszereztem egy Gericom 128K ISDN PC Card-ot. Mindjárt fel is installáltam, rögtön jól nem is működött, frankón be is rágtam, betettem a többi használhatatlan cuccok közé, ám ma megint elővettem. Jelenség ugyanaz, betárcsázás megkezdésétől számított 0.000001 másodpercen belül megkaptam a "You have been disconnected from the computer you dialed" üzenetet. Matáv felhív, Axelero felhív, halvány gőzük nincs, enyhe kárörvend: lám így jár az, aki nem tőlük vesz modemet, és ráadásul ilyet. Tanácstalanság hegyek.

Rájöttem, hogy mi volt a baj. Az NT V.24 portján úgy tárcsázok, hogy 06, 51 201 201. Nos Geri barátunk azt a vesszőt nem szerette. Kivettem, azóta hasít.

Egyébként hálás kösz a sugallatért. Remélem, a vesszős tapasztalat valakinek hasznára lesz. Vagy csak nekem kellett volna figyelmesebben olvasnom a topikot? :-)

P.S.: Így már a konyhától a legkisebb helyiségig (mondjuk a kamráig :-) mindenhová elér a 128K, nem úgy, mint a V24 drót. Ideje volt, épp most szeretném felszámolni a Matáv ISDN-re alapuló kapcsolataimat, miután a Matáv nem hajlandó elfogadható, 'flat rate' díjcsomagot ajánlani, mi nélkül szerintem internetezés nem létezhet.

rainman Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2020
FVF: azt hiszem annyit tesz: fogyasztóvédelmi (fő)felügyelet
Üdv!
Előzmény: actsy_farang (2019)
actsy_farang Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2019
Kedves mikimaus!

Nagyon köszönöm a tanácsaidat, de ezügyben ölég hiányos a müveltségem, bár nyitott vagyok a tanulásra.
Akarommondani, egy villanyszerelö megérti amit írtál és meg is tudja csinálni?
Mi az az FVF?
Egyébként a szembeszomszéd udvarába csapott be a villám, nála égtek a falban a vezetékek, összeolvadt a telefonkészülék.

Igazán nagyon kedves töled,

üdv,

actsy_

Előzmény: Törölt nick (2012)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2018
Azért mértél 100 V-ot, mert a PC-t csak földelt aljzatba szabad bedugni! A készülék házát ( emi helyes esetben föld potenciálon van a dugaljon kersztül) egy-egy kondin zavarszűrés céljából összekötik a csatlakozó mindkét pontjával. Ezért mérsz rajta ugye mint egy feszültség osztón kb fél feszültséget (115 V). Ez csak feszültség, és csak csíp (tehát nem életsveszélyes), esetleg a géphez kapcsolt más perifériát agyonvághatja, De ehhez az kell, hogy NE földelt aljzatba dugjad! Hasonlóan viselkedik majd mindegyik földelt dugaljos berendezés, amit nem helyesen csatlakoztatsz. A legkellemesebb egy automata mosógép, aminek a csövét akkor matatod, amikr éppen centrifugálsz, és a vízzel érintkezve jóval kisebb elenálláson-rajtad-keresztül földelődik. Ebbe sem lehet belehalni, de egy életre megtanulod, hogy a földelést komolyan kell venni!
Előzmény: rainman (2017)
rainman Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2017
A földeléshez:

A soros porthoz csatlakoztatott eszközöket is célszeű földelt konnektorból üzemeltetni.
Egyszer megmértem egy földeletlen konnektorból üzemeltetett PC háza és a föld közötti potenciált.
közelítette a 100V-ot! Kész életveszély!

Ki tudja, milyen zavartatás keletkezhet ilyen esetben a gépen belül(is), ami lehetetlenné teszi az adatforgalmat!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2012)
rainman Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2016
Csupán azt a pár alvállakozót, aki(k) olyan minőségben szereltek az utolsó kifejtési ponttól:-(

Az előző hozzászólásolásomban az érpárat a központ számcsúcsától a NT csatlakozójáig (csoki, vagy RJ-aljzat) értettem, amiben benne van a kp. rendezőjétől kezdve az elosztókon keresztül az épületben a vállalkozó által kiépített vezetékig sokminden.

És még valamit elfelejtettem előzőleg. Lehet, hogy egyenáramúlag minden tökéletes, de ha maradtak párhuzamosítások az érpáron valahol, az nagyon meg tudjakavarni a dolgokat. Ezek reflexiós pontokat képeznek, amik leronthatják az átvitelt.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2011)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2015
Szia GP!

Az a 1440 igazábol csak 2400! És amai napig ez van :-)))

Üdv

mikimaus

Előzmény: GP (2013)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2014
Kértem a matávtól, hogy más neven is szerepeljünk a tudakozóban!!

Mennyi idő ennek az átfutása??

GP Creative Commons License 2001.08.11 0 0 2013
>Gyanús, hogy az érpár minősége változott.
Igazad lehet, errefelé elég gyakran babrálnak az elosztódobozokban. Ha valaki bejelent egy hibát egyszerűen átkötik a vonalakat. Erről egy konkrét eset is eszembe jutott. Pár éve még az analóg modemmel kemény 48k ment stabilan. Nappal valamit szereltek, este látom hogy nem megy 28.8 fölé. 3 nap után hibabejelentő, erre semmi reakció. 1 hét után felhívtam a központot, ott mondták hogy örüljek a 28k-nak, mert nekik csak 14.4-et kell garantálniuk. (még nem volt MatávNET) Stílust váltottam :) mire kijött az ember, babrált valamit a dobozban (nem is csöngetett) 5 perc mulva jó volt megint...

Visszatérve az NT-re, köszi a segítséget, hétfőn elmondom nekik mit kéne csinálni, remélem kijönnek.

Apropó, ha az ISDN szerződés lejár, visszakérhető az analóg vonal? Ingyen? Régi szémmal?

Más: Érdekelnének az ADSL-el kapcsolatos tapasztalatok.

Üdv,GP

Előzmény: rainman (2010)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!