Sziasztok!
Nekem nemrég van ISDN-em Netmod NT-vel, PPP-t használok, és az az érdekes, hogy ha Standard Modem 28800 van beállítva, akkor az Axelero-n 38400-al jön össze, a Freestart-on meg 64k-val. Viszont ha netmod drivert használok, akkor meg fordítva, sőt az Axelero-n 115200-t ír ki a Dial-up Monitor, ami képtelenség egy csatornán. Mivel lehetne ezt megmérni? Bocs ha esetleg nagyon amatőr a kérdés...
Üdv:
Sinya
Nos végre úgylátszik hogy megoldodott a probléma amiről lentebb morgolódtam! Ugyanis péntek délelött hívtam a hibabejelentőt, egész udvariasan felvették a hibát. Hamarosan hívott vki és kérdezte hogy mi is a baj, elmondtam (immár az általtok írt szakmai infókkal bővítve :-) majd egy kis hümmögés, telefon letesz... Pár óra múlva már az újpesti központból hívtak. Ugyanazt elmdontam, máris mondta hogy a kolléga indul hozzánk. A szerelő hamarosan megérkezett, egy nagyon korrekt hapsi személyében. Méricskélt mobilon betelefonált, konzultált, végül aztmondta hogy a mi kis EWSD központunk nemszereti az Elcon NT-t, és lecseréli egy Netmod-ra ugyanis az érpár kíválló mínőségű. Nos, mindez pár perc alatt megvolt. Nemsokára megint hívtak hogy minden rendben-e! És csodák-csodája, azóta tesztelem és kíválóan megy! :-) Remélem nem kiabáltam el! Tehát a matáv ezzel most pirospontokat gyüjtött nálam, legalábbis a sok feketéből egy pár semlegesítésre került! :-)))))
Szokasos bekezdes.. talan mar volt rola szo, de szeretnem ha megjobban megbizonyosodnek a kovetkezorol:
Szoval most allok ISDN bekotes elott, az lenne a kerdesem, hogy ha mind2 csatornan tehat 128K-n csatlakozok, akkor mind2 vonalra mukodik a 4000 Ft-os atalany dijas kedvezmeny ? vagy duplan fog szamlazni a matav ? [ill a masik vonalra perdijat szamol e?]
Hi,
Felejtsd el a Diva kártyát.
Egy ismerősöm több mint egy hónapot kínlódott vele, betettünk egy másik modemet a gépébe, elsőre is és azóta is simán megy minden.
Próbáld meg egy másik modemmel.
Az Intracom NT gépkönyv 48. oldala ismerteti a kapcsolók funkcióját.
A tipikus beállítás: 100 ohm lezárás az NT-ben, és rövid busz.(ha kell leírom, miért) A kapcsolóállások értelmezése azt hiszem rá van szitázva a nyáklemezre.
Talán a lezárás hiánya (kiiktatott volta) kavarhatott inkább be.
Szóval erre is oda kell figyelni...
persze kossz mindent :) de ugy kell megoldni hogy az nt-n szepen kapcsolgatni a switcheket es egyszercsak bravo :) cska 4 lehetoseg van :) nah elirtam hatha mas is jon ilyen problemaval...
Néhány kérdés még az okok felderítéséhez:
A máshol letesztelt kábellel közvetlenül csatlakozol az NT-re?
Avagy kiépített S0 buszon keresztül?
Ha az utóbbi, akkor nincs-e ér-keveredés? ill. le van-e zárva a busz vége a 100 ohm-okkal?
ISDN készülék működne-e ugyanarról a digitális portról, csatlakozóról?
Földelt konnektorból üzemelteted-e az Ámítástechnikai eszközeidet?
Ez utóbbit mai tapasztalat alapján kérdezem.
A panasz: nem tud csatlakozni egyáltalán. A gép helyett egy ISDN készüléket csatlakoztatva, az működik. Ugyanitt hibaaránymérés tökéletes. És itt le is zárhattam volna a témát.
De izgatott a dolog.
Az Ügyfél állítja, a gépet szervízben vizsgálták, ott működött a net.
Itt hiányzott a földelés, nosza egy hosszabbítót, és földelt konnektorból tápláltuk meg az eszközöket. Láss csodát, elsőre működött.
Másodikra is.
Ugyan nem Diva kártya volt, de talán lényegtelen is a gyártó kiléte.
Rémélem megtalálod a megoldást!
tudnatok segiteni egy kicsit?
nekem az lenne a problemam hogy van egy win98-am amit lehetoseg szerint nem szeretnek lecserelni 2000-re nah szoval az a gond hogy egy netmod annak isdn portjara kotve egy eicon diva amit rendesen felismer a gep de amikor tarcsazni akarok akkor egyszeruen nem lehet rola unable connect to remote computer (azaz nem mond semmit :) )
a ditrace (diagnosis) azt mongya hogy
Link disconnected, Layer-1 error (cable or NT)
pedig jol van bedugva kabel is jo (mashol ment)
és ott egy darab 1 megás file található, mait letöltve lehet magát a netMod-ot (szvsz az Elcont is)tesztelni. Megfigyeléseim szerint csak sima ppp-t támogatnak (64k).
Ha ez ok (nálam 7.8k) akkor lehet erősen piszkatúrázni a net szolgáltatót!
Ja: az axelero új neve miért ez?! Mert allergiásak vagynak rá!
-Axeleró!
- Egészségére!
:-)))))))))
Üdv Mindenkinek!
Maus Róbert Péter
mikimaus
PS: egyelőre nem igényelnék Szereld magad-ot! Bővebb infót adni nem hatalmaztak fel:-(
Tessék figyelni a reklámokat meg a honlapjukat!
mikimaus
Sziasztok!
GP: Pontosan így van nálam is!!!!!! :-((((((((((
Elolvastam a válaszokat, végre valami értelmeset is láttam :-) Nekem ez a hiba már réges rég volt/van, egy jó ideig kíválóan is ment az egész, tudtam hogy a befizetett telszámla mögött van valami! Az említett mozgolódás pedig talán két percig tartott, mivel mind a szolgáltató mind az NT gyártójának megnevezni nem kívánt hazai képviselője csak mellébeszélt :-((((
Lehet hogy túl türelemes voltam eddig de ma telt be a pohár... a mai estén 18:00 óta ha legalább 7 alkalommal nem kellet ezzel vacakolni akkor egyszersem...
Valaki megtudná mondani hogy pontosan mit is mondjak a hibabejelentőnek hogy történjen vmi? Illetve hova érdemes fordulni?
Egyébként már ma délelött itt voltak és kicserélték az NT-t. Rossz belegondolni, ha belsö kártyám van, gallyra mehetett volna az egész gép.
Semmi okom panaszra, de érdekes lehet a munkaszervezés náluk(Matáv) mert bár vasárnap lebeszéltem egy úrral, hogy hétfö de. jönnek, de utána még kaptam 4 hívást 4 különbözö hangtól, hogy jó-e már a vonalam. Mindannyiszor elmagyaráztam, hogy az NT cserére szorul ha jó a vonal, ha nem, de továbbra is csak annyi maradt feljegyezve a bejelentésemnél, hogy "nem tud internetezni". Végül aki utoljára hívott jött ki és hozta a szerkentyüt. Ennek most 3.0 a firmware-je az elözöé 2.9 volt.
Megkérdeztem töle a telefonkábel feszvédelmét, merthogy ebben az esetben inkább az ö érdekük, hogy megvédjék a berendezésüket, és azt mondta, hogy lehet ilyet csinálni, de ami olcsó az lassú, ami jó az meg már nem éri meg. Ök örülnek, hogy ezeket szerelgethetik.
Összességében nem lehet panasz a gyorsaságukra.
Maus barátunk, sugallatodra t ideje (ahol t > 1 hónap) beszereztem egy Gericom 128K ISDN PC Card-ot. Mindjárt fel is installáltam, rögtön jól nem is működött, frankón be is rágtam, betettem a többi használhatatlan cuccok közé, ám ma megint elővettem. Jelenség ugyanaz, betárcsázás megkezdésétől számított 0.000001 másodpercen belül megkaptam a "You have been disconnected from the computer you dialed" üzenetet. Matáv felhív, Axelero felhív, halvány gőzük nincs, enyhe kárörvend: lám így jár az, aki nem tőlük vesz modemet, és ráadásul ilyet. Tanácstalanság hegyek.
Rájöttem, hogy mi volt a baj. Az NT V.24 portján úgy tárcsázok, hogy 06, 51 201 201. Nos Geri barátunk azt a vesszőt nem szerette. Kivettem, azóta hasít.
Egyébként hálás kösz a sugallatért. Remélem, a vesszős tapasztalat valakinek hasznára lesz. Vagy csak nekem kellett volna figyelmesebben olvasnom a topikot? :-)
P.S.: Így már a konyhától a legkisebb helyiségig (mondjuk a kamráig :-) mindenhová elér a 128K, nem úgy, mint a V24 drót. Ideje volt, épp most szeretném felszámolni a Matáv ISDN-re alapuló kapcsolataimat, miután a Matáv nem hajlandó elfogadható, 'flat rate' díjcsomagot ajánlani, mi nélkül szerintem internetezés nem létezhet.
Nagyon köszönöm a tanácsaidat, de ezügyben ölég hiányos a müveltségem, bár nyitott vagyok a tanulásra.
Akarommondani, egy villanyszerelö megérti amit írtál és meg is tudja csinálni?
Mi az az FVF?
Egyébként a szembeszomszéd udvarába csapott be a villám, nála égtek a falban a vezetékek, összeolvadt a telefonkészülék.
Azért mértél 100 V-ot, mert a PC-t csak földelt aljzatba szabad bedugni! A készülék házát ( emi helyes esetben föld potenciálon van a dugaljon kersztül) egy-egy kondin zavarszűrés céljából összekötik a csatlakozó mindkét pontjával. Ezért mérsz rajta ugye mint egy feszültség osztón kb fél feszültséget (115 V). Ez csak feszültség, és csak csíp (tehát nem életsveszélyes), esetleg a géphez kapcsolt más perifériát agyonvághatja, De ehhez az kell, hogy NE földelt aljzatba dugjad! Hasonlóan viselkedik majd mindegyik földelt dugaljos berendezés, amit nem helyesen csatlakoztatsz. A legkellemesebb egy automata mosógép, aminek a csövét akkor matatod, amikr éppen centrifugálsz, és a vízzel érintkezve jóval kisebb elenálláson-rajtad-keresztül földelődik. Ebbe sem lehet belehalni, de egy életre megtanulod, hogy a földelést komolyan kell venni!
A soros porthoz csatlakoztatott eszközöket is célszeű földelt konnektorból üzemeltetni.
Egyszer megmértem egy földeletlen konnektorból üzemeltetett PC háza és a föld közötti potenciált.
közelítette a 100V-ot! Kész életveszély!
Ki tudja, milyen zavartatás keletkezhet ilyen esetben a gépen belül(is), ami lehetetlenné teszi az adatforgalmat!
Csupán azt a pár alvállakozót, aki(k) olyan minőségben szereltek az utolsó kifejtési ponttól:-(
Az előző hozzászólásolásomban az érpárat a központ számcsúcsától a NT csatlakozójáig (csoki, vagy RJ-aljzat) értettem, amiben benne van a kp. rendezőjétől kezdve az elosztókon keresztül az épületben a vállalkozó által kiépített vezetékig sokminden.
És még valamit elfelejtettem előzőleg. Lehet, hogy egyenáramúlag minden tökéletes, de ha maradtak párhuzamosítások az érpáron valahol, az nagyon meg tudjakavarni a dolgokat. Ezek reflexiós pontokat képeznek, amik leronthatják az átvitelt.
>Gyanús, hogy az érpár minősége változott.
Igazad lehet, errefelé elég gyakran babrálnak az elosztódobozokban. Ha valaki bejelent egy hibát egyszerűen átkötik a vonalakat. Erről egy konkrét eset is eszembe jutott. Pár éve még az analóg modemmel kemény 48k ment stabilan. Nappal valamit szereltek, este látom hogy nem megy 28.8 fölé. 3 nap után hibabejelentő, erre semmi reakció. 1 hét után felhívtam a központot, ott mondták hogy örüljek a 28k-nak, mert nekik csak 14.4-et kell garantálniuk. (még nem volt MatávNET) Stílust váltottam :) mire kijött az ember, babrált valamit a dobozban (nem is csöngetett) 5 perc mulva jó volt megint...
Visszatérve az NT-re, köszi a segítséget, hétfőn elmondom nekik mit kéne csinálni, remélem kijönnek.
Apropó, ha az ISDN szerződés lejár, visszakérhető az analóg vonal? Ingyen? Régi szémmal?
Más: Érdekelnének az ADSL-el kapcsolatos tapasztalatok.