A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Tegnap tényleg kettészakadt az egyik 173-as? Érdekes megint csak a BKV figyelő hallott róla... Ti tudtok valamit? Nektek (azért itt sokkal szavahihetőbb emberek vannak..)
A garázs kaputól a diszpécseri épület vonaláig volt megnyitva a nagy közönségnek, bal oldalra sorba állítva minden típusból 1-1 busz + 1 vontató. A többi részt egy busz sorfal takarta. A tesztvezetésre és a csarnok túrára a diszpécseri épületnél hagyott kis részen lehetett bemenni névsor olvasás után. Fotózni délelőtt lehetett normálisan a kiállított buszokat, bár nehéz volt a sok embertől.
Én azért nem raktam képeket mert szinte mindbe bele sétált valaki. 2 azért sikerült.
Csodálkoztam, hogy cinkotán ebben az évben már kvették a műszaki könyveket. Tavaly pl. benne hagyták 10-33-ban.
(Mielőtt kérdezné valaki, igen tavaly cinkotán gyerek nap volt ahova csak Cinasz tagok mehettek be. Kiállított járművek akkor: 01-08, 04-75, 10-33, 19-24, X-194, Ik.187V, Credo Citadell, ik. 180 + egy rendőrautó)
Az első nyílt napok után a 2.,3. alkalommal már jobban vigyáznak a szervezők. Ez volt Kelenföldön is, illetve Miskolcon is, ahol az első nyílt napon minden szabad volt, a villamosokban pl. a kisszabályzó is ott volt.
276E: A Szandi koncert végén bemondta a műsorvezető, h. 20 percen belül mindenki léceljen le, mert zár a garázs. A tömeg javarésze azonnal megindult hazafelé. 276E-nek :56-ra kellett volna jönnie (ez egy 412-es indulás lett volna), de mit ad Isten, pont ez az indulás maradt ki... :o) Ellenkező irányba bezzeg pont jött a 19-27 pótlásként. 17:03-ra kikanyarodott 19-13 a gariból, mene az Örsre, mögötte pedig már kanyarodott be a kövi 276E 01-43 személyében. Ha épp nem akkor áll ki az a 435-ös, és viszi el a népet a 260-as elől, akkor a 260-as elég szépen ki lett volna tömve. :o)
Amúgy 1 kocsi ki is esett mert én 11:32-kor szálltam fel az örs felé menő 01-72-re, és előtte '18-kor ment busz és mind2 átlagos sűrűségű volt. Amit tán el tudok képzelni, hogy a legtöbb ember azidő tájt hagyta el a garázst és ugye mindenki az Örs felé ment, ezért lehetett zsúfoltság.
Mondjuk most hogy így mondod az esetet...talán így nem is véletlen, hogy toltuk a 10-53-at délelőtt. (9:23-kor indult örsről én meg az utána levővel a 01-43-al mentem ami 30-kor ment...a garázshoz egyidőben érkezett a 2 busz)
Hááát, a 276E-re a csuki elfért volna szerintem. Du. fél 1-kor mentem ki, az teljesen jó volt (az utolsó még nem 10 perces követésűvel), visszafele fél 3 és 3 között az Imre utcánál már hiába próbáltak felszállni...
1,5 nap távollét után visszaolvasgattam a hsz.-at a Cinkotai nyílt napról. Véleményemet én is megosztanám:
Itt sokan írták, hogy a sulinet nagy napja volt a tegnapi meg hasonlók...Nos nekem most -kivételesen- sok okom nem volt a kiakadásra, de ehhez hozzájárult az, hogy hamar eljöttem, noha nem azért mert annyira nem éreztem jól magam, hanem más dolgom is volt aznap. Így ezért azt se láttam, hogy a 747-be özönlöttek be a gyerekek. (Jobb is szerintem). Azonban ami eddig minden nyílt napon jellemző volt, hogy a embermentes fotót nemigen lehetett készíteni, bár nekem sikerült jópárat. (Azért szeretek minden nyílt napra kezdésre menni)
Tehát ami tán úgy felhúzott az az volt, hogy a gyereket szórakoztak a MAN ajtajaival, miután a tudatukig eljutott, hogy az valamikor visszazáródik. Továbbá az egyik szülő beszédét kihallgatva hallodtam, hogy ő neheztelte azt, hogy a garázs környékén járó buszokat nem sűrítették be vagy külünjáratokat nem indítottak. Nos szerintem bőven elég volt a követés mind a 46-on mind a 276E-n mindenféle külünjárat nélkül.
Ezeken kívül a nyílt nap megszervezéséért Cinkotának hatalmas piros pont jár, ugyanis mindent elkövettek azért, hogy az ember jól érezze magát.
Viszont az nagyon "jó", hogy ha pl a 152-essel érkezem a Szent Imre térre, és át szeretnék szállni a 36-osra/148-asra/151-esre, akkor gyalogoljak végig a tér szélén, az egyik végéből a másikba, mert a Szent Imre téren végállomásázó járatok megállóját előre helyezték a volánbuszéhoz. Ha pedig épp a megállóban áll valamelyik a fent említett járatok közül, akkor annak búcsút is inthetek, mert mire a 152-esem kielőzi azt, és megáll a saját megállójában, addigra már a másik busz rég befejezte az utascserét és elindult. De jobbik esetben is futni kell jópár métert, ha még épp a megállóban tartózkodna a busz.
Eddig oly kényelmes volt az átszállás, ezt most ezzel elbaszták. :-(
Ismerős a helyzet, a vasutas járműkiállításokon pl. a kürtöt a végéig nyomják, stb. Még szerencse, hogy ott azért általában nem engednek annyi dolgot...