Keresés

Részletes keresés

lipovánok Creative Commons License 2023.02.22 0 0 3373

"Egy kortárs farizeus, írástudó akinek van elég pénze ma már könnyedén megkerüli a földet."

Az akkori (nem kortárs) farizeusok megkerülHETték volna a földet (ez nem a gömb alakú Földet jelenti, hanem egy Európa méretű területet.

MegkerülHETték VOLNA, megkerülHETték VOLNA, de nem tették.

Pedig Jézus ezt mondta, hogy "megkerülitek". És Jézus nem hazudott.

Mennyire érted ezt?

Előzmény: S.Izabella16 (3372)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.22 -1 0 3372

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Mt 23,15

Egy kortárs farizeus, írástudó akinek van elég pénze ma már könnyedén megkerüli a földet.

(Nem mondjuk a virágföldet, hanem a glóbuszt a gyengébbek kedvéért...)  hogy egy pogányt mondjuk engem zsidóvá tegyen, vajon mi tévő egyek?

1. Hagyjuk.

2. Ne hagyjuk.

Nos melyik a bölcs döntés?.

(Én például nem szeretnék a gyehenna fia lenni...

lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3371

"farizeusok" az múlt a kétezer év alatt sem sokat változtak.

(eddig nem vetted még észre, mi? )     ez itt fent 👆 egy szarul írt zagyvalék 

Tévedsz, jóságos troll koma, 👆 mert igenishogy észrevettem

Szabadulj hát meg téves előítéletedtől.

Előzmény: Kútásóóó (3365)
lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3370

az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.

Szerinted tehát a földkerekség a teremtett világot jelenti.

Jó, rendben.

A Nap Isten által teremtett, vagy fán nőtt?

A Hold Isten által teremtett, vagy fán nőtt?

A csillagok Isten által lettek teremtve, vagy fán nőttek?

Ha ezek is a teremtett világhoz tartoznak, akkor ezekszerint a földkerekség részei, mivel hülyemődon azt írtad, te magad, hogy a  földkerekség a teremtett világot jelenti.

És most megint olyan sunyi leszel, hogy nem javítod ki a barom tévedésedet, nem kérsz elnézést.

Bár tévednék!

Előzmény: Kútásóóó (3364)
lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3369

Rosszul írtad, így helyes:

Az a farizeusok a múlt az kétezer év az alatt sem a sokat változtak.

lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3368

A te olvasatodban:

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek csak az ekkor ismert világot  hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Faszt!

Az én olvasatomban, és minden értelmes ember és gép olvasatában, tehát nem egy hülye bodóné olvasatában:

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! Mert még a végén képesek vagytok megkerülni a földet és a tengert is (persze valójában úgyse tennétek, ez csak túlzás volt, ezzel csak az elszántságotokat fejeztem ki én Jézus)  hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3367

Jézus Krisztus szavai.

Nem csupán irodalmi szöveg!

De Jézus, a Krisztus itt egy költői képet használ a farizeusokra, és a nemlétező körutazásukra, és te aki vagy egy nagyon hülye troll, ezt képtelen vagy megérteni. A mesterséges intelligencia vagy egy 5 éves gyerek érti, de Bodóné az idióta, nos ő nem.

lipovánok Creative Commons License 2023.02.21 0 0 3366

"Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti"

Ha csak valószínűleg, akkor lehet, hogy megint csak ebben is nekem lesz igazam, vagyis, hogy a föld az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.

Ha csak valószínűleg jelenti azt, akkor sokminden mást jelenthet. Lehet hogy ebben neked lesz igazad, trollnak, és a Föld az egész földkerekséget jelenti.

DE LEHET HOGY NEKEM lesz igazam, mert szerintem itt a föld szó a nőstény kutya nemi szervét jelenti. Ha nem azt, akkor még az is lehet hogy részeg ember által frissen kihányt bort jelent, és én ezt is valószínűnek tartom. Állapoodjunk meg, hogy a szövegben a föld igen sokmindent jelenthet: vonalzót, péniszt, buzi embert, főtt csülköt és rágógumit is jelenthet. Igazam van, troll?

Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 3365

"Sajnos te képtelen vagy egy irodalmi szöveget megérteni."

Jézus Krisztus szavai.

Nem csupán irodalmi szöveg!

A Szent Lélek által kimondva élő és ható. Éles mint egy kétélű kard.

Ma is aktuális.

Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

Zsid. 13,8

(eddig nem vetted még észre, mi? )

Előzmény: Hahó a Balti tó (3357)
Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 3364

"Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti"

Ha csak valószínűleg, akkor lehet, hogy megint csak ebben is nekem lesz igazam, vagyis, hogy a föld az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.

Az eredeti:

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Mt 23,15

A te olvasatodban:

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek csak az ekkor ismert világot  hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Szerintem az eredeti verzió sokka jobb, mert a jehovisták csinálják, hogy megváltoztatnak egész mondatokat a Szent Irásban, csak hogy nekik legyen igazuk...

Előzmény: Hahó a Balti tó (3362)
Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.21 -1 0 3363

"Na és végülis hogy gondolod, te a troll?

Neked kell betérni vagy neki ki keresztelkedni, ha mindketten a mennybe akartok jutni? Kemény kérdés ez, troll, neked való."

Annyira azért nem kemény.

Te kérdezd a mesterséges intelligenciádat, én továbbra maradok azon a véleményemen ami az Isten Igéje:

Nézd mit mondott Szent Péter a zsidóknak:

Legyen tudtotokra mindnyájotoknak és az Izráel egész népének, hogy a názáretbeli Jézus Krisztusnak neve által, a kit ti megfeszítettetek, kit Isten feltámasztott halottaiból, az által áll ez ti előttetek épségben.

Ez ama kő, melyet ti építők megvetettetek, mely lett a szegeletnek fejévé.

És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.

Apcsel 4,10

Ezt a mondatot tanuld meg kérlek:

(majd telefonon kikérdezem)

"Nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."

A leány (aki mára már tisztes családanya) Jézus Krisztus mellett döntött.

Előzmény: Hahó a Balti tó (3360)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3362

Nézd csak, troll, a mesterséges intelligencia egy véleményen van velem, de veled és a primitív fundamentalista értelmezéseddel nem érthet sajnos egyet:

Amikor Jézus azt mondja a farizeusoknak hogy megkerültek

a földet és a tengert hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek akkor

ő valóban arra utal hogy megtörtént akár egyszer is a föld vagy

a tenger megkerülése vagy csak ezzel az ő buzgalmukat fejezi ki? 

👆

Nézd csak troll, ez az én kérdésem

Az az idézet, amit említesz, a Biblia Máté evangéliumából származik, amikor Jézus farizeusokkal és írástudókkal vitatkozik. Az idézet szerint Jézus ezt mondja: "Ti vak vezetők, akik kiszűritek a szúnyogot, de lenyelitek a tevét! Jaj nektek, farizeusok és írástudók, álszentek, mert átjárjátok a tenger és a szárazföldet, hogy megtérítsétek egy pogányt, és amikor megtér, még inkább a gyehenna fia lesz, mint ti magatok" (Máté 23:24-25).

A szövegben Jézus azon túl, hogy a farizeusok álszent és képmutató viselkedésére utal, azon is kritizálja őket, hogy bár messziről elutaznak, hogy megtérítsenek egy pogányt, valójában nem szívóságukról, hanem éppen ellenkezőleg, elhanyagolják az igazi ügyeket. Az idézetet a farizeusok és írástudók kritizálására használja Jézus, hogy az ő hitetlenségüket, és azzal járó rossz cselekedeteiket kritizálja.

Nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy Jézus itt a föld vagy a tenger tényleges megkerülésére utalna, hogy egy pogányt megtérítsenek, inkább a figyelmüket az igazságra kellene összpontosítaniuk, mintsem hogy időt töltenének azon, hogy másokat "megmentsenek". Az idézet a farizeusok álszentségének és kritikájának bemutatására szolgál, és arra utal, hogy az igazi hit nem a külsőségekben, hanem a belső elkötelezettségben és az önzetlen szeretetben rejlik.

👆

Nézd csak, troll, ez a mesterséges intelligencia válasza nekem és neked

És itt a szövegben a föld (erec) a teljes Földre vonatkozik, vagy az akkori oikumené-re? A tenger pedig a nagy tengerre, vagyis mai nevén Földközi tengerre?

👆

Nézd csak troll, ez az én kérdésem

A Máté evangéliumában található szövegben Jézus nem határozza meg pontosan, hogy mit ért a "föld" és a "tenger" alatt. Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti, vagyis az oikumené-t, amely körülbelül a Földközi-tenger medencéjét és a közel-keleti régiót foglalta magában. A "tenger" pedig valószínűleg a Földközi-tengerre utal, amely az idézetben említett környéken volt a legismertebb tenger. Azonban a szöveg nem pontosan határozza meg ezeknek a fogalmaknak a határait, és az is lehetséges, hogy a "föld" és a "tenger" kifejezések egyszerűen metaforák arra, hogy az emberek mennyire elkötelezettek a hitük iránt, és hogy milyen messzire mennek azért, hogy másokat megtérítsenek.

👆

Nézd csak, troll, ez a mesterséges intelligencia válasza nekem és neked

Előzmény: Kútásóóó (3356)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3361

Te mint troll, mit gondolsz, mit jelent ha Jézus földről beszél, és mit ha Földről? De Földet említhet, vagy csal földet? Fogós ravasz kérdés ez is.

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3360

"Ugyanis nekem volt zsidó barátnőm diákkoromban, jó kis csaj volt, kellemes emlék és sokat vitáztunk (hogy nekem kellene-e betérnem-e, vagy neki kikeresztelkednie ha a Mennybe akarunk végül kerülni...)"

Na és végülis hogy gondolod, te a troll?

Neked kell betérni vagy neki ki keresztelkedni, ha mindketten a mennybe akartok jutni? Kemény kérdés ez, troll, neked való.

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3359

"Mit Ígértek a pogánynak ha zsidóvá lesz?"

Kérdezd meg az akkori farizeusoktól, a Biblia nem írja.

Nekem is van kérdésem. Jézus gyerekként milyen színű fakockákkal jázszott? Tudom, a Biblia nem írja, de te, a troll, te biztosan tudod.

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3358

"Jómagam elhiszem, hogy a földet is megkerülték, nemcsak a tengert"

Elhinném én is, ha azt mondta volna Jézus. Nem azt mondta.

Ezen kívül földről beszél, nem Földről.

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3357

Az a szöveg nem konkrét megkerülésre vonatkozik, hanem arra, hogy ti farizeusok, ti akár még a földet (nem Földet) is képesek vagytok megkerülni a cél érdekében buzgóságotokban. Sajnos te képtelen vagy egy irodalmi szöveget megérteni. Nem tudom mi ez, autizmus, vagy gyengeelméjűség, de nagyon durva.

Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.20 -1 0 3356

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Mt 23,15

"De nem kerülték meg"

Mert most az Istennel vitatkozol vagy velem?

(felőlem nyugodtan, ha majd meggyőzted őt, szóljál...

Jómagam elhiszem, hogy a földet is megkerülték, nemcsak a tengert, de van ennél egy érdekesebb kérdés is:

Mit Ígértek a pogánynak ha zsidóvá lesz?

(gondolom nem azt mondták, hogy a gyehenna fiává lesz...)

Ugyanis nekem volt zsidó barátnőm diákkoromban, jó kis csaj volt, kellemes emlék és sokat vitáztunk (hogy nekem kellene-e betérnem-e, vagy neki kikeresztelkednie ha a Mennybe akarunk végül kerülni...)

Előzmény: Hahó a Balti tó (3355)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.20 0 0 3355

"Szerinted, melyik tengert kerülték meg a farizeusok"

Földközi-tengerre utal Jézus. De nem kerülték meg. Jézus példaképp mondta, hogy még képesek vagytok megkerülni, amilyen buzgó hülyék vagytok.

", és kiket tettek a gyehenna fiává? "

Azokat a pogányokat, akiket zsidókká tettek. Ott van a szövegben, kiemelted vastagítással, miért nem olvasod el amit leírsz?

Előzmény: Kútásóóó (3354)
Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.20 -1 0 3354

Akkor én meg inkább kérdezek Balti!

Ugye Jézus mondta nekik:

Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.

Mt 23,15

Szerinted, melyik tengert kerülték meg a farizeusok, és kiket tettek a gyehenna fiává? 

Előzmény: Hahó a Balti tó (3352)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.20 -1 0 3353

"ne is tedd."

Végülis,

Minek is ennyit beszélni róla, ha úgyis leszel még ott eleget?

Ha tudni akarod milyen a Pokol, menj csak továbbra is a szélesúton a fősodrattal, többiek után a  tömeggel és fogyaszd mindazt amit eddig is mindent, amit csak eléd tesznek, mint a jó gyerek...

Ha nem akarod tudni, akkor is megtudod vagy nem hiszel benne az sem érdekes, ugyanis mert a Pokol létét úgysem a te hited/hitetlenséged dönti el.   

Viszont ha inkább örök az életre vágysz és a Mennyben készülsz, na akkor szólj, talán ebben segíthet valamelyikünk neked...

Előzmény: Hahó a Balti tó (3352)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.19 0 0 3352

Mi köze ennek ahhoz, amire válaszoltál?

Ha nem vagy képes értelmes ember módjára fórumozni, ne is tedd.

Előzmény: Kútásóóó (3350)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.02.19 0 0 3351

Távolból küldi ezért a bőséges áldását földi létünk során, mint egy apa akitől elszakították gyermekeit.

És mivel nagyon  távolról  küldi,  hát űrhajóval küldi.

Messzebb trónol  Ő  még a Mars nevű bolygónál is,

tán még a Jupiternél is távolabb!!!!!

Kerek két évig tart, míg Isten távolból küldött áldás-

hozó űrhajója ideér a Földünkre. De kik pakolják ki?

Bizony, azok. Angyalok.

Előzmény: S.Izabella16 (3348)
Kútásóóó Creative Commons License 2023.02.19 -1 0 3350

Jézus mondta:

"...jobb néked az életre sántán vagy csonkán bemenned, hogynem két kézzel vagy két lábbal vettetned az örök tűzre."

Mt 18,8

Szerintem is jobb.

Előzmény: Mustkeatly (3349)
Mustkeatly Creative Commons License 2023.02.18 0 0 3349

Isten nagyon kinőtte magát az "égő csipkebokor" formátumból, ahogyan te itt előadod:-)

Jól főznek rá a kerubok?

Szinte a Nappal vetexik, ahogy itt összeképzeled magadat:-O:-P

A pokol már hűtőszekrény az Istenhez képest.

Előzmény: S.Izabella16 (3348)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.18 -1 0 3348

Isten jelenléte fény, közelsége emésztő tűz. Ha túl közel jönne nem élhetné túl egyikünk sem e találkozást. Távolból küldi ezért a bőséges áldását földi létünk során, mint egy apa akitől elszakították gyermekeit.

A Pokol nyeli el az egyebeket, ha túl messzire mennek és átlépik a határt.

S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.16 -1 0 3347

"Minden menyasszonynak lehetnek beteg fogai."

Az a menyasszony aki a dicsőséges egyházat szimbolizálja, az viszont ad magára.

Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé.

2 Kor. 11,2

Pál mint a pogányok apostola a szívében eltökélte ezt.

Előzmény: lipovánok (3343)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.14 -1 0 3346

"Minden menyasszonynak lehetnek beteg fogai."

Az a baj, ha a tömés mögött van egy kis légbuborék, az a nyomáskülönbség miatti térfogatváltozás miatt fájdalmat, feszítő érzést tud okozni.

bulvárbulitömegember Creative Commons License 2023.02.11 -1 0 3345

El akarándasz inkább költözni s a Krisztussal lenni...?

Előzmény: robottá vált (3327)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.02.11 -1 0 3344

Nem mindennek.

A férje számára felékesített menyasszonya nem lehetnek elhanyagoltak a fogai.

....a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!