Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Mt 23,15
Egy kortárs farizeus, írástudó akinek van elég pénze ma már könnyedén megkerüli a földet.
(Nem mondjuk a virágföldet, hanem a glóbuszt a gyengébbek kedvéért...) hogy egy pogányt mondjuk engem zsidóvá tegyen, vajon mi tévő egyek?
az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.
Szerinted tehát a földkerekség a teremtett világot jelenti.
Jó, rendben.
A Nap Isten által teremtett, vagy fán nőtt?
A Hold Isten által teremtett, vagy fán nőtt?
A csillagok Isten által lettek teremtve, vagy fán nőttek?
Ha ezek is a teremtett világhoz tartoznak, akkor ezekszerint a földkerekség részei, mivel hülyemődon azt írtad, te magad, hogy a földkerekség a teremtett világot jelenti.
És most megint olyan sunyi leszel, hogy nem javítod ki a barom tévedésedet, nem kérsz elnézést.
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek csak az ekkor ismert világot hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Faszt!
Az én olvasatomban, és minden értelmes ember és gép olvasatában, tehát nem egy hülye bodóné olvasatában:
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! Mert még a végén képesek vagytok megkerülni a földet és a tengert is (persze valójában úgyse tennétek, ez csak túlzás volt, ezzel csak az elszántságotokat fejeztem ki én Jézus) hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
De Jézus, a Krisztus itt egy költői képet használ a farizeusokra, és a nemlétező körutazásukra, és te aki vagy egy nagyon hülye troll, ezt képtelen vagy megérteni. A mesterséges intelligencia vagy egy 5 éves gyerek érti, de Bodóné az idióta, nos ő nem.
"Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti"
Ha csak valószínűleg, akkor lehet, hogy megint csak ebben is nekem lesz igazam, vagyis, hogy a föld az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.
Ha csak valószínűleg jelenti azt, akkor sokminden mást jelenthet. Lehet hogy ebben neked lesz igazad, trollnak, és a Föld az egész földkerekséget jelenti.
DE LEHET HOGY NEKEM lesz igazam, mert szerintem itt a föld szó a nőstény kutya nemi szervét jelenti. Ha nem azt, akkor még az is lehet hogy részeg ember által frissen kihányt bort jelent, és én ezt is valószínűnek tartom. Állapoodjunk meg, hogy a szövegben a föld igen sokmindent jelenthet: vonalzót, péniszt, buzi embert, főtt csülköt és rágógumit is jelenthet. Igazam van, troll?
"Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti"
Ha csak valószínűleg, akkor lehet, hogy megint csak ebben is nekem lesz igazam, vagyis, hogy a föld az egész földkerekséget, vagyis a teremtett világot jelenti.
Az eredeti:
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Mt 23,15
A te olvasatodban:
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek csak az ekkor ismert világot hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Szerintem az eredeti verzió sokka jobb, mert a jehovisták csinálják, hogy megváltoztatnak egész mondatokat a Szent Irásban, csak hogy nekik legyen igazuk...
Neked kell betérni vagy neki ki keresztelkedni, ha mindketten a mennybe akartok jutni? Kemény kérdés ez, troll, neked való."
Annyira azért nem kemény.
Te kérdezd a mesterséges intelligenciádat, én továbbra maradok azon a véleményemen ami az Isten Igéje:
Nézd mit mondott Szent Péter a zsidóknak:
Legyen tudtotokra mindnyájotoknak és az Izráel egész népének, hogy a názáretbeli Jézus Krisztusnak neve által, a kit ti megfeszítettetek, kit Isten feltámasztott halottaiból, az által áll ez ti előttetek épségben.
Ez ama kő, melyet ti építők megvetettetek, mely lett a szegeletnek fejévé.
És nincsen senkiben másban idvesség:mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
Apcsel 4,10
Ezt a mondatot tanuld meg kérlek:
(majd telefonon kikérdezem)
"Nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."
A leány (aki mára már tisztes családanya) Jézus Krisztus mellett döntött.
Nézd csak, troll, a mesterséges intelligencia egy véleményen van velem, de veled és a primitív fundamentalista értelmezéseddel nem érthet sajnos egyet:
Amikor Jézus azt mondja a farizeusoknak hogy megkerültek
a földet és a tengert hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek akkor
ő valóban arra utal hogy megtörtént akár egyszer is a föld vagy
a tenger megkerülése vagy csak ezzel az ő buzgalmukat fejezi ki?
👆
Nézd csak troll, ez az én kérdésem
Az az idézet, amit említesz, a Biblia Máté evangéliumából származik, amikor Jézus farizeusokkal és írástudókkal vitatkozik. Az idézet szerint Jézus ezt mondja: "Ti vak vezetők, akik kiszűritek a szúnyogot, de lenyelitek a tevét! Jaj nektek, farizeusok és írástudók, álszentek, mert átjárjátok a tenger és a szárazföldet, hogy megtérítsétek egy pogányt, és amikor megtér, még inkább a gyehenna fia lesz, mint ti magatok" (Máté 23:24-25).
A szövegben Jézus azon túl, hogy a farizeusok álszent és képmutató viselkedésére utal, azon is kritizálja őket, hogy bár messziről elutaznak, hogy megtérítsenek egy pogányt, valójában nem szívóságukról, hanem éppen ellenkezőleg, elhanyagolják az igazi ügyeket. Az idézetet a farizeusok és írástudók kritizálására használja Jézus, hogy az ő hitetlenségüket, és azzal járó rossz cselekedeteiket kritizálja.
Nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy Jézus itt a föld vagy a tenger tényleges megkerülésére utalna, hogy egy pogányt megtérítsenek, inkább a figyelmüket az igazságra kellene összpontosítaniuk, mintsem hogy időt töltenének azon, hogy másokat "megmentsenek". Az idézet a farizeusok álszentségének és kritikájának bemutatására szolgál, és arra utal, hogy az igazi hit nem a külsőségekben, hanem a belső elkötelezettségben és az önzetlen szeretetben rejlik.
👆
Nézd csak, troll, ez a mesterséges intelligencia válasza nekem és neked
És itt a szövegben a föld (erec) a teljes Földre vonatkozik, vagy az akkori oikumené-re? A tenger pedig a nagy tengerre, vagyis mai nevén Földközi tengerre?
👆
Nézd csak troll, ez az én kérdésem
A Máté evangéliumában található szövegben Jézus nem határozza meg pontosan, hogy mit ért a "föld" és a "tenger" alatt. Az idézetben említett "föld" valószínűleg az akkori ismert világot jelenti, vagyis az oikumené-t, amely körülbelül a Földközi-tenger medencéjét és a közel-keleti régiót foglalta magában. A "tenger" pedig valószínűleg a Földközi-tengerre utal, amely az idézetben említett környéken volt a legismertebb tenger. Azonban a szöveg nem pontosan határozza meg ezeknek a fogalmaknak a határait, és az is lehetséges, hogy a "föld" és a "tenger" kifejezések egyszerűen metaforák arra, hogy az emberek mennyire elkötelezettek a hitük iránt, és hogy milyen messzire mennek azért, hogy másokat megtérítsenek.
👆
Nézd csak, troll, ez a mesterséges intelligencia válasza nekem és neked
"Ugyanis nekem volt zsidó barátnőm diákkoromban, jó kis csaj volt, kellemes emlék és sokat vitáztunk (hogy nekem kellene-e betérnem-e, vagy neki kikeresztelkednie ha a Mennybe akarunk végül kerülni...)"
Na és végülis hogy gondolod, te a troll?
Neked kell betérni vagy neki ki keresztelkedni, ha mindketten a mennybe akartok jutni? Kemény kérdés ez, troll, neked való.
Az a szöveg nem konkrét megkerülésre vonatkozik, hanem arra, hogy ti farizeusok, ti akár még a földet (nem Földet) is képesek vagytok megkerülni a cél érdekében buzgóságotokban. Sajnos te képtelen vagy egy irodalmi szöveget megérteni. Nem tudom mi ez, autizmus, vagy gyengeelméjűség, de nagyon durva.
Mt 23,15
"De nem kerülték meg"
Mert most az Istennel vitatkozol vagy velem?
(felőlem nyugodtan, ha majd meggyőzted őt, szóljál...
Jómagam elhiszem, hogy aföldet is megkerülték, nemcsak a tengert, de van ennél egy érdekesebb kérdés is:
Mit Ígértek a pogánynak ha zsidóvá lesz?
(gondolom nem azt mondták, hogy a gyehenna fiává lesz...)
Ugyanis nekem volt zsidó barátnőm diákkoromban, jó kis csaj volt, kellemes emlék és sokat vitáztunk (hogy nekem kellene-e betérnem-e, vagy neki kikeresztelkednie ha a Mennybe akarunk végül kerülni...)
Mt 23,15
Szerinted, melyik tengert kerülték meg a farizeusok, és kiket tettek a gyehenna fiává?
Minek is ennyit beszélni róla, ha úgyis leszel még ott eleget?
Ha tudni akarod milyen a Pokol, menj csak továbbra is a szélesúton a fősodrattal, többiek után a tömeggel és fogyaszd mindazt amit eddig is mindent, amit csak eléd tesznek, mint a jó gyerek...
Ha nem akarod tudni, akkor is megtudod vagy nem hiszel benne az sem érdekes, ugyanis mert a Pokol létét úgysem a te hited/hitetlenséged dönti el.
Viszont ha inkább örök az életre vágysz és a Mennyben készülsz, na akkor szólj, talán ebben segíthet valamelyikünk neked...
Isten jelenléte fény, közelsége emésztő tűz. Ha túl közel jönne nem élhetné túl egyikünk sem e találkozást. Távolból küldi ezért a bőséges áldását földi létünk során, mint egy apa akitől elszakították gyermekeit.
A Pokol nyeli el az egyebeket, ha túl messzire mennek és átlépik a határt.