Perszehogy, már miért ne szeretném? Épp ezért is írok itt mindenfélét, mert nagyon arconütött ez a tegnapi, én is elhittem, hogy itt a bab is hús, de mégis miaszart írjak, ha ez az elejétől a végéig volt tiszta szar, najó Székely, Pedró jó volt, meg egy kicsit Hanusz, Bodó, Lékai.
Én már csak ilyen vagyok, nem ülök fönt a kézilabda olimposzán és nézek le szenvtelenül a sok analfabéta hülye forumozóra, majd odavetem nekik, hogy szarok vagytok, mindent rosszul láttok, itt az igazság nálam.
Hát nem, ha látok és gondolok egy csomó szar dolgot, ha szarul érzem magam és emiatt járatom az agyam, hogy vajon mi a gond, akkor fogom magam és leírom.
Nem áltatom magam azzal, hogy ez a csapat vb 5., mert a tegnapi teljesítményükkel épp azt tették zárójelbe, ez kábé olyan mint ha a próbák alatt szuperül megy a darab, a főpróba zajos siker, vb 5. hely, de a premier bukó. Ettől még lehet jó ott mindenki, a szép új színház a rendező, a színészek, a stáb, sőt még lehet a többi előadás is megmenti a darabot, de a néző had mondja már el a véleményét.
Mit írjak Bánhidiről, ha meccset csak 'ilyenkor' néző rokonom azt mondja rá, hogy pocakos? Mondjam, h rosszul látja, ettől még ő a világ legjobbja, hát nem, max egy szint Fabregas, Pekeler, Wiencek trióval, stb, stb.
M4 most adta le a játékosok tegnapi interjúit. Leszámítva a gyermeteg és vagy technikai hibákat a legfőbb baj az volt amit írtam. Bevoltak szarva, hogy bekövetkezik az ami be is következett. Vasárnap már nincs mitől betojniuk....
Aki erre nagy pénzt tett fel, az butaság, mert pl. 100 ezer kockáztatásával 10 ezret nyert volna.
Akinek kötésben ment el, az pech.
Viszont ebből is az a tanulság, hogy 1-2 csatát meg lehet nyerni, de a háborút nem, magyarul mindig a bank nyer, nem véletlen van a sportfogadó cégeknek extraprofitja.
Tehát, az nyer, aki nem játszik, mindenki, akinek van egy csöpp esze, hagyjon fel a sportfogadással!
Sokan elfelejtik, nem is tudják, nem is akarják tudni, hogy ez a csapatunk a vb-n 5. lett, tavaly veretlen volt, úgy nyilatkoznak, hogy ez egy kutyaütő banda, meg már váltsunk edzőt. Könyörgöm, egy meccs után így lehordani?
Szarul játsztottunk, van ilyen, szerencsére egyre ritkábban. Sport. Főleg ffi. kéuilabdában: ott vannak a világsztár dánok, akik nem is olyan régen - köszönhetően nekünk is, már kizúgtak a csoportkörből is.
Egyesekben itt azért kavarognak az indulatok, mert tegnap sokat buktak a tippmixen.
Mostantól egy cél lehet: hármas hendikeppel verni Portugáliát és Izlandot is, akkor saját eröböl továbbjutunk. Az, hogy ponto(ka)t is viszünk magunkal, a többi meccstöl fog függeni.
Sok igazságod van, de a nonstop nyomott lesajnáló fikázásod kinyitja a bicskát az értelmes szurkolóknál. Szereted te ezt a csapatot, vagy legalább egy-két játékost, vagy csak okádni vagy itt?
Sztem meg nem teljesen korrekt, 2 okból legalább, egyrészt ide írhat mindenki is, persze leszólni is lehet őket, de nem kézilabdadoktori ide a belépő, hanem egy sima regisztrálás.
A második, ahogy már írtam, a jelenlegi és az őszi Bánhidi perpill nem a világ legjobb beállósa, sose volt az, max top 3.
De most lassult, rosszabb lett a lövőstatja, több lett a súly és az arc meg a reklamálás.
Ahogy EV is mondotta volt, Ő még tápászkodott fel és reklamált - jogos v nem, de úgy sincs akkor ott konkrét értelme, hozadéka lehet +-, bírótól függ - miközben a kis mitugrásdz már a mi hatosunkon rohasnt nreki fejjel a falnak. A 'Kis Miki' meg sztem legalább 70% Bánhidi, pl. sokkal technikásabb, ha nem ülne és hízna a szegedi kispadon, csodálkoznál.
Inkább az a borzasztó, hogy két atipikus klassszis és egy jó iparos csapat, fegyelmezett hiba nélküli játékkal lenyomott minket, páran tudták, h ez meleg lehet, csak senki nem sejtette és nem merte elhinni.
De most nekicsapódtak a gödör aljának, megkapták a kijózanító pofont, reméljük innét már csak felefelé.
És persze Ők jó játékosok, csak éppen mindenkinek teleszalaladt a gatya, kvázi a 2-3 világverseny pont a tegnapi nap miatt mind nem számított, mindenki azt mondta, hogy oda elvárások nélkül, tét nélkül mentek ki, mert az felkészülés volt tegnapra, és tét nélkül sokkal könnyebb jónak lenni, és ebben igenis hibázott mindenki!
Korrekt amit írsz, de vsz épp azért kavarognak az indulatok, mert elvileg ez nem egy kutyaütő társaság. Ennek fényében csalódás a vereség.
A közvetlen elithez képest az elmúlt évtizedekben kb konstans módon egyenletes távolságra volt a magyar válogatott, nyilván hazai pályán fokozottak az elvárások (nem mellesleg mostanra a sportágba öntött pénzek is indokolják ezt).
Ami Bánhidit illeti: nem elvitatva a képességeit, amíg az első félidőben játszott ugyanúgy 3-ra voltunk a hollandok mögött.
És nem csak a szerencsétlenkedő játékosokéra, hanem az edzők, a szövetség, a média!, a szurkolók buta - elvárásnélküli - imádata. Mind felelős a "magyar betegség"-nek nevezett becsődölésben mind a kézilabda, mind a foci messze alulteljasítéséért. Nagyságrendek vannak a rájuk dobott milliárdok és a remélt eredmények között!!
Szakadékbaugrás ezt így folytatni egy pillanatig is. És nincs ejtőernyő...
Tököm tele a sok felmentő dumával. Gondoljátok, a simizéstől megtanulják a kézilabda alapjait? Mert ebben van hiátus a legtöbb válogatott játékosunknál.
lassúak - gondolatban és lábon - >>> egymásra várnak >>> ellenfél már rég rendeződött, tudja mi következik...
egysíkúak - minden edző tudja mire készítse fel játékosait ellenünk, hogyan lehet zavarba hozni a az óriásbébyket...
nem bírják a stresszhelyzetett - kicsit szokatlan a közeg, elvárások, fény, csillogás, bla,bla... cihológusok hada, hahaha... rövidzárlat bénázás
mindíg van aki megvédi a seggüket - ez nálunk egy iparág, mert sokan élnek belőle rohadt jól, ha "beszólnak" kiesnek a pixisből fuccsa az ingyenpénzekből...
nem képesek/akarnak tanulni a jobbaktól - minek, ha így is mint a királyfi, gondok, baj nélkül csak a látszatot kell tartani...
Szegény, retró öregek (mint pl. a nagypályán is játszó Faragó Jani) mit modana erre?? " Fiam, leszarja a légy a kezed míg megmozdulsz..."
Mondataim csak a nálam biztosan nagyobb szakértők gondolatainak idézése (Borsos, EV, Matuz, Hoffmann, stb). Évek óta próbálják a hiányosságokra felhívni a figyelmet.
Itt egyesek (főként olyan nickek, akiket nem nagyon láttunk eddig itt megszólalni) teljesen eltévesztették a házszámot. Kikaptunk tegnap, ami elég kellemetlen, de egyrészt a világnak azért nincs vége, másrészt azért ez nem ok arra, hogy itt mindenféle marhaságokat írkáljatok össze.
Ezek jó játékosok, és egy viszonylag jó csapat. Nem tartoznak a közvetlen világelitbe, de hát a férfi mezőny azért jóval erősebb is, mint a női, szóval az elitbe nem is könnyű bekerülni. De láttuk őket két VB-n, az előző EB-n, a játékosok zömét láthatjuk rendszeresen a nemzetközi kupákban, szó nincs arról, hogy ez valami kutyaütő társaság lenne.
Három fő problémánk volt, ill. van:
- A felkészülés nem sikerült igazán jól, tán azért, mert Chema sokáig nem volt ott
- A hazai közönség, a sajtó, az elvárosok, agyonnyomták a játékosokat
- Bánhidi a világ legjobb beállósa, a kiesését ez a csapat nem viseli el, mert Topić és Rosta együtt se érnek annyit, mint ő.
És ehhez jön még, hogy egyik-másik játékos esetleg nem teljesen egészséges, vagy egyéb problémái vannak.
Na, hogy ez a három egymáshoz hogyan viszonyul, azt mondják meg mások ;-)
Egyértelmű, h az elvárások nyomták agyon őket, az első meccsükön 20 percet töltve el a nekik épített csarnokban, a sok médiaszereplés, a felfokozott hangulat, sok volt nekik.
Ugyanakkor a stáb hibázott, szinte mindenben is.
Egyébként meg nekem nagyon beütött amit EV mondott az átlövésekről, ez olyan mint hogy tudni tudtam, csak nem sejtettem, még a végén bocsánatot kell kérjek RnD-től,
hogy annyit támadtuk női vonalon a nekán számonkérve az átlövők hiányát, hát nem is kell, ill. nerm úgy kell, ill. nem olyan.