Egyre jobban szarulnak el a labirintusok. Már több játékban nem találtam kaszinót, az utóbbiakban nincs boszorkánykonyha, alig van gyűjtő, viszont csak a mostanit nézve: Északnak indulva:
Tele van csapdával, ellenféllel, időzárral, omladékkal, tömeggel és útonállóval. Lassan ha egész nap játszanál sem lenne elég 8 órai játék, hogy mindezeken keresztülvergődj, nem beszélve a felfedezés kártyákról.
Már Mester is megmondta: egyedül az ember képes arra, hogy az aranyat is szarrá változtassa.
Szia! Úgy van ahogy mondod, rengeteg a felesleges kártya. Nekem is van legalább 60 fajta és azokból 10-15 (de lehet hogy több is, ) amit még sosem használtam. Viszont arra jók, hogy más, hasznosnak tartott kártyákra cseréljem őket. A klánnal én sem tudok mit kezdjek- elvből utálom-, de azért lehet, hogy Pedrót rábeszélem, hogy próbálja ki. Ha nem tetszik, állítólag ki lehet belőle lépni..
Mióta visszatértem, labirintusban alig játszom, inkább a küzdőtéren vagyok megtalálható. Számomra ez izgalmasabb, mint robotok ellen játszani. Lehet, hogy ez még változni fog, majd meglátjuk. Szinte semmilyen kártyát nem használok, mivel a küzdőtéren nem is lehet, a labirintusban meg alig vagyok, de ott se használtam idáig. Én a gyors játékok híve vagyok, nem kombinálok a kártyákkal. Lezavarom a küzdőtéren többnyire az összes meccset amikor ott ülök a gép előtt, aztán pá! Már nem játszom annyit mint régen,, nincs is annyi időm. A klán játék bevezetése engem nem érdekel Most már agyon cifrázzák a játékot, sok értelmetlen kártya is van, szóval ez a része nem nagyon tetszik. De sokan imádják az újdonságot, és mindent szeretnek kipróbálni. Azoknak ez biztosan jó.
Na ja!!! Küzdőtéren most kerültem össze egy 21 napja regisztrált 10 *-ossal. Két darab 2 másodperces válasza is volt. Meg is vert 7:6-ra. De legalább nem olyan látványos a nyerése, mint korábban volt, amikor az idő jobban számított. :)
És a feltörekvő fiatalokról ne is beszéljünk, akik-3-25 napos létükre már osztják az észt. Emlékszem, mi még alig tudtunk mire valók a kártyák, mi az trónszék foglalás, ők meg úgy osztják az észt, mintha az anyatej helyett kvízlapyrinthuss elixirt szobattak volna velük:-)
Aki tudott és gyors is volt, eddig szebbek voltak az eredményei. Most, hogy a tudás kicsit többet nyom a latban mint idáig, már nem lesz olyan látványos a győzelmük, sőt még veszíthetnek is bizonyos ellenfelekkel szemben. Ez egyeseket nagyon zavar, főleg azokat, akiknek eddig is nagy volt az egójuk. :)
Az eredmények közelebb kerültek a valósághoz. Ez nem árthat senkinek. Egyébként is különböző okok miatt lehet lassúbb valaki, mint azt a fórumon is írták. Nem mindegy, milyen hardveren játszik az illető, ha egeret használ, mennyire bénázik vele, vagy mennyire ügyes, milyen éles a látása, mennyire gyorsan tudja elolvasni a még nem ismert kérdést, stb., de ritkán lehet csupán technikai akadálya is, amikor megadod gyorsan a választ, de valamiért lefagy a képernyő, és hosszú másodpercek múlva jelenik meg a válaszod. Mondjuk ez utóbbin nem segít az új szabály, de ilyen szerencsére ritkán van. Velem kb.háromszor vagy négyszer fordult elő i 10 hónap alatt. és csak egyszer a bajnokságban, ha jól emlékszem.
Pedig ezzel az újítással a kevésbé gyors játékosoknak is nőnek az esélyei, és kissé előtérbe kerül a tudás..
Másrészről, aki meg nagyon-nagyon lassú, az ő esetében ez a szabály semmi haszonnal nem jár, tehát nem is árt vele senkinek. ott lehet jajgatni, ahol a tudás szint azonos, csak a gyorsaságnál van -1-3 másodperc különbség. Ez veszik el bizonyos esetekben. De magánvéleményem szerint egy bajnokságban a helyezéseket például nem fogja befolyásolni, ezért kár siránkozni. Például Don Pedrora hivatkozzak: az utolsó bajnoki székért vívott küzdelemben Medve egyetlen hibáját kihasználva megszerezte a trónszéket, viszont e nélkül a szabály nélkül közelébe sem merülhetett volna a győzelemnek. Az első nap voltak is érdekes eredmények, volt 9:9 is:-)
Én speciel örülök ennek a szabálynak, jó l3nne, ha véglegesítenék. Én lassú vagyok, és sokszor bosszantott kicsit, hogy több kérdésre tudom a választ, mint az ellenfél, mégis ő nyer (esetleg még nagy fölénnyel is) mert gyorsabb.
Azóta szorosabbak nekem is a küzdőtéren az eredményeim.
Érdemes elolvasni, hogy bizonyos játékosok, hogy felháborodtak az új szabály bevezetése miatt. Nekem egyébként tetszik az ötlet, mert a menő játékosok elleni eddigi 6:1 5:0 ha nem is egyszerre győzelemmé változott, de azért egy 5:4, vagy 5.5 az minyárt másabb:) Meg azért az is sokat elárul kik rínyak a szabály ellen:-)
Viszont kívánok szép napot, bár errefelé ezt igazán nem lehet ma elmondani. Azt hiszem belem is valami ilyesmi fog megesni ma a kupában. De mint mondtad ez van. Viszont a bajnokságban azért van örülni való. Ott legalább gyenge kezdés után erősen visszaestem, és már erőteljesen közelítek a 16., megszokott helyem felé.-)
Ránéztem a Kupabajnokságra. Egyelőre olyanok is továbbjutottak, akik 7 és 14 napja regisztrálták. Ráadásul a 7 napja regisztrált illető a 10*- os Sophie-t ütötte ki.
Na, az ilyeneket nem szeressük :), de hát ez egy ilyen játék.
Ha rajtam múlna, min. 3 hónapja regisztrált játékosokat kvalifikálnék csak a Kupába. Dolgozzanak meg érte egy kicsit legalább.