Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
A The Wire-el jártam így. Négy vagy öt részt néztem meg, de nem kapott el a hype....baltimore-i utcai niggák vs. rendőrök ide-oda, ráadásul valami 4-5 utcában játszódik...eh....húszszor bealudtam, meg tekergettem is előre, de nem pörgött fel.:-)
the wire, gomorrah, succession, true detective, big little lies, banshee, six feet under, deadwood, luther, zero zero zero, fortitude.....ezeket mind mostanában néztem meg.
és egy csomó viszonylag új: mare of eastown, tokyo vice, chernobyl, the white lotus, the undoing, the outsider....
Jaja, jelenleg ezt írják náluk a Top10-nek Magyarországon és hát ezekbe se nagyon lehet belekötni. Talán egyedül a Stallone filmbe a végén, de hát őt meg nyilván a hírneve viszi mindhalálig.
Nekem nagyon tetszik az Amazon kínálata. Nem csak a scifi, elég sok a krimi, vagy van pár régebbi is. Jack Rayn sorozat, The boys,Terminal list, outer range, a nagy kedvenc Bosch, Ember a fellegvárban, expanse, 11.22.63,Taken, Supernaturtal, Homecoming,Hanna, Terror, Undone, Ördögűző...de van pár egész más is.
Nekem az elso ket resz alapjan bejon. Eleg jo hangulata van es van benne neha wtf erzes. remelem nem fogjak magukat vissza elborulasban, mert ennek a tortenetnek nagyon kell!
Expanse, The Man in the High Castle, nekem ennyi elég is.:)
De igazából fogalmam sincs. Biztosan szerényebb a kínálat a nagyokhoz képest, de valahogy mégis mindig találok nézhetőt ezen is meg az Apple+-on is, ha nem is mindig sci-fi-t.
A William Gibson negyedik trilógiájának regényciklusából, melynek harmadik részét még meg sem írta a mester(a la Martin GOT).
Szerintem kifejezetten érdekesen, biztatóan indult. Bár a casting itt is lehetne erősebb, mint az Amazonnál általában, viszont a feeling meglehetősen egyedi és elgondolkadtató itt is.
Folytatódik a trend, hogy a kisebb streeming szolgáltatokon mint az Amazon vagy az Apple általában árnyaltabb a tematika, mint a nagyokon(Netflix, Disney, HBO), ahol meg inkább a tömegigények kielégítése a hangsúlyosabb.
Beindult a The watcher (https://www.imdb.com/title/tt14852808/?ref_=ttmi_tt) a harmadik rész után. Nem egy hétköznapi cucc, furcsa. A negyedik részben az apuka összeomlása elég korrekt alakítás. A szinkron csapnivaló, a színészek jók nagyon. Csak hát drámának nem jó, mert thriller elemek is vannak gyakran....horrornak/thrillernek viszont gyenge mert gyakran drámáznak:-)) De bingelhető mégis.:-)
Ezek a sorozatok már csak akkor jönnek be nekem, ha európaiak. Az a sajátos íz teljesen hiányzik az amcsi cuccokból. Ezt se bírtam, sok panel....bár lehet beleöregedtem abba, ha 10 nevet kell megjegyeznem 3 perc alatt:-))