Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
A paeonia még nem virágzott,de szépen nőtt!A lágyszárú is megmaradt,de nem virágzott még.A levendula virágzott is ,nagyon szép.Majd írd meg,ha tudsz adni bartzellát.Liliből még sokfélét tudok adni!Hogy tetszik a saját nemesítésű liliom?
Hányszor mondjam,hogy ne adjatok ezreket ezekért a virágokért!Látod,dugványról,tőosztással milyen szépen tudom őket szaporítani!
A peóniák megmaradtak és a liliom is, a krizi most bimbós, a csemetét megrágták a nyulak és vagy őzek/vaddisznók. ( és 2 éjszaka alatt felzabálták az összes medvehagymám. :-(()
Nálam nyílt az orci, pedig eléggé elfagyasztottam őket. Anyámnál is nyílt, igaz sokkal később és alig volt rajta virág. Régen volt ilyen hideg, mint az elmúlt februárban.
A lágyszárú is megmaradt? És a sárga virágzott?
Nekem a másik sárga tönkrement, de a gyökere még élő volt, így hát kiülttem, adok neki még egy kis időt tavaszig. De gondolom csak lágyszárú lesz belőle.
A Bartzellát majd megbeszéljük. Most még nagyon zöld, még nem esem neki.
Pedig itt az idő a peóniák ültetésére, átültetésére, szaporítására.
Ha valakit érdekel, megfelelő cserealanyért lesz szaporulat az alábbi interszekcionális bazsarózsákból: Bartzella, Hillary, Morning Lilac, esetleg Singing in the Rain. A Yellow Crown-ból még nem 100%, lehet, hogy meg kell vele várni a tavaszi kihajtást.
a korai (Erdélyből kaptam tavaly egy kedves fórumtárstól, csoda, hogy hozott összesen három virágot, mikor a következő képen látható rózsaszín bokor egy darab virágot se):
ők később nyílnak:
A fehér még csak két éve van nálam, anyósomtól kaptam.
Korábban csak teltként tudtam elképzelni a bazsarózsát, ma már tetszik a szimpla is, de a kaporlevelűvel nem tudok megbarátkozni. Hát ennyi. Esetleg ha egy-két fajtát tudnál ajánlani, amivel kitólható lehetne a szezon? Sárgát mindenképpen szeretnék.
Csokorba az illatos, teltvirágú az igazi, főleg a pasztell színűek, meg bokron nagy tömegben is gyönyörű tud lenni. De, ha nézegetni akarod a színeket, a dolgozó rovarokat, tudom, hülyén hangzik, de ha a természet igazi szépségét szeretnéd látni, akkor a szimplák a legszebbek.
A párom az egyik képre, amit a barackszínűről készítettem, azt hitte, hogy egy tengeri állatkát lát. :-)))
És a színek is csodálatosak. Csak ezek a fránya gépek nem tudják visszaadni a valódi színeket.
Az egyik nagyvirágú szimplának is olyan eszméletlen a színe ( világos pirosas ), de sem én, sem más a neten nem tudta jól megfogni a színeket.
És a halványsárga lágyszárú, amit korábban fotóztam az is nagyon szép. Talán azt sikerült valamennyire vissszaadnia a képeknek.
Még várom néhány lágyszárú nyílását, majd teszek fel Neked képeket.
Köszönöm, és sajnálom, hogy nem sikerült elküldeni a leveled. Gyönyörűek a pünkösdi rózsáid. Határozottan az egy virágúak fele kezd tolodni az érdeklődésem a dupláktól. Igazi decensek.