A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Üdv mindenki ,egy kis segitségre szórulnék .Adott egy 2006 os A4 es Audi .RNS E gyári nagy navival .Az előző fejegység is ugyanez volt benne és gyárilag igy jött ki a kocsi is ! .A Régivel tökéletesen ment minden ,de most vettem bele egy ugyanolyan nagy navit (( lényegtelen miért )) .A Problémám az hogy nem szólnak a hátsó hangszórók .Sem a hátsó ajtókban sem pedig a gyári erősitő a csomagtartóban ! Az első 2 ajtóban viszont szól szépen ,mi lehet a gond ? Igaz x ideig nem volt benne a kocsiban a fejegység ,igy is dobta a hibatáróloba a hibát .Még nem raktam gépre ,de létezik kódolni kellene a fejegységet ? Ha igen hogy ? vagy mit kellene beállitani ? VCDS em van
Másik problémám hogy nem müködik a multikormányom ,mégcsak nem is világit .VCDS kommunikációs hibát ir ,hol kezdjek neki a hiba keresésnek ? A Légzsák mögötti vezetékek csatlakozók a helyükön vannak ,nemhinném hogy ott lenne a gond .A Multikormánynak van külön biztositékja esetleg ?
Szerintem ne kezdj bele... Én is így voltam vele, aztán az lett a vége, hogy semmit se lehetett kezdeni vele, 15 mp-ént újraindult. Semmilyen boot cd-re nem reagált már, mivel nem is volt ideje... Bill kombók sem csináltam semmit se.
Külföldi fórumokon sem tudtak hozzászólni, csak azt, hogy az 5274-es FW esetén nagyon gyakori, hogy folyamatos reboot-ba kerülnek, az már más kérdés, hogy a legtöbb esetben rá tudsz tölteni másik fW-t és utána megy gond nélkül.
Ahol javították, ott azt mondták, hogy elég sok frissítés közben/után behalt RNS510-et visznek hozzájuk...
Skoda SuperB "B"-ben teljesen meghalt RNS510 tipusu fejegyseg. Bekapcsol, megjelenik a logo, villog es folyamatosan ujraindul. A szervizben alaplap (eprom?) hibat allapitottak meg es 890.000 ft-ert tudnanak is adni egy ujat.
Kerdesm az lenne, hogy javithato vagy tenyleg csak csere? Esetleg valami otlet?
Nemtom, h szabad-e ilyen dolgokat ide írni, de ha valakit érdekel, B6-os CC-hez való gyári tetőcsomagtartómat eladnám kassza 20eHUF-ért. A régi gyári ár tízedéért. :-))
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy tud e valaki olyat hogy MFD2-teleatlaszról (DVD) átkonvertálni magyar térképet MFD1-cd-re.2003-a vw passatot vettem és sajna van is navim,és nincs is.Hálás köszönet a válaszért.
Nos, végül mégis jó a link, de EDGE-el ne próbálkozzon senki... Másik böngészővel ment a dolog.
Sajnos a térkép frissítéséig nem ment el a dolog, mert előtte frissíteni próbálom a szoftvert, egyelőre nem sok sikerrel.
Mivel C végű a fejegység, és sokaknak pozitív véleménye volt az 5274-es verzióról, így arra esett a választás. A legtöbb dolgon végigment, már csak két sor maradt, GATEWAY meg DAB talán. 75% és még 18 perc. Na ez tartott kb 40 percig, majd jött az error:
Megpróbáltam még egyszer, eredménye ugyanaz, annyi különbséggel, hogy egy sor mintha eltűnt volna, és így már 71%-nál áll meg egy jó darabig.
Végül próbáltam a recovery image-et, ezt meg nem olvassa be sajna, vagy rossz a lemez vagy nem tudom...
Kapott most egy 3. esélyt, bár nem bízom benne.
Így igazából segítséget kérnék olyan fórumtárstól, aki Budapesten vagy a környékén (én XVII kerületi vagyok) tudna adni kölcsön, vagy akár fizettségért írna nekem tuti jól működő lemezeket (recovery és esetleg valami újabb SW). Lehetőleg még a holnapi napon lenne jó.
The unit will start to copy the maps from SD Card to the HDD. Usually this takes ~30 min. The copy process displays 31% complete all the time, so don't panic, just wait ~30 min
majd később ezt a hibaelhárításnál:
Error: The unit is stuck at 31% for too long (more than 30 minutes) – (1) Restart the unit and retry the copy process. Make sure that your car battery is fully charged. (2) Use the RNS-510 – Software Recovery CD then try the Maps Tool again.
Próbáld mégeggyszer a dvd-t nekem is csak 2.3. nekifutásra volt hajlandó felmásolni. Szerintem sd ről is menni kellene neki független attól hogy van a vinyón térkép file vagy sem
A térkép frissítésem nem jött össze, a DVD-ről való installnak annyi lett az eredménye, h még azt is letörölte a HDD-ről ami rajta volt. :-( SD-ről meg nem tudom frissíteni azon a nyamvadt 31%-on áll és semmit sem csinál. Most megkerestem a gyári V3-as lemezt, megpróbálom azt feltenni frissítés előtt, talán az a baj, h mivel most semmi nincs a winyón így nincs is mit felülírnia. Vagy nemtom. :-) Holnap folyt.
Ha a DVD-t beteszed, felismeri, hogy más a térkép, mint ami a HDD-n van és megkérdezi, hogy felinstallálja-e, vagy csak futtatod a DVD-ről (ilyenkor megmarad a HDD-n a fennlevő anyag, amíg benn van a DVD addig működik az azon levő anyag, amikor kiveszed a DVD-t minden visszaáll az előtte lévőre).
Arra számíts, hogy ha az installálást választod az kb. neverending story, napokig másolgatja (nekem több hét alatt sem sikerült neki, akkor váltottam SD-s megoldásra), ez nem tudom minek a függvénye, az SD-ről felment kb. fél óra alatt.
Próbáltam pedig többször és más is jelezte a map tools honlapján, hogy nem megy a link...
Nem tudnád feltölteni valahova vagy elküldeni?
Sokan azért "vesződnek" ezzel a megoldással, mert a V14 (de a korábbiak is) csak Dual Layer-es DVD-re fér fel, ezt viszont sok esetben nem olvassa az RN510. De szerintem is próbáld meg, már csak azért is, mert ha jól tudom, akkor használható lesz magában is a DVD felmásolás nélkül is, ha pl nem akarod felülírni a meglévő East EU térképet.
Szóval tudtommal nem kell semmit sem bűvészkedni, beteszed és reménykedsz, hogy felismerje jól a DVD-t és rákérdezzen, hogy felmásolod a térképet vagy használod a DVD-ről.
Azért az is lehet, hogy hülyeséget beszélek, mert csak a napokban olvasgattam utána (bár azt sokat) a témának.
Nekem sikerült letölteni onnan, valszeg valamit nem jól csináltál. De nem vesződöm ezzel az SD+OD kombóval. Kiírtam egy DVD-re megpróbálom arról frissíteni.
Ebben viszont tudna valaki segíteni, h miként kell direktben a DVD-ről a frissítést megcsinálni? Csak beteszem a fejbe oszt jóccakát? Csinálja magától, vagy itt is kell hókusz-pókusz, "gyújtás" nélkül három gombos megnyomásos install?? :-))