Most jonnek elo a gazok igazan... de nem lehet gazolni, mert esik. Mire vegeter, minden tele lesz vele... :(( Ez az elso kep az a hortenzia amit tavasszal ultettem ide. A fold nagyon lugos - fu volt itt - es meg mindig kell neki kis vas.
A malyvacserjeben van egy kiszaradt... ugy sajnalom Papust, nem is akarom neki emliteni, mert azonnal nekiall... pedig elobb-utobb ki kell szedni onnan. De nem esoben villany furesszel...
"Ha lúgos a talaj akkor az áfonyát tőzeggel, marhatrágyával, fakéreggel, faforgáccsal esetleg komposzttal dúsított talajú, kissé magasított ágyásba ültessük. A talaj savanyítása kénporral, alumínium-szulfáttal vagy savanyító hatású műtrágyákkal is megoldható."
Igaz, ezt az áfonyánál találtam, de a talaj savanyítása a lényeg.
A februártól szeptemberig terjedő időszakban hetente egy-két alkalommal, terrasan kék_hortenziatrágyávalkezelje a terrasan rododendronföldbe ültetett hortenziákat.
de nincs is olyan náluk:O :((
valaki ha tud tényleg kimondott kékítőt, az sikítson!:)
viszont a kávézaccról olvastam a neten, hogy savanyít... ti szoktátok a növényekre rakni? nem csak hortira, bármire? szomszéd néni szokta, azt mondja, szeretik a növények
Lala, a savanyitas eredmenye nem latszik azonnal. Sokszor es keveset, es par ev kell ahhoz, hogy a szin valtozzon. En kihagytam vagy ket evet (lehet egyet?) es tobb a rozsaszinem. Iden ujra kezdtem parnal, de meg nem igazan latszik az eredmenye.
Kent hasznalj, tobbszor keveset, mert az a legbiztonsagosabb.
Hortenzia es rhodo tapot is tobbszor keveset adj nekik - es sok turelmet...
mondj nekem egy kékítő nevet, és már rohanok is érte, ha a hazai kereskedelmi forgalomban kapható, mert én még nem láttam.... hortenzia táp, meg rhododendron táp van, mindkettő savanyít, azt kapnak, de a mi talajunkon nem elég ahhoz, hogy kéküljenek.