a százalékok alapján per pill a 9.-ik legjobb kapus 33 százalékkal(Lunde után a legtöbb védése egyébként neki volt) az utolsó 2 meccsen szar százalékai voltak, én nem jelenteném ki kategórikusan, h szarul véd, mer ált azokat a legjobbkor teszi, ziccereket fog s a teljesítménye azér ki van szolgáltatva a védekezésnek is
amúgy kiváncsi lennék egy két ember mit írna itt, ha véletlenül továbbmennének Románia ellen, h hoznák össze a mostani írásaikkal
Nem csak a kapitányban, a játékosokban, de a szövetségben is el kellene gondolkodni az olimpia után.
... meg a klubokban, a szponzoroknak, a finanszírozási rendszert kialakítóknak, szabályozóknak, a nemzeti stratégiai elveket meghatározóknak (fontos-e az élsport ma Magyarországon), nekünk, közönségnek (hagyjuk-e értékrendünket elferdíteni, vagy kapaszkodunk a ma még úgyahogy tiszta értékekbe, mint sportsiker). Mert hát senki ne mondja, hogy ez az Olimpia nem azt bizonyítja eddig, hogy nem csak kézilabda-, hanem általános sportválság van ma kishazánkban. (A vizilabdázók kellemes "szigete" talán még kivétel).
Ööööö... Melyik meccsen is védett Kati kiválóan? Mert az utolsó kettőn biztosan nem. Nézd már meg az olimpia honlapján a meccseredményes-statisztikás oldalt! Ruszkik ellen 25%... A mai meccsen meg asszem 31%... Ez kiváló? Ccccc. Minden csak az nem.
Sajnos messze van saját magától is, nemhogy a kiváló teljesítménytől. De ez elmondható másról is sajnos...
"első sorunk alapvetően versenyképes" - világversenynek megfelelő erőnléti,mentális és nem utolsósorban taktikai készültség esetén. Most ez nincs.
Mint írtam korábban, a technikai tudásukat, egyéni felkészültségüket magam sem vitattam.
A rotációs rendszerre való hivatkozásoddal egyetértek annál is inkább, mert a kapusok esetén volt erre jó példa. Mikor -kivételesen- Pálingert Herrel rotáltuk, utána Kati újra beállva kimagaslóan védett. A mezőnyjátékosok tekintetében sem figyelhető meg tudatos váltás.
szeretem a sportfilmeket. azokat a halivúdi heppiendeseket is, mikor az esélytelen dávid szájbabassza góliátot. amikor legszívesebben leköpnék a csapattársukat, de a nagy meccsen mégis a köpő adja a köpöttnek a meccslabdát. amikor mindenki szarnak hiszi őket, és ez felkúrja az agyukat. én erre készülök kedden... remélem, a csapat is.
A kondicionális probléma szerintem elsősorban nem a játékosok rossz egyéni erőnléti állapotából fakad (még ha egyik-másik kétségkívül rosszul is áll e téren), hanem a lejátszott játékidőből. Nem tudom, elérhető-e most olyan statisztika, hogy melyik játékos hány percet volt pályán, szerintem megdöbbentő lenne (legalábbis azok számára, akik nem emlékeznek a tavalyi VB hasonló adataira). Az első sorunk alapvetően versenyképes az orosz, román, de még akár a norvég kezdővel is. Csak nekik vannak csereembereink is. Nekünk meg aki van, azt sem használjuk. És egy ilyen leterhelő sorozatban ez egyre nagyobbat üt.
A románok elleni meccsen én is ott ülök majd a tv előtt, és szorítok a magyar válogatottnak, mert magyar vagyok, van hitem-hiszek a csodákban. Ha a lányok tudásuknak megfelelően játszanának az előző mondat utolsó felére nem lenne szükség a győzelemhez.
Az azonban, hogy a német meccs kivételével sorozatosan és döbbenetes módon betliznek a 2. félidőben egyértelmű erőnléti, valamint ebből fakadó mentális-idegi fáradtság eredménye. A technikánk szerintem megvan a világszinthez, a taktikai felkészültséget ne említsük.
Mit tettem volna a kapitány helyében? Felkészítettem volna őket , hogy fizikálisan jobban spiccen legyenek...Konkrétan?Leüvöltöttem volna a fejüket a mérkőzés után az öltözőben, a magyarságukra, a kint nekik -nem kevés saját pénzükből-szurkolókra, az itthon hajnali 4-kor tv előtt gubbasztó emberekre hivatkozva.Rájuk gondolva így nem lehet játszani! Elmondtam volna nekik, ha én mint kapitány nem vagyok szimpatikus, tegyék ki a képem az öltöző falára -köpjék le, dobálják meg dartssal, de mégegyszer igy nem mehetnek fel a pályára, mint ma. Ezt tettem volna.
Értelmes embereknek tartom őket. Nem igaz, hogy nem lehet hatni a tudatukra, a szívükre, miért vannak kint. Ha önmagukra nem gondolnak, ha a kapitányt nem tisztelik /->vállvonogatás, arcmimika/ , akkor azért a szerencsétlen 10 millió magyarért játsszanak, akiket kint képviselnek, akik miatt kint vannak...
..és ha ez se hatott volna. akkor el kell felejteni ezeket az embereket, mint sportolókat...
Az a baj, hogy régen láttunk már igazán jó játékát. Rossz játék és rossz játék között viszont óriási különbségek vannak. Pl. az orosz meccs után a csapat és a szurkolók sem értékeltek ilyen rossz szájízzel.
"...a csapat szennyesének kifelé teregetése a tehetetlenséget mutatja."
Alapvetően egyetértek ezzel, de ha ugyanannál a csapatnál több edző is hasonló problémákba ütközik, akkor valami a lányokkal sem stimmel. Hogy pontosan micsoda, azt nem tudom, de még az is lehet, hogy ők sem. Szóval kettőn áll a vásár.
Én egy picit másként látom és értelmezem Hajdu nyilatkozatait. Fordítsunk! Milyen hangnemben, habitussal, kifejezésmóddal kellett volna értékelnie ezt a "teljesítményt"? Szép, cizellált, semmitmondó körmondatokkal, amelyeket az eddig leszereplők és vezetőik tettek? Vagy ő is ment volna neki mindjárt Gyurcsánynak, mint Kovács Tamás? Netán előzetes vágást kellett volna eszközölnie - mint ahogyan Schmitt Pál tette ma a naplójában - védekezés gyanánt? Lehet, hogy ez személyére nézve szimpatikusabb lett volna (amúgy ezzel ki is fordult volna a saját személyiségéből), de hogy a FOLYTATÁST TEKINTVE semmi értelme nem lett volna, az tuti. Benne mindig is megvolt a "vabank" szellem. Odacsapott, hátha ettől észhez térnek páran. Ha nem, akkor lehet, hogy a sár nagy része ezen szavak miatt rászárad. Mégis: most, a románok elleni meccs ELŐTT szerintem valami ilyesmivel kellett próbálkoznia.
Valamint.Úgy gondolom egy edzőnek -pláne a magyar válogatott edzőjének- nem abból kellene sportot csinálni hányszor mond le -ami egy idő után teljesen hiteltelenné teszi, és ezzel csak azt bizonygatja, mennyire nem tudja felkészíteni azt a csapatot, amit ő választott ki...(ő választott ki?), hanem hogy az általa elvállalt feladatot hogy oldja meg. Sosem voltam válogatott edzője, de bárhol,bármilyen szinten a csapat szennyesének kifelé teregetése a tehetetlenséget mutatja.Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Amúgy Hajdu kinevezését a lányok főzték maguknak VB "sikerükkel" - a szövetséggel egyetértésben-, most meg is eszik.Sajnos, mi is velük együtt.
További állításaim fenntartom.A sportág szakmai háttere mind az amatőr egyesületek csökkenésével, mind utánpótlásszinten fogyásnak indult -bármit is mutatnak a statisztikák- egyre kisebb a lehetőség minőségi, és mennyiségi merítésre <-a nevesebb klubok már az ifjúsági játékosokat is külföldről igazolják. A kézilabda -ha nem történik változás- talán 2-3 évig még bírja, majd rálép a röplabda, kosárlabda, labdarúgás nemzetközi zuhanóbombázós "bukósorozataira" válogatott szinten.
"Aki nem tud kézilabdázni, az egy olimpián nem fog megtanulni. De küzdenie akkor is kell. Ütköznie is kell. Ha behozok a lelátóról négy embert, és a csapatba rakom, megértik, hogy ütközniük kell. Elfogadhatatlan számomra, hogy páran a vállukat rángatják, grimaszolnak, kihagyott helyzetek után. Nem tudom ezt elviselni. Nem hagyhatom, amíg én vagyok a kapitány. Kétszer már le akartam mondani. Bementem hozzájuk az első nagy norvég zakó után, és azt mondtam, én nem vagyok normális. A Kazahsztán elleni vereség volt a második alkalom. Aztán mebeszéltük a lányokkal, hogy az olimpia végéig maradok. Végig fogom csinálni" - jelentette ki.
"Nagyon bízom benne, hogy a lányok magukban lerendezik ezt a meccset, és átérzik, hihetetlenül nagy lehetőség előtt állnak. Három meccsel életük lehetőségét kapják. Nem hagyom, hogy farvizesek ezt tönkre tegyék. Van, akinek még egy olimpiája már nem lesz" - értékelt. Neveket nem volt hajlandó említeni.
megint nem olvastam, csak postoltam. (nem olvastam, hogy tudjam: a saját véleményemet írom. most utólag olvasok, mert érdekel, hogy más mit gondol). gyerünk csajok! kfg sok -kevés
én vagyok az aki a legjobban reménykedik és bízik a jó folytatásban :) össze kell szedni a csapatot és egymásért játszani!! akkor már ott az érem a kezünkben:)
Na az itt nem fog menni. Németh megpróbálta 2005ben, de aztán azon vettük észre magunkat, hogy Balogh Bea szaladgál a jobbszélen a franciaországi vb-n 2007ben. Inkább beérjük mi a langyos 5-8. helyekkel, melyekkel el lehet fedni a problémákat, mintsem, hogy radikális lépéseket tegyünk, vállalva ezzel a kezdeti nagyobb veréseket. Mondjuk a nagy zakók már megvannak így is, szóval nagy veszteni valónk már nincs.
Ezek a játékosok kedd reggelig nem lesznek frissebbek.
Miért kellett ilyen vesztes meccsen végigjátszatni a meccset azokkal, akik eddig is végigjátszották? Miért nem hozta le Pálingert, miért nem adott neki is több pihenőt? Ilyenkor minek van ott Herr Orsi, csak nézőnek? Tudom, lenyilatkozta...
Pigniczki eddig miért nem kapott szerepet?
Van a kapitányban annyi erő, hogy felrázza őket? Én nem úgy veszem észre. Ne legyen igazam, de meglesz a harmadik vereségünk egymás után, bár ne lenne igazam.
az a baj, hogy a kivitt játékosokon kívül nem nagyon tudok olyanokat mondani, akik a helyükre jelenleg beférnének és segítenének.
A csapat nagy része ugyaz, mint András idején, semmivel nem léptünk azóta előre.
Nem csak a kapitányban, a játékosokban, de a szövetségben is el kellene gondolkodni az olimpia után.
"holnap", a jövőre, a következő olimpiai ciklusra vonatkozott...
tisztelem Pigát, de a londoni olimpia idején 37 éves lesz... szerintem Peking után a jövő csapatát kell építeni, s ebbe azok a játékosok (kivéve a kapust), akik már most 30+, nem nagyon férnek már be.