Keresés

Részletes keresés

PJ Proby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 798
A keresők/munkahelyek száma nem a TB struktúrája miatt olyan gyalázatosan alacsony és stagnáló, hanem a kormány impotens gazdaság és foglalkoztatáspolitikája miatt!
Előzmény: fenevad (795)
Derek Creative Commons License 2008.03.20 0 0 797
Van ilyen orszag,barmilyen hihetetlen ,de az USA eppen  ilyen.
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 796
Én is erre akartam kilyukadni, meg arra, hogy memoldani ezt a helyzetet viszont csak akkor lehet, ha az ellenzéknek is ez az akarata.   De ugye ez nem így van ?
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 795
nem a kiadások olyan borzasztóan magasak, hanem a TB strukturája rossz. Szerintem.
Egyetlen ország se engedheti meg magának, hogy olyan 1-2 millió aktív korú és munkaképes embert segélyezzen, akinek eszébe sem jut dolgozni, sőt, mint az alanti ábra mutatja, bolond is lenne, ha dolgozni akarna.
Előzmény: mavtelep (792)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 794

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-DC-08-001/EN/KS-DC-08-001-EN.PDF

Ezen a linken a 14. old.-on van a táblázat.

Ma.o-on a GDP 21,9)-át fordítják szociális célokra. Az EU25 átlaga 27,4%

Előzmény: PJ Proby (791)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 793
Passz, én csak elvi síkon merengek, mert nem látom a számokat, de végül is a  fejlődésre  és előrelépésre kellene valamit kitalálni...
Előzmény: PJ Proby (791)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 792
Nos, ha valóban nem olyan magasak a kiadások, hogy csökkenteni lehetne, - viszont a bevételek soha nem nőnek meg annyira, hogy fedezzék a kiadásokat, akkor  mi van ?   Az adósság nő, és előbb vagy utóbb nem kapunk több kölcsönt...  
Előzmény: fenevad (787)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 791

Még egy próba JPEG-ben:

Előzmény: fenevad (790)
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 790
az előző nálam is nagyítható, ez is, de ez nagyítva is kicsire sikeredett
Előzmény: PJ Proby (788)
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 789
ne maszatolj az a pár milliárd nem oszt nem szoroz reformilag.
A házad fűtése se attól lesz gazdaságos, ha becsinálod a kukucskálót a bejárati ajtón, miközben nincs üveg a szobai ablakában
Előzmény: mavtelep (785)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 788
Nálam nagyítható, de berakok egy másikat:
Előzmény: mavtelep (784)
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 787
Rosszul látod, tán mert nem tudod kinagyítani.
Nyugat-Európában a saját GDP-jükhóz viszonyítva 5-10 %ponttal, azaz 25-50 %-kal magasabb. Ha figyelembe vesszük, hogy mondjuk Franciaországban a GDP is kb. a duplája és ahhoz képest is másfélszeres, akkor az eredmény kb. 3-szoros.
De a legjobb összehasonlítási alap Csehország. Mint lakosságra, területre, termelésre, mint ellátási szinvonalra azonos. A 2 utóbbi csak volt.
Náluk a százalékarány maradt, azaz a szociális ellátás abszolút értékben csak a GDP növekedés arányában nőtt, addig Magyarországom százalékos növekmény is volt.
Érdekesek lennének a 2005-ös és 2006-os adatok is
Előzmény: mavtelep (784)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 786
( nem lehetne visszacsinálni a felsorolást ?    A nyugdíjak és nyugdíjasok  valahogy  nagyon felhergelik a népeket a topicokban ....)))))
Előzmény: PJ Proby (783)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 785

A rendberakás úgy kezdődött, hogy az ellenzék egy éves kemény mun kával " megszabadította" a megnyomorított népek a 300,- Ft vizitdíj fizetésétől....

Mi lenne e a rendrakás következő pontja ?

Előzmény: fenevad (782)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 784
Nem tudom kinagyítani a táblát, így meg nem látom,- de a különböző híradásokból az világos, hogy nálunk a szociális kiadások sokkal magasabbak, mint a velünk egyívású, környező országokban.   Eddig.... mert tovább ezt egyszerűen nem lehet finanszírozni....kérdés : képes lenne egy megszoritó csomagot az ellenzék ( millió vita árán ) támogatni?  Válasz : nem....... akkor pedig tényleg mindenki le fog min ket  előzni, ha nem ma, majd 5 év múlva...
Előzmény: PJ Proby (781)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 783
A magyar adatok ebben a kategóriarendszerben:

A 20,7%-os GDP arányos szociális kiadások megoszlása:

Old age and survivors: 42.5% 

Sickness and health care: 29,5% 

Unemployment : 2,9% 

Family and children: 12,1%

Housing and Social exclusion: 2,6% 

Disability:10,3%

Előzmény: PJ Proby (781)
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 782
miért tőlem kérded? Kérdezt Fletótól, meg Kókától. Hogy miért nem a TB és adórendszer helyrerakásával kezdték a reformokat, mint a szlovákok, vagy a csehek, miért az egészségügyi pénzek magánkasszába átjátszásával (el tudod képzelni, hogy mekkora pénzek csak a kamatok, azokra az uszkve egy hónapokra, amig az általad befizetett eü hozzájárulás eljut az orvoshoz?).
Az adórendszer olyan bonyolult, hogy az adófizetők cca. 95 %-a valamilyen kedvezményt vesz igénybe, a pénzét nem szja-val terhelve, hanem mindenféle kiskapukon keresztül veszi fel.
Előzmény: mavtelep (780)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 781

Ilyen munkaviszonytól független nemzetközi stat.-ról én nem tudok. A segélyezési rendszer országonként rendkívül differenciált, csak bizonyos típusait tudják összehasonlítható módon számba venni. Az EU pl. ezeket a kategóriákat használja a szociális védelem alatt:

Előzmény: mavtelep (778)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 780
Nos, akkor hogyan is akarunk bárkit is beérni, ha nem érdemes dolgozni ?
Előzmény: fenevad (779)
fenevad Creative Commons License 2008.03.19 0 0 779
Nem az EU-hoz képest magas, vagy alacsony, hanem a minimálbérhez.
Az ősszel volt egy riport valamelyik keleti kistelepülés polgármesterével. Kitaposott bizonyos munkahelyfinanszírozó központi pénzeket és rábeszélt néhány jobbérzésű romát, hogy menjen el dolgozni. Kiszámolták nagyhirtelen, fél év alatt több százezret vesztett a család a segélyekhez képest. A feleség kijelentette a kamerába, ha a férjének eszébe jutna még egyszer, hogy dolgozni akar, saját kezűleg töri el a lábát.
Szegény polgármester úgy érezte magát, mint egy hülye. Pénzt, energiát, talpalást ölt bele, hogy a választóinak rosszabb legyen...
Előzmény: mavtelep (776)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 778
lehet, hogy nem segélynek kell  nevezni,  de azokra a családtámogatásokra gondolok, amit alanyi jogon kapnak a rossz helyzetben lévők, és független pl. a munkaviszonytól....
Előzmény: PJ Proby (777)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 777
Pontosan milyen segélyezésre gondolsz?
Előzmény: mavtelep (776)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.19 0 0 776
Nem tudok utánan ézni, de kiváncsi lennék,- segélyezett és rokkantnyugdíjas létszámban  hogyan állunk Eu-ban?   és a sekélyezés mértéke vajon mennyire alacson y /magas ?
Előzmény: PJ Proby (775)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 775

Csak itt az a bibi, hogy nálunk sokkal kevesebben fizetnek TB-t

Vagy kevésbé eufémisztikusan: nálunk több százezerrel kevesebb a foglalkoztatott, nálunk a foglalkoztatottság egész Európában csaknem a legalacsonyabb, s fura mód éppen az utóbbi 6 évben semmit sem nőtt.

Előzmény: Törölt nick (774)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 774

Csak itt az a bibi, hogy nálunk sokkal kevesebben fizetnek TB-t, amiből el kell látni az ujszölöttektől kezdve az aggastyánig, mindenkit.

A cseheknél a gyerekeknek, és nyugdíjasoknak is fizetni kell a vizitdíjat;-)

Egyébként mennyi ott, és itt a TB járulék?

Előzmény: PJ Proby (773)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.19 0 0 773
Emlékeztetlek, hogy az eredeti téma az volt, hogy bopat kolléga követendő mintaként hozta fel az egy hónapja működő cseh vizit/napidíj rendszer "sikeres" bevezetését, ami nominálisan ugyanakkora terhelést jelent, mint nálunk. Ennek árnyalására bátorkodtam utalni arra, hogy ugyanakkora plusz terhelés nyilván más értelmezést kap egy olyan országban, ahol a TB járulékok nagysága jóval kisebb a mienkénél.
Előzmény: nemhívő (767)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.19 0 0 772

Például:

az orvos a számlámról automatikusan emeli le pénzt

Milyen szolgáltatás után, mennyit, mikor?

Ne lehessen mutyizni a gyógyszerekkel, gyógyeszközökkel stb. Bizonyos fokig ezt mai is csinálja a betegbiztosító és a felügyelet.

Mert most hogy lehet mutyizni?

Előzmény: scorpio-grass (770)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.19 0 0 771
Nem a klasszikus inkasszóra gondolok. Az eredmény viszont ugyanaz. Be vagyok jelentkezve egy orvosnál. Ő kap értem fejpénzt, anélkül, hogy valamit is csinálna. Ha elmehyek hozzá akkor kivizsgál, erről evidenciát vezet. Hónap végén elektronikusan és papíron is elküldi ezeket a tételeket az egyes biztosítók felé. Azok majd valamikor megtérítik az orvosnak. Na ezt nevezem én itt úgy leemeli az eü-s számlámról a pénzt. Az árak az egyes tételekhez az eü.minisztérium adja ki. Én mint egyszerű polgár viszont nem látom, hogy miért mit, mennyit. Hasonló képpen működik a patika és összes eü szolgaltatónál.
Előzmény: M.Zoli (768)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.19 0 0 770
Konkrétan mi érdekel belőle.
Előzmény: Or Kán (766)
bopat Creative Commons License 2008.03.19 0 0 769
Ami a 100 koronás díjat illeti, azt mindig kihasználom. Azaz percre pontosan lefoglalom, szól a nővérke és már bent is vagyok. Nekem is ez a legfontosabb, nincs időm hogy üldögéljek órák hosszat egy apróság miatt, vagy akármi miatt.
Ez a kiegészító pótlék hol köthető? A Doveránál vagyunk, ott nem is hallottam erről.
Előzmény: M.Zoli (759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!