Két éve, 2017-ben írták át alaposan Budapest Főváros szmogriadótervét. Akkor az volt a Karácsony Gergely és a Levegő Munkacsoport által benyújtott módosítás lényege, hogy kitiltották az utakról a 2005 előtt gyártott (azaz Euro 3-as) dízelautókat. Nem mellesleg bezárták azt a kiskaput is, mely szerint a rendszám nélküli vagy az előírásnak egyébként megfelelő, Euro 4-es, rendszámos motorok közlekedhessenek ilyenkor. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy két-háromezer köbcentis, tízéves, benzines autó környezetbarátnak számított a rendelet szerint, de egy vadonatúj, Euro 4-es vagy 5-ös robogó nem.
Az idén októberi szigorítás után még tovább csökken a szmogriadó alatt használható járművek száma. A motorok, robogók továbbra is parkolópályán vannak, miként a tízévesnél idősebb dízelautók is. Nem indíthatják be a tulajdonosok az Euro 4-es benzines kocsikat sem, tehát a 2010 előtt gyártott, Otto-motoros kocsik sem közlekedhetnek ilyenkor.
Ez azonban csak az első lépés, ugyanis éppen a napokban állt elő a Levegő Munkacsoport az újabb drasztikus javaslattal, mely szerint előbb néhány napra, majd véglegesen kitiltaná a belső égésű motorral felszerelt járműveket a rakpartokról, hogy ezzel csökkentse a környező, belvárosi utcák légszennyezését.
Tisztelt motoros barátom...köszönöm a megkeresést Benelli ügyben....Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van a kis motorral....tetszik a műszaki tartalom is..... közel 4000km-t nyomtam bele... minden nagyobb probléma nélkül....lássuk a műszaki érdekességeket :
-Hengerfej 4 szeleppel,és két gyertyával...el is megy 2 literrel 100km-t.blokk +5sebesség fokozat... futómű meg túl méretezett...41-s első teló????!!!! az xt-600 volt "annó" ekkora,simán elbírja a 84kg súlyomat......
a fékek cbs+ tehát elől 3 dugattyú,hátúl 2...és kombináltan fékez ,mint a moto guzzi 1980 óta....jó dolog....kényelmes!!!
A kipufogó rozsdamentes,és nagyon szépen szól.....akinek ez nem elég van hozzá tuning könyök cső ....szintén inox.....
oil hűtő is van rajta...ami ebben az árfekvésben igen ritka..... légszűrő mosható...szelep hézag normál csavaros ,ezért hihetetlen könnyű az állítása,már ha kell....remélem segítettem....üdv zs