8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Igen, megütni érdekes lenne úgy, viszont ha már kiszabadult a lába és akkor lök az ötször akkor ellenfelen akkor bizony elmozdulhat. Tudod, ha meglököd a falat miközben jégen állsz akkor előfordul, hogy nem a fal repül el.
Az ilyen beírásokra meg nem lehet mást mondani, mint hogy marhaság. Nem fújtak egyik oldalra sem (illetve hibáztak mindkét irányba). Volt, amikor mi támadhattunk ennyi ideig. Hogy nem a meccs végén? Hát istenem. A 60 perc bármelyik 2 perce ugyanannyit ér. Mint ahogy az 1. perben dobott gól is épp annyit ér, mint az 59:59-nél dobott.
De dühöngjél csak nyugodtan, ha kapsz egy szívrohamot, legalább a többi szervedet még fel tudják használni értelmes célokra :-)P
Holnap mindenki felveszi a meccset és kielemezzük a kérdéses szituációkat :) . Amúgy egy meccsen van 20-20 vitatott ítélet, nem azon a két-három általunk kienelten múlt a meccs.
Mondjuk érdekes is lenne úgy megütni egy rajtad lévő mázsás súlyt, hogy az maradjon a helyén, te meg elmozdulj. Ez szerintem még Einsteinnek sem sikerülne, pedig ő tudott egy s mást a fizikáról.
Pontosan. De még mindig nem szólnék semmit egy 70 másodperces támadáshoz, mert előfordulhat az ilyen, na de ilyen élet-halál helyzetben, egy EB-n, ahol egy pontnak ilyen jelentősége van, hát ez azért végképp pofátlanság.
Nem mindegy mit fújtak 58 és fél percig. Előtte egy hasonló passzív-szituációban a túloldalon is sokáig vártak és asszem gól is lett belőle. A hátrányban lévőnek gyakran megadják a sanszot az egyenlítésre (főleg kézilabdában és vízilabdában jellemző). Ez a baj azzal, hogy ha a szabályok sokféleképpen értelmezhetők (lásd labdára/kézre irányuló szerelő mozdulat/ütés)
Másfél percig biztos nem tartott, mert emlékeim szerint a 60. percben dobtuk a vezető gólunkat, és 60:00-nál lefújták a meccet. Vagy az 1 perces időkérést is beleszámoltad?
Amikor ilyen kiélezett helyzetben, amikor 1 pont életet vagy halált jelenthet a továbbjutásban egy csapatnak ( és itt már tök mindegy, mit fujtak 58,5 percig, kinek és hová), a végén 1,5 percig hagyják játszani pontot érő gólig (!!!) a vesztésre álló csapatot, arra nem lehet mit mondani, csak azt, hogy botrány!
A két bíró tudta, hogy mi a dolga, a svédek nem veszthettek pontot, ennyi.
Kezd egyre inkább hányingerem lenni a kézilabdában folyó gusztustalan, gátlástalan, alattomos, ugyanakkor nyilvánvaló bírói segédletektől, amivel betámogatnak "sportdiplomáciák" (sic!) csapatokat a jobb helyekre.
De persze megint biztos csak rémeket látok a kézilabda sportban...
Nekem is nagyon tetszett a rádiós közvetítés. Viszont én neten követtem a meccset, a sputnikos adásban, és az előrébb járt, mint a rádió. De a rádiós közvetítést attól függetlenül nyomtam mellette. :) Na de sebaj, holnap végre normálisan tv közelben leszek.
Most nem fújnak majd a németeknek, mint a tavalyi VB-n. Látható, hogy a spanyolok ellen is mire mentek most, hogy nem segítette őket a bíró. Sőt, mi is simán verhettük volna őket, ha nem eleve feltett kézzel lépünk pályára.
A franciák meg a tavalyi VB-döntő után kicsit még biztosan revansot is akarnak majd venni.
Ritkán szurkolok a franciáknak - mondjuk a németeknek is -, de holnap nagyon! :-)
Már többször emlegettétek az Iváncsik Tomis szitut. Szerintem egyszerűen lelökte a lábáról a rátehénkedő 105 kilós csávót és semmi odaütésről nem volt szó (persze ezt sem ártana visszanézni :) ) Amúgy amikor "odaütött" ő csúszott hátra fél métert, az ellen meg sem mozdult :)
Én tv-t néztem és azt is hallgattam, viszont egy barátom (együtt kézilabdáztunk) felhívott meccs után, hogy hogy tetszett és kiderült, hogy Ő épp autóban ült meccs közben. Azt mondta, hogy annyira jó és "hangulatvisszaadó" volt a rádiós közvetítésed, hogy félre kellett állnia, hogy ne balesetezzen annyira beleélte magát! Holnap én is visszahallgatlak (szigorúan gép előtt :) ).
Szerintem semmi panaszunk nem lehet a bírókra. Néhány 2 perctől minket is megkíméltek (vagy Iváncsik Tomit egy pirostól, amikor visszaütött a ráeső svéd csávónak).
Inkább magunkat szidhatjuk, hogy a beállósukat nem bírtuk tartani, és kb. 10-szer eladta nekünk ugyanazt. 3-4 még elment volna, de ennyi... Hát nem.