Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Küldeni nem tudok, -de írd be a googl keresőbe: franc postal code Klikkelj reá, majd a megjelenő címszó közül klikkel j reá a következőre: Code Postal - CODES POSTAUX FRANCE - French postal code - Código. Megkapod a megyék térképét irányító számmal, alatta a megyék neveinek felsorolását, már csak ki kell nyomtatnod. Sok sikert!
Lehet, hogy másról van szó, akire én emlékszem, az Makai Sándor ezr.volt, tán a Csrp. parancsnoka, szerintem nem volt olyan öreg,hogy '71-ben őrgy. legyen..
hello urak! valaki tudna esetleg segiteni? olyn francia ország térkép kellene nekem amin a megyéi is fel vannak tüntetve postai irányíto számmal!ha emailban elküldené külön meg köszönném! más:her kubik!nagyon megsüljedtem ezzel a francia megyés -irányito számos dologgal.
A Makai korát pontosan nem tudtuk. 71-72-ben őrnagy volt, úgy vélem kb. 45-50 éves lehetett akkor. Hogyan lett tábornok? A rendes életkoros előmenetel által, vagy más okok miatt? Üdv:
A Kiss Csaba volt büfés a "T" ütegben ? Hm. erre nem emlékszem. Többen is voltak büfések. Én egy nagy darab srácra emlékszem, aki veszettül cigizett és idősebbnek nézett ki mint az átlag többiek. Azt hiszem a Benkő Tibor volt. A büfé előtt az ablakoknál, szinte a bejárattal szemben volt egy rex asztal. Igen, középtájon volt egy térelválasztó, harmonikaszerű műanyag dolog, amivel a terem felesleges részét el lehetett különíteni. Mondjuk amikor a "társaság" egy része szokványos hétköznap estéken Tv-t nézett elöl, hátul meg a büfénél társalgási, rex és csocsó élet zajlott. Elől, valami állványon tartottak egy fekete-fehér Tv-t. Volt rajta a Magyar Televízió műsora. (MTV) Nem vagyok benne biztos, hogy a valamikor akkoriban indult 2. csatornát lehetett-e vele fogni. A csocsó vadul forgott, egyes játékos sorok a vad hajsza miatt időnként megfordultak a tengelyen, gonoszul beleavatkozva a játék kimenetelébe. Kialakultak menő párok, voltak híres védő forgatók és híres támadók. A büfé kínálatára elég hézagosan emlékszem. Nápolyi volt, az biztos. Meg jaffa (cukros narancs) szörp, egy 5 literes szódásszifonból nyomott szódával higítva. Akkora sikere volt, hogy a büfés állandóan szódát csinált, csavargatta az 5 szénsavpatront az 5 liter vízhez. De mit lehetett még ott kapni? Ki emléksziK? A Mihály Tibor ekkora sakk készségéről nem tudtam. Főleg, hogy rongyá verte fejben a szakaszotok illusztris csapatát. A széntüzelésü vaskályha melegkibocsátási rejtelmeit szakaszonként ismerte 1-2 fő, akik szinte mániákusan gondoskodtak saját körletük melegéről. Ebbe beletartozott a bajtársias szénbeszerzés, gyakorlatilag szénlopás. A napi, hivatalos mennyiség egyáltalán nem volt elég megfelelő komfortos hőérzet kialakításához. A 2. szakaszban Juhász Gyula hv. volt a tűzmester, hatalmas rutinnal a kályhacső vörösre izzitásában, továbbá a megfelelő mennyiségű szén beszerzésében. Hideg téli estéken a laktanya félhomályos és tök sötétjében a szénraktárig settenkedni, feltűnés és zaj nélkül, elkerülve ÜTI-t, ÜTI-H-t, őrséget meg egyéb hivatalos egyenruhást, komoly feladat volt. 72. jan. 1-n otthon voltam, így kimaradtam a Makai féle újév köszöntőből. Szép gesztus volt tőle.
A büfére én is jól emlékszem, azt hiszem 8 db. volt egy adag nápolyi és sokáig Kiss Csaba a későbbi gépészkari KISZ titkár volt a büfés.
A büfé és az ablak között volt néhány dohányzóasztal és valami térelválasztóféle volt mellettük . A mögött folytak ádáz csocsómeccsek...
Érdekes, a rexasztal nekem nem ugrik be.
A szakaszunkban volt egy Mihály Tibi nevű fiú, aki mesterjelölt szinten sakkozott, sokan körbenállták a klubban, mikor valakivel mérkőzőtt.
A hálóban ugy verte meg vakpartiban a szakaszból alakult csapatot, hogy egy sarokba behúzódva közben valamit olvasgatott és ránkszólt, ha valótlan lépést modtunk be, vagy átverésből olyan helyre akartunk lépni, ahol figura állt.
Volt még egy nagy érdeme, piszok jól értett a vaskályha helyes tüzeléséhez...
Amugy én is azok közé tartoztam, akik 1972 január 1.-én reggel a klubban koccintottak Makaival az ujévre...
Igen, kb. a folyosó közepén volt az ún. KISZ klub bejárata. Ha az épület bejárta felé nézünk, akkor a bal oldalon. Szerintem 3 háló (körlet) volt annak idején egybenyitva, válaszfalak nélkül. Pingpngozás nem volt. Volt viszont annyi szék, hogy az egész század le tudott ülni, hallgatni a változatos "műsorokat". Délelőtt altató műsorok voltak, késő délután rex, büfé jaffával és időnként a "század" zenekara Deep Purple-t és rockos slágerzenét játszott. A büfé fából készült pofás bárpulttal, tudtommal az egy évvel elődeink csinálták. Te mikor voltál ott bcisuper? Na ennek a volt klubnak nyoma sincs, normál méretü háló helyiségek vannak. A régi kővályús fürdő helyén modern fürdő-wc komplexum van, alaposan szétverve, romos állapotban. Üdv:
Igen, Kenesén volt Honvéd üdülő, nem messze az egykori Hungarotex üdülőtől (4 emeletes betonmonstrum), egészen a parton, a víz mellett. Ha a 70-71-es T üteg ott nyaralt 10 napig, akkor még inkább érthető, hogy nem lehetett minden évben kiváló a T üteg. Bizony a saslengés valamiért egyes kiképzők kedvenc vekzatúrája volt. Valóban inkább lendület kellett hozzá. Lendülete pedig annak volt, akinek elég ereje volt a lendülethez. Ha valakinek nem volt egyformán erős a két keze, annak simán berogyott az egyik felső karja és kissé furcsán jött le a korlátról. Vagy nyújtott karral lengedezett 5 óra 25 és 5 óra 35 között. A saslengés két végpontján keveseknek volt vízszintes a testtartása. Szombat délutánonként lengedeztünk a szabadtéri korláton 71 őszén gyakorlásképpen. Ha egészen őszinte akarok lenni, a lengők között több volt a háziszárnyas mint a sas. Tényleg porozni kellett azt a nyavalyás gumiruhát. Különben összeragadt és a boncolásnál szétrepedt. Többünknek volt szellős VV ruhája, kisebb-nagyobb repedések, lyukak miatt. A "gomblyukak" környéke könnyen elszakadt.
Hja, egy kopasznak minden uj, legalább is itt a fórumon annak számitok :)))
Mindenkihez !
Ha nem tulzottan zártkörű a tervezett piknik, boldogan résztvennék rajta. Ha már a laktanyalátogatásról lemaradtam, sajnos nem figyeltem az iwiw-es üzeneteimet elég sűrűn , pedig Apa56 időben értesített. Egybiránt leszerelés óta közelében sem jártam Börgöndnek.
Stewe-nek néhány válasz:
a vv ruhát talkum porral kellett beszórni, hogy ne ragadjon összehajtást követő tároláskor egy tömbbe a cucc. A talkum a hintőporhoz hasonló , a tornászok is ezt teszik a kezükre, hogy ne csusszon a szeren.
Egy tornász haverom akivel később együtt kosaraztam, azt mondta,hogy a saslengés valójában lendület elem nem erő elem . Szerintetek...???
a 70-71 -es évjárat valóban kiváló század lett a T-ütegnél, tudomásom szerint 10 napra levitték őket Balatonkenesére, ott a Honvéd üdülő mellett volt egy faházas csapatpihenő. Többször nyaraltam Kenesén, a 80-as években még működött ez a csapatpihenő. A vasutállomástól lefelé menet a part irányában, mielőtt jobbra elkanyarodna a parthoz legközelebb eső ut, ott volt.