Szia! Sajnos minden télen izgulhatunk értük:-(( -18-20 fok körül károsodnak sajnos a levelek.-22 alatt teljes a pusztulás. Viszont szerintem évről évre erősödnek,ellenállóbbak lesznek.
Az Én Grandim második telet töltötte kint,de ez a mostani nagyon kemény volt.Volt hideg, hó,hófúvás.Gazdagabb lettem egy halom megbarnult levéllel :-( Most 2m magas remélem ahogy múlik az idő jobban bírja ezt az időjárást.Aki járt már így kérem írja le a tapasztalatait mennyire alkalmazkodik a hideghez,vagy minden télen cidrizhetek ha -18 lesz?Vagy csak az enyém ilyen kényes?
Szerintem egy fűtetlen garázs jobb lett volna neki a télre.Ha esetleg kiülteted tavasszal előtte mindenképp szoktasd hozzá a napfényhez (most akár lakáson belül is cipeld ahol éppen besüt a nap!)mert valószínű,hogy megperzselődik a levele.Az ilyen korai levelek nagyon érzékenyek,elképzelhető ,hogy gombás v. lisztharmatos lesz.ha meglátod a bajt azonnal permetezd le mert megfertőzi az új hajtásokat.
A levélsárgulás lehet a fényviszonyok miatt is ( még nem láttam soulangianát lakásban tartva) de lehet vashiány is ami a fő hiánybetegsége a magnoliáknak, elég jól ki lett tárgyalva a korábbi oldalakon.
Ő a Magnólia Solungianám.Remélem az mit szóltok hozzá?Mikor megrendeltem a sieberz kertészettől novemberben hát nem voltam megelégedve 2db ág volt összesen levél nélkül .Most itthon az ablakban 3 hónap alatt ilyen lett.Még abban a földben van mert kiültetem tavasszal.Kicsit a friss levelei csavarodottak nagyon világos zöldek.Gondolom ez csak azért van mert frissek és tél van nem??
Szeretnék tőled tanácsot kérni Yvett! Nekem is Kulcson van telkem.Van 3 magnóliám most fogom kiültetni áprilisban.Az ismeröseimnek és az ő szomszédukban is van de ők semmi földcserét nem csináltak csak tápoldatoznak.Az idén már a duplájára nőtt nekik.Ahogy Nézem itt a képeket szerintem gradiflóra lehet. Azt mondta a Kulcsi föld nagyon jó.Mit szólsz hozzá?
Vettem szeptemberben a Göddölői Sieb... kertészettől egy Magnólia Solungianát.Most pedig a vateráról egy Nigrát és egy Magnólia yellow Rivert.Egy vagyon volt a sárga magnólia 8900ft de megérte remélem.Azt mondta már virágozni fog 130cm. Idén szeretném öket április végén-május elején kiültetni.Mit javasoltok?A szomszédomnak van Kulcson Fejérmegyében szintén és nem csinált semmi talajcserét és nö neki mint a bolondgomba.Mit javasoltok?Azt mondta nem igényes.A kútvíz ott lágy azzal öntözi.
Sziasztok. Van valakinek Magnolia kobus magja vagy kis növénye?Szívesen cserélnék vele.Elég sok különleges növénymagom van..Már régtóta tetszik és már helyet is találtam neki.
Sziasztok Ma voltam kint a határban és találtam egy tőzeggödröt.Nme is gondoltam volna,hgoy van ilyen nálunk.Szedtem is belőle egy jó kannával.Itthon meg egy házi kísréletnek vetettem alá:összekevertem deszt. vízzel adtam hozzá sütőport és pezsgett,úgyhogy szerintem savanyú lesz.Holnap neki is ekdzek és magnóliám körül felásom a talajt és összekeverem tőzeggel.
Szia . Nyugodtan keresd meg a földben azokat a magokat , tavaszig úgysem kezd csírázni . Le kell szedni róla a narancsos részt, valószínű hogy csíragátló anyagot is tartalmaz . tavasszal is ráértél volna elültetni , igaz hogy kell neki vagy 4 hét biztos hidegkezelés , ami annyit tesz hogy enyhén nedves homokban 0 és plusz 5 fok között kell tartani mert nem fog csírázni . De az is jó ha egy vajasdobozban egy ásónyom mélyre leteszed a földbe .
általánosságban a kiültetésről (átültetésről, telepítésről):
amikor a növény már/még vegetatív állapotban van, nyugodtak a nedvei, tehát ősszel és tavasszal.
(Így csinálod a benti növényekkel is, igaz?)
Vannak növények, amiknek mindegy, melyik évszakot választod a kiültetésre, de mindegyikre igaz, hogy tavasszal biztonsággal kiültethető, amikor már nincsenek fagyok.
Pl. a fák simán ősszel kihelyezhetőek, és itt most a honosakról beszélek.
Sziasztok!Aki ültetett már magnólia magot attól szeretném megkérdezni nem e baj hogy én nem kapartam le róla a narancsos részt, és úgy ültettem el.Kihajt?????
Én nem javaslom ezt a folpackos takarást. Az a gond vele, hogy a fólia takarás alatt, napsütéses időben felkúszhat akár 20 fok felé is a hőmérséklet, a növény elkezd éledezni és utána ha jön egy komolyabb lehűlés, akkor igen erős fagykárt szenvedhet. Gondolj csak bele, a gyümölcsfáknál is kora tavasszal szoktak elfagyni az ágak amikor már kezd beindulni a növény, és nem a sokkal erősebb téli hidegben amikor "alszanak" Ha minden áron beakarod takarni, ill. védeni akarod a széltől akkor nádszövetet érdemes köré tekerni. De azt sem még most, mivel úgy hallottam, hogy a hét második felében megszűnnek az éjszakai fagyok is. Bőven ráérsz amikor itt a komolyabb hideg ( kb. december közepe)