Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 233

csakhogy világosan láss, mit okoztatok már megint.

Tizenhat  év  alatt  másodjára  vittétek    csődbe  a szülőhazámat.

Mit   csináltatok  tizenhat  év  alatt?  /  igazad  van  nem  vagyok  magyar,  csak  a  nagyapám  óta  ez  a szülőhazám /

Előzmény: alto (231)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 232

Igazad van b+, de a gépésznek nincs. (nem érem fel ép ésszel, mi történt a gépésszel)

Ha elkezded kivívni a demokráciát, nacionalistának, anarchistának vagy antiszemitának fognak bélyegezni. Nem azért, mert az vagy, és nem azért, mert a politikád sérti a más nemzeteket, az országodban élő kissebbségeket, a jelenlegi rendszert, vagy a zsidókat, hanem azért, mert ezek a szavak hangzatos elemei a kampánynak, és sikeresek az átlagpolgárra alkalmazott kampány esetében, és a választást ők döntik el.

Másrészt sehol sincsen igazi demokrácia, de ez az olyan országokban, mint ausztria, franciaország, németország, svájc, (angliát azért nem sorolom ide, mert ott véleményem szerint az van, még a skótok és walesiek és írek véleménye ellenére is), ez senkit sem érdekel.

Nincs nyugaton olyan ország, ahol vérre megy a választás, lakossági szinten.

Még a szerencsétlen spanyolok is, hála a Frankó diktátoruknak, szépen elvannak, és kész.

Előzmény: tbando (204)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 231

alapvetően nem tudom akceptálni azt, hogy ebben az országban csak szar van és az is derékig

Ez a filózófiai kérdés valójában nagyon is gyakorlati. Amíg a jobboldal volt hatalmon, addig minden jó volt, minden nagyszerűen haladt, gondok sehol.

Amióta a jobboldal elvesztette a választásokat - immáron másodjára - azóta minden szar, derékig.

Ennyire egyszerűek az okok, mélyebbeket ne keress.

A jobboldal SEMMI olyan, átfogó probléma megoldásába nem fogott bele, ami csak kicsit is veszélyeztethette volna 2002-es sikerét. A ballib kormány legalább megpróbálja.

Na, ezért nincs erkölcsi alapja a jobboldalnak ma pampognia.

Előzmény: varu2 (135)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 230

alto, alto. A hazugság nem szép dolog.

Tehát az igazság: Orbánék annyira biztosak voltak magukban,  illetve annyira bíztak az eredményes kormányzásukban, hogy igencsak immel ámmal kampányoltak 2001-2002-ben.  

Az ország megosztását meg egy külföldi szakember menedzselte le a szocik felkérésére, valami Ron Werber.

Előzmény: alto (211)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 229
Ötven éve  várom,  hogy  elmondjátok már  a saját  véleményeteket  a  körülöttetek  kialakult  helyzetről,  s  ne  csak  a  "brossúrákat"  szajkózzátok,   amit  a  szátokba  rágnak.
Előzmény: alto (227)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 228
Was?
Előzmény: Vad (223)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 227

Véleményeimet olvashatod közel 3000 hozzászólásomban.

Arra pedig, hogy mit jelent számomra ez az ország, majd én döntöm el, hogy mikor akarok válaszolni, nem pedig te fogod nekem meghatározni.

Ostoba megjegyzéseidre nem kívánok válaszolni, mert unom már magam ismételgetni. Egyre válaszolok csak. 2004 decemberében nem Gyurcsány Ferenc tagadta meg a nemzettársait, hanem azok a jobboldali szavazók, akik egész a népszavazásig a mellüket döngették, hogy az ő szívük csak külhoni nemzettársainkért dobog, aztán amikor lehetőségük lett volna az érdekükben szavazni, akkor inkább nem mentek el, hanem SUNYIN OTTHON MARADTAK. Én már számtalanszor rákérdeztem itt az indexen, hogy iért nem szavaztak a jobboldaliak elegendő számban, hiszen a szavazótábor nagysága önmagában elegendő lett volna az igen győzelméhez. Valami ok miatt mégsem tették. Vajon miért?

Én persze tudom a választ, de kíváncsi vagyok, te mit gondolsz erről.

A nemzettársait pedig szerintem az tagadta meg, aki pusztán szavazógépeknek szánta őket az elkövetkező választásokra - ahogy ezt a gyanúnkat Mikola doktor volt szíves megerősíteni a közelmúltban.

Előzmény: breien (220)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 226

nem kellett volna!

Megfordult a fejemben az is , h. az eletnek vannak materialis aspektusai is.
Arrol beszelek , inditottam ez a temát, eppen most.

"Ezek a megszorítások kellenek, ez jogos, Orbán tönkretette az országot."

Nem igen hallani ennek a masodi reszet , mert ugye  az elozo kormany is  a mi kormanyunk :) volt.
A +szoritasok bizonyara kellenek, mint a Bokros-cs., csakhat nem errol szolt az uzenet.
A Kádár-rendszer pofázói meg csak a szamizdadosok lehettek, akikrol akkor semmit nem hallottam, azon kivul senki.

/persze a SzabadEuropat én is hallgattam, nagyokat bologatva rá, de masnap reggel azert oszinten mentem dolgozni. Amikor '83-ban Németorszagbol visszajottem es meseltem hogy ott a fű is zoldebb, az csak a parttitkar szerint volt hőzöngés, szerintem semmi/

by horex

Előzmény: Törölt nick (93)
varu2 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 225

horex!!!!!!!!

..."viszont én morgolodok ellene......"

NE MOROGJ ... TEGYÉL VALAMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: horex (222)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 224

Sajna nem megy. Ill. csak bolseviki stilusban. Abban viszont te is eltorzulsz. Aztán a végén a bajtársaid téged is kidobnak.

Előzmény: zividivi (199)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 223

Jól nyomja zividivi, te meg ki vagy?

régi ellenség, aki rátalált ebben a topikban?

háromezer kontra tizenháromezer?

Előzmény: alto (202)
horex Creative Commons License 2006.07.16 0 0 222

Derek!

"Itthon vagyok
s ha néha lábamhoz terdepel egy-egy bokor
nevét és viragat is tudom
Tudom hogy merre mennek kik mennek az uton
ÉS tudom hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
A házfalakról csorgó vöröslő fájdalom

Ki gépen száll föléje....
Annak mit rejt e térkép"

Szoval, akarom mondani, mintha te nem itt elnél ugy vettem ki a hozzaszolasaidbol.
Nem tudom miota elsz kulfoldon, de a mai magyar valosag csak terkep lehet neked.
Persze duborog  a gazdasag, a burkolo burkol és Ferihegy is muxik, de mit erzekelsz onnan a tavolbol.
Láttad azt is h. nap-mint nap keregetnek a keresztezodesekben és utcasarkokon? Hogy az aluljarokban fekszenek az emberek?
Hogy mivel jar egy munkakereses? És elutasitanak amikor az eveid szamat mondod? Hogy szamol most sok ember, mibol es hogy fzeti ki a megnovekedett szamlait?
És a boltokban mar most megdragult minden/én aztan ugy ismerem az áraakat mint 1 haziasszony/

Gyere vissza Magyarorszagra Derek!
Nem ketlem hogy jo szakmad, foglalkozasod van, amibol itt is megelnel, de jobban átérezned az itteni eletet.
Az elmult hetekben volt a TV-ben egy musor, ahol a riporter bekoltozot az erdei hajlektalanokhoz. Igy konnyu, mint egy túlélőtábor amit barmikor felmondhatni, jo havi fizetessel , de probalta volna csak éles korulmények kozt.

aki 93 0ta ilyen szakmai hatterel ha igaz egyaltalan munkanelkuli akkor az vagy hazudik vagy tehetetlen

Miert nem valtom ki az ipart?
Nem jon be eleg munka, bár hirdetem is magam, eleg nagy az ismerettsegi köröm és megsem. És megöregedtem, nem birom a napi munkát.

93 ota megeltem valahogy, de tovabb nem megy.
Mert ugylatszik arra vagyok predesztinalva , h. ne legyen eleg munkám.

A hindu alsó kasztbeliek is élhetnenek jobban, de őnekik ez elrendeltetett, viszont én morgolodok ellene.

na, jokat

by horex

Előzmény: Derek (177)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 221

Tedd oda a szappant és a lavort. Aztán menj el szombaton a Csaszi elé a bolhapiacra. Ott fogja árulni, mert a pénzre nagyobb szüksége van.

A hajléktalanok között elenyésző számban van, aki érdemben ki is akar törni ebből a helyzetből. Ha meg lehetne úgy oldani a helyzetet, hogy munkát adunk nekik és akkor megszűnne a hajléktalanság, már rég boldogan megadta volna nekik a munkát az állam valahogy. De a hajléktalan nem adja föl a szabadságát munkáért. Ezért nehéz kiragadni abból a helyzetből.

Előzmény: zividivi (120)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 220

Nos,  igazából  nem  értelek.

Mond,  Téged,  az  nem  zavart,  hogy  2004.12.05-én  megtagadták   a nemzettársaikat.

Nem  zavar  az  sem,  hogy  honfitársaid  százezreinek  életlehetőségeit  teszik  ismét  tönkre.

Nem  zavar,  hogy  nap-mint  nap  hazudnak  neked.

Nem  zavar, hogy  a  szülőhazádat  már  megint  pénzügyi  csőd  szélére  vitték,  amit  már  megint  velűnk  fizettetnek  meg  / már  nem  elősször/

Légyszives  fejtsd   már ki  bővebben,  számodra  mit  jelent  ez  az  ország,  mivel  eddig  nagyon  szűkszavű  voltál.  /  tudod,  teszek  rá,  hogy  hány  helyesírási  hibát  vétsz  benne,  ezt  az  egy  két  mondatot  amit  eddig  kiböfögtél,  a  helyesírási  szótáradból  nyálaztad  össze? /  Véleményed  nincs?

Támcsu  Gergely

Előzmény: alto (214)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 219

Mutyikám, te egy webszájtot reklámozol.

Húzzál már innen el, OK?

Indok:

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=465839&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9145790

Előzmény: breien (189)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 218

Miért? Milyen tényekre alapozva állítod, hogy a rendszerváltásnak nincsenek nyertesei az ún. átlagemberek körében? Akkor ki a fene veszi azt a rengeteg autót? Kik miatt nem lehet lépni sem Karácsony táján a plázákban? Ki a fene vette meg a plazmatévéket és más tartós fogyasztási cikkek százezreit? Hogy lehet, hogy pillanatokon belül elkelnek százezres árú utazások?

Senki nem mondja, hogy nincs egy széles réteg, amelyik elszegényedett, vagy nem tud feljebb jutni. De a legtipikusabb szegénydemagógia, mikor úgy teszünk, mintha CSAK ezekből állna a társadalom.

Amikor a jobboldal veszít, akkor azonnal elkezd krokodilkönnyeket hullatni ezekért, amikor meg nyer, akkor haszontalan, a Kádár-korból itt maradt életképtelen rétegnek tekinti őket, akik maguknak köszönhetik a sorsukat.

Előzmény: Vad (118)
varu2 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 217

no nem "válasz" csak hozzájegyzés :))

..."..Orbán kétségtelenül rengeteg kárt okozott ennek az országnak azzal, hogy milliókat szocializált a vagy én, vagy te, igen-nem, fekete-fehér gondolkodásmódra. ..."

nagyon helytálló értékelés..

magam is sok orbáni eredményt minősitek "bün" jelzővel..DE!!

az általad idézettek sokkal több: HIBA !!!!!
Előzmény: alto (211)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 216

vedd úgy, hogy térden rúgtál az orroddal, te genetikailag besorolhatatlan partraszálló.

Előzmény: vasmadár (191)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 215

ezt támasztja alá, hogy köteles voltál a telefonodat bedugva tartani, emiatt bármikor belehallgathattak a családod életébe is akár

A korabeli telefonoknál ez eleve kizárt volt, ha a kagylót a helyére tetted.

És most légy szíves, ne gyere azzal, hogy de igen, mert én már szedtem szét és raktam össze ilyen telefonokat - lévén konyítok egy picinyég az elektrotechnikához - és ha te azt mondod, hogy egy nyitott áramkörön keresztül le tudsz hallgatni egy beszélgetést, akkor most azonnal dobom a Dunába a diplomámat.

Előzmény: Vad (112)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 214

bűntettlenűl = büntetlenül

Borzasztó, ahogy írtok, komolyan mondom. Mint akinek nem magyar az anyanyelve.

Előzmény: breien (104)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 213
Válassz jobb oktatókat. Pl. a helyesírási szótárt.
Előzmény: zividivi (209)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 212
Hát ez az. A ballib zombizítási programjának bizony ilyen következményei is vannak. De ne aggódj. Majd megkeresnek, mint szegény megélhetési bünözők.
Előzmény: eomer (154)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 211

Ezek a megszorítások kellenek, ez jogos, Orbán tönkretette az országot.

Én ezt a mondatot így nem hallottam. Annyiban viszont kétségtelenül jogos, hogy ha Orbán nem kezdi 2001-ben az ígérgetést, akkor az ellenfelei sem kényszerültek volna rá és talán el lehetett volna kerülni az ígérgetési spirált.

Orbán kétségtelenül rengeteg kárt okozott ennek az országnak azzal, hogy milliókat szocializált a vagy én, vagy te, igen-nem, fekete-fehér gondolkodásmódra. Ezért reménytelen dolog igazán fontos és átütő változásokat bevezetni, mert az ehhez szükséges minimális konszenzuskészség sincs már meg a jobboldalon, hiszen ahhoz pontosan ezt a gondolkodásmódot kéne felrúgni.

Előzmény: Törölt nick (93)
varu2 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 210

T. apple48

..."..Ma vállalkozónak is "születni" kell, nem elég ha jó szakember. Nem gondolod, h nem mindenki tud egy vállalkozás (még ha 1 személyes is) vezetni?...." irod..

ezt nem fogadom el.

a "vállalkozó" is egy szakma amit el lehet -kell

sajátitani..természetesen - és ez erősen személytől függő folyamat - több kevesebb sikerrel..

és én csak mint EGYIK lehetőséget dobtam fel / tudod: kényszervállalkozó /

Abban kell, hogy egyetértsünk: mindenféleképpen minden lehetőséget meg kell próbálni...

hogy ismét népiesch legyek: szerinted miért lett népi mondóka, hogy
" aki sir attól el kell venni.."??? eleink nem voltak hülyék..őket még az élet nevelte ilyen bölcseségekre..

Előzmény: apple48 (185)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 209
Teljes helyesírási tudományom a Zindex oktatóitől származik! Ennek ellenére még mindig a jobb, mint a tudós balé.

:-)))
Előzmény: alto (206)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 208

:)))))  (hódol)

Előzmény: Vad (145)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 207
//"....Zividivi és egy pár másik nick révén ez a topic is csak a szokásos rendszerfikázó topickká vált.."//

Miután bevallottan nem vagyok ennek a rendszernek a híve, nem fikázom, hanem kritizálom. Igaz, olykor eléggé élesen. Legalább annyira, mint a többi nemszeretem rendszert.

A fikázás pedig odaát van. Azoknál, akik rögtön az orrukba nyúlnak, mihelyst egy ellenvéleményt elolvasnak, amit képtelenek érvekkel cáfolni.
Előzmény: alto (202)
alto Creative Commons License 2006.07.16 0 0 206

OFF

Vazze, én tudom, hogy az indexen nem foglalkozunk helyesírással (bár messzemenőkig nem értek egyet ezzel), de tanuld már meg, hogy az "áru" szót a MAGYAR nyelvben rövid u-val írjuk.

Én angyalföldi proligyerekek között tanultam a magyart, de ha ilyet bármelyikünk leírt, a magyartanár szó nélkül bevéste neki az egyest. Vannak alapdolgok, amikben nem illik hibázni.

ON

Előzmény: zividivi (89)
Steckdose Creative Commons License 2006.07.16 0 0 205
Ja, az egyik korábbi témához: amúgy én gépészmérnök vónék, és tapasztalataim alapján az okleveles gépészmérnököket ma is "lábon elviszik" a munkaadók.
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 204

Nagyon sajnálom, de gép-észnek valahol igaza van. Te ott tévedsz, hogy elvárod a politikusoktól, hogy a társadalom érdekében tevékenykedjenek.  Az elvárás kevés. Ki kell kényszeríteni. Ahol lehet, ott demokrácia van. Ahol nem, ott legfeljebb csak annak csúfolják.

Szomorú, de így van. És nem csak nálunk, de a világon mindenütt. A demokrácia egyik társadalomnak se hullott csak úgy magától az ölébe. Azt mindenütt ki kellett vívni. Amihez a választások csak az alapot adják meg.

Előzmény: Vad (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!