Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
nagy szükségem lenne a tudasotokra. Pár napja körbe rajong minket nehány (a képen látható) kis élősködő Bogár. A baj az hogy nem tudjuk mi az, honnan jön, es hogy miért csíp? Borzasztó csípése van , faj majd viszket es duzzadt piros lesz az embee bőre. Nagyon kos rovar alig lehet látni, pár mm. kicsit aggódom mert félek hogy ennél is több lesz es nem fogom tudni kezelni őket. :/
minden segítség jól jön!
gyanakszom toll teture mert toll párnaink es takaronk van.
Tegnap bejött este a fürdőszobába egy rovar, de még sosem láttam ilyet!
10-12 mm hosszú volt, vöröses-rozsdabarnás színű, elég jól látható nagy fekete szemekkel, hártyás, szivárványszínben játszó elég nagy szárnyakkal. A fején csápok voltak, a végük erősen fel volt pöndörödve. Hosszú lábai voltak, a teste pedig mondhatni nagyon karcsú, vékony volt.
Köszönöm a válaszokat. A csótányt kizárnám, mert olyan,mint valai pici légy. Eddig nem joöttünk rá mi érdekli őket. Minket nem bántanak, és az ételre sem szállnak rá. Igazából csak ott csücsülnek órákon át a plafonon.ma is elkaptunk legalább 15öt,de még így is akadnak újak.. a rekord 22a plafonon. Esetleg valami házi praktika a kiűzésükre? 2Baba van itthon..
Segítséget szeretné kérni az azonosításban: 3-5mm nagyságúak, sötét színű, legyszerű szárnyuk van. Nem reagálnak a fényre. Először muslincának gondoltuk,de nem reagáltak a kitett vörösborra. 3at szétnyomtam, mind után véres maradt a fal,de csípéseket nem észleltünk. Tegnap este 3 volt a plafonon, ma estére 16ra nött a számuk.. előre is köszönöm
Sziasztok,ezeket ma reggel találtam amikor zsákokat szedtem fel amik már régen le voltak rakva...alatta volt....szerintem meztelen csiga tojások....lehetséges?Nem túl jó minőségűek a képek sajna...
Van nálunk egy úgynevezett rumliszoba, ahol a bőröndök meg mindenféle nem napihasználatú cuccok vannak.
Tegnap találtam ott kettő ilyen rovart.
Mik ezek? Ugye nem csótányok vagy poloskák?
Amúgy nincs nálunk semmi élősködő.
Ja és épp mintha téli álmot aludtak volna, mintha meg lettek volna dögölve, de mikor az asztalra tettem az egyiket, hogy lefotózzam, elkezdett a lába mozogni..