Akkor bent sehol sem lehet fényképezni? Még egy kérdésem lenne, mi a SkyTrain vasúthoz közel leszünk tehát azzal szeretnénk közlekedni azon az 1 szabad napunkon, az iroda nem visz el a Wat Pho-hoz amihez szeretnénk elmenni, tudja valaki mivel a legjobb odáig eljutni? Tudja valaki, hogy a Wat bencho mabophit (márványtemplom) merre van? Remélem jól írtam le!
Azt hiszem csak arra célzott, ami igaz is, nevezetesen, hogy nem csak az Emerald Buddha-nal, hanem sehol templomban bent nem szabad fotozni, mellesleg ez eléggé érthetõ is.
Masszázs: mindenhol- értsd mész az utcán és 30 méterenként van egy- ki kell próbálni.Én próbáltam az arcmasszázs is- kb. 5 féle cuccot maszíroztak a képembe, jó volt:-)
Az üzleti negyedben (hirtelen nem ugrik be a neve valami Tokyu) áruhá X. emeletén csak masszázsok és fodrászok vannak.Na azt ne hagyjátok ki!A hajmosóban fexel-szó szerint nem székek vannak- kb. 20 perces fejmasszázs amíg mossa a hajad, ilyen-olyan pakolás stb. 150 baht.
Nem tudom ezt a fényképezés dolgot ki mondta, mi mindenhol fényképeztünk.Több 100 képünk van a Palotárol, Arany Budháról stb.Asszem egyedül a Smaragd Budhánál nem lehetett bevinni gépet a templomba, de kívülről befelé le lehetett kapni.:-)
Szia! Ezt a masszázs iskolát én is olvastam már, ez ha jót tudom a Királyi palota körül van. Sajnos ennyi szabadidőnk nem lesz, viszont Samuin az Imperial Boath House Hotelben van masszázs és állítólag az is híres. Van párféle ott is 2,5-3 órásak is vannak mindenféle olajos fürdőzés kiséretéban. Na erre mindennap befizetünk állítólag nagyon olcsó.
Remélem a vágyad teljesülni fog, az enyém remélem februárban teljesül végre.
Szia! Köszi a válaszokat ezzel teljesen ki lett elégítve a kiváncsiságom. Akkor legalább tudjuk mire készüljünk legalább a királyi palotánál.
Ami még érdekel az a fényképezés. Csak a Királyi palota belselyében vagy kivűl sem lehet fényképezni?
A hátizsákosokkal nincs bajom, csak teljesen más az érdeklődési körük és persze mást élveznek Thaiföldben mint én. Különbözőek vagyunk és más-más érdekel minket. Olvastam hátizsákos beszámolókat és nagyon tettszett, de én ezt nem tudnám végigcsinálni. Pl: Írta valaki, hogy kinti búvárlány foglalt nekik szállást, a szállás helyen viszont nem is tudtak róluk, a lány is eltűnt, de ők nem bánták kölcsönöztek sátrat mert mánaptól volt csak szállás. Na ez az amitől nekem nem biztos, hogy jó kedvem lenne.
Mint már írtam tapasztalataim nincsnek, max vágyaim egyenlőre :), de amit én nem szeretnék kihagyni az egy jó thai masszázs Bangkokban a masszázs suliban. Azt olvastam róla hogy szép tiszta hely és olcsó. Ráadásul ott tuti az igaz tradicionális thai masszázst kapod. Szerintem érkezés után hulla fáradtan ez lehet az egyik legjobb első program. :)
templomi öltözet: Bkk- ban a Királyi Palotában nagyon szigorúan veszik.Értsd ez alatt, hogy akin szandál volt, annak cipőt kellett bérelni, a férjem 3/4-es gatyában jött, fölé kapott egy bokáig érő gumisat ( igen röhelyesen nézett ki) a spagetti pántost is felejtsd el, mert adnak egy felsőt.Mindezt nevetséges pénzért lehet a bejáratnál bérelni.Máshol nem tapasztaltunk ilyet.
kaja:nyers cuccal nemigen találkoztunk, pedig sokat ettünk utcán is, senkinek semmi baja nem volt.
szunyog:jan.-febr. voltunk, nem jellemző
idő:egész éjszaka elég egy short, mert kb. 28 fokig hül le.Mi a motoron sem fáztunk.
Sziasztok! Köszönöm a segítséget. Tényleg drágább az idei út. Tavaly Travellel utaztatott az Aeroviva idén Malévval, lehet hogy ez is drágít a dolgon. Idén alakult úgy a dolog, hogy menni tudunk.
Ha van valami helyi specialitás amit tudtok ajánlani azt szivesen venném.
Szia, leírom a tapasztalatainkat az árakkal kapcsolatban.
Első alkalommal (2004) önállóan mentünk, mi választottuk a szállodát, az étkezést magunk oldottuk meg stb. ahogy lenni szokott.
Második alkalommal Aerovivávval (idén jan.) valamivel olcsóbb volt, 3 nap Bkk ahol 2 vagy 3 fak. program benne volt az árban, aztán Samui félpanzióval. Étkezésre szinte semmi pénzt nem fordítottunk.
Az e szezon árai viszont tényleg nagyon magasak. Az akciós árra még kb. 100e forintot rá kell számolni.
Mintahogy írtam, másodjára mi is Aerovivaval voltunk, semmi panaszunk nem volt, jó volt.
A fak. programokra nem fizettünk be! Ha beszéltek angolul semmi problémát nem jelent ezeket magatoknak szervezni és lényegesen olcsóbban.
Samui nem egy nagy sziget. Béreljetek motort és 7-8 nap alatt az egész szigetet be lehet falni. Szinte minden szállodában, utazási irodában, abc-nél stb. találsz ingyenes, pár lapos kiadványt, térképpel jelölve, leírva mit érdemes megnézni a szigeten.
Ha félpanziós ellátásban részesültök nem biztos, hogy délben éhesek lesztek. De azért néhány helyi étket mindenképpen meg kell kóstolni!
Szia. Szerintem az utazási irodában is érdeklődj. Elvileg kell hogy tudjanak választ adni a kérdéseidre. Elvileg...
Azonkívül gondolom lesz veletek idegenvezető, akinek szintén feladata hogy segítsen ill. tájékoztatást adjon a helyi szokásokról stb. Bizonyára lesznek ott olyanok is akik egyáltalán nem olvastak utána a dolgoknak, szóval szerintem nem kell agódnod. Jó mondjuk könnyen beszélek :) én is aggódom minden csip-csup dolog miatt, de biztos rá fogok/fogtok jönni mindenre :)
Szia, köszönöm a megértést. Könyvet veszek valamikor bár az interneten rengeteg dolgot találtam csak olyan dolgokat nem mint a szúnyog az esti ill. templomi öltözet. Ja és a kaja. Szeretnék én is kipróbálni dolgokat, de nekem vannak határaim. Ezért érdekelne, hogy mennyire esznek nyersen húst ill. zöldségeket. Olvastam egy beszámolóban, hogy bokát nem fedő nadrág ill. szoknya nélkül nem engednek be a templomokba. Ezért erre is szeretnék felkészülni főleg a férjem miatt.
Nekem is régi álmom valósul meg ezzel az úttal. A transzfer az Aerovivánál is 9.900 Ft.
Nem tudom melyik iroda internetes oldalán láttam, nem is lényeg, de egy Surat Thani-Samui transzfer 10 rugó volt fejenként :)
Mariann:
Szerintem semmi baj nincs azzal hogy te nem preferálod a hátizsákos módszert. Mindenkinek megvannak a saját egyedi igényei és ahoz a megfelelően vastag vagy vékony péntárca. :) Hallottam olyan vélemyént hogy sznob dolog hátizsákosnak lenni és (drága) Lonely Planetet venni.... hát nem tudom... :)
A kajával meg vigyázz, nehogy emiatt rosszul sikerüljön a nyaralásod.
Én még nem voltam Thaiföldön, csak tervezem az utazást, de biztos vagyok benne hogy ott mindenki megtalálja a neki megfelelő színvonalú nyaralást.
Azért egy utikönyvet szerintem vegyél mindenképpen. Ha nem is LP-et de pl az LPI kiadó 'Sziám, a mosoly országa' könyvét tudom ajánlani. Van benne sok hasznos dolog, nem annyira részletes de jó hasznát lehet venni szerintem. Az eredeti ára 3500 Ft, én antikváriumban teljesen uj, sértetlen állapotban 1800 Ft-ért vettem.
Szia! Ezt én is így gondolom, de elsőre sajnos nem vagyok egy hátizsákos vagány. (Egyiptommal kapcsolatban én is ezt a tanácsot adnám. ) Nekünk megfelenek az árak hisz megszerveznek helyettünk mindent. Én is utánanéztem az áraknak tényleg drágábbak mint a helyi irodák és egy - két + látnivalónak amit magunk fogunk szervezni. Sajnos nekünk nincs 2-3 hét szabadságunk, hogy minden után futkozzunk és térképpel a kezünkben járjuk az utcákat és keressük az olcsó szállást. Mi szeretjük a jó szállodákat a svédasztalos vacsorákat és ezt mi meg is fizetjük. Nem akarlak bántani, de ezért szerettem volna ezt a topikot nyitni, hogy a magamfajta kényelmes ember is kapjon információt azoktól akik voltak már kint iroda szervezésével. Sajnos ha ezt leírom a hátizsákos topikban mindenki így reagál mint te.
Pl egyes templomokban biztos nem lehet fényképezni, pl a smaragd budhánál. Kezembe került az idei Aeroviva katalógus!!! Komolyan mondom nevetséges árak vannak!! Pofátlan lehúzás az egész. Aki volt már kint egyedül és megnézi az Aeroviva katalógusban a kötelezően fizetendő további költségek közt mit és mennyiért számolnak, komolyan röhögő-görcsöt kap! Arról nem is beszélve, milyen szar charter géppel utazni!!!! De aki előszőr megy, az élvezze ki, aztán menjen vissza jóval olcsóbban egyénileg.
Szia! Köszönöm az infókat. Reggeli van Bangkokban, félpanzió Samuin. Hát a csípőssel kicsit bajban vagyunk, de majd megszokjuk. Az a baj, hogy nekem a kajával nagyon vigyázni kell, mert nyersen nem tudok megenni semmit, mert gégeöedémát kapok valamelyik fehérjétől, de azt nem tudják melyiktől. Tehát nagyon meg kell néznem mi mennyire van átsütve. A bogarakon kívül mit érdemes kipróbálni? Inkább húsevőek vagyunk mint halevők.
Mi szeptemberben voltunk(2003), de talán kétszer csíptek meg a szúnyogok.Nadrág egyszer sem volt rajtam, sem a páromon és nem szóltak érte. Nem tudom milyen ellátásra fizettél be, de a kaja a szállodán kívül kb. tized annyiba került. Ha nem szereted a csípőset vigyázz, mert náluk a rántott hús is csípős. A taxi sofőrrel, egy napra 6000 ft volt. Nagyon olcsó náluk a drágaköves ékszer, csak nem szabad kis üzletben vásárolni. 30-as napolaj!!!
Szia! Igazából inkább a személyes tapasztalatok érdekelnének, de azért köszönöm Ha tudsz segíteni akkor kérdeznék még.
Hol kell levenni a cipőt és hová kell rakni a wat-okban? Mindegyikbe csak így lehet bemenni? Tényleg csak bokát fedő nadrágban lehet bemenni (30 fokban)? A férfiak 3/4 nadrágra mit húzzanak ilyen esetben?
Köszönöm. Mariann