A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Nem tudom miért, valahogy az orosz gépek jönnek be igazán. Pentasix-szel is szemezgettem, de valahogy ez a fura formájú gép megfogott, amikor először láttam.
Azóta vadászom, hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel.
A középformátumú Zenith igazán fehér holló, a Kievből itt is szokott előfordulni ritkán egy-egy példány a kínálatban, Szaljut a leggyakoribb. A Rózsa utcai fotósboltban (Syrex) két alkalommal is láttam a vitrinben eladót, igaz legutóbb vagy három éve.
Az orosz gépek a kedvencek?
A fórumon van pár topik, ahol a középformátumról lehet csevegni, pl.:
Egy barátom nemrég adta el a Kiev88-asát és elég sokáig árulta. De valóban sok nincs belőle. Ebay-en inkább, de ott meg főleg a Psix bajonettest láttam.
Kérdésem, hogy mennyire lehetetlenség Magyarországon beszerezni Zenith 80 / Kiev 88 / Szaljut Sz fényképezőgépet? Bújom egy ideje a netet, de aktív hirdetést valahogy sosem találok. Kelendő gép? azaz hamar elkel, ha valaki meghirdet egyet?
Mondjuk most jelenleg nem állok jól anyagilag, de ez nem jelenti azt, hogy egy felbukkanó eladó gép esetén ne adjam el az egyik vesémet azonnal :D
Na csak az íz kedvéért egy kis érdekesség a Nikon múzeumból, eladó készlet: http://www.ebay.com/itm/301730845191?rmvSB=true akit érdekel nézegesse, de ne szóljatok hozzá itt az adok-veszekben :-)
Szép estét minden érdeklődőnek. Eljutottam a gyári számok felderítéséig. Tehát.Alább szereplő eszközök hagyatékban állnak több éve. Tokban,fotóstáskában,papírtörlőben.Anyagi okok miatt eladók.Az özvegy egyben szeretné eladni mert nem ért hozzá és így egyszerűbb.Vannak gépek amikben még benne van a film is.Állapotuk használt.Vannak szemmel láthatóan jó és használtabb cuccok is közöttük,Működésüket szakértelem hiányában én sem vizsgáltam.A gyűjtemény méretéből (értékéből) gondolom levonható,hogy annak idején hozzáértő amatőr kezekben voltak.Érdeklő esetén megadom a hölgy számát.Első körben nálam lehet információt kérni a +3630 hat öt négy 8486 számon reggel 8 tól este hatig.Motoron vagyok tehát csörgetni kell,de a nem azonosított számokat nem veszem fel!!A helyszín Szentendre.Köszönöm a lehetőséget.
Vivitar auto wide angle 35 mm 1:2.8 gysz.:3725349 objektív.
Pentacon prakticar 1:2,8 f=28mm mc gysz.: 2129676 objektív
Canon sigma zoomm q-55 mm f=35-135 mm 1:3,5-4,5 objektív gysz.:7017456 objektív
Promaster 5200 vaku gyáriszám nincsen vagy csak én nem találtam.pedig átnéztem
Mecablitz 25 b1 vaku.törött plexivel.
Régi orosz vaku,ha jól láttam 220 voltos,Tokjában.
Mivel az ár nagymértékben függhet az állapotoktól ezért egyben 200.000 forintot írok,hogy legyen valami írva mert azt is muszáj.Amennyiben a nagy részét megveszi valaki szerintem megbontható a csoport de ez megegyezés kérdése.Ahogyan az ár is irányár.
Elcserélendő a képen látható bőr FED3 tok. Sajnos a gép kipusztult belőle, de nincs szívem kidobni a tokot. Cserébe meghallgatok bármi értelmeset. Pl.: 55-ös obikupak, M42-es közgyűrű, 52-es vagy 58-as obikupak, esetleg valami régi gömbfej, Canon EOS hátsó sapka vagy vázsapka vagy valami ilyesmi ...
Inkább a "fotóműszerész" neve kellene, nehogy hozzá kerüljön olyan obi, ami még hibátlan.
ha ugyanis rendes műszerész, az azzal kezdi, hogy észreveszi az ilyen hibát, és szól, nehogy utána őt okolják érte. M. P. viszont előszeretettel fogja a saját lencsetöréseit a múltra...
Eladó egy 1957-es Jupiter-3 1:1,5 F=5cm п (PT1650) objektív, por, karc, gomba mentes. Fotóműszerész átnézte, takarította, felújította, ám van egy hibája, frontlencséjéből egy ponton hiányzik egy apró darab (3. kép). L39/LTM menetes, így minden MILC gépre feltehető adapterrel. Budapest mellett. Fujifilm X adaptert tudok adni +ba.
Köszönöm a hozzászólásokat, ennek a hibának a függvényében fogom beárazni az objektívet! Lehet a javítás előtt is megvolt a hiba csak én nem vettem észre, ugyanis szerintem a szakember nem vétethetett ekkora hibát!
Tehát akkor jól láttam amit láttam, sejtettem, hogy törés. A Jupiter 3 frontlencséjének pereme nagyon vékony, ezért nagy könnyen törik szakszerűtlen szerelés eseten. Nem ez az első ilyen, amit látok. Így sem a hirdetés, sem az ár nem korrekt véleményem szerint.
Amikor ferdén billentik helyére ki/be a lencsét, átlóban megszorul. Elegendő egy minimális erőszak és ez történik. Valószerűtlen, hogy a gyártótól így kerüljön a kereskedelembe.
Ez a tipikus szakszerűtlen összeszerelés, javítás alapesete. Valaki nem jól illesztette be a frontlencsét a fészkébe, vagy nem kellő körültekintéssel húzta meg a rögzítő gyűrűt. Ezért csorbulhatott le a lencse pereme. Ilyen állapotban nagy valószínűséggel nem eresztették volna ki a gyári MEO-ból, és nem került volna forgalomba. Ezt talán célszerű lenne figyelembe venni, amikor beárazod a terméket.
A frontlencséből hiányzik ott kb. 0,5mm. Szerintem lehet gyárilag ilyenre sikeredett, elég észrevehetetlen, de pont sikerült jól lefényképeznem. A leszorító gyűrű alatt van ha szemből nézzük az objektívet.
Elcserélném, elküldeném gyűjtőknek 1000 Ft/db irányáron/csereértékben a következőket:
- Praktica LTL 3 váz sn: 509658 (viseltes, alkatrésznek) - Praktica LTL 2 váz sn: 006792 (szebb állapot, dísznek, alkatrésznek, de lehet, hogy működik is) - Weimarlux Cds fénymérő: számot nem találtam rajta (nem tudom, működik-e) - National PE-170 vaku sn: 6013565 (nem tudom, működik-e)
Vannak használati útmutatók is: Leningrád 4 (Ofotért, magyar nyelvű) és Leningrád 6 (gyári orosz nyelvű, 1978-as pecsétel) típusú fénymérőkhöz. Az említetteket pl. feleslegessé vált fotós könyvre (leginkább esztétika), vagy pedig a filmes korszakban megjelent Foto magazin számokra cserélném ('62, '67 és '77 évfolyamon kívül bármi jöhet).
- Bronica ETR váz (gysz: B513753) + messlupe (cserélhető), tökéletesen működik, szép állapotban, még ha a bőrözés itt-ott fel is hajlik. Leragasztható, a bőr maga nem kopott. Vázhoz nincs kurbli, de attól még ragyogóan lehet vele dolgozni.
ára alku nélkül: 13.000,- Ft
- 120-as magazin használati nyomokkal (M52 11889), jól funkcionál
ára: 3.000,-
Kereső nincs, de szükség esetén kínálok a vázhoz és a magazinhoz egy 200-as telét.