Az mit jelent hogy a kombinált hűtő fagyasztórésze kézi leolvasztású?
Ki használ ilyet és hogyan kell csinálni ugyanis ha csak 1 kompresszor van akkor teljesen le kell kapcsolni vagy csak a fagyasztó részét?Mert a Total No Frost helyett ebben gondolkodom
Az LG pl. majdnem 100 kg, míg a whirlpool 65... (benne van az anyag?).
Szóval érdeklődnék van-e valakinek valamelyikkel tapasztalata? Típushubák :) ? LG tényleg annyira halk? Emiatt nem "romlékony"?
Jelenleg 39db-s hűtönk van és nem hangos, nekünk. Ehhez képest egyik 41db-s. Jelentős különbség? Vagy észrevehetetlen?
Fresh Zone 0: van értelme? Parasztvakítás?
Fagyasztási kapacitás: egyik 16 kg / nap másik meg 2-4 stb. Érdemes emiatt többet fizetni? Nyilván nagy a fagyasztó, tele is akarjuk majd pakolni, tehát elméletileg igen... De személyes tapasztalat fontos lenne.
Én 3 hete visszasírom a 13 éves LG no frost hűtőnket, amit a férjem esztétikai okokból lecserélt egy csilivili, bazinagy AEG no frost hűtőre, /nem ment a fehér színe az új konyhához/no komment:) Ami olyan zajos, hogy az eszem megáll!!! A 100 tagu cigányzenekar, egy tucat orosz robotgép, repülőgép hajtóműve, mindenféle repülő rovarok és még sorolhatnám, hogy mi minden "veszett el benne"! Tegnap este azt hittem, hogy betörő van a konyhában, és épp a teraszajtót feszegeti, akkorákat csattant-reccsent a szuper hűtő!!! Az LG kompresszora is vacak volt, egyszer már cserélni kellett, de az a szállítást nem bírta, költözés után kopogó csattogó hangot adott, de amíg nem mozgattuk remekül szuperált, szép csendben! De ez a sz.r, már az agyamra megy!!! Szívesen kivágnám:) bezengi a 100 nm-es házat, akinek kicsi lakása van sztem ne vegyen ilyet, mert nem fog tudni aludni, vagy csak füldugóval:(
Eladó Békés megyében egy új,garanciás nyeremény Gorenje RK60359OR alulfagyasztós kombihűtő,retro design,gyönyörű piros színben(inkább bordóba hajló szín).Garancia még 2,5 évig érvényes.
Gongolom a világitáskapcsolóról van szó, azt hallottam, hogy ezt a Siemensnél elég nehéz cserélni, mert egybeöntötték a hűtőtesttel. Van egy nagyon jó szervizünk, az Interlevinnek is ők szervizelnek, de fő profiljuk a háztartási hűtő esetleg meg lehet őket is kérdezni: Hűtőcentrum
322-0408 VII. ker. Dob u. 52. Ha nem is Budapesten van akkor is tud tanácsot adni. Márkaszerviz????? Most kicsit naiv voltam ugye?
Lehet, hogy nem ez a jó fórum, de szükségem lenne egy alkatrészre egy 13-14 éves siemens hűtőhöz. A pontos típusa: KH-37S72/07. Az ajtókapcsoló gyártója, pontos típusa is megvan, de a Lomex csak 500db-t tudna nekem szállítani :) A tipusa: Arcolectric C3005CR. A gyártó Angliában még mindíg gyártja, de én egy darabhoz nem tudok hozzájutni. Esetleg tudnátok segíteni ebben?
Kedves hbbst! Gratulálok az új fagyasztóhoz, sajnos a mi tapasztalatunk is az, hogy sok hiba van már az első használatkor ez a kereskedelmi hűtőknél is igy van. A ventillátor zaja sajnos adott, ha más a konstrukció az nem hűti le ilyen gyorsan a berakott szobahőmérsékletű ételeket (már normál esetben, ha nem kell szerelőt hivni:(). Ha csak normál hűtés a cél akkor szerintem maradni kell a hagyományos hűtőnél, az amúgy is automatán olvad le, és kevesebbet is fogyaszt A+++-os is van. Bővebb tanácsokkal esetleges kérdésekkel segitünk itt is: www.kereskedelmihuto.hu
Mivel nofrost hűtőt nem is láttam, nem tudtam, mire is képes. Bekapcsolás után kb 24 óra alatt hűlt le üresen. Hmmm... Asszony bepakolt kb. 5 kiló, szobahőmérsékletű bébiételt, másfél nap alatt érte el a -18 fokot. Hmmm... Jött a levelezgetés, fórumolvasás, semmi hasonló tapasztalat. Kihívtam a szervízt, kb 10 perces megfeszített munkával megjavítva. Ventillátor nem forgott, egy rezgéscsillapító gumibak megakasztotta. Azóta hűt, minden OK vele. Hangja megkétszereződött, még beszéltük is a feleségemmel a javítás előtt, hogy de szuper csendes... :) Pincében van, különösebben nem zavar, de ha a konyhában lenne, hát na...
Lassan 10 éves lesz a Zanussi kombihűtőnk, no frostot szeretnék, ezen a ventilátor zaj problémán javíthatnának, mondjuk egy nagyobb, kisebb fordulatszámúval.
Hát a fújtató hangot elég nehéz elképzelni, de amit hallhatsz az valószinűleg a gáz keringetése a rendszerben. Otthon még egyszer jobban meghallgatom, hátha meg tudlak nyugtatni. Jelentkezem:-)
A No frost-os hűtők sajnos tényleg hangosabbak, mert ahhoz, hogy leolvassza megfelelően a jeget a fagyasztóból, ahhoz kell nagyobb teljesitmény, különösen ha éjjel vagy az utcán nincs akkora forgalom akkor tudunk erre jobban felfigyelni. Nekem is ez van otthon Samsung:-) Bővebb hűtős bejegyzések, itt lehet olvasni és kérdezni is: www.kereskedelmihuto.hu
Azokat kérdezem elsősorban, akinek no frost hűtőjük van. Már nem mostanában vettük a no frost-os LG hűtőnket, de már a vásárlás napján észrevettük, hogy hangos. Volt kint szerelő is aki lemérte, hogy hány dB a hangereje és közölte, hogy ez normális. De engem azóta se hagy nyugodni a dolog. Hallom a kompresszort aminek teljesen normális hangereje van. Hallom a ventillátort is, ami a levegőt keringeti. Ez se hangos. Viszont kiad egy hangos, tompa, fújtató hangot is. Ha bekapcsol a kompresszor akkor ez is indul. Viszont ez a hang egy tíz perccel azelőtt abbamarad, hogy a ventillátor is leállna. Olyankor mikor csak a ventillátor megy hallatszik, hogy az sem hangos. Ilyenkor már a kompresszort se hallom, úgyhogy talán azzal lehet a fújtatás is összefüggésben. Amerikai konyhánk van. Nagyon idegesítő a hang. Nem is az a baj, hogy hangos, hanem, hogy zavaró ez a fújtató hang. Szerintetek mi lehet ez? Tényleg normális ez? Azt elhiszem és elfogadom, hogy a no forst hűtők hangosak. De szerntem ez akkor se normális.
Természetesen elhiszem, sőt hallottam is. (Sőt a Pana mérnöke is megerősítette, hogy azt kellene hallanom, illetve nem hallanom, amilyen hangot a tiéd kiad.)
Azóta túl vagyok egy kompresszor cserén, kicsivel halkabb lett, de nem csendes, rezonál az egész hűtő és leálláskor koppan a kompresszor.
Nem vagyok hozzáértő, csak azt tudom, hogy ez így nem jó, és nemcsak a kompresszor lehetett a hibás.
Kb. egy hónapja voltak nálunk a szervizből, zajt mértek, ami magasabb, mint a gyári adat.
Úgy látszik, nekem nem jött be ez a hűtő.
Ettől függetlenül azt hiszem, hogy ez egyedi probléma, és nem minden darabnak ez a betegsége, csak nem megfelelően oldja meg a Pana, úgyhogy most levelezgetek velük és a fogyasztóvédelemmel.
Bár nekem már lassan egy éve van Panasonik hűtőm és nagyon megvagyok vele elégedve, ha visszaolovasol pár oldalt olvashatod is, ez mégsem sokat segít neked. A jó véleményem is hozzásegített egy a fórumomon érdeklődőt hogy a panasonic hűtő mellett döntsön. Később megkeresett mailon mert hogy az övé nagyon hangos. Több levélváltás után küldött hangot amit felvett és az övé tényleg nagyon hangos volt. Írta hogy reklemál a szervíznél de nem tudom mi lett belőle mert többet nem írt. Lehet mai napig se hiszi el hogy az enyémnek nem is hallani a hangját.
egy Siemens KG39VY42 típusú hűtőnk van. 2 éves, de már régóta észrevettük, hogy elég hamar megromlanak a felvágottak benne. Most megmértem a belső hőmérsékletet, ami 9 fok (5-ös szinten, ami a max.). A fagyasztó fagyaszt rendesen. A++ létére kicsit sokallom a fogyasztását 1kW/nap, ami másfélszerese a specifikációnak...
A garancia persze pont most járt le. Van ötletetek, mi lehet a baj?
Van egy kapcsoló is a fokozat állító mellett. Még sose próbáltam, mi lehet az? Használati utasítás nincs meg.
Mi bevállalunk januárban egy Gorejnet. Legalább arra 3 év gar van. A mai "növekedés"-centrikus elb.szott gazdaságban, ahol a fogyasztásra alapozzák a gazdaság fejlődését, nem lehet túlméretezett, gyerekeinknek is működő műszaki cikket venni. :(
Létezik még jó márka amit érdemes választani? Whirpool hűtőnk 10+ évig bírta, az új Bekonk 2 év után meghalt. Nevetséges, hogy semmit nem gyártanak ami kibirná valameddig.
1993-tól már nem Minszk a hűtők felirata... legalábbis a saját honlapuk ezt írja.
AHogy olvasom haladnak a korral, 2 kompresszor, full no frost, 3 év garancia. És persze mindenhol azzal pédálóznak hogy az Eu gyártók is ezt a gázt, technologiát... használják. Viszont a honlapon kívül nem nagyon találok viszonteladót. Meg egyébként sem vennék "orosz" terméket :-)
1996-ban változtattak nevet, előtte 37 évig volt Minszk. Amikor váltottak, állítólag nyereségesen üzemeltek... legalábbis ezt írta anno a HVG. (ami azért nem pletykalap kategória). Azt hogy mennyire megbízható nem tudom, főként a mostani időkben. A lényeg, Minszk néven 15 évesnél csak idősebb hűtőket lehet megvásárolni. Atlant néven pedig az ennél fiatalabb példányokat. A google szerint nincs magyar márkaképviselete az Atlant hűtőknek. De lehet hogy ez jó hír, mert a Szovjetunio felbomlásával a híres 3x túlméretezett anyaghasználat már nem igazán lett jellemző :-(
A kérdés második felére pedig a válasz igen, a Lehel már Zanussi.
Hűtőkben egyébként nem vagyok guru- csak annyira hogy mi is vásárlás előtt állunk ezért alaposan utánaolvastam szinte mindennek.
Azt látom hogy szinte mindegy mit veszel. Hiába jó az LG Linear Compresszor cucca, hiába halkabb, hiába spórol... ha 230.000 Ft-tól juthatok hozzá a technológiához. Ami a családban fontos: jól nézzen ki, legyen inox, ne legyen 2m, és ne legyen 60cm-nél szélesebb. Ezt 130.000 körüli áron megkaphatom A+ vagy esetleg ++ os kivitelben. Nekem nem kell hogy megrendelje a neten a kifogyott tojást, nem kell hogy receptet olvasson, és nem kell a hideg vize sem. Fogyasszon keveset, bírjon ki pár évet (5-10 év ha gond nélkül megvan akkor is max ott tartok mint most), és férjen bele a család hűteni valója.
Laptop kapcsán beszélgettem anno egy ismerőssel. Ő azt mondta hogy abból visznek be a szervízbe a legtöbbet, amiből többet adnak el. Ezért van hogy kevesen szidják a 300e plusszos hűtőt és ezért a 100e alattiakat.