Keresés

Részletes keresés

3244 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2987

Üdv mindenkinek!

Segítséget, tanácsot kérek tőletek: elektromos párátlanító működése közben zárva legyenek az ablakokon lévő légbeejtők (higroszabályozású, de zárható légbeejtőink vannak).

Pár hónapja végeztünk a házátalakítással és azóta a páramérő folyamatosan 65-69 % között mozog. Csak ritkán ment le 60% közelébe. A konyhában a falon lévő szekrény belső falán megjelent a penész. Ezért szeretnék venni használt párátlanító gépet max 30 e Ft-ért, de nem nagyon találok eladó készüléket a magyar oldalakon. Esetleg ebben is tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm.

Petya79 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2986

Mi a probléma azzal a vasalattal?

Előzmény: MZ/Y (2985)
MZ/Y Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2985

Feltéve, hogy van olyan és normális. A mi - nem is legolcsóbb - Roto vasalatunk egy kalap szar etéren - pontosabban minden téren, de így jártunk.

Előzmény: Petya79 (2983)
pocsolya84 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2984

Köszönöm a válaszokat!

Nem feltétlenül erre a típusra gondoltam, csak ugye a komolyabb szellőztetők több-százezerbe kerülnek, az ilyen simák meg csak 60-70-be.

Petya79 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2983

"megoldja, amire Te (meg mindeni képtelen): éjszaka biztosítja a légcserét."

Amíg kint nincs fagypont alatti hőmérséklet, addig a résszellőztetés megoldja a problémát. A mínuszoknál kezdődnek a gondok.

Előzmény: MZ/Y (2981)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2982

Ez a 150-es típus korszerűtlen, és nem is túl megbízható. Az új változata a MEnV 180-as. Ezt néha ki lehet fogni jó áron. Ha jól emlékszem, pár hete a Szatmárinál volt akcióban.

Előzmény: pocsolya84 (2977)
MZ/Y Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2981

Nem pénzkidobás, illetve hát az, de ha kell, akkor kell.

Nem túl jó a hővisszanyerő hatásfoka, de viszonylag egyszerűen beszerelhető, nem túl horror az ára és megoldja, amire Te (meg mindeni képtelen): éjszaka biztosítja a légcserét. Ami egy marha jó dolog, én személy szerint előírnám, hogy ahol légmentesen záró ablakokat szerelnek be, kell mellé valami szellőztetés is.

Nekem sincs még semmi ilyen, de játszok a gondolattal, csak a pénz hiányzik. :o)

Előzmény: pocsolya84 (2979)
csirkefarhát szakértő Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2980

Bocs, de ez hülye kérdés. Ha csak ennyi pénzed van, vedd meg, ezerszer jobb mint az ablaknyitogatás. Ha több pénzed van, sokkal jobbakat vehetsz.

Előzmény: pocsolya84 (2979)
pocsolya84 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2979

És ez mit jelent? Érdemes beszereltetni vagy pénzkidobás?

Előzmény: csirkefarhát szakértő (2978)
csirkefarhát szakértő Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2978

Ez kb. a kínálat alja, azt hittem már nem forgalmazzák.

Előzmény: pocsolya84 (2977)
pocsolya84 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 2977

Lakásfelújításban vagyunk és mivel az ablakok ki lesznek cserélve, így gondoskodni kellene a megfelelő páratartalomról is, a szellőzésről.

Az ilyen ér valamit?

http://www.webkazan.hu/termekkinalatunk/szellozteto-keszulekek/1797-marley-menv-150-hovisszanyeros-szellozteto

Nick_X14XE Creative Commons License 2014.10.15 0 0 2976

Nem tudom mire gondolsz, egy átlagos fürdőszobát szépen kiszolgál.

Csendesebb is mint gondoltam, de lakószobába nem raknám.

A páramérője elég érzékeny, a villanyra kapcsolom be, utána ha megnyitom a zuhanyt, szinte azonnal elkezd felfelé lépdelni és 80%-85% körüli értékre hamar felmegy.

Ha végzek, 70 alá gyorsan, pár perc alatt lehúzza. Én 60-ra állítottam be a kikapcsolási pontot, hogy ezt mikor éri el, az már erősen függ attól is, kint mekkora a páratartalom. De inkább dolgozzon többet, azért van. :)

Ha nem kapcsolom fel a villannyal, akkor viszont nincs légmozgás és nem érzékeli hogy magas lett a páratartalom. Kell neki a kezdőlöket.

Előzmény: t.lantos (2975)
t.lantos Creative Commons License 2014.10.13 0 0 2975

A kerdes tovabbra is all: mennyit bir?

Előzmény: Nick_X14XE (2970)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 2974

"Nincsen homlokzati szigetelés, télen csak 2-3 éve nem fűtjük, ..."

Akkor ne csodálkozz az eredményen. A fűtött helyiségek irányából érkező meleg levegő miatt a fűtetlen szobának eleve páralecsapódás lesz az eredménye. Erre csak "rásegít" az, hogy egy sarki szobáról van szó, és hogy nincs homlokzati szigetelés. A főfalak találkozásánál egy geometriai hőhíd alakul ki, ez a helyiség leghidegebb pontja. Lásd: http://www.epitesiportal.hu/cikkek/a-hohid-megszuntetese_10.php
A pára pedig a leghidegebb felületen csapódik le, ezért tapasztalod a fal sarkában a vizesedést.

"...bár néha rányitjuk a radiátort ha szükséges."

Hogyan állapítod meg, hogy mikor szükséges? Szemrevételezéssel vagy méréssel?

"A téli alkalomszerű fűtés még megoldható is lenne, meg azzal ki is száradt, ..."

"Alkalomszerű fűtés" alatt milyen időszak értendő? Magas páratartalom mellett akár 3-4 nap megtelepszik a penészgomba.

"...de tavasszal-nyáron-ősszel amikor még egyáltalán nem kell fűtést kapcsolni, akkor mivel lehetne gazdaságosan de hatékonyan megoldani?"

Fűtési időszakon kívül bőven elég a természetes szellőztetés.  

"Szigetelés egyenlőre kilőve, mivel sehol máshol nem vizesedik így "szerkezetet":) sem akarok venni azért az 1 pici szobáért,..."

Elsősorban azért szigetel az ember, mert azzal jelentősen csökkenthető a fűtésköltség, és a nyári hőséget is elviselhetőbbé teszi. Az már csak plusz, hogy például a geometriai hőhíd is csökkenthető vele.

Amit tehetsz, sorrendben: a legjobb lenne, ha első körben leszigetelnéd a házad. Drága, de belátható időn belül megtérülő befektetés. Érdemes lenne ezt a szobát is fűtened, legalább annyira, hogy a többi szobához képest a hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 4-5 fokot. Eleve nincs sok értelme egy a fűtetlen szobának, hiszen így az azt határoló belső falak is áthűlnek, jobban kell fűteni a szomszédos helyiségeket. Ha továbbra sem akarod/tudod fűteni a szobát, akkor legalább a beltéri ajtó szigetelésére ügyelj, hogy légmentesen zárjon. De valószínűleg így is szükséged lesz majd egy páramentesítő készülékre, amivel ki tudod szárítani a falakat. Ez viszont csak tüneti kezelésre jó. A szigetelés és a szoba fűtése szerintem célravezetőbb megoldás.

Előzmény: molandi (2973)
molandi Creative Commons License 2014.10.12 0 0 2973

Nincsen homlokzati szigetelés, télen csak 2-3 éve nem fűtjük, de addig használtuk, bár néha rányitjuk a radiátort ha szükséges. A téli alkalomszerű fűtés még megoldható is lenne, meg azzal ki is száradt, de tavasszal-nyáron-ősszel amikor még egyáltalán nem kell fűtést kapcsolni, akkor mivel lehetne gazdaságosan de hatékonyan megoldani? Szigetelés egyenlőre kilőve, mivel sehol máshol nem vizesedik így "szerkezetet":) sem akarok venni azért az 1 pici szobáért, azért gondoltam erre. 

Előzmény: Petya79 (2972)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 2972

Homlokzati szigetelés van?

A nem használt szobát télen fűtitek?

A Ceresit Aero 360 annyit ér, mint a többi préselt tabletta vagy granulátum: azaz semmit. Próbáld ki a fürdőszobában, ami egy kis méretű, és jelentősen páraterhelt helyiség. 1 hónap alatt gyűjt össze annyi mennyiségű vízgőzt, mint amennyit egyébként 1 nap alatt "termel meg" tusoláskor egy család. Képzelheted, hogy akkor mennyire hasznos egy ilyen "készülék".

Előzmény: molandi (2971)
molandi Creative Commons License 2014.10.10 0 0 2971

Szaisztok!

9 m2-es szoba párásodik. Ez sarki szoba és csak azon a sarkon párásodik amelyik kettőt a külső főfal határolja, de azon is csak kb 50-60 cm szélességben. Nem új ház, 13 éve épült. Azóta ilyen mióta pár éve újrafestettük. Lehet, hogy valami műanyag alapút sikerült rákenni, nem tudom. Mivel tudnánk ezt a vizes csíkot a legolcsóbban megszüntetni? Ezt a szobát nem használjuk, de rendszeresen szellőztetve van. Már alulról olyan salétromos szerű kiválás-leválás:) látszik, nem szeretném ha továbbterjedne és peregne a vakolat. Esetleg ceresit aero360 elegendő lenne? Vagy valami házilag. 2.9x2.8 m-es szoba.

Köszönöm.

Nick_X14XE Creative Commons License 2014.10.08 0 0 2970

A fürdőben keletkezik a legtöbb pára neked is, csak a ház más helyiségeiben csapódik le, ahol hidegebb a fal.

Előzmény: t.lantos (2968)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.10.08 0 0 2969

nekem is elküldhetnéd !

köszi !

Előzmény: Nick_X14XE (2965)
t.lantos Creative Commons License 2014.10.08 0 0 2968

Ez nekem kifejezetten tetszik.

Kerdes, hogy mekkora szobat bir kiszolgalni.

A furdo a legdunsztosabb, de ott soha egy pottyni penesz sincs, mert nincs kulso sarka.

Lehet, kapasbol 2-3 darabot kellene beszerelni.

Előzmény: Nick_X14XE (2960)
Petya79 Creative Commons License 2014.10.04 0 0 2967

És ha csak egyszerűen résszellőztetésen hagyod az ablakot? A fürdőszobában van elszívó ventilátorod?

Előzmény: Yager001 (2966)
Yager001 Creative Commons License 2014.10.04 0 0 2966

Üdv. Közeledik a fűtés Szezon így már előre parázak a magas páratartalom miatt . A hidegben sajnos nem lehet nyitva az ablak egész nap és az intenzív ,, sokkoló " szellőztetéssel is óvatosnak kell lennem az 1 éves gyerek miatt. Tavaly is sokat kínlódtunk ezért megfordult a fejemben, hogy venni kéne valami kütyüt ami képes páramentesíteni. Mennyire megbizhatoak ? 70 m2 körüli társasházi tégla lakásban lakunk műanyag nyílászárókkal és a pára tartalom 70% feletti

Nick_X14XE Creative Commons License 2014.10.02 0 0 2965

10eFt volt, ha kell privátban megadom az elérhetőséget.

Előzmény: Dunit (2964)
Dunit Creative Commons License 2014.10.02 0 0 2964

És mennyibe került ez a fúrás ?

Előzmény: Nick_X14XE (2963)
Nick_X14XE Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2963

Nincs légbeömlő, az ablak nincs tökig bezárva így van légmozgás.

A falat egy profi fúrta ki gyakorlatilag _pormentesen_. Koronafúró + spéci elszívó és a végén kezembeadott egy hengert, amin a fal teljes keresztmetszete tanulmányozható. :)

Előzmény: lucabrazi (2962)
lucabrazi Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2962

Szia!

Köszi a választ.

Légbeömlőket tettél valahova?

A falat mivel fúrtad át?

Nincs kedvem bontani:)

Előzmény: Nick_X14XE (2961)
Nick_X14XE Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2961

Kérdeztem előtte szellőztetőrendszeres szakikat is, családi házas környezet, fatüzelés miatt szénszűrős légbeejtőkhöz ragaszkodtam volna, ahhoz komoly elszívó dukál, 1.5-2M környékén hagytuk abba a számolást.. :-(

Előzmény: Nick_X14XE (2960)
Nick_X14XE Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2960

Én egy kis párakapcsolós elszívót raktam a fürdőbe (Cata E-100 GTH).

Nagyon szuper, eddig hiába volt nyitva az ablak csak kihűlt a fürdő, de a páratartalom nem csökkent. Zuhanyzás után pl. átláthatatlan volt a tükör a párától.

Most csontszáraz a tükör, addig megy a ventillátor amíg le nem húzza a párát a beállított értékre. Ez 10-20 perc általában, de volt egy-két párás esős nap amikor ez azt jelentette hogy egész este ment.

Huzat azért nincsen :), 100m2/h légáramról beszélünk, egy igazi érezhető huzathoz szerintem minimum egy nagyságrenddel nagyobb kellene.

De pára szempontjából bőven elvégzi a dolgát így is, nem is értem miért nem építettem be ilyet hamarabb.

Előzmény: lucabrazi (2959)
lucabrazi Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2959

Üdv!

Ez a frankó időjárás miatt kérdezgetnék itt.

Vannak olyanok itt akik szellőző berendezés építettek.

Ahhoz lenne az a kérdésem,hogy átmeneti időszakba,Márc,Ápr,Szept,Okt.

Csökken-e a páratartalom ezekkel a szelőztetőkkel?

Akinek van a fűrdőbe építve szellőztető,nem-e zavarja zuhanyzás közben a "huzat"?

És még volna egy csomó kérdésem:)

maguborka Creative Commons License 2014.09.25 0 0 2958

Ttk 50-et hasznalok par napja, lakasban. Teljesen rendben van. Hallatszik azert a venti nem kerdes, de nem zavaro ejjel a masik szobaban, ha nyitva is az ajto.

100-as gondolom nagyobb venti.... Picit nagyobb decibel...  Bekapcsolakor picit zorog, de az par perc s elmulik. Ebben 3 literes tartaly van naponta megtelik azert masfelszer még.

Előzmény: bobiki (2956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!