Ha kocsival jössz akkor menj le a stadion előtti lejárón a nagy parkoló felé. Nem tudod eltéveszteni mindenki arra fog menni. Te viszont ne állj be a nagy parkolóba, hanem kanyarodj el előtte jobbra. Ott az őrzött vendégparkoló (legalábbis Újpest, Vasas, Fradi meccsen ott volt) és ott meg is mondják majd hol tudsz bemenni.
A legegyszerűbb úgy hogy a 66-osról Sántos után átmész a 61-esre, beérsz a városba, az első lámpánál balra, majd az utca végén jobbra. Sántos után van egy elágazó mellékút balra ami egyenesen a Pécsi utcára visz (ahol a stadion van), így rövidebb viszont nincs kitáblázva.
Igen, azon én is felhúztam magam, amikor az anyagi gondokról beszélt. Pláne amikor a jegybevétellel hozta összefüggésbe. Nehogy már akkora kiesést jelentsen ez ilyen szinten, ráadásul ha valahol nem kéne panaszkodni a nézőszámra akkor itt. Nagyon remélem, hogy ami a szponzori pénzeket illeti, normális és betartható szerződéseket kötöttek és akkor elvileg nem lehet baj, hiszen azt mondták van fedezet az évre. Szerényen, de van.
Látom vitába keveredtél a kispestiekkel. Ezek a pestfóbiájuk miatt azt hiszik, hogy minden vidéki legfőbb álma a "nagy" Pesten élni. Szegény kaposvári rendőrök is azért pikkelnek rájuk, mert nekik csak a vidéki élet adatott meg. Azt elfelejtik, hogy a legtöbb botrány nem a vidéki csapatok nevéhez fűződik. A saját botrányaikról csak annyit, hogy "csak a szépre emlékezem". Mindenesetre én egy évet éltem Pesten, de az bőven elég volt.
Az anyagi gondokat én sem értem, csak a szponzor pénzekről lehet szó.
Nem hiszem, hogy drágábban mosnák a mezeket vagy többet kell költeni a pálya fenntartására stb. Sztárjátékosaink sincsenek, még hazai viszonylatban sem.
Több néző van, + a szurkolói ajándékok is fogynak rendesen.
Azért amennyiben az eddigi átlagnézőszámot tudnánk hozni (4000 felett), akkor nem vagyok biztos benne, hogy a jegybevételek hiányával lehetne magyarázni az esetleges financiális gondokat. Ugyanis tavaly csak 1000 néző váltott jegyet átlagban, azt meg ne mondja senki, hogy tavalyhoz képest lényegesen nagyobb költségvetéssel dolgozna a klub. Nyilván drágább az NB I a másodosztálynál (meccsek biztosítása nyilván sokszorosába kerül), de nem ilyen arányban azért! Inkább a szponzorpénzek körül gondolnék elmaradásra, de a jó viszony fenntartása végett, gondolom, erre Torma nem igazán merne panaszkodni.
Én is néztem a Fórumot. A röpisek meg a kosarasok ugye semmiképp sem fognak ütközni (legalább is a hazai meccseken), a focira meg azt mondták, hogy mostantól már úgy is korábban lesznek a meccsek így biztosan nem ütközik a program... hát ezt nagyon remélem, mert tavaly nem egyszer volt ez probléma...
A másik, amiről Torma beszélt az az anyagi problémák voltak, az nem volt épp megnyugtató dolog... a jegybevételek hiánya sajnos elég sok problémát okozhat ezek szerint.
Hát ez tényleg jó lenne, mert pl biztos feldobná a röpisek néző számát (meg talán a kosarasokét is persze) egy-egy kettős rangadó. Tehát az lenne az igazi, ha nem csak "elkerülnék" egymást az időpontok, hanem egymás után is lennének. :-)
Mondjuk biztos problémás lenne a jegybevétel megosztása, de azért nem olyan lehetetlen.
Hú de elsüllyedt a topicunk alig találtam meg. Hétvégén újra meccs! Nyerni kell hogy ne szakadjon meg a jó hazai sorozat.
Lecsó által berakott NS-os cikk Prukival nagyon jó, megerősített abban a hitemben hogy ha nem lennék eleve Rákóczi drukker, akkor is őket tartanám az egyik legszimpatikusabb csapatnak az NB1-ben.
Tegnap a Kapos TV Fórum c. műsorában a három kiemelt kaposvári csapat elnökei voltak a vendégek (Torma, Kovács, Laszczik) és rögtön talán az első nézői kérdés az volt, hogy idén végre ki tudnak-e térni egymás meccsei előtt. Kovács ígéretfélét tett rá, hogy idén odafigyelnek erre és ha jól láttam a menetrendet, így is lesz.
A nap témája. Labdarúgás. Élet a hátországban. Sebők Vilmos, Prukner László, Egressy Gábor és Sándor Tamás esküszik, hogy nemcsak a fővárosban van futball
Amikor vidéken szép igazán az élet
Régóta hallott érv, hogy a létszámemelés elsősorban a vidéki futball érdeke, hiszen így nem egy mini Budapest-bajnokságban kell részt venniük a csapatoknak. Ez kétségtelenül így van: azzal, hogy 16 együttes jelenti az élvonalbeli mezőnyt, 11 vidéki városban járhatnak mérkőzésre a szurkolók. Alábbi összeállításunkban a nem Budapesten játszó futballisták örömeiről és gondjairól írunk. Megtudhatják, miként érzi magát Miskolcon az ország másik feléből átköltözött Egressy Gábor; miért nem kívánkozik más magyar csapathoz a Debrecenben megöregedni szándékozó Sándor Tamás; hogyan viseli az egerszegi Sebők Vilmos, amikor Porschéja után fordulnak az emberek; és miért él már évtizedek óta ugyanabban a városban a Kaposvár edzője, Prukner László. Mert kétségtelen, a fővárosi nagyokkal sokáig egyetlen vidéki klub sem tudott versenyezni, ám manapság már más a helyzet: Budapesten kívül is lehet igazi sztárcsapatot összehozni.
Budapest egyelőre nem vonzó Prukner Lászlónak
Igen, Budapest arra van – ám Prukner Lászlónak egyelôre esze ágában sincs Kaposvárról a fôvárosba szerzôdnie
Ha Kaposvár, akkor Prukner László. És ez alighanem így van rendjén, elvégre a város futballcsapata a 44 esztendős szakember irányításával jutott az élvonalba az elmúlt idényben, s bár eleinte sokan kételkedtek abban, hogy a Rákóczi megfelel-e majd az első osztály követelményeinek, mostanra bebizonyosodott: nincs ok az aggodalomra. Ha Kaposvár, akkor Prukner László, annak ellenére is, hogy az edzősködés mellett a városi Táncsics Mihály Gimnáziumban manapság is tanító földrajz-testnevelés szakos tanár a hatvanas évek elején az egykori Sztálinvárosban (ma ugyebár Dunaújváros) született, és nőtt föl. Később Pécsett végezte egyetemi tanulmányait, ám 1984-től - kisebb megszakításokkal - Kaposvár jelenti az otthonát, egyszersmind a szűkebb hazáját. Prukner László lokálpatrióta. Ezt mondja legalábbis saját magáról, és bár nem felejti Sztálinvárost és Pécset sem, most már nem költözne vissza életének korábbi színhelyeire. "Nyolcvannégy? Te jó ég, de rég is volt - mondta Prukner László. - Húsz évvel ezelőtt érkeztem Kaposvárra, és ha visszagondolok azokra az időkre, elmondhatom: rengeteg minden változott errefelé azóta. Emlékszem, az NB III-ban kezdtem el futballozni a Rákócziban, amellyel az évek során a csapat szurkolóinak óriási örömére feljutottunk a legmagasabb osztályba. Noha a rendszerváltás környékén néhány évig Ausztriában is futballoztam, hamar visszatértem Kaposvárra, és azóta - kis túlzással persze - ki sem tettem a lábamat a városból." Kaposvár a somogyi megyeszékhely. Prukner László szerint a régió ugrásszerű fejlődésének legfőbb akadálya, hogy az infrastrukturális nehézségek miatt a cégek nem szívesen települnek erre a vidékre, így viszont - más megoldás híján - a helyi magánvállalkozók és a sportot szerencsére előnyben részesítő városvezetés feladata a futball (s ne feledkezzünk meg a Kaposvárott ugyancsak népszerű kosárlabdáról és a röplabdáról sem) életben tartása, támogatása. No, de akkor mi lehet a reális cél a 70 ezres lélekszámú Kaposvár városának, már ami a futballügyeket illeti…? "Néha eltöprengek, honnan jöttünk, és hová juthatunk el - tette hozzá Prukner László. - A válasz azonban mindig és mindig ugyanaz: vagyis, amíg nem találunk valóban tőkeerős, a versenyt a tehetősebb magyar klubokkal is vállaló befektetőt, addig nem lehet más a célunk, mint hogy stabilizáljuk a helyi profilabdarúgás helyzetét. Hogy az embereket visszacsalogassuk a lelátókra, hogy a futball újra és újra téma legyen a közértben, a piacon, az otthonokban és még az iskolában is. S hogy mi a legnagyobb baj? Kaposvárott felnőtt egy olyan generáció, amelyik még nem látott errefelé futballt. A város fiataljaival újra meg kell szerettetnünk ezt a játékot…" Budapest, Budapest, te csodás - szól az ismert sláger, és noha Prukner László felvetésünkre (elhagyná-e Kaposvárt a főváros forgatagának, kihívásainak kedvéért?) elismeri, hogy Budapest különleges tere a labdarúgásnak, mégis úgy véli, egy ilyen lehetőségnek még nem jött el az ideje az életében. "Alig tettem még le valamit az asztalra az edző pályafutásom során. Hogy is juthatna eszembe, hogy a fővárosban dolgozzam? Ráadásul meggyőződésem, hogy oda más mentalitású emberekre van szükség. De azért én is vállalnám a kihívást… majd, egyszer…"
"Mi tehetségeket nevelünk. Nincs más választásunk, hiszen elegendő pénz híján nem tudunk úgynevezett sztárokat igazolni. A magunk erejéből próbáljuk megvalósítani elképzeléseinket, s hiszem, hogy ennek már vannak látható jelei, de a nagy kiugrásra még várni kell egy jó ideig." Prukner László
Kaposvár, október 7., 12.00 Balajczának kisfia született.
A hét elején főleg erőnléti edzéseket tartott a játékosainak Prukner László, a Kaposvár vezetőedzője. A hétvégére - pontosabban szombat déltől - másfélnapos pihenőt kapnak a játékosok, igaz, a tervek szerint előtte még egymás közötti játékon kell átesniük. Hír még Kaposvárról, hogy Balajcza Szabolcsnak kisfia született, az új labdarúgó-palánta érkezéséhez honlapunk Olvasói és munkatársai nevében gratulálunk, és az egész családnak sok boldogságot kívánunk. (s.z.)
Külföldön voltam, amikor a rádióban hallottam az eredményt, az első pillanatban el sem hittem. Szerencsére ez a zakó még talán időben jött, rendet lehet tenni, és akkor a csapat játéka és helyezése is rendben lesz.
Azt hiszem a mai Somogyi Hírlapos nyilatkozatából nyilvánvalóvá vált, hogy mire is gondolt Pruki. Egy kicsit elszálltak maguktól a fiúk. A jó eredmények és a ligaválogatottba való bekerülés néhány játékosnál sajnos ezt hozta elő... Nagyon kell most a pihenő, mert időszerű lesz néhányukat helyretenni, jó lenne, ha ez sikerülne, mert most elvileg hozható meccsek jönnek.
Ez így tényleg elég szerencsétlen nyilatkozat volt Prukitól. Jó lenne ha felfedné mire utalt, de még jobb lenne ha mielőbb orvosolnák is a problémát. Remélem nem arról van szó, hogy a különféle játékosügynökök elkezdték megkörnyékezni a játékosokat, akik kicsit megszédültek ettől. A meccs annyira rossz volt, hogy még az összefoglalóra sem voltam kíváncsi. Tök véletlenül láttam este a Kaposon, Sebők góljánál amit bénáskodtak a védők az egyértelműen a koncentráció hiányának köszönhető. Azt hiszem jól jön most a két hét szünet.
Közben elkészültek a köv. hat forduló kezdési időpontjai. A Honvéd és a DVTK elleni meccsek ötkor lesznek, a szerdai MTK elleni pedig négykor, ami szerintem hétköznap korai. TV-s meccsünk továbbra sem lesz.
Mindenestre Pruki nyilatkozata (az NS-ben) meglehetősen talányos. Az igen nagy baj volna, ha zavar lenne a fejekben, mert egyénileg nem vagyunk túl erősek, így, ha megbomlik a csapategység, akkor zűrösre fordulhat a helyzet. Most két hét szünet jön, addig remélhetőleg összakapja magát a csapat, és a Honvéd ellen ismétr sikerül győzni hazai pályán!
Ez a mai teljesítmény egy hatalmas nulla volt. pedig jó sokan voltunk a vendégszektorban. Nekünk semmi nem jött be, a ZTE-nek pedig majdnem minden, de az akarással is nagy gondok voltak.
Galgóczi az NS szerint a kispadon. Remélem, nem azért fogja Pruki beküldeni, mert nagyon kéne egy gól, hanem mert már megnyugtató az előnyünk, és hadd játsszon ő is egy kicsit!