A "színvonalas képekről" megvan a véleményem. Amikor pl. egy utazási katalógusban látod a valószínűtlenül kék tengert, a dús pálmafákat, aztán amikor ott vagy, akkor a pálmafák helyén daruk és kőtenger és utánakérdezés után az is kiderül, hogy ott évszázada nem állt pálmafa, hanem majd fog, ha felépül a szomszéd szálloda... A fotóművészek örömmel kiretusálják a villanyvezetékeket, rondának talált épületeket, hogy a kép tetszetősebb legyen és azokat pálmákkal, egyéb kívánatos tereptárgyakkal helyettesítik.
Pitiáner csalás. Utazó magyarjainknak üzenem, ha ilyen hintába ültek, akkor keressék meg az utazási irodát és békés egyeztetés után vegyék át a kártérítést. Már ha a katalógusban nem szerepel, hogy a "katalógus kínálata nem minősül hivatalos ajánlatnak. A képek csak illusztrációk."
En csak dokumentalok, nem muveszkedek. Neha szeretem megorizni a pillanat hangulatat is. Sok "szinvonalas" kep csalas. Akarmilyen helyen, meg egy putriban is tudsz csinalni muveszi kompoziciot, az alany gondos szelektalasaval. En Pesten ugyan azon a helyen csinaltam turistacsalogato fotot, ahol masok a"Putripest" topikba szerzik az anyagot. Egyebkent pont az poharak civilizaltsaga . es a hatter vadregenyessege kozotti kontraszt ad a kepnek hangulatot. (remelem ezt jol megaszontam) :))
Nem vagyok egy helyesírás fan, félre ne érts ! Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha már valakit ledorongolsz akkor azt célszerű úgy tenni, hogy abba ne lehessen ilyen módon belekötni.
gy.k.: Az első idézett mondat magasröptűsége vs. a második idézett mondat helyesírási hibája.
Ha tényleg nem érted, hogy miről dumálunk Neked, akkor ne állj ki IQ párbajra egy kosár szőlővel!
Egyszerüen tele vagyunk az olyan műveletlen barmokkal, akik feltettek pl. olyan kérdést, hogy lehet-e görögben (sic) szappant kapni?
vagy: a Sisi kastélyban mikor adnak autogrammot?
Én pl.most elősszőr (és valszeg utoljára) válaszolok ilyen színvonalra; tudod anyukám tanított még régen arra, hogy hülyékkel soha ne vitatkozz, mert kívülállok esetleg összekevernek vele...
Na ebben nagyon igazad van, nekem is sok munkát adtak a Szlovákia topikokban a félős utazó magyarok, akik attól féltek hogy ok nélkül megverik őket. Hiába magyaráztam nekik az ellentétét, nem sokan halgattak rám. Egy idő után telel lett a hócipőm és mindenkinek sok szerencsét kívánva kiléptem onnan...
Ahogy én látom: beesik egy csomó olvasatlan, műveletlen barom aki soha nem volt földrajzórán, történelemórán, akinek hasonló IQ-val rendelkező haverjai bemesélik pl. hogy Szerbiában, Bulgáriában kirabolják a magyarokat , semmit sem tud - legfőképpen visszaolvasni - és előadja a hülyeségeit, sirámait, problémáit és elvárja, hopgy azokat mások oldják meg.
A józan, valóságos tapasztalatokon alapuló válaszokat nem fogadja el, megkérdőjelezi, mert Ő azt hallotta...
Na egy idő után a legbékésebb fórumozónak is tele lessz a piros pettyese, mert nem a fórum feladata felszámolni az általános műveltségbeni komoly elmaradásokat és megoldani mások - többnyire fals - problémáját.
Remélem átment, mert hozzászólasaidat visszaolvasva Te is küzdesz bizonyos kihívásokkal.
Köszi a reakciókat. Mi augusztus tizenxedikétől voltunk kint egy hetet még 2004ben, egy csepp esőt nem láttunk, és szörnyű meleg volt. Persze élveztük. Most azért is megyünk két hétre, hogy legalább egy hét jóidőt kifogjunk. Olvastam valahol jóüval hátrébb, hogy ha megfognak a párommal a tengerparton (friss jegyesekként khmm..) akkor kemény bünti lehet belőle. valakinek tapasztalata, esetleg konkrét összeg, mennyivel vigyünk többet? :D