hát azért azon kívül, h fehér színű és kapcsoló, meg Prodax a neve, nem igazán hasonló a kettő műszakilag... :(( 1, de inkább 2 kategória különbség van, de engem az is felháborít, h ilyen pitiáner spórolásokat és így csinálnak.
Villanykapcsolón túl minden alapkivitelre igaz, hogy bármit is mutogatnak meg mondanak menet közben, a műszaki leírás szerint hasonló műszaki tulajdonságú termékre szó nélkül cserélhetik. Csak az a biztos, amit a módosítási igények között pontos típussal és megnevezéssel lepapíroztok, meg amit külön pénzért extraként kérsz.
persze, szólnak, bár azt nem mondom, h naon időben... de majd az esetleges műszaki módosítások és extrák (jobb burkolat, kád, stb.) árain kicsit csodálkozni fogtok :(
mi ma már láttunk egy csajt műszaki dolgokat módosítani, tehát már elkezdődött :) egy. a Gropiusnál kell minden ilyet intézni, az irodájuk ott van a CP irodájánál. és már jobb csempék vannak, de szólok, h a villanykapcsoló ami ki van téve, az kamu, nekünk sokkal szarabbat raktak be... pedig ez volt elvileg alap, de mire elkészült a lakás, a rosszabb volt a lakásban és kirakva is, de most újra a jó van kint az F2-eseknek, tehát kérdezz rá konkrétan.
Először gratulálok mindenkinek aki már beköltözött és annak is aki még csak fog.
Másodszor: Én a most épülő F2-ben vettem lakást. A kérdésem az, hogy nektek mikor kellett választani a különböző opciók (pl csempe szine,...) közül? Hol és hogyan? Kaptatok e olyan tervrajzot amin a pontos mértek szerepelnek (nagy segítség lenne pl sarokkád ügyében)? Ha igen akkor kitől kellett kérni?
Annyira nem tűnik kutyaszarosnak mint a VII. ker., viszont madárcsicsergés sincs, mint a XII.-ben. Több helyen nem laktunk...(bár még a kulcsot csak ma vettük át, és nem járkálunk nap mint nap a környéken)
Az eddigi lakóktól érdeklődnék, hogy milyennek találják a CP környékét, mennyire kultúrált miliő veszi körül? És biztonság szempontjából? Volt már valamelyik lakásban betörés vagy lopás? Előre is köszi az infókat!
na átvettük a kulcsokat, papírokat!! :))) tiszta lakásra ne számítsatok... lesz mit sikálni, kapargatni, a szép sziloplasztozást és miegymást.
az még hagyján, h megint a Prodax Arcus kapcsolók vannak kint az irodában, de vannak új laminált padlók és csempék is, a fürdőbe nem volt normális, ezért mi fehér(es)et kértünk, szürke padlóval, erre most naon állat barna-drapp kombinációjú cirkás, eléggé minimál jellegű csempe van kitéve, amit simán kértünk vna, ártól függetlenül :(((((
meg hát oan apró dolgok, h a tárolóhoz 1 kulcsot találtak, de csak nekünk van biztonsági zár, máshol sima nyelves kulcs, méghozzá azért, mert a festők az összes szarukat nálunk tárolták... de rohadt nagy az a 6,33 nm tároló, még infraszauna is elfér benne, mert jó magas is :))
ha az ajtószárny az más... azt mindenképp cseréltetni kell, és nem is egy bonyolult dolog, mi maradtunk a ragasztós módszernél, mert nekünk a tok volt repedt, és ott erőteljes rombolás lett vna, utána meg tákolás és gányolás... ráadásul ez az ablak az erkélyre néz, tehát a behatások sem oan erősek.
mi is albiban vunk, tehát simán 150e már a CP "számlájára" írható alapban, nem beszélve a korábbi szept. 30-as határidőről, úgy ez már 400e (pl. egy konyha).
a kötbér az jó kérdés, holnap én simán megkérdezem a 3 napot, h milyen formában történik... nekünk 1200 körül van naponta, tehát 3600-3700 pénz is pénz :)) és jár! neked akkor már jelentősebb összeg lesz az idő és a nm miatt is...
Pestam - az erkélyajtóm műanyag kerete repedt kb 8-9 cm hosszan. Ezt megpróbálták ragasztással megoldani, de nem fogadtam el, szerintem jogosan. Csak annyit kell csinálniuk, hogy szétbontják az ajtót, az üveget kiveszik és beteszik az új tokba.
Mit mondjak, én már eléggé várom, hogy beköltözhessek. Albérletben lakok és a tulajnak megígértem, hogy 30 nappal előbb jelzek, mielőtt kiköltözök. De egyszerűen nem tudom mikorra várható, hogy lesz végre kulcsom. Bízom benne, hogy a jövő héten már műszakilag átvehetem.
A kötbérrel kapcsolatban: külön kell érvényesíteni a kötbérhez való jogot, vagy pedig automatikusan utalják? Nem mintha olyan nagy összegről lenne szó, csak az elv...
Na megindultak végre a dolgok. A jövő héten szeretném én is befizetni az utolsó részletet, aztán kulcs. Utána jön a brigád, remélem júliusban már együtt sörözünk.
nekem leginkább a fűtési előleggel lesz bajom, mert lehet klímával fogunk fűteni, mert hallom, h 4-4,5e a GJ fűtési energia, namost egy jó klíma -15-ig fűt (van ami -20-ig), és jobban megéri (persze a lakásárban kifizeti az ember a radiátort, a rendszert meg mindent, de azt kénytelen, viszont változóköltségen akkor is jobb a klíma). így a villanynál valszínű nem fogok sírni, mert az meg több lesz, de lehet nem annyival, mert én környezetbarát vok, A kat. gépek, és lehet LED-es lámpák lesznek...
amikor vtunk csüt. megnézni a lakást, akkor sem volt naon csukogatva az ajtó, kint volt két név a postaládákon, "civilek" kolbászoltak bent... sztem már nem vunk egyedül az átadással, nem akarnak sok kötbért fizetni, ha nem kell...
Craig: itt újra leszögezem, nincs tulajdonom a lakásban :(( , nemtom, megy a dolog, de érdekes az biztos... a biztosítással meg kell keresni a kapcsolattartót, ha az egész házra vonatkozó biztosítás elég (200e/nm árral számolva a lakásod újjáépítési értéke több, mint a hiteled), akkor csak egy papírt/igazolást kell kérni, küldeni CIB-nek, ha viszont nem elég, kell kiegészítő lakásbizt. az ingóság itt nem érdekes, az később is ráér... mi csüt mentünk műszakira, és aznap az értékesítésre, nemtom ezek beszélnek-e egymással, v hogy van :) neked maga az ajtó/ablakszárny vagy az üveg repedt?
a hitelnél nekünk lehet el lett vmi szúrva, és lehet előbb ki lett utalva az egész, de már össze kéne szedni minden papírt, és mindent ellenőrizni és átszámolni. már egyre több papír kerül elő :))
Ez aztán a hír! Gondolom már frankón remegsz az izgalomtól :-) Nekem még műszakilag sincs átvéve a lakás, mert várom, hogy kicseréljék a repedt erkélyajtómat...
Tényleg, neked a CIB már átutalta az utolsó részletet? Úgy rémlik, te is hitelből intézted. Nekem azt mondta a CIB, hogy először vegyem át műszakilag, kössek biztosítást, ezt a két papírt faxoljam el nekik, utána ők átutalják az utolsó részletet, és csak ezt követően jöhet az átadás.
ez így érthető, csak a mi tárolónk a lifttől 2 méterre van, tehát ezek közül csak az áram és talán az őrzés marad, de mivel a bejárati rész minden szempontból mindenkinek a terhe... a pinceszinten meg belül ez nyilvánvaló lenne, bár ezek szerint akkor mi a lift közelségét fizetjük :)))
ahogy mi értelmeztük, jövő héten újabb 22e-t lehet perkálni rendes közös ktg-ként és közműelőlegként...:( és elég magas összeget hoztak ki a fogyasztásokra, főleg annak gáz, aki nagy lakásban van (pl. két fő 70 nm-en). azt viszont nem értem, h a tárolóra mirefel fogunk fizetni 500 Ft-ot havonta, ahhoz napi 4 órát kéne egy 100-as égőnek égnie...
akkor sok sikert a beköltözéshez. A 3 havi közösköltség ahhoz kell hogy legyen konténer a költözködésnél felhalmozódott sok szeméthez. Meg legyen pénze a társasházatoknak az első befizetésig, mert vannak költségek. Nálunk maradt meg pénz belőle - teljesen korrekt elszámolásokkal voltak alátámasztva a költések.
olyan pohárkészletet pezsivel meg kulcstartóval és telefonnal mi is kaptunk. ja a kuponfüzetet is. azért nem rossz dolog, hogy az embernek legalább pezsgőspoharakat nem kell venni :))))) amúgy meg az az egyszerű kis telefon egész tűrhetően szuperál.
vtunk 2. bejáráson, és meglepődtünk, mert nagyjából minden megvolt, követ csiszoltak, vakolatot javítottak, ajtót cseréltek, apróságokat is. egyedül a riasztóhelyeket nem tüntették el, meg nem kaptunk igazolást az ablakról, de hétfőre ok lesz minden.
az egyik érdekes dolog az volt, h megint a prodax arcus kapcsolók vtak az irodában kitéve, szal erről ennyit... egy kis szivatás!
aztán vtunk az értékesítési irodában, ahol a lakás birtokbaadását egyeztettük már, és valszínű hétfőn lesz kulcs is. egyébként már vkinek ki volt téve a neve a postaládán... kaptunk szmsz-t, alapító okiratot, tájékoztatót az üzemeltetőtől (közös képviselő), amteltől. itt jegyzem meg, h júl. 1-től amtelnek új ászf-e van, és mondhatni korrektek a netárak, mármint magyar viszonyokat tekintve (mert egy. egyáltalán nem). 1mbit 3600, 4mbit 6200, 8mbit 7900 2 év hny-tal. tv olcsóbb upc-nél, tehát az új szolgáltató sztem tárgytalan. kaptunk hatalmas ajándékcsomagot is, törley pezsgő, 6 db-os luminarc pohárkészlettel, "félkilós" cp-s kulcstartó, a tartozék telefon (concorde, nem egy csúcsmodell, de nekünk csak kapuhoz lesz...), és egy kikás kuponfüzetet, mellyel a különböző termékcsoportokhoz vehetünk igénybe kedvezményeket (lehet nekünk lesz pár fölös kuponunk, ha kell majd vkinek...)
szal végre meglesz a lakás hétfőn!! :))) a 3 napos kötbért még sztem (már csak poénból is) megkérdezzük...
ja és rendkívüli közös ktg-gel kezdenek, 3 hónapot kell birtokbaadás előtt perkálni, de az 50e óvadékról nem mondtak semmit, viszont a villany dolgokat a minron intézi (ráiratás), a többit meg a társasház. amikre viszont havonta közműelőleget kell fizetni (átalány), és majd elszámolás lesz biz. időnként, ja és aki beköltözik (ez nemtom h a birtokbaadást jelenti-e, de gond) 15-ig, az fizethet teljes havit...
és nem lehet kutyát lent sétáltatni!!! a kávézónak meg a mckiwans-nak lesz a placcon terasza
Piszok gyorsan dolgoznak :) A posta épülete melletti szakaszon tegnap reggel még csak a vasalás állt, épp rakosgatták be mögé a szigetelő lapokat. Ma reggel már kész vasbeton fal állt a helyén, tehát 24 óra alatt bezsaluzták, kiöntötték, megszilárdult és ki is zsaluzták.
Ez az 50 ezer forint elég nagy kiszúrás, ugyanis, ha nem fizetsz a víz és a csatorna után, azt a társasház fogja fizetni nem a beruházó, ugyanis ott mellékvízórás szerződésed van/lesz, a főóra a társasházé, tehát a társasház kvázi a közös költségetekből fogja a fogyasztást fizetni. 50.000 Forintos villanyszámlát meg elég nehéz lesz összehozni. Tehát az 50e Forint egy kényszerítő erő a villanyóra átírására. (Átíráskor megreklamáltam az óraállást, mert simán a felszerelt óraállással számlázott az elmű, hiába írtam be az átadáskori óraállást. Erre figyeljetek! Nem sok pénz, de az elvek ugye...)
Én úgy emlékszem, nekünk még azt mondta az ügyvéd amikor aláírtuk az adásvételit, hogy nekünk kell majd intézni az órák átírását, de lehet, hogy felhívom a Minront és rákérdezek, hogy mikor kell ezt intézni, bár nekem úgy rémlik, hogy birtokbaadás után kell, viszont le kell tenni (legalábbis nekünk) 50 ezer forintot amiből azt a fogyasztást fizeti ki az építtető, amit addig kiszámláznak neki, ameddig át nem írattuk az órákat, de asszem 3 nap a határidő az átírásra.
Az első ütemeseknél az áramszerződést még átadás előtt a beruházó/kivitelező, víz és csatornaszerződéseket pedig átadáskor a közös képviselő adta, s ő is intézte.