Nagyon jól tudom,h foglalkozni kell velük!Másik gekkómmal nincs is semmi gond.De arról nem tehetek,hogy lehetetlenség megfogni.Így is kb fél napot álltam figyelve a terrárium mellett,h megtudjam fogni és át tudjam költöztetni egy kisebb terráriumba.Hát nem volt egyszerű...Amugy meg sajna ott sem eszik nagyon!:(
"...ahogy meghallja h nyitódik a terrárium ajtaja bemenekül a lehető legeldugottabb részbe..."
Érdekes, az enyémek pont fordítva csinálják... :))) Pláne, ha néhányat csettintek a csipesszel.
De komolyan: rendszeresen foglalkozni kell velük, akár ki is venni, sétáltatni, stb. Elég gyorsan rögzül az összefüggés a kis fejükben, és onnantól nincs pardon.
Sziasztok, nem tudjátok, a török gekkó alszik-e téli álmot? És ha igen, hogyan? Két gekkónk közül az egyik szőrén-szálán eltűnt két napja, most kicsit feltúrtam az almot is a terráriumban, de nem találom. :o( Lehet, hogy mégis beásta magát valahol?
Köszi a tanácsokat,tök rendesek vagytok! ÉÉn is próbáltam már különrakni őket(ami meg is történt),csak,h a nagyot tudom csak megfogni,mert a picuri nagyon félős és elbújik olyan helyre ahol nem érem el!:(De igazából akkor sem evett.Bár utánna vedlett,és elvileg pár gekkó a vedlés előtt nem eszik(ezt hallottam). A csipeszes módszert megpróbálom.Veszteni nem veszthetek!:)Tényleg hol lehet venni olyan csipeszt,mert én eddig nem találtam és eddig a régi szemöldökcsipeszemet használtam!:) Azt nem tartom vmi jövedelmezőnek,ha Móflit degeszre kajáltatom,mert egyszerre 50tücsköt is meg tudna zabálni!Tiszta zabagép!50 tücsök pedig nem olcsó,főleg nem naponta!:) Viszont van jó hír is...Musi(pici) már ha meghallja h nyílik az ajtó,nem menekül el.Sőt várta is a tücsiket!Ráadásul még kergette is őket!:D:D:DSajna azt nem tudom,h elkapta-e,mert késésben voltam és nem volt ídőm végignézni!:(De legalább már aktiválja magát!Haladunk....:D
De azt is lehet, amit irtam, hogy a nagyot etesd degeszre, majd kapcsold le a terkóban a világítást, tegyél be pici tücsköket, hátha a sötétben bátrabb lesz.
A csipeszes lárvás dolgot azért is javasolnám, mert a lárvák, férgek a csipeszen eléggé mozgékonyak lesznek - és ez talán felkelti a vadászösztönét és így akár látod is, hogy eszik-e..
Ha csipeszezel, akkor is próbáld meg "bepanirozni" még a lárvákat is vitaminporba.
Nálam a két pici nagyon hamar rájött, hogy a csipesz általában kaját jelent, úgyhogy mind ott tobzodik, ha benyulok (eredetileg kézzel etettem őket, de Gyulka olyan beles, hogy jópárszor az ujjammal együtt kapta be a kaját - és elég erős a fogása:D
Én a helyedben átmenetileg külön tenném a picurt egy kisebb terkóba, és akkor igen gyorsan utólérné növésben a nagyobbikat. A kisebb terkóban könnyebben tudna vadászni is.
Méretbeli különbségek elég nagyok... Igazából fogalmam sincs,hogy nem mer enni,vagy nem akar!Egyszer láttam eddig azt hogy a nagyobbik megharapta,vagy vmi olyasmit csinált etetéskor.De nem biztos hogy bántani akarta,lehet,hogy csak tücsköt látott mellette. Lehet,h az rzékszerveivel van vmi baj,mert látszólag észre sem veszi a tücsköket,csak ritkán.Vagy nem érdeki....nem tudom!Megprobáltam lisztkukaccal megetetni,mert ugye az nem tünik el olyan gyorsan,de csak megnyalta és ott hagyta.Szóval nem értem!:( Nehezen tudnám csipesszel is megetetni mert ahogy meghallja h nyitódik a terrárium ajtaja bemenekül a lehető legeldugottabb részbe és csak akkor jön elő ha az ajtó a helyén van!:(Jó hírként csak az vigasztal,hogy vedlett.Ha meg vedlik ennie kell,nem? Ha már nagyon éhes csak fog enni,nem?Nem akarom,h éhen haljon!De én már mndent kipróbáltam amit tudtam!De ha van vkinek tanácsa,azt szvesen veszem!
Méretbeli különbség sok van köztük? A pici fél, vagy nem akar enni? Én anno egy felnőtthöz hoztam két nagyon picurkát. úgy oldottuk meg, hogy elöször mindig a nagy kapott nagyobb tücsköket, majd a picik kisebbeket - de így is pár nap múlva a picik inkább majdnem megfulladtak, de nekik is nagyobbak kellettek:) Esetleg próbáld meg csipeszről etetni a kisebbet.
Egy kép, ami bizonyítja, hogy a leopárdok is isznak:)
Mófli,a nagyobbik szeptember eleje óta van nálam.(Szülinapomra kaptam a barátomtól!)Ugyhogy kb.4hónapos! Musi,a kisebbik e hónap 11-e óta van meg,de ő még nagyon picuri.Szerintem nem lehet sokkal több 1 hónaposnál! Tényleg...szerintetek,hogy lehetne megoldani,hogy etetéskor a kisebbik is egyen és ne csak a nagy?
megköszönném:) olyan szépek, szívesen nézegetem őket:) A Pictus is egy "hálás" faj. MIvel éjszakai állat, csak és kizárólag koromsötétben jön elő. Onnan tudom, hogy él, hogy van mindig végtermék, a tücskök eltünnek és néha átrendezi a terkót - ja és néha látom elosonni éjszaka:D
Mire hazajutottam, a lámpájuk már le is kapcsolt (ugyebár télen náluk is hamarabb sötétedik) és lefeküdtek aludni... pedig nem is volt még késő... :-( nem volt szívem vakuzgatással felriasztani őket. Pénteken készíthetek képeket, ha akarod, akkor itthon leszek napközben. :-)
ööö, ezek nem azok a madagaszkáriak:( sajna.. De ezek is szépek:) - ez a Pictus gekkó - másnéven magadaszkári talajlakó gekkó. Kaptam egy üres nagy akváriumot - az lesz nekik átalakítva.
Még nem, de félre van nekem téve a kislány:) December elején lesz meg az új terkójuk - picit nagyobb és abban már szépen ellesznek ketten. Ebbe a picibe nem akartam kettőt belenyomorgatni. Azt hittem eredetileg, hogy ezek picik maradnak és akkor jó lett volna. De megnőtt:)
Be lett építve a terráriumom!:DTök szép lett!:DNémónak mégegyszer köszi,tényleg örülök neki! És meg is lett Mófli barátja.Őt Musinak neveztem el.Annyira picike,mint a legnagyobb tücsök!:)Így mostmár kettő gyönyörű leopárdgekkó büszke gazdija vagyok!Jövő héten rakok fel képeket!!!
Megfogadván Szega augusztusi tanácsát gekkóinkat hetente 1 alaklommal etetjük. Így egyszerre kb 4-6 "legnagyobb" tücsköt esznek meg és igencsak kapkodnak, ugrálnak a kaja után. Változás: mindketten olyan jó húsban vannak azóta, hogy sürgősen terkót kell cserélnünk. Szinte két hetente vedlenek felváltva.Viszont sokkal nyugisabbak, nem mintha eddig hiperaktívak lettek volna. :-)
Csipeszről való etetést is elfeljtettük, mert már a csipeszünk sem lenne egyben azóta!!
Alábbi kép 6 tücsi elfogyasztása után készült a minap:
Képzeljétek én meg ma végre megtaláltam a madagaszkári gekkóm párját:) A hét végén megyek érte. Méretben is pont megfelelő kislány:) Remélem értékelni fogja, hogy társat kap... :D
Ennek örülök :-) A kis leó is bekebelezett egy tücsköt, bár az elején még csak bizalmatlanul méregette, de aztán egyszer csak azt láttam, hogy csámcsog valamin :-D