Keresés

Részletes keresés

Nemarra Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7255

Hagyjuk az utazási irodákat, csak lehúznak ha nem megy csódbe mint a minap a Best Raisen. Akik pénteken elutaztak szombaton hazahozták őket és 30eFt-ot kaptak vissza az útból. Sokkal jobb ha magadnak szervezed az utad. Olcsóbb is, nem vagy időpontokhoz (turnushoz) kötve, nem kell 9-kor elhagyni a szállásod elég 12-ig és 20-30eFt-tal jobban jársz és sok helyen már ingyen van a klíma.

Előzmény: "alert" (7244)
Nemarra Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7254

Wizz-nek volt jegye 8eFt-ért, (azaz 16/fő + poggyász) de onnan lebuszozol? Várakozni, nem vihetsz magaddal amit akarsz, majdnem olyan hosszú az út mint autóval és nem olcsóbb. Idén hétfő és péntkeken van járat és 19:35-ra vagy ott. Egy éjszakát Szalonikiben tuti foglalni kell (+ költség), mivel este 8 után senki nem fog elvinni. Ha el is visznek mire odaérsz, egy napot elbuksz.

Repülővel máshova kell menni olcsón nyaralni, Sartit hagyjuk meg az autósoknak. Mondjuk Athén Aegean-nal?

Ati88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7253

Köszönöm!

Előzmény: "alert" (7252)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7252

még mielött hazaindultunk volna megkerestük az utazásiiroda- ZD. főnökét a jorgost aki éppan  Stavroson volt. elmontuk neki ezt a tortúrát és én a végén megemlítettem,h. mindenesetre ezt a beszámolót felteszem a netre. azt is,h.  én a 60ezerért amibe ez az út került veszek egy odavissza jegyet Salonikibe illetékekkel, lebuszozok Sartira és ott leszek 2 hétig. ott homokon lépkedek és nem kagylókon-sziklákon. volt hatása.

bocs,h. több részletben írtam le a sztorit de 2x leírtam de  nem vette be a rendszer

Előzmény: "alert" (7251)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7251

még mielött folytatnám le kell szögeznem soha semelyik nemzettel nincsenek előitéleteim. szóval úgy mint Sartit a magyarok Stavrost a szerbek uralják. állandóan kiabáltak-nem tudnak halkan beszélgetni- köpködnek és ami és ahol kiesik a kezükből az ott marad.így aztán a tengerpart .amiért oda mennek a túristák- szemetes. én megszoktam Sartin,h. reggelente felfogasolták a partot. itt nem. szemetes? szemetes.na. eltelt az 1hét. utazunk haza. reggel 9-kor kiraktak minket az apartmanból mert ki kell takarítani. az ut.irodában azt mondták,h. 12 körül itt van értünk a busz.............. este 6-ra oda is ért. a sofőrök tusoltak ettek és 7-kor góztunk haza. délelött 9.30kor be is álltunk a tes.o parkolóba. és sajnáltuk szegény Pestieket.

Előzmény: "alert" (7250)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7250

másnap még az utazás hatása alatt álltam de este azért bementem a kihelyezett ut.irodába. megkérdeztem,h. a körülöttünk lévő hegyekről mit kell tudni. kullancs, kigyó vagy más állat................csak egy gyönyörű  délszláv csaj volt benn. angolul-olaszul begbeszéltük,h. semmi gond mehetek. de én elővigyázatos túrázó vagyok és inkább megvártam a perfekt magyar csajt aki bezengte,h. eszembe ne jusson mert kullancs is mérgeskigyó is van. jó. akkor mondja meg nekem hogyan mivel mikor jutok be Salonikibe. hangsúlyozom!!!!!!!!!!!! benn ült az ut.irodában a forgószékben: itt kimegy itt elfordol és erre ott arra és már ott is vagyok a buszmegállóban. hát mindenki vonja le a tanulságot. én úgy döntöttem maradok ahol vagyok.

Előzmény: "alert" (7249)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7249

képzelhetitek 24 óra után keveredett az izzadságszag, szájszag a rántotthúsosszendvics szagával-hogy csak ennyit emlitsek. na 15 órakor megérkeztünk. valami építési területen áthúzatták velünk a böröndöket. én istenes voltam az 1 börönd+hátizsákkal de képzeljétek el a 4 fős családot a nagymamával kisgyerekkel és az4 börönddel+hűtőtáskával.............. lesza.om. bikini, tenger.  tenger: a legkisenn kavics is férfiököl nagyságú volt éles és tele kagylókkal amik vágtak

Előzmény: "alert" (7248)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7248

leírom mégegyszer a sztorit mert  nem adja be a rendszer

15.30-kor indultunk halasról. a határig és utánna sajnáltuk szegény pestieket mert ők már dálelött 11 óta utaztak. elöször le szegedre utánna értünk. szegény pestiek.....

a szerb határ után mondtam a szobatársamnak,h.aludjon nyugodtam és mire felébred reggel már ott is vagyunk. mondtam ezt azért mert eddig Sartin kinn voltunk 12-15 óra alatt pedig Salonikitől kb. 120-150 km-rre van. Stavros pedig csak 80!!!!!!!!!!!!!!igen ám de azt nem mondta az utazásiiroda,h. elöszőr elmegyünk Paráliára és Asprovatara............ szóval 24 órásra sikeredett az út

Előzmény: "alert" (7247)
"alert" Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7247

Sithon Travel. nem jutott eszembe a neve. és külön köszönöm az e mail címét

czoki Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7246

Szia!

Én 2 utazái irodárol tudok, az egyik a Sithon Travell,

Sithon Travel
E-mail cím(ek):
hotels@sithontravel.gr

a másik a 

Taousanis Tours
E-mail cím(ek):
info@halkidikitours.gr

Lehet náluk,- a Sithonnál biztosan,- előre szállást foglalni.

A repülős utazásról annyit tudok írni, ha tudod vállalni a buszos helyi közlekedést,-

Szaloniki-Sarti viszonylatban, akkor aránylag olcsón megúszod. Ha nem, marad a 

taxi. ami idén, ha jól tudom, 150€/út. ha 4-en mentek, akkor elég jól oszlik a 

költség.

Sikeres nyaralást kívánok.

czoki

Ati88 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 7245

Mi történt Stavrosban?

"alert" Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7244

sziasztok.  megírná valaki a kinti utazásiiroda nevét? az idén stavrosban voltam-soha többet!!!!!!!!!!!!!!!! jövőre lerepülök salonikibe onnan pedig ki sartira. tényleg, volt már valaki ebben a variációban?

Yvette26 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7243

Hello!Mi a párommal szeptember 2.-án indulunk Nyíregyházáról a Grandtours utazási irodával.Esetleg valaki nem jön még ebben az időpontban?A Mitsokopi Apartmanban fogunk megszállni.Remélem jó lesz,már alig várom.Szívem szerint már csomagolnék! :D 

Hilly Brown Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7242
Mi szerintem inkabb "egyedul" megyunk, mint varacskos az erdoben. Tobbszor jartam mar arra, nem nehez az ut. :)
Előzmény: Katus * (7241)
Katus * Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7241

:)

Előzmény: Hilly Brown (7235)
Katus * Creative Commons License 2013.08.16 0 0 7240

Szia tyson12411!

Mint ahogy Hilly Brown is írta, mi Békéscsabáról indulunk. Full tele kocsival megyünk, 5-en.

A napokban felhívlak majd, hogy egyeztessük a részleteket. Addig is itt kommunikálhatunk.

Előzmény: tyson12411 (7237)
Grünfeld Zsolt Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7239

Sziasztok

mi Pestről indulunk 30-án autóval Sartira,valaki indul autóval,mert nem voltunk csak busszal.kösszi

Hilly Brown Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7238

Sziasztok! Ők Békéscsabáról indulnak.

Előzmény: tyson12411 (7237)
tyson12411 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7237

Szia! Mi is 23-án indulunk Sartira ketten autóval Miskolc mellől. Ti honnan indultok? Szeretnénk veletek felvenni a kapcsolatot! 06-70/3287428

Előzmény: Katus * (7234)
Hilly Brown Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7236

Ha már itt vagyok... Dina/Vamvinis apartmanban járt már valaki? Képekről nagyon szimpatikus volt nekünk. A tengertől való nagyobb távolsága minket nem zavar, előre szólok. :)

Előzmény: Hilly Brown (7235)
Hilly Brown Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7235

Szia!

Mi aznap délután indulunk Bécsből. :)

Előzmény: Katus * (7234)
Katus * Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7234

Indul még valaki aug.23-án Sarti környékére kocsival?

Útitársakat keresünk konvojban, akik szintén autóval jönnek.

Katus * Creative Commons License 2013.08.15 0 0 7233

Szia Ferez!

Tetszik az ötlet! Rendben, fussunk össze Sartin! De hogy ismerünk egymásra?

(Mi is középkorú pár vagyunk.)

Előzmény: Ferez (7225)
Nemarra Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7232

Ami a közvetlen a görög határ előtt van Makpetrol ott lehet, 82,5MKD a 98-as és 70MKD a diesel, és naptejet is ott érdemes venni mert olcsó és jó minőségű.

Minden kútjukon ami a pálya mellet van lehet kártyával (Visa, Mastercard, Amex).

Előzmény: roliba (7231)
roliba Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7231

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni, hogy Makedóniában a görög határ előtt van olyan benzinkút, ahol lehet bankkártyával fizetni?

Előre is köszi!

Grünfeld Zsolt Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7230

Sziasztok

Augusztus.31-töl megyünk Sartira,már tavaly is voltunk busszal.Most autóval megyünk Budapeströl.De nem igazán tudjuk mikor induljunk ? Valaki meg tudná mondani? köszi Zsolt& Niki

Babus00 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 7229

Sziasztok! Mi szeptember végén megyünk Sartira. Azt szeretném kérdezni,hogy esegtleg van e valakinek valamilyen tapasztalata azzal kapcsolatban,hogy mennyire csapadékos olyankor az idő,vagy hogy egyáltalán lehet e még fürdeni olyankor? Nagyon bízom abban,hogy azért jó időt fogunk kifogni!!! :) 

szabokun Creative Commons License 2013.08.13 0 0 7228

Sziasztok!

Mi aug. 23-án megyünk busszal első alkalommal Sartira és a Panorama Triphon apartmanban van a szállásunk. Járt már ott valaki?

Esetleg abban tud valaki segíteni, hogy valahol Sartin félpanziót (reggeli és vacsora) be lehet-e fizetni, ha igen hol, kb. mennyiért és mijen a kaja?

Köszönöm.

kehida Creative Commons License 2013.08.10 0 0 7227

Olvastam negatívumokat, pozitívumokat Sartiról, szállásokról, utazási irodákról. Gondoltam leírom a saját tapasztalatomat, hátha ezzel segíthetek azoknak, akik a közeli, vagy a távoli jövőben Görögországba, Sartira készülnek. ………………….Július utolsó hetében töltöttünk Sartin egy hetet. Szállásomat az Ibusznál foglaltam le, még március közepén.  Azért náluk, mert többször voltam velük nyaralni, és még soha nem volt semmilyen problémám. Így maradtam a jól bevált utazási irodánál. Az internetes írások, a fényképek, és az irodában elhangzottak alapján, az Ilias apartmanra esett a választás. Lehetett választani, hogy földszinti, vagy emeletes apartmant szeretnénk. Az emeleti, pár ezer ft.-al drágább, de megéri a plusz költséget. Sartin a földszinti apartmanok jó része a járdaszint alá van kissé süllyesztve. Tulajdonképpen ez sem jelentett volna problémát, a kialakítás, felszereltség hasonló. Talán annyi, hogy a kilátás az emeleti részről szebb. ….Az utunkat egyénileg terveztük, tehát saját autóval mentünk, nem busszal. Nem először jártam Görögországban, ezért nagy meglepetésre nem számítottam. A megérkezésünk napján lejelentkeztünk a Sithon Travelnél, ami az Ibusz kinti társirodája. Itt egy kicsit várni kellett az idegenvezetőre, ami nem meglepő, hiszen szombaton turnusváltás van, és sok helyre kell ilyenkor mennie. Ahogy megérkezett, elkísért minket a szállásra. Megvárta, amíg elfoglaljuk, majd miután mindent rendben találtunk, átadta a telefonszámát, hogy elérjük az üdülés alatt, ha bármi probléma adódna. ….. Az apartmannak külön bejárata van az utcáról, kis terasszal. A tengerparttól, kb. 80 méterre, Sarti csendesebb részén helyezkedik el. A terasz nem a tenger felé, hanem a települést körbeölelő hegyekre néz. Ez elég praktikus, mert így a nap nem tűzi telibe.  Csak késő délután süti, de a terasz akkor is javarészt felfogja a napsugarakat. Így estére is kellemes a hőmérséklet a helyiségekben, nincs forróság.  Az apartman két külön háló helyiségből áll. A külsőben két különálló ágy van, a belsőben egy franciaágy. A két helyiséget egy szélesebb közlekedő folyosó köti össze, itt kapott helyet a „konyha”, beépített szekrénnyel, villanytűzhellyel, hűtővel, és a legszükségesebb konyhai eszközökkel. A wc, zuhanyzó természetesen külön kis légtérben van, ami a közlekedő folyosóról nyílik. Az egész apartman tiszta, metlakis, egyszerűen berendezett, szúnyoghálóval, redőnnyel ellátott.  Klíma van, de az feláras 42€/hét. Ha valaki igényli, akkor a megérkezés napján az idegenvezetőnek kell szólni. Ő lebeszéli a tulajjal, hogy kapcsolja be. Az összeget egyébként a tulajnak kell fizetni. …. Sarti alapvetően három részre osztható. A déli rész a legcsendesebb, itt szinte csak apartmanok vannak, üzletek alig. Itt homokos, és sekély a part. Ez a rész egyébként egy kicsit kijjebb esik a többi résztől.  A középső rész, (Itt található az Ilias is) szintén lassan mélyülő parttal. Üzletekből, itt sincs sok, inkább vendéglátó egységek. Étterem, fagyizó, cukrászda, stb. Szintén csendesebb hely.  Az északi rész, itt találhatóak az üzletek java, ruhanemű, cipő, ajándéktárgyak, stb. Talán egy bazársorhoz hasonlítanám. Ez tulajdonképpen maga a „belváros”. Két egymással párhuzamos, és az ezeket összekötő utcákból áll. Az utcák végén található egy üzletekkel, pálmafákkal vendéglátó egységekkel körülvett kis hangulatos tér. Sartinak ez a mozgalmasabb része. Mint ahogy a mediterrán országokban szokás, 12-16 óra között alig van mozgás. Késő délután, este van inkább pörgés. Az belvároshoz közeli északi részen gyorsabban mélyülő a part. Viszont ez a terület ki van építve napágyakkal, napernyőkkel, bárokkal, ahol általában folyamatosan szól valamilyen zene. A napágyakért külön fizetni nem kell, de ha valaki elfoglalja valamelyiket, illik fogyasztani. Ez elég lehet adott esetben egy jegeskávé, amit a Görögök nagyon jól tudnak elkészíteni! ….. A nyaralók kb. 60-70 %-a magyar. A többi szerb, macedón, osztrák, egyéb. Az éttermek, tavernák döntő többségében található magyar nyelvű étlap is. Több helyen magyar felszolgálók is vannak. Ez különösen jó azoknak, akik nem nagyon beszélnek idegen nyelveket. Angolul, általában mindenhol beszélnek, vagy legalábbis megértik. Ha valaki arra vetemedne, hogy bejárná a környéket, lehet robogót bérelni. Érdemes meglátogatni a narancspartot, ez mindössze 6 km-re van Sartitól. Sok eldugott part is található, ha valaki egyedül szeretne lubickolni. Mivel árnyék nem sok van Sarti tengerpartjain,tanácsos minél több napernyőt vinni! :-)  …….Pár szóban az útról. Sem az oda, sem a visszafelé vezető úton, egyik országban sem ért semmilyen attrocitás.Ez igaz Sartira is! Útlevéllel utaztunk. A határokon, egyedül a visszafelé vezető úton, Szerbiába való belépéskor kellett várakozni. A Macedónok kérték az autó, biztosítási zöldkártyáját. Ezt mindenképpen vinni kell!

Biztos vannak szebb, és jobb helyek,mindenkinek más az igénye, és nem is jöhet mindíg minden össze. Mi mégis összességében jól éreztük magunkat a családdal. Az biztos, hogy egy nyaralást nagyban befolyásol az, hogy jó legyen a szállás. Én azzal meg voltam elégedve! Igaz, csak aludni jártunk oda. :-)  Sarti, szerethető hely, ideálisabb családosoknak, akik a nyugalmat jobban szertik. Akik inkább a szórakozást a nyüzsgést szeretik, azoknak ajánlom Paráliát. Én mindenestre, bármikor visszamennék. Remélem ez a kis "útibeszámoló" adott némi támpontot. ...... Jó nyaralást kívánok mindenkinek! :-)

Erzsi 1221 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 7226

Sziasztok!

Mi a Hanna ap-ban leszünk 24-től, kocsival megyünk. Én életemben 1x megjártam Bp-Korfu-Bp útvonalat és akkor fogadtam meg, h csoporttal és busszal többet soha. Pedig akkor még 15 évvel fiatalabb:(( voltam.

Kívánok nektek jó utat!

Előzmény: Katus * (7224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!