Gyűlölni nagyon egészséges dolog, mert amikor gyűlölünk, sokkal jobban tudjuk kik vagyunk. Ha belül kevés az a bizonyos szövet, arra kicsire is szükség van. A szeretet fogyaszt, az empátia meg is ölhet.
Érdekes ez a törekvés mostanában, hogy részeikre bomlanak az országok és az embercsoportok, aztán egymással háborúznak. Nézze Jugoszláviát: barátok, akik évtizedekig jóban voltak egymással, soha senki nem nézte, hogy horvát vagy szerb-e a másik, hirtelen egy felsőbb utasításra egymásnak esnek. Nálunk is hasonló van, csak vér nélkül, de eszelős gyűlölettel.
Volt egyszer egy újságíró ismerősöm, aki azt mesélte, hogy Bayer Zsolt alig burkoltan írt a szexről a cikkeiben, mert így akart nőt fogni magának.
Nem tudom, ez a normalitás jele volt-e még nála, vagy már a hanyatlás kezdete.
Pl. olvasok egy jó könyvet. Olvasson Ön is, de szeretnék tanácsot adni. Messzire kerülje a következőket:
1. Szabó Stein Imre műfordításai
2. Bayer Zsolt novellái
3. A Belvárosi értelmiség által hosszabb, rövidebb ideig sztárolt könyvek.
Tönkre teszi magát. Reggel 6-kor még hihetetlenül bizarrnak tűnik, hogy az emberiség egyik fele érdekesnek tartja az emberiség másik felének nemi szervét.
Semmiképpen sem bántam meg. A sör olcsó volt, mindemellett legalább helyenként citromsárga, az énekesnőt leszámítva szúnyog sem volt, és az SMS-táblán igazán jókat lehetett andalodni (még rajongóim is akadtak - valami zselédús, gyógymosolyú szellemóriás több ízben is közzétette: "ÉLJEN A P!". Oh.)
A zene pedig - a Kispált leszámítva - élvonalbél, bár ezt kellő mennyiségű motívum hatása alatt Lados Zsuzsira is mondom néha. Kifejezetten korrektül nyomták a Volkalávalót. Ön mit kóstolt legutoljára?
Nézze, a gyep miatt már bocsánatot kértem egyszer, többet nem fogok. Ha viszont még mindig a XV. Lajos-korabeli tömör diófa íróasztalán rágódik, lehelje Önt nyakszirten Áder János, és akkor még humánus voltam. (Ha akarja, a páduai Madonnára megesküszöm rá, hogy nem én hoztam az apácákat, és csak véletlenül szorult be az, amit nem szeretnék feleleveníteni oda, ahova Ön szerint állítólag.)
Tegnap megtekintettem a Venus együttest természetes életkörülményei között. Ön rajong értük?
Ha belepofázhatok, tracy aktuális favoritjai szerintem dr. Spock "Nade akkor mi van, ha MÁR benyelte a tűpárnát?", Ladó János "1001 ok arra vonatkozóan, miért is legyen magzatunk Manó?", illetőleg Vergilius "Állam, jogrendi állam, jogrendiségi állam, jogrendiségi Állam, Szetti, Tacsi" című alapvetései, de persze lehet, hogy tévedek, és akkor nem. Biztosan kijavít.