Minden ember halála veszteség - különösen fájdalmas és elfogadhatatlan, ha valaki fiatal életének teljében távozik el ÖRÖKRE... - ( Az én lányom 25 évesen halt meg öt éve balesetben. )
Szülei, családja SOHASEM fogják kiheverni a hiányát, hogy nincs - ÖRÖKRE NINCS TÖBBÉ...
Nem ismertem Őt, - a fociban sem vagyok járatos - de aki - a leírások és a honlapján írtak szerint -ilyen szívvel-lélekkel, életét a sportra feltéve küzd, akar, az több, mint tiszteletre méltó... az PÉLDAKÉP ! Különösen ma, amikor a sport is nagyrészt pénz és üzlet ritka az olyan sportember, aki tehetséges, lelkes és fegyelmezett - aki (sajnos szó szerint !) él-HAL a fociért!
A következő gondolataim viszont inkább a harag és felháborodás jegyében születtek :
Nem vádolok senkit, de vajon az edző(k) és kapitányok - akik most érthetően síratták -életében is megtettek Érte mindent ?!
Mért nem játszhatott többet - ahogy akarta ?
Ha pedig tényleg szív-elégtelenség okozta tragikus halálát azt NEM IGAZ, HOGY NEM VEHETTÉK VOLNA ÉSZRE AZ ORVOSOK !!!
És még egy: - persze ez csak a magamfajta lusta,
anti-sportoló gondolja - a gólok utáni egymásra ugrándozás, jókedvű "marháskodás" hiányzik-e egy olyan sportolónak (bárkinek), akinek közel 90 percet futva kell bírnia, és esetleg az egész csapat ráugrik a "nagy szeretetben" ? Nem lehetne az önfeledt örömet másképp kifejezni ???
(Persze erre azt fogják/fogjátok mondani: ezt bírnia kell. Nem lehet, hogy az Ő esetében ez volt az utolsó végzetes momentum lábadozó szervezetének ???!)
Ilyenkor azt szokták mondani: próbáljunk az Ő eszével-szívével gondolkodni-érezni.
Ő biztosan azt mondaná: a foci az életem, azért teszek/tettem mindent...
Elfogadhatatlan és tragikus a halála - részvét a Hozzátartozóknak ! -
Legyen könnyű neki a föld !
Reggel, amikor hallottam a tévében a hírt, először azt hittem, rosszul értettem. Amikor a rádió is bemondta akkor esett le, hogy ez csak AZ A Fehér Miki lehet. Iszonyat... beleborzongós, hihetetlen..
Nyugodj békében Miki!
Én a rádióban hallottam reggel, félálomban. Először azt hittem, rosszul hallok.
Már egy ideje nem követem a foci eseményeit, de rá speciel emlékszem.
Nyugodjon békében.
"Mr. Gerison (Idő: 2004. 01. 26. - 18:23)
8 perc.
Ennyit szánt MIKInek a telesport.
Közben a portugál tv a Magyar Himnuszt játsza Miki góljai alatt a nap nagy részében."
A portugál TV az egész délutánt az esetnek szentelte. Interjút készítettek a játékvezetővel és a partjelzőkkel, többször kapcsolták Lisszabont és Guimarest.
2001. januárjában a csapból is a Zámbó Jimmy-ügy folyt. Néhány héttel később Sinkovits Imre haláláról alig esett szó. Szép kis országban élünk.
Embólia. Elpattan egy ér, és elönti a vér a tüdőt. Ezáltal az ember gyakorlatilag nem kap levegőt, és megfullad. (Ez nem volt teljesen pontos orvosilag, attól tartok...)
Gyakorlatilag menthetetlen.
Le a kalappal a Portugálok előtt!Végig olvastam Fehér Miklós honlapjának(www.fehermiklos.hu)vendégkönyvét,Ezek egész éjszaka szorítottak Érte!Úgy szerették,mintha a sajátjukat vesztették volna el!Félelmetes!
Ilyen nincsen. A teletexten olvastam a hírt, de először nem is fogtam fel, kiről van szó. Aztán elolvastam még egyszer, mert nem hittem el, hogy ez megtörténhetett vele. Néhány napja még arról dumáltunk a haverokkal, mennyi jó csatára van a válogatottnak. Sajnos ő már nem bizonyíthat.
"Sorba nézem a portuál oldalakat, egy forditógéppel forditgatok, és szivbemarkoló beszámolók, megrendülés, és hihetetlen szeretet sugárzik.. Nem is tudjuk, hogy mennyire szerették az ottani népek őt!"
A portugál nép ilyen. Egyszerű nyíltsággal számolnak be mindenütt erről a szomorú hírről. Érdemesebb azt olvasgatni, még ha fordítógéppel/programmal is.
Ezek után kíváncsian vártam a hétfő esti másfél órás (!)Telesportot a magyar 2-esen. Gondoltam részletesen elemzik az esetet, kitérnek pályafutásának főbb állomásaira, összevágják legszebb góljait, megkérdezik csapattérsait és a Benfica vezetőit. Szóval komplett emlékműsort vártam.
Ezzel szemben volt egy kb. 5 másodperces bevágás a meccsről, beszélgetés a válogatott egykori orvosával és az MLSZ orvosbizottságának elnökével. Mindez kerek 8 (!!!!) percben... Utána folyt tovább a műsor a normál medrében: vívás, kézilabda, röplabda, stb.
Ennyit ért volna Fehér Miki?? Hogy percegik a doppingkérdést feszegesse a riporter, miután az orvos többször is egyértelműen kijelentette, hogy ez kizárt... Ha nem dopping, ha nem botrány akkor nem is érdekes? Mintha kereskedelmi TV-t néztem volna. Az RTL Klubtól ezt már megszoktuk, de az M2-től nem.
Levi bá, ezeket a huzásokat sajnos én is láttam, azért cukkoltam szép lassan egyre jobban fel magam. Azt hiszem most a komplett magyar sajtó /kevés kivétellel/ föleg a ker.tvk teljesen leszerepeltek. Volt egy két hir de teljesen kivülállóként, közömbösen tálalva, / két kockakirakó meg töködölö közé suvasztva/ mig a portugálok... eeehhh... De most nem is ez a lényeg.
ha már a tragédia média tálalását vetted fel, mit szólsz
"exluziv videó Fehér Miklós haláláról" c. Korridor.hu headline-hoz?
az index.hu-n az első éjféli hireknél még a hirtelen halál c. nem túl szellemes felirat jelent meg..
a nemzeti sport meg a legborzalomasabb képet rakta fel online kiadásába!
komolyan mondom ég az arcom ezek miatt, ég az arcom a magyar média egy része miatt...
Sorba nézem a portuál oldalakat, egy forditógéppel forditgatok, és szivbemarkoló beszámolók, megrendülés, és hihetetlen szeretet sugárzik.. Nem is tudjuk, hogy mennyire szerették az ottani népek őt!
"Iszonyú az ami Mikivel történt. Én csak ma reggel tudtam meg a borzasztó hírt a portugál tévéből. Órák óta ő a fő téma, nagyon szertték a sporttársai és a portugál emberek. Többször mutatták a képét miközben felcsedült a magyar himnusz is. Hihetelen, hogy milyen tisztelettel beszélnek róla és emlékeznek rá. Reggel a bölcsiben is a portugál vezetőnő odajött hozzám és mondta, hogy egész éjjel nem aludt, folyton ránk magyarokra gondolt. Nagyon együttérző emberek!" (internetes hozzászolás)
Lisszabon, január 26., 17.40 A szurkolók is elbúcsúzhatnak Fehér Miklóstól.
A Benfica vezetői jelezték Fehér Miklós Portugáliában tartózkodó családjának, hogy szeretnének résztvenni volt játékosuk temetésén. A család természetesen nem zárkózott el a kéréstől, így a Benfica vezetői, játékosai, a klub alkalmazottjai, összesen mintegy 80 fő érkezhet Miklós temetésére.
A szertartás időpontjáról egyelőre még nem született döntés.
Portugáliai tudósítónktól származó információink szerint már befejeződött a délelőtt 11 órakor kezdődött boncolás, ám annak eredményét előbb a hivatalos szervekkel közli a törvényszéki szakértő. Miklós holttestét ezekben az órákban szállítják Guimaresből Lisszabonba, ahol az Estadio Luz-ban a csapat stadionjában ravatalozzák fel, hogy a szurkolók végső búcsút vehessenek a 24 éves, 25-szörös magyar válogatott támadótól.
A Benfica vezetői egyébként a szurkolói kéréseknek eleget téve megnyitották a Benfica stadionjának összes kapuját és a drukkerek valósággal özönlenek a stadionba. A klub vezetői elmondták: a Benfica volt az otthona, tehát legyen ez a hely a megemlékezésé is.
Manuel Queiros
Te tényleg nem vagy normális!
Meghalt egy ember! Te meg azon gondolkodsz, hogy ki fogja helyettesíteni? Arról nem is beszélve, hogy kisbetűvel írod a nevét, míg másokat megtisztelsz azzal, hogy nagybetűt használsz!