Hannbori; úgy tünik gyökeret vert a Hoya Linearis, ma fogom átültetni; köszönet érte! Szokásomtól eltéröen ezúttal tiszta homokban gyökereztettem. Ismerek olyat, aki mindent így gyökereztet, de mindig azt hittem, ez nem megfelelö közeg egy leendö növénynek. Azonban úgy látszik ez a tiszta, nagy valószínüséggel fertözésmentes közeg mégiscsak beválik, bár azt nem tudom, hogy ez minden növényre vonatkozik-e.
Más; Onriett, ha még jársz erre: a 3 kis Achimenesböl egy kihajtott, és már virágzik is! Így most már három színem van. A lexivesebben összeültetném öket, de félek, hogy akkor az amelyikböl kevés van, elkeveredne és nem találnám meg többet.
ha fel tudsz jönni érte pestre, akkor szivesen adok neked egy szépet:) a csere nem is érdekelne, már így is őserdő van télen a házban:):) holnap egyébként is megyek pestre, ha neked jó.
sűrű volt már. ás folyamatosan hozta az uj sarjakat, már nem is a föld alatti fészröl, hanem a törzséről. egyébként meg a kedvenc növényem, szeretem, ha sok van belőle:) most már 9 cseréppel van, plusz kettő hajtás gyökerezik.
Én is sokszor próbálkoztam már, de nálam még a nyarat se viselte jól:( Ősszel pedig, amikor bevittem, szinte napok alatt elkornyadt. Pedig nagyon tetszik, de már kénytelen voltam lemondani róla, sajnos.
nyugodtan kiteheted, az enyém már május óta kint tanyázik:) egészen szépen fejlődik, és meg is hálálta most ezt a kis esőt is. a többit is kiraktam az esőre, amelyiket nem érte, amelyikek fedettebb helyen vannak most, lassan vissza is viszem a helyükre, mert eláznak :)
végre esik az eső:) szegény nyövényzetem már eléggé szenvedett a melegtől, napi 2X meg kellett, hogy öntözzem őket, és még így is volt, amelyik fonnyadozott, kókadozott a hőségtől. na de most végre lehült picit. bár a fikuszaimnak jót tett a kánikula, szépen be is indultak, a többieknek már valahogy nem annyira tetszett ez a meleg :) a tieitek hogy viselik?
Sziasztok! Az idén sikerült beszereznem dipladéniát a múlt télen meghalasztott helyett, sőt, most van piros, rózsaszín és fehér is. Nem szeretném ezeket is elpusztítani, ezért kérlek benneteket, meséljétek el, milyen körülmények közt (hőmérsélet, fényviszonyok) és mennyi öntözéssel tudom átteleltetni őket. (Akitől vettem, azt mondta, meleg, világos helyen. De ő kertész, üvegházzal, más feltételekkel.) Előre is köszönöm.