Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4539
milyen jó lesz, ha nem kell csokit enned

Jóó?? Inkább rémálom! :))) Nem lehetne inkább azt, hogy milyen jó lesz, ha eszel csokit és mégsem árt? :)

Előzmény: aagica (4538)
aagica Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4538
zsámbék,
tök jót írtál, drukkolok neked. :))
Majd meglátod, milyen jó lesz, ha nem kell csokit enned, hanem magadnak termeled az endorfint.:))

(Ajánlott irodalom dr. Ulrich Strunz: Örök fiatalság. Az ember elolvassa és legszivesebben azonnal indulna futni...)

Előzmény: zsámbék (4530)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4537
(felrémlett, amikor legelöször lehetett kapni még a rendszerváltás elött egyszer ananászt és csak nézegettük egy fél napig, senki nem mert nekiállni kirobbantani a héjából ) - no igen, ismerős :) Az volt az a bizonyos tök... Még kompótnak is ehetetlen volt :))
Előzmény: *Jázmin (4533)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4536
azért mondtam 3. személyben, mert nem hozzád beszéltem.

de örülök hogy itt vagy :)

nem értem hogy miért csak nekem intézed az ellenséges mondataidat vagy legalábbis miért én kapom a nagy részét.

végülis mind1, nem szerethet mindenki :)

a fogyáshoz grat. ne félj, nem fogom kipróbálni a módszered, de kedves tőled hogy megosztottad velünk.

a hólapátolós érzést ismerem, nem nagyon kellett magam rávenni és nem is tartottam marhaságnak :)

neked is jókedvet (de csak ha jólesik! ;)

Előzmény: bout (4532)
*Jázmin Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4535
Nyers tök??? BRRR
Hát, izlések és pofonok... nekem izlik magában is, cukor nélkül. :)
Előzmény: Robzon (4517)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4534
szija!
majd számolj be, kiváncsi vagyok mi lesz.
korszakalkotás rulez, bár nekem sose sikerült :)
(igaz, sose volt rá igazán szükségem szerencsére)
azért meg sose szabadkozz ha kevesebb lesz a testtömegindexed :))
2i
Előzmény: zsámbék (4530)
*Jázmin Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4533
Nagyon köszi neked is, hogy kikerested és bekopiztad! Na eegen, ez tényleg elég reklámizü szöveg a Body Line-ról. :)

De én is szeretem az ananászt, ugyhogy legalább jó lesz a lelkiismeretem, ha kiadom rá a sok-sok pezót.

(felrémlett, amikor legelöször lehetett kapni még a rendszerváltás elött egyszer ananászt és csak nézegettük egy fél napig, senki nem mert nekiállni kirobbantani a héjából )

Előzmény: Vének Tanácsa TM (4509)
bout Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4532
2i online,
Bírom, amikor harmadik személyben beszélnek rólam a jelenlétemben. :-))) Persze, nem tudhatod, hogy itt vagyok-e. :-)

Nem ezt a topic-ot ajánlottam, hanem az index fórumát, ahol szinte minden témában található topic és értelmes emberek is. Mint mondtam, én nem fogyózom, így nem is érdekelt a fogyós-topic.
Életemben egyszer híztam meg, amikor elkezdtem dolgozni és azt hittem, nincs időm mozogni, de amikor elegem lett belőle, akkor elég rövid idő alatt ledobtam a felesleget és nem volt semmiféle jojo-effektus.
Pedig teljesen barbár módszereket alkalmaztam:
amikor napközben éhes voltam, ittam egy fél liter ásványvizet, vagy sima vizet. Ebédre pedig saját készítésű franciasalit (joghurt, borsó, kukorica, sonka, majonéz, vegeta) ettem kenyérrel. És amikor nagyjából lefogytam, akkor elkezdtem újra rendesen enni, de akkor már edzettem is.
Nem népszerűsítem, nem árulom a módszert, mert hülyeség, egyhangú és egészségtelen. Valszeg csak nekem, csak akkor vált be. Vagy majd később szívok miatta.
A csodamódszert keresőknek:
DON'T TRY THIS AT HOME!!! :-)

enciána,
Lenézés nincs. Max. más törekvések többre tartása. Nem ugyanaz, bár lehet, hogy a te szemszögedből igen.
Az endorfin-túltengés jó dolog, én is ismerem az érzést. :-) De azért ez sem lehet kizárólagos célja a mozgásnak. Erre is rá lehet szokni. A sportot, a mozgást is lehet túlzásba vinni.
Ami kicsit visszás a fogyókúrás edzésekben, hogy sokan nem is tudnak kellemesen belefeledkezni, mert mindig a pulzust, meg az órát, vagy a kilóméter-számlálót lesik.
Persze megint sokan vannak, akik így szeretik meg a mozgást.

Mozogni vágyóknak olyan sok hasznos dolgot tudnék ajánlani, de persze ez mind marhaság:
Pl. elmehetnénk egy folyópartra, vagy egy erdőbe és összegyűjthetnénk a szemetet.
Este elég kellemesen fárasztó lehet pl. a hólapátolás a városban (tudom, már nincs hó a városban).
Bringával végigtekerhetnénk egy úton és mindenhol sárga festékkel körberajzolhatnánk a kátyúkat. :-)
Kicsit értelmesebb: az erdőkben a túristajelzéseket időnként meg kéne erősíteni, mert elkopnak. Ez is jó móka lenne.
Ezekben persze semmi tudományos nincs, de képzeld el az érzést, ha mégis rávennéd magad valamelyikre! :-)

Norma Jean,
Ez így elég sarkos, de végülis, miért ne?
Igazából én már azon is nevetek, amikor valaki a sültkrumplit úgy eszi, hogy előtte szalvétával kipaszírozza belőle az olajat, közben meg összetöri a jó kis rósejbnit. :-) (önbecsapás)
De ez egyéni tulajdonság. Azokat is furcsállom, akik csak a családért, csak a munkáért, vagy csak a pénzért élnek.
Jó, ha van valami, ami fontos nekünk, de más dolgokat egészségtelenül háttérbe szorítani már nem jó, az már addikció-gyanús.
Ahogy én élek, ott majd' mindennek a mértéke az "ahogy kényelmes" és az "ahogy jólesik". Semmit nem kell erőltetni, kivéve, ha jól esik, hogy erőlteted.

Kellemes tornázgatást és sikeres fogyást, de leginkább
NAGY JÓKEDVET! :-D

bout

Előzmény: Törölt nick (4523)
*Jázmin Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4531
Köszi az ananászos infókat! Hát az biztos, hogy rohadt drága, és nehéz lerobbantani róla a héját.

Jelentem, a sportolással egész jól állok: szombaton félóra futáskezdemény pusz itthon félóra aerobic (kazettára) Vasárnap 60 perc a stúdióban, tegnap 50 perc. Ma du. has és fenék lesz a program.
A tornával nem lesz gond, azt hiszem, inkább az evés megzabolázása a nehezebb.

Előzmény: aagica (4506)
zsámbék Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4530
Lassan egy éve olvasom az itteni levelezést. Hozzászólni nem akartam, mert nagyjából minden szóba került amire rákérdeztem volna. Sok jó ötletre találtam például melyik szoba bicigli a jó minőségű, amit érdemes megvenni,majdnem vettem egy olcsó 25 ezer forintos gépet, ami nem sokat ért volna. Sokszor elmondtátok, hogy naponta mozogjunk nem kell rögtön 10 km lefutásával kezdeni, a pulzusszám emelkededése, helyes étrend mennyire fontos...stb, stb.
Bevallom Robzon dörgedelmei sem maradtak hatás nélkül és tudom, ha nem akarok negyven évesen 80 majd 85 és egyre több és több kiló lenni akkor változtatnom kell azon a mozgásszegény életmódon amit most folytatok.
Már elterveztem biciglizés, kirándulás, otthoni torna, futás (ha van zsámbéki aki szintén túlsúlyos és futni szeretne, csatlakozhatna hozzám,jelentkezzen itt vagy az E-mail címemen és futhatunk együtt. Kezdők előnyben). Egy-két hónap múlva beszámolok mit értem el.

Más: Az indexes levelezés során mindenki találkozik olyan megjegyzésekkel amelyeket sértőnek talál. Akár jogos, akár képzelt. Lehet, hogy viccnek szánják.
Elképzelt kövér emberünk kedvenc nyári,könnyű lenvászon nadrágját próbálja. Tavaly még jó volt. Ám a mai ebéd után a mosásban véletlenül összement ruhaneműk közé sorolódott. :-)
Ezt a nadrágot nem lehet begombolni.
A bánkódás és siránkozás helyett azonban kövérünk korszakváltoztató cselekedetre szánja el magát. Mától egészséges táplálkozás, kevés édesség, sport. Elzsírosodott agyában pár idegsejt kiszabadult a mindent elárasztó, hatalmas hájlebenyek rabságából és végre újból működni tudott. Robzonnak igaza van. Áagicának még inkább, továbbították az üzenetet izgatottan az aktivizálódott kis hírvivők. Boldogságunk egyik forrása az alacsony testzsír százalékunk.
Valóban így van? Meglátom, ha lefogytam. Bocsánat, ha megváltozik a testtömeg indexem és nem puding leszek. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4529
ananászlevet iszok soksok ásványvizzel higitva :)
Előzmény: kockasfulunyul (4526)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4528
Na, ez nem volt szép! :))

(Az a jó, hogy két karikát elmentettem tegnap, otthon vár a hűtőben:)

Előzmény: kockasfulunyul (4526)
Chino-San Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4527
te még mersz itten bármit is értelmezni?? (((c:§
Előzmény: Törölt nick (4524)
kockasfulunyul Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4526
na olyan kedvet csináltatok nekem ezzel az ananász-témával, hogy gyorsan megpucoltam egyet és épp azt rágcsálom. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4525
jó :)
Előzmény: Törölt nick (4524)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4524
2i online,
én így értelmeztem a mondandóját abban a hozzászólásban, ami ennek az előzménye.
Előzmény: bout (4515)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4523
dehát erről nem is volt szó, annyi mindent belemagyarázott itten a nagy izgatottságban amiről szó nem volt (miután ő ajánlotta a topicot)...

mellesleg tartozik egy elnézéssel. vagy többel :)

ananász rulez, én is szeretem, nyersen, magában enni. csak nem nagyon látok mostanság ahol lakom (ahol egy éve laktam ott minden volt a zöldségesnél mindig, meg volt bio bolt is, most jó messze kell ezekért menni)

Előzmény: Törölt nick (4522)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4522
enciána,
A 0-ás vércsoporttal hogyan függ össze?

bout-nak abban kénytelen vagyok igazat adni, hogy nem sok becsülete van előtte az olyan embereknek, akik szinte KIZÁRÓLAG a testükkel való foglalkozásnak szentelik az egész életüket, és ez úgyszólván az EGYETLEN szempont minden döntésükben (pl. sose mennek esténként színházba, mert mindennap edzeni kell, nem isznak alkoholt, mert az lebontja az izomzatot, nem utaznak, mert a sivatagban nincs edzőterem stb).
Ha az ilyentől viszolyog, azt tökéletesen megértem. Magam is így vagyok ezzel :-)

Előzmény: enciána (4521)
enciána Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4521
Szerintem Robzont nem kell félteni attól, hogy bedől a baromságoknak. :)
Aki sokat tud erről a témáról, az hamar átlátja, hogy mi a hülyeség és mi nem az. Én is, pedig valszeg kevesebbet tudok Robzonnál, de az utóbbi években sokat foglalkozom a témával és a szakirodalommal.

bout!
Úgy érzem, kicsit lenézed a testükre adó embereket, pedig lehet, csak nem éreztél még rá a dolgok izére (bocs, nincs hosszú i-m).
Lehet kicsit lenézni engem is, hogy nő létemre imádok súlyokat emelgetni, kardiózni, nem dagadtnak lenni, jól érezni magam a bőrömben, energikusnak, fittnek lenni. Olyan jó érzés amikor edzés után olyan könnyünek és boldognak érzem magam! És ha sportolok nem kivánok semmilyen szemét kaját enni, ez sem utolsó. Bezzeg, ha nem edzek, akkor hamarabb jöhet a rosszkedv, ennék összevissza, de nem azért, mert jól érezném magam... Biztos ez az egész összefügg azzal, hogy 0-ás vércsoportú vagyok. De miért ne csináljam, ha jól esik? :) Van aki tornázni vagy kirándulni szeret, én az edzőteremben érzem jól magam. :)

enciána

Előzmény: bout (4515)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4520
A színe is árulkodó: ne legyen nagyon zöld. Ha alul a torzsájánál kicsit puha és intenzív illatú, és a levele száradásnak indul, általában jó már. Néha túlérlelem kicsit, az sem baj, csak kicsit szeszes :))
Előzmény: Robzon (4519)
Robzon Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4519
Venek Tanäcsa TM!
Akkor ez a titka! :) Es honnan lätod, hogy mär erett?
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4518)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4518
Az első ananász életemben még rosszabb volt a töknél. Ui. "tök" éretlen volt. Nem is vettem jó darabig. Aztán egyszer megkóstoltam éretten, és lassan rájöttem mikor érdemes megenni. Hidd el, éretten nagyon finom!! (A zöld banán is ehetetlen, ugye?) Egyébként teljesen natúr, nyersen, minden manipuláció nélkül eszem. Megcukrozni? Szentségtörés! :) Meg felesleges is, mert éretten jó édes.

aagica: csak azért írtam, mielőtt valaki jól ledorongolna, hogy milyen hülyeségekkel etetem itt a jónépet :))

Előzmény: Robzon (4517)
Robzon Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4517
Az ananäsz - szerintem - megint egy bazi jo peldäja a marketinges beetetesnek. Csomo menö badis is evett - persze nem tablettät - hanem franko nyers ananaäszt igy-ugy elkeszitve. Eredmenyeket is ertek el vele, bär ezek szerintem bevül maradnak a placeboeffektus keretein. Aztän persze a dolog beszivärgott a köztudatba es jöttek az ilyen-olyan ananäsztablettäk, amik persze mär semmilyen hatässal sem birtak, olyan biztos nem amit egy független vakteszttel ki lehetett volna mutatni. Az ananäsz finom? Izles dolga, käbe olyan mint a nyers tök. Mert ugye azt nem gondoltätok komolyan, hogy megcukrozva, bärmilyen testzsircsökkentö hatäsa lehet? :)
aagica Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4516
Nem is arra gondoltunk, hogy te forgalmazod, sejthető volt, hogy rákerestél. :))
És az ananász tényleg finom.:))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4513)
bout Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4515
Hello Robzon!

bobojszi mondta, hogy értelmes srác vagy, meg hogy a fotód alapján egész jó pasi is. :-)

A badisokat nem tartom undorítónak. Inkább csak feleslegesnek tartom a törekvéseiket. A funkcionális megközelítés hozzám közelebb áll.
Ruhát is úgy veszek, hogy használható, strapabíró legyen és mellesleg(!) ne hányja el magát, aki meglátja.
Ideális esetben a használhatóságra és a külső megjelenésre törekvés ugyanoda tart, csak más van szem előtt. Az egyik gyakorlatokat végez, hogy jól nézzen ki, én meg azért végzek (valszeg másmilyen) gyakorlatokat, hogy elég erős, gyors és laza legyek, azaz tudjam használni a testem arra, amire rendeltetett. Persze, ettől még fejlődik az ereje a badisnak vagy a fittness-rajongónak is és én is jobban nézek ki a saját gyakorlataimtól, de nap mint nap nem ez lebeg a szemem előtt és az övé előtt sem az. :-)

Eddig igazából nem (és már most se nagyon) zavart, ha valaki azzal tölti az idejét és energiáját, hogy "egészségesen éljen", hogy megfelelő tápanyagokat vigyen be és megfelelő gyakorlatokat végezzen amitől elsősorban jobban néz ki. A szakkönyveket lehet bújni, lehet valaki mestere az egészséges életmódnak. Mindig örültem, ha valamelyik ismerősömön láttam, hogy értelmet talált az életének valamilyen tevékenységben, életformában.
Persze, elég konzervatív vagyok ahhoz, hogy kicsit jobbra tartsam azokat, akik például a táncot, a zenét, az irodalmat, a kirándulást, a bélyeggyűjtést, a száguldást, a repülést, a lovaglást, vagy az utazást tartsák életformájuknak, mint az örökké magukra vigyázókat, a magukat öncélúan csinosítókat. Én tudom, hogy miért akarok olyan laza lenni, hogy mondjuk spárgát tudjak csinálni és ez nem azért van, mert az jól néz ki, vagy mert azzal lehet nyerni a bajnokságon.

De ez mindegy. A lényeg, hogy találjon valamit, amit szeret és akar csinálni, amiben elmélyülhet és amivel nem árt magának, vagy másoknak. Sőt, inkább segít vele valaki(k)nek.
(Nem ismétlem meg, hogy miért is szólaltam fel ebben a topicban, mert ez most már tényleg tárgytalan.)

Annyi tanácsot azért adnék, hogy vigyázz azokkal a dolgokkal, amiket olvasol, mert sok hülyeség is lehet bennük (akár ezt a hozzászólást is így kezelheted) a hasznos dolgok mellett. Emberek írták, akik hibáznak.

Általánosítani könnyű. Eszméletlen könnyű. És ha valamibe belevág az ember, akkor könnyen szem elől téveszti a kivételeket, amik azért ott vannak. Ne kövessétek el másokkal ezt a hibát, amit én itt szándékosan elkövettem.

Az utolsó csepp soha nem tudja, hogy ő az utolsó. Főleg, ha utólag döntitek el, hogy mekkora is az a pohár.

bout

Előzmény: Robzon (4508)
rézgálic Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4514
Ezt a leírást gondolom nem a Nature-ből kopiztad. Engem olyan leírás érdekelne ami reklámmentesen, szárazon tudományos úton vezeti le ezen csodaszerek hatásosságát, akkor bevennék 20db-ot is belőle és naponta 1kilót veszítenék a zsíromból...
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4513
Elfelejtettem hozzátenni, hogy az idézett anyagokat most kerestem a Google-val, hogy Jázmin érdeklődését kielégítsem. A táplálékkiegészítőkben sosem bíztam, nem is használok ilyet. (Egyszer vettem ugyan valami diétázós kajaport, kétszer ettem belőle, szörnyű volt, azóta ott porosodik a szekrényben a lejárt szavatosságával együtt.)
Ananászt azért eszem időnként, mert imádom, sajnos folyamatosan nem engedhetem meg magamnak. Nem tudom mennyi zsírt éget el, az viszont biztos, hogy a múltkor másnapra nyomtalanul elmúlt a makacs náthám, egy szép példány bekebelezése után :)
Az vitathatatlan, hogy ásványianyag-, vitamin- és rosttartalma nagyon jótékony élettani hatású, ha fogyni nem is lehet tőle...
aagica Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4512
Na, pont erre gondoltam, ha valaki használta, annak hiszek, de egy forgalmazónak, hát....:)))
Előzmény: enciána (4511)
enciána Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4511
A Body Line tabletta egy nagy kamu szvsz. Amikor még nem tudtam ennyit a táplálkozásról, évekkel ezelőtt bedőltem neki. Azonkivul, hogy sokba kerül szerintem még hizlal is, cukor van benne. 3 napig használtam, keveset ettem mellette és hiztam 2 kg-ot. És különben is ki hiszi el, hogy 1 tabletta 300 kalóriát éget el? Mese habbal...
H_G Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4510
A neten mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehet találni érveket. Ez pl. elég meggyőzően hangzik:

Bromelain is not absorbed into the bloodstream and transported throughout the body. Bromelain is a protein. When eaten by humans, it is broken down into its component amino acids and is not absorbed intact into the body. Even if it were absorbed and could "attack surplus fat," the breakdown products would be reassembled into fat and not "efficiently eliminated by your body's natural functions."

GyK: hiába eszel bromelint, mert azt az emberi szervezet lebontja, nem jut be a véráramba. De még ha tényleg odajutna is és sikerülne lebontania némi testzsírt, a keletkezett vegyületeket a szervezet újra felszívná és visszaépítené belőlük a zsírt.

Ettől függetlenül az ananász finom :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!