íme két kép a tegnapi különvonat Bdzx kocsijában berendezett kiállításról! Az első képen lévő tablón vasúti menetjegyek láthatóak 1900-tól napjainkig, a második képen lévő tablón pedig vasúti igazolványok láthatóüak 1888-tól napjainkig.
Egész nyugodtan kérhetsz árajánlatot egy megadott vonalra és vonatra ingyen és bérmentve. Mindent le kell írni, milyen vonat, hány kocsi, mettől meddig és milyen megállásokkal. Ja, és a tervezett időpont. A máv-start honlapjáról elérhető a különvonatos infó.
Majd egyszer lehet még hasonló vonat, de máshogyan és másféle.
Leírom a tervet, de a megvalósítás az még tárgytalan! Hatvanból Salgótarjánon át Zólyomig és onnan vissza közlekedne egy M62-es gép által továbbított gyorsvonat. Az elgondolás szerint egyúttal a zólyomi gőzösversenyre vinné- hozná az embereket. Szlovák részen megállna: Sátorosbánya mh, Fülek állomás, Fülek mh, Losonc állomás, Podrecany állomás, Podkrivany mh, Krivány állomás, Zvolenská Slatina mh, Slatinka vyhod állomás, Zólyom teher pu. és Zólyom személy pu végállomás.
Holnap mennénk Hegyeshalomba megnézni a DB 103-asát, de most olvastam az IHO oldalán, hogy nem hozzák a gépet. Nem tudjátok véletlenül, hogy csak Budapestig nem jön, de Hegyesig igen, vagy egyáltalán nem jön el Bécsből?
Már próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam semmi információt magáról a gépről. Hátha van itt nálam jobban informált emberke. Köszi a segítséget.
Köszönöm a véleményed! Van igazság benne. Én úgy voltam vele, hogy a Bz olcsó is meg nem is volt kint még. Desiró úgy is lesz Szécsényben és környékén. Még az Usgyi lehetett volna, de annak aztán nincsen lehúzható ablaka :( pedig az is érdekes lenne!
Ha lehúzható ablakos vonat lenne akkor egy Csörgős Bhv kocsis, vezérlős vonat sem lenne rossz! :)
Pielstick is megy Nagykürtösre, az azért jól fog kinézni a teher mellett.
Ludányhalásziban jó fotóhelyeink vannak kocsmaközelben. A nagykürtösi vonalon van néhány jó hely, kérdés, ismered-e őket, megtalálod-e őket, van-e időd kitakarítani.
A végén úgyis a képek beszélnek, legalábbis arról, hogy fotósvonat volt-e. Utazóvonatként nyílván érdekes lesz, tehát biztos vagyok benne, hogy akik elmennek vele Nagykürtösbe, azok egy maradandó élménnyel lesznek gazdagabbak. Az megint az ő dolguk, hogy ugyanazt ingyen, egy lehúzható ablakos kocsiban nem érte-e volna meg jobban.
Mindenesetre az, hogy a fórum legtapasztaltabb fotósai próbálnak óvni a hibáktól, az nem sok jót vetít előre. Remélem, kellemesen fogunk csalódni!