Keresés

Részletes keresés

Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 11034

Köszi, én sajnos nem voltam ott, mert dolgoztam! :)

Bruschi85 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 11033

Néhány kép a zágrábi buliról:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/217343/Default.aspx

Fantasztikus hangulatú és látványú koncert volt, pláne nekem abszolút elsőre, de remélhetőleg nem utoljára, még így napokkal a koncert után is a kavatognak az élmények és pillanatok a fejemben, a bal oldalon remekül szólt, ülőjeggyel is végig állva tombolás az egész szektorban, legkomolyabb jelenet mellettem horvát család, ahol a kicsi gyerkőcök a székek tetején ugráltak végig :)).

Remek felvezetés volt az Anthrax kvázi mint előzenekar, megalapozta a hangulatot néhány klasszikussal, mondjuk a horvátokon látszott, hogy szeretnek mulatni, már az alapozáskor elfogyasztott folyadék (sör) bevitelnél a bejáratnál.

Örültem, hogy láttam magyar zászlót is, nagy kár, hogy hozzánk nem jöttek és kimaradtunk ebből a körből. De majd jövőre, mert az biztos, hogy őket többször is látni kell.

u.i: Töfi remek koncert volt a Maidnem is a Rockbeachen, a dög forróság ellenére a sátorban elég sokan voltunk, amolyan felvezetésként megalapozta a zágrábi bulit.

Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 11032

A Doug Hall történet szerintem ebben a formában kamu.

Nem akarták azt mondani, hogy jó ideje szar amit csinál.

Így máshol még kaphat munkát.

Hiába, ők mindig is igazi angol úriemberek lesznek . :)

Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 11031

56 ezres fedett? Az kemény történet! :)

Meg is lepne, ha nem lenne vele probléma.

realeddiesson Creative Commons License 2013.08.02 0 0 11030

Doug Hall 2011-ben volt utoljára velük (32 év után...), a Maiden England amerikai turné előtt kirúgták állítólag, az egyik volt road szerint elkezdett más együttesnek is dolgozni "feketén" és lebukott (azért ez így nem semmi, nem nagyon volt reklámozva ez a lelépés)...a Maiden England 2012-2013 turné wiki oldalán Martin Walker van megjelölve mint hangmérnök, aki pedig az utóbbi időben a Priest hangmérnöke is egyben. Rengeteg panasz van a hangzásra ezen a turnén, de ehhez az is hozzájárulhat hogy egyrészt új hangmérnök van, másrészt brutál nagy és új helyszíneken játszanak, pl. Friends aréna Svédországban, 56ezer ember, fedett aréna...

Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 11029

Grácban gondolom komolyabb cucc volt. Mégiscsak gazdagabbak egy kicsit. :)

A Pöstyéni nem volt egy igazán jó cucc, annak kb. ott volt a vége, amit hallottunk.

Ott jó munkát végeztek szerintem az embereik.

Mondjuk azért az olcsó jegyárért  teljesen korrektnek is tartom a cuccot is és hangzást is.

A Gráci bulira a jegy is jóval drágább volt, nyilván jobban volt miből gazdálkodni.

t-m Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11028

Hát igen, reméljük a javulás folytatódik. Egyébként még a Grazi koncert -az első három számot és a lengedező szelet leszámítva- is jól szólt.

Hangerőben és dinamikában talán egy picivel jobb volt mint a Pöstyei. (Legalábbis a keverő távolságából hallgatva)

Előzmény: Töfi1234 (11027)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11027

Igen, az AC/DC-t mindenki dícsérte. Én sajnos nem voltam ott.

Belgrádban viszont láttam őket és ott is nagyon jól szólt.

Egyre inkább úgy látom, hogy a Miadnnél egy teljesen új, fiatal csapat van a hangon is és a fényen is

és rengeteget javult a megszólalás az utóbbi két turnén.

A közeli felvételeken imost is hallatszik, hogy elég jó munkát végeztek.

Szerintem itt csak a terem vot szar.

Ezekre a zengő vackokra sajanos tényleg nem létezik technikai megoldás.

Persze vezetéknélküli fejhallgató már simán megoldható lenne mindenkinek. :)

Azt mondjuk tudni kell, hogy a Maiden a legnehezebben keverhető zenekarok közé tartozik.

Ahogy két éve a Nova Rockon és nemrég Pöstyénben szóltak, azzal én már kiegyezek,

mert lényegesen jobbak voltak az elmúlt tízben évben hallottaknál.

Nem mondom, hogy nem piszkáltam volna még bele, de nálam ez már

szakmai ártalom. :)

t-m Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11026

2009.03.23 AC/DC Budapest Aréna

Itt azért rendesen megdörrent a banda. Ülőhelyen állóhelyen egyaránt.

Vannak itt jó példák, csak sajnos nagyon ritkán.

Egy Maiden se engedhetne meg ennyi "pancser" megszólalást.

Előzmény: Töfi1234 (11024)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11025

Ja, persze a szabatér még önmagában nem garancia, hogy jól fog szólni, csak sokkal könnyebb szabad téren jót keverni. Aki azt is elrontja, az tányleg amatőr. Ott egyedül a szél, ami be tud néha kavarni.

Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11024

Ezeket az arénákat nem koncertekre tervezik, így aztán akusztiukailag nincsenek sajnos kezelve semmilyen módon.

Néha ki lehet fogni jól szóló helyet és koncertet, de a 99%-uk rosszul szól, ezért ha csak tehetem, inkább  szabadtéri bulira megyek.  A szlovák koncert pl. teljesen tiszta és érthető volt ehhez képest.

A nagy zengés miatt max a terem 1/3-ádig lehet valami élvezhetőt csinálni, azt is csak komoly szakamai felkészültséggel.

Szóval a tegnapi buli elöl akár még jól is szólhatott, de hátul sajnos szar volt.

Sőt, ismerősök szerint már a pult környékén is. A végén meghallgattam a színpadhoz közeli ülő részekről is

és ott sokkal érthetőbb volt már.

A hangulat viszont óriási volt. A horvátok őrültek!

Amikor mi kint játszunk náluk, akkor is ugyanezt csinálják, csak mondjuk nem 8000-n vannak, hanem csak 1000-n. :)

A szerb bulik is ugyanilyen jó amúgy.

Ott egyszer játszottunk több, mint 10000 embernek és már az Aces High intrónál teljesen megbolondultak,

pont úgy, mintha az igazi Maiden lenne a színpadon.

Zágrábban is ugyanez volt, amikor először játszottunk.

Szeretünk oda járni koncertezni. :)

Lacanist Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11023

Mi is ott voltunk (párom és én). :)

Na, élmény votl a koncert, már nagyon régen láttam Vasszűzikéket, a hangulat sztem fergeteges volt. A hangosítás so-so, az ülőhelyemmel szerencsém volt, mert a színpadtól balra kaptam, ahogy te is írtad, és hát Dave és Adrien bácsi 90%-ban ott tűnt fel. :) Lényeg az, hogy így igazából le sem ültünk a székekre, először előrébb mentünk a korláthoz, aztán koncert közben a lépcsőn egészen lekúsztunk a kiemelt állóhelyek fölé pár lépcsőfokkal. Kellett is, mert szinte lépcsőfokonként javult a hangzás, fentebb kása volt még az egész, lejjebb már azért szépen el lehetett különíteni Murray és Smith gityóját is, Janick kaparászását sztem alig hallottam. Viszont sztem akusztikailag talán nem a legideálisabb az aréna, eléggé zavaró volt a visszaverődő hangok miatt fellépő rengeteg vibráció, főleg dickinson magasan kitartott hangjainál. Pedig jó formában volt a fiú hangilag is, meg mozgásilag is, ahogy elnézem. :)

A Hallowed be thy name eleve nem is szerepelt a programban, vagy csak most maradt ki? :( Nem mintha nem lenne agyonjátszva, de azért még utolsónak elviseltem volna tőlük. 

Előzmény: Töfi1234 (11022)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11022

Egész jól eltaláltam azt a 9-órás kezdést. :)

mepatrik1 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 11021

Hmm... hát nem tudom hogy csak a mi oldalunkon volt-e ez, de minket csak 19 óra után engedtek be. Így a Voodoo Six-ről teljesen lemaradtunk. Gondoltam úgyis van idő veszek egy pólót (itt még nem tudtam, hogy a Voodoo Six már fellépett), aztán épp, hogy csak ránéztem a színpadra és mit látok.... Most kezdődik az Anthrax... 

A hangzáshoz: nekem nem volt semmi bajom vele, pedig hallottam hogy mások szidják.

Akit kiemelnék az Janick, ugyanis az egész koncertet végigugrálta, hatalmas hangulatot csinált.

Előzmény: joke40 (11018)
red_rock Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11020

Pár kép a tegnapi koncertről:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=562372690486648&set=a.562372047153379.1073741826.558726037517980&type=1&theater

Wisey_ Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11019

Stockholmban nehany nezö konkretan reklamaciot nyujtott be(!) valami fogyasztovedelmi szervezetnel az allitolagos rossz hangzas miatt. A Live Nation persze leszögezte, hogy szo sem lehet penzvisszafizetesröl, mert a hangzasert a Maiden (stabja) volt felelös.

Az ottani koncert egyebkent egy nagy, fedett, fedett futballstadionban volt, harom szintes lelatoval, na es persze hatalmas allohellyel. Ott ahol en alltam, valoban nem volt tökeletes a hangzas, de a kommentekben volt aki viszont dicserte. (Az elözenekar, a Sabaton tenyleg elvezhetetlenul szolt, de a Maiden hangzasa a 3-4. szamra azert rendbe jött.)

Ez van, en mar nem akadok ki ilyenen ;)

(Egyebkent itt a link: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ingen-ersattning-for-daligt-maiden-ljud_8386754.svd)

joke40 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11018
Jerofejev Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11017

Három dal a Download fesztiválról. Itt jó formában tolják:

Töfi1234 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11016

Nagyon sok múlik azon, hogy hol áll az ember. A színpadhoz közelebb teljesen jó is lehet, miközben távolabb, vagy szélen hallgathatatlan is tud lenni.

sbtn Creative Commons License 2013.07.31 0 0 11015

Nem értem ezt a hangzásmizériát. A prágai bulival semmi baj nem volt, azon kívül hogy ömlött az eső.

De Prága már csak ilyen, két éve is esett.

Előzmény: Andor0006 (11014)
Andor0006 Creative Commons License 2013.07.30 0 0 11014

Sziasztok !

Meg volt a tegnapi prágai Maiden koncert, nem is tudom sírja e vagy nevessek.

1, szerencsére az utólsó pillanatban értünk az arénába, mert nagy volt a dógó, így az özönvízként zúduló eső legnagyobb tombolását az autóban szárazon sikerült átvészeli. Parkoló sehol, de óriási mákom volt, találtam egy jó kis beállót egy éítkezési terület tövében az arénától egy percre.

2, esernyőt nem engedtek bevinni, pedig a szürke égbolt nem azt sugallta, hogy vége lesz a nagy özönvíznek.

3, kiemelt állóhelyünk volt kb úgy a harmadik nótáig, akkor ismét megnyitotta Szent Péter a csapokat, úgyhogy pofátlanul felmentünk a tribün még szabadon levő védett részébe. A rendezők nem csináltak belőle ügyet, mindem tiszteletem az övék.

4, A koncert további részén ömlött az eső, gyakran Harrisék is behúzódtak mélyen a színpad belsejébe, úgy hordta a vizet a szél.

5, Amilyen pocsék volt az idő, annyira pocsék volt a hangosítás is. Voltunk Pőstyénben is egy hónapja Maidenen, de az fényévekkel jobb  hangosítást kapott, pedig az egy akusztikát nélkülöző reptéren volt. Prágában a dob és az ének kivételével egy nagy kása volt az egész zene. Harris basszusa egy éktelen csattogás volt, a szólógitárok meg kivehetetetlen maszatolásnak hatottak. Adrien wahpedálos szólóiról nem is beszélve. Dickinson többször elcsezte a szöveget, és a Niko is félrevert párszor. Szóval a Sewenth Sont leszámítva, nem beszélhetünk élvezhető koncertélményről.

Én még kibírom, hogy a hangosítás kritikán aluli pocsék volt, meg baki is volt dögivel, mert már láttam a showt minőségibb kivitelben egy hónapja. Viszont akinek a turnéból csak ez az állomás adatott meg, annak csupán őszinte részvétemet tudom kifejezni.

Mikee70 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 11013

Megyünk Zágrábba a Maiden koncertre Pécsen keresztül, csatlakozhatsz.

Ha érdekel írj az amigaboy@freemail.hu címre.

Előzmény: Matteo \m/ (10996)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 11012

Akkor csak én nem tudtam róla.

Na mindegy, majd meglátjuk mikor kezdenek.

mepatrik1 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 11011

Igen.

Előzmény: Töfi1234 (11010)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 11010

Az lehet, hogy a jegyen 20 óra van, de erről a harmadik zenekarról most hallok először.

Vagy kezdettől fogva hárman voltak?

joke40 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 11009

Próbáltam levelet írni az Arena Zagreb címére, de folyton visszapattan, hogy tele a postafiók. Valami más ötlet?

mepatrik1 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 11008

Hát nem tudom... lehet, de a jegyre 20:00 van írva.

Előzmény: Töfi1234 (11007)
Töfi1234 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 11007

Az elég késő. Nem nagyon szoktak olyan későn startolni.

Reálisabb, hogy 8 körül már az Athrax kezd és 9-1/2 10 körül a Maiden,

de persze akármi előfordulhat.

joke40 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 11006

Köszi

Előzmény: mepatrik1 (11005)
mepatrik1 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 11005

Hát 20:00 a kezdés szóval valószínűleg akkor kezd a Voodoo Six. Nem lesznek túl sokáig 8 számot fognak játszani. Itt a pontos setlist (bár nem hiszem hogy érdekel is valakit :D)

1. Falling Knives

2. Sink or Swim

3. Stop

4. Something for you

5. Take the Blame

6. Your Way

7. All That Glitters

8. Long Way From Home

Aztán jön az Anthrax 20:50 körül. Az Anthrax setlistjét is meg tudom majd mondani, de csak 25-én.

A Maiden szerintem meg kb olyan... 22:15-kor kezd majd.

Előzmény: joke40 (10999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!