Óraválasztás ügyében szeretném kérni segítségeteket, véleményeteket. Közelgő kerek évfordulóm alkalmából szeretném "meglepni" magam egy órával. Mivel viszonylag sokat utazok, mindenképpen egy GMT vagy dual time funkciósat szeretnék, alábbi 2 között vacillálok jó ideje:
Egyes fórumokon azt írják, azzal a céllal készítették, hogy függetlenítsék magukat az ETA-tól, illetve a későbbiekben tovább értékesítenék más cégeknek is.
Szia, nézd meg a hátlap belső felén a ref. számot. Ha 136.011 az a Seamaster 600-é.
A 136.011SP meg az amit linkeltél. Szinte azonos az óra, csak ezen a számlapon Geneve felirat van a hátlapon meg csak annyi, hogy Waterprouf.
Mivel ezek pont átmeneti-egy időben gyártott modellek (név, ref szám, stb.) lehet, hogy gyárilag is kijött ilyen "hibrid" de ez nem bizonyítható. Ha a hátlap belső oldalán 136.011SP szerepel, kívülről meg van szörnyecske és Seamaster felirat is, akkor lehet ez egy eredeti hibrid.
Az eredeti 321-861-1861 vonal azért felfogható egy mezei evolúciónam, az 861 és 1861 között meg tényleg apró a különbség, így tényleg a ‘60–as évek óta kb ugyanazt árulják. Szemben a mostani újba rakott co-axial 3861 viszont tényleg semmi közöset nem mutat.
Pont az tetszett mindig a Speedmasterben, hogy megmaradt egy modern klasszikusnak, ezzel ennek is vége.
Nekem ebből a prémium svájci kategóriából talán az egyetlen volt, amiért szívesen kiadtam volna az 1.5+ árat (nyilván 5+ milliós Daytonát nem engedhetek meg magamnak 😀), így most kicsit fáj.
Amúgy nem számít természetesen, mert egyiket sem vinném az űrbe, de az új már nem NASA certified.
De mondom, ez valszeg csak nekem fáj, de a páromnál pl nem találtam megértő fülekre, gondoltam órás topicban lesz valaki aki átérzi miért. 😀
A hirdetés trükkje, hogy "Omega feliratú" karórát hirdet. A kommentekben megkontrázták az eredetiséget, ott is erre hivatkozik az eladó. Hát, ha ez valaiknek megért 50 rugót... Sajnálatos...
Ez egy teljesen értéktelen vacak. Van több hasonló a ládákban, a romok-lomok között nálam is félredobva. Végtelen silány peckes szerkezet, spiáter tok, hamis feliratok. Még rendesen újra sem tudják aranyozni - de nem is érdemes...
Valaki vagy azért vette meg, mert komolyan elhitte, hogy most a világ üzletét kötötte meg, és vett egy 18K arany Omegát "fillérekért" - vagy kis kozmetikázás után szándékában áll ezt rásózni valakire sokkal több pénzért - eredetiként...
Bárhogy is, ezt az órát még árulni is illegális - még akkor is, ha megmondják, hogy kamu - és valaki bizonyosan becsapott lesz/lett. De a Vatera mostanára annyira lezüllött, hogy nem foglalkozik már semmivel.
Mindenkinek köszönöm! Valóban csak magamat hibáztathatom a téves percepcióért, és nem vagyok azért elkeseredve, csak múló rossz kedv. Az óra változatlanul nagyon tetszik, a menőzés érdekel a legkevésbé, általában magamnak vásárolok. Biztos vagyok benne, hogy nálam jól szolgál majd én is igyekszem kedvére tenni.
Most egy olyan hiba miatt ment el kicsit a kedved az órától, ami tulajdonképpen nem is hiba, és 99,99%, hogy amig hordod ezt az órát, nem is fog jelentkezni. Ez egy lehetőség, elméletileg mindenképpen, gyakorlatilag alig. Nem kell minden nap úgy felvenned a kezedre az órát, hogy "tuti ma fog elromlani" :)
Nyilván az csalódás, hogy ennyi pénzért nem kaptál olyan terméket, ami már szép, menő és atombiztos szerkezet, de ez a svájci óraipari illúzió és a valóság viszonya (korábban sok szó esett már itt erről). Egyáltalán nem szivattak meg, ez ilyen, csak a te percepciód más volt erről. De, mondom, szerintem nem kell a frász emiatt.
Köszönöm a nyugtatást. A kis Aquaraceremnél is megtettem ezeket tettem, de az quartz és tizenöt éve hibátlanul megy, most sem kellett szerkezetet cserélni benne, még mindig két év az átlagos elemfogyasztása. Pusztán vénségemre szerettem volna egy igazi ketyegő szerkezetet. A szilikonozást nem csináltam, ebben azért bátortalan vagyok. Nem démonizálom, majdnem biztos vagyok benne, hogy az én használatom mellett kiszolgál engem, de minden korona tekergetésnél bennem lesz a frász. Rosszul esik, amikor ennyire megszívatnak.