Üdv urak. Most vettem az alábbi traktort, és érdeklődnék róla nagy általánosságban, hogy mégis milyen mire kell oda figyelni... Illetve honnét tudnék letölteni valami karbantartási üzemeltetési kézikönyvet? És tudnátok ajánlani valami weboldalt hogy honnan érdemes rendelni alkatrészeket pl:kés, szíjfeszitő... Előre is köszönöm
Az a keréktől függ, illetve az anyagától. Én a Murray önjárós hátsó kerekeit (műanyag) simán flexel merőlegesen a minta alapján mélyítettem pár éve, teljesen tökéletes.
Nem egészen. Ha minden igaz ezt, ha oldalt megemeled a kis kart, légtelenítésre használják (leírás 6. oldal). Ez egy dugattyús szivattyú. Adott fordulaton mindig azonos nyomással nyomna. Ha menet közben elzárod a kimenő oldalát, vagy fojtod, a nyomás megnőne. Ezt a túlnyomást egy rugóterhelésű szeleppel (működési elve olyan, mint a biztonsági szelepnek), vagy a szívó ágba, vagy a szívó tartályba vezetik vissza. Ilyet nem látok rajta. Azt írják a masináról, hogy teljesen autómatikus nyomásszabályozással rendelkezik. Mivel, gondolom, a motor-fordulatot nem szabályozzák, a kimenő oldalon szabályoz valahogy.
De majd meglátjuk. Még nem volt időm letesztelni a gépet.
Japánok még a mai napig nem reagáltak a kérelmemre. Azért azt gondoltam, hogy kapásból küldenek valamilyen doksit.
Üdv ,aki jártas a fünyiró traktor motorok terén .Nem túl régen vsáároltam a gépet ,egy 11 lóerős briggs & stratton motornak milyen az elfogadható vagy jó kompresszió értéke ? Hidegen mértem és 6 bar-t sikerült vele elérnem .Melegen még megmérem majd .....A Lényeg hogy én zajosnak hallom a motort ! hidegen és melegen is kulcsforditásra azonnal beindul ! Szó szerint kulcs ahogy elfordult azonnal már jár is a motor ! olaj nem fogy ...ez a zaj nem tudom a kipufogó miatt van vagy valami más baja van ...De rendeltem bele egy kipufogó tömitést,lecserélem az olajat gyárira mert elég régi és nem tudom milyen van benne.... és kap még egy gyertyát és kipufugó tömitést is ..... Szerintetek ?
Maruyama MS100E szivattyúhoz keresek gépkönyvet. Még 2013-as hozzászólásokban olvastam, hogy zr-7 nick alatt volt akinek megvan. Ha Ő olvassa, vagy bárki másnak lenne és küldene emailben egyet, nagyon megköszönném.
Sziasztok, van egy mtd benzines fűnyíróm. Beleakadtam egy fémdarabba, a kés elgörbült, a motor megállt (a tengely nem) . Késcsere
Után rendben működik, de túl magas fordulaton. Mi lehet a gond? És hol lehet a fordulatot beállítani?
Köszi szépen!! A markolat szűrője volt a ludas, most tökéletesen működik! A leírását is megnéztem, de ott csak annyi volt írva folyadékszűrő eltömődés lehetséges oknak, ki gondolta volna, hogy a markolatban is van egy :)
Hátha vkinek van ötlete, javaslata mi lehet a gond:
Van egy agrimotor sx-15D akksis permetezőm, az a gond vele hogy gyenge a nyomás, nem porlaszt. Próbáltam szórófejet cseréni, alaposan kimosni, a pumpa max-ra van állítva, de nem lett jó. Aztán szétszedtem, szivattyúról is leszedtem a csöveket mindent átnéztem, meghúztam és jó lett! De korai volt az öröm,mert visszaraktam rendesen tartályt is mindent és megint nem jó.. Azóta bárhogy próbáltam nem jó és nem tudok rájönni mitől lett jó egy darabig, vagy csak véletlen.
Lehetséges olyan, hogy maga a szivattyú a hibás és nem nyomja rendesen?
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Tecumseh Vintage 35 fűnyíróm, amit egy ismerőstől kaptam, ezért nem teljesen ismert az előélete.
Az egyik gondom, hogy nem sikerül beállítanom a fordulatszámát: vagy túl alacsony és akkor terhelésnél már leáll vagy túl magas, akkor meg széthajtja magát a motor...
A karburátor az ennek megfelelő, azaz nem lehet szabályozni semmit:
Pontosabban a regulátor szabályzókaron vannak furatok valamint a karburátoron is. Azzal próbálkozom, hogy váltogatom a pozíciót de ez így nagyon esetleges. Van valahol egy leírás arról, hogyan kellene beállítani ezt a motort?
A másik gondom, hogy a balmenetes csavaron a menet már el van nyalódva. Hol kaphatnék egy újat?
Van egy régi kb 15 éves MTD PO 40 fűnyíró aminek a jobb első kerek kitörött.A probléma az hogy nem csak maga a kerék hanem a lemezből is ami tarja egy darab.Gondolom ezt valami lánghegesztővel lehetne megjavítani/egy darab vmit odahegeszteni (?).Hova lehetne ezt vinni szerintetek Budapest környékén? Gondolom ez nem kisgépszerelés hanem kisebb lakatosi munka...Mennyibe kerülhet egy ilyen javítatás?Csak ezért nem akarok venni másikat mert motorilag tökéletes a gép.
Sziasztok! Egy BAE 481 -es Turbolux önindítós fűnyíróm van. Sajnálatos módon, eltört rajta a műanyag fogaskoszorú. Eddig nem sikerült beszereznem. Ha van valakinek, vagy információval tudnak segíteni, mindenkinek megköszönném! H Károly.
Most hirtelen MOL Garden 30/40 ment bele, mert ez is tudja az előírás SJ-t. Mintha egy picit csipegetett volna belőle, meglátjuk következő használat előtt
Ismertek olyan boltot Európában ami foglalkozik Craftsman/Husqvarna alkatrészek értékesítésével? Fűkivetőt és alkatrészeit keresek egy 46"-os Craftsman traktorhoz, de egyelőre csak USA-ban találtam.