Sajnos nincs változás a felcserélésre. Midi in re csak ez a két port (MPU + USB van)
Az utolsó kérdés nekem nem egészen világos, ha kiválasztom az MPU-t akkor nálam az USB jeleit nem írja ki a MIDI-OX.
Azért a biztonság kedvéért berakok egy képet:
Azt figyeltem még meg, hogy a szintetizátoron minden "késik" (billentyűkleütése után a hangkiadás illetve a beállítások is lassabban történnek) amikor a Midi-Game kábel rá van dugva a hangkártyára.
Van egy Midi-Game kábelem, amivel össze van kötve a PC és egy szintetizátor (Yamaha PSR-410). A probléma az, hogy az FL Studioban hiába aktív bemenet az MPU 401, egy darab adat sem érkezik. (Ugyan Midi-USB kábellel tökéletesen működik ez a "konfiguráció", de szükségem lenne a Gameportos megoldásra is).
Kínlódom egy Mc 307-es groovebox midi billentyűzet összehozásával! Mi a bánatot kell beállítani ha egy midi billentyűzettel szeretném használni? Van szaki köztetek? A billentyűzet Evolution mk 149. Plíííz!!!!!
Korg PA 50 SD szintetizátoromba nem tudom használni a karaokés midi fájlokat.Formázni tudom a kártyát a hangszerrel is csak betölteni nem tölti be, adatokat tudok kiirni.Előre is köszönöm a segítséget.
Amúgy én szereztem anno egy Zipet a Trinityhez, csak sajna az unokatesóm nem jól emlékezett rá és az paralel portos volt, így esély nem volt a floppyt kicserélni rá, pedig elég cool lett volna ha műxik :)
Igazad van, a floppy vezérlő elég korlátozott. Végülis ha belegondolok egy PC-re is csak úgy lehetett Zip meghajtót kötni a floppy helyére hogy volt hozzá driver az adott OS-hez.
"a dolog főleg a samplereknél jön hasznosan, azok meg általában fel vannak készítve hogy ne csak 1,44MB-ot lássanak."
Nincsenek felkészítve. SCSI-n keresztül persze láthatnak akármennyit, de a floppy kontrolleren keresztül nem. Ezért van a "darabolós gyilkos" rendszerű pötyögtetős kezelőfelület az ál-floppy meghajtón.
Ha megtalálom a szerb úr elérhetőségét (régi levelezéseket kéne átnyálazni), akkor átküldöm!
De örülök hogy fél oldalnyi gépelt szöveg elszállt az index fórummotorjának hála...
Szóval igazad van félig-meddig Tom, de a beszerzésre ott az ebay és a dolog főleg a samplereknél jön hasznosan, azok meg általában fel vannak készítve hogy ne csak 1,44MB-ot lássanak. (ismerősöm egy Emu ESi4000 samplerrel mai napig a legboldogabb! Nem kerreg, nem surrog, marad csendben és 4GB-os CF kártyán mindennel elfér.)
Aztán meg régi M1 szintű keyboardokat meg ne akarjon senki hekkelni, fölösleges is lenne.
Én a Trinitym felbővítésén régebben azért ügyködtem e témában, mert az HDD fogadására képes volt és OS szinten 4 gigáig látta a meghajtókat. Az Emuban elég volt egy SCSI-IDE fordító és gondoltam a floppyra is van ilyen, de mint kiderült ott alapból más I/O protokolok vannak mint a vincsiknél. Nekem elég lett volna az is ha egy Zip driveot lehet a floppyra tolni...
Egyébként az egész flashesítési mizéria az iparban máig sok helyen meglévő floppys adatbevitelű nyomdagépek, szövőgépek, robotok stb. ügye kapcsán látott napvilágot, mert azokat azért drága volna újra cserélni.
Amit írsz az olasz fickóról a Korgnál, az érdekelne bővebben. gondolom nem kis szakértelmet igényel egy ismeretlen berendezés OS-ébe belenyúlni, visszafejteni és megcsinálni hogy stabilan is működjön módosítva. Ha van időd, tudod a mail címem, köszi! :)
üdv. B4 orgonához szeretnék ring modulator plugin effektet használni. (Moog Modular lenne az fx)
Tehát benn van a
B4 (álló lezlivel) -
aztán effektként utánakötve a moog
- majd a ring modulator-ozott' jel .......
egy B4 effektbe (lezlizett jel)
...és az szólna. (Sonar 6-ot használok.)
Miért van az, hogy addig nem szól semmi, amíg a moog-on egy billentyűt (egér bal gombbal, mert mással nem lehet!) le nem nyomok? A midi üzenetekre reagál. Potikat tudok forgatni rajta. De a billentyűzetet 'nem érem el'. Lenyomott billentyű nélkül viszont nem szól sem az effektezett hang, se semmi. VST effektként szeretném használni a modular ring modulatorát.........ugyanez a helyzet ha a Pro53-at használnám effektként. De ott legalább van HOLD gomb, és ha azt bekapcsolom, majd mindkét oscillatort 0-ra veszem, akkor szól az effekt rész. :)) De nekem ring modulator kell. És nem állandó effektként, csak szükség szerint.
Ezek a cuccok, akár az ukrán, akár a vietnámi megoldások, Európában nincsenek hivatalos forgalomban. Amolyan barkács termékek. Van, mikor jól szuperálnak, van mikor nem. Ezért aztán nem hiszem, hogy valamelyik cég ráállna hivatalosan a forgalmazásra meg a beszerelésre, úgy hogy minden törvényi felelősséget magáravállal. Minket több ilyen gyártó is megkeresett, de körbejárva a dolgokat, egyiketsem találtuk annyira tutinak, hogy belefogjunk. Másrészt, az elmúlt években ezeknek a floppypótlóknak az ára ugyan jelentősen csökkent, de én még mindig nem nagyon gondolom, hogy megéri a floppyk helyett ezt a "pöcögtetős" módszert választani. Arról van ugyanis szó minden esetben, hogy a hangszer csak floppyként érzékeli ezt az adaptert, vagyis egyszerre 1,44M-nyi területet lát. Az SD kártyán vagy a pendriveon tehát egy csomó 1,44-es "partíciót" kell kialakítani, és vagy a kis gombocskákkal, vagy egy kocsányon lógó távvezérlővel kell lapozgatni ezek között. Jó példa volt KORG PA 50 esetében, amikor egy szerb mérnök úgy oldotta meg az SD kártya bővítést, hogy az op. rendszert átírva meg kiegészítő paneleket, alkatrészeket beszerelve lehetővé tette az általa beépített HDD vagy kártya menüből történő kezelését. A "műtét" 70-90.000 Ft között állt meg. De itt volt rendes, menüből történő könyvtárkezelés, cullangok nélkül. Ezt a bevatkozást azonban szinte mindenki drágálotta, viszont kihozta a kORG a saját SD kártyás modelljét, ugyanazon az áron, mint amennyi a floppys volt. A nagy kérdés tehát mindig az, hogy érdemes-e egy adott régi hangszernél ezt a beavatkozást megfinanszírozni, vagy inkább eladni, és venni egy olyan modellt, amelyik már kezeli a korszerűb badathordozókat.
Régebben egy Korg Trinity floppy flashre cserélése révén találtam egy oldalt ahol szintigyártók típusai szerint ki volt hozva a kompatibilitás, de sajnos nem találom. Volt ott Roland is bőven!
Érdemes még a gyártótól megkérdezni mihez garantál kompatibilitást, vagy viszafizeti-e az árát ha nem jó!
Korántsem mondható, hogy megfelelő kompatibilitás lenne minden esetben.
Mindenkinek azt javaslom, hogy ha ilyen kütyü beszerzésére szánja rá magát, akkor előtte feltétlenül tájékozódjon, hogy az adott hangszerben valaki kipróbálta-e már a beszerzésre kinézett eszközt, és mik a tapasztalatok.
Tud valaki esetleg többet a floppy to usb emulátorokról? Egyre többen árulják, szerelik be itthon is. A nagy kérdés, hogy samplerek-hez használható-e. Én Roland DJ-70-be tenném.
Megoldódott! (Mázsás kő...) A hiba elég blődli, kéretik nem nevetni!
Mint írtam a kimenetről fel tudtam klimpírozni a dallamot a Cubase-be, de vissza már nem akarta játszani az Ion. Midi in vizsgálata másik midi billről, működik, vezérli az Ion hangjait. Ezer menü átnézés, állítgatás, mind az Ionban, mind a Cubase-ben nem vezetett megoldásra. Megmozgattam erősebben a kábelt és egyszercsak - megszólalt!
Nos a hiba oka az volt, hogy az Ionon viszonylag beljebb van a midi tuhel aljzata és a hátpanel körkivágása nem engedte rendesen bedugnom a Midi In-t. Kicsit erősebben megnyomtam, így beljebb került kb 2 mm-el és minden működik! :-))))))