Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Hero3-t én sem használtam protune módban, de hero2-nél sokkal nagyobb filemérettel és sokkal gyorsabb akkumerüléssel járt. (Nem csak pár százalék, jelentősen nagyobb áramfelvétel)
Képminőségben egyértelműen jobb, de a fentiek miatt meggondolandó.
Sajnos erre vonatkozóan nincs még tapasztalatom. És bevallom, nem is emlékszem, hogy a 3black-en használtam-e a protune-t.
Viszont ha bekapcsolva marad, az sem okozhat nagy gubancot, hiszen a paraméterek rontani nem fognak, csak nagyobb adatmennyiséggel kell számolni. Ha kikapcsolod, max ez történik: magas ISO=sötétben szarabb képek; színprofil=élettelen, színtelen képek; élesítés=kevésbé kontúros, mosottabb kép. Az expokorrekció okozhat gubancot, akár fel-, akár lefelé állítod, pont emiatt én ezt nem állítgatom, ha netán az egyenlítőn, vízparton használnám, akkor talán levenném 1 fényértékkel. De még havon sem kellett belenyúlni a lenti beállításokon kívül.
Csakis a gyorsabbat venném. Egy 100ezres kameránál nem szabad a kártyánál pár ezresen spórolni.
A sisakpánt megmarad, de nem 100%-os, arra azért készülj fel, pláne nem gokarton, ahol nagy G erők is hatnak. Tehát sosem lesz olyan stabil, mintha felragasztanád. De elég jól lehet rögzíteni.
Értem. Azzal kapcsolatban esetleg van tapasztalatod/információd, hogy mikor nem (szabad) érdemes bekapcsolni a protune-t? Illetve sima Hero 3 Black-el is érdemes alapvetően bekapcsolva tartani?
Alapvetően a legfontosabb, hogy Class10-es legyen a kártya és lehetőség szerint minél jobb minőségű. Gondolok itt pl. a Sandisk-re, Samsung-ra, de jó lehet akár a Kingston is. Tapasztalatok és vélemények alapján elmondható, hogy a Sandisk Ultra típusú memóriakártyája a legjobb. Viszont ebből következően drága is.
Full HD-s felvételek roppant nagy adatmennyiséget generálnak, ami így kártyát is rendesen igénybe veszi felvétel közben. (A GoPro szoftvere automatikusan megvágja felvétel közben a növekvő adatmennyiséged 3,6 GB-onként. Teszi ezt azért, mert egyszerre csak ekkora adatmennyiséget tud biztonságosan kezelni a kártya. Azonban összefűzés után 100%-osan visszaállítható az eredeti felvétel.)
A kapacitást tekintve, a 32-es elég tud lenni, de ha sokszor vagy úgy, hogy egész nap szeretnéd használni hosszabb/rövidebb felvételekre (persze nem non-stop), akkor lehet, hogy a 64-es jobb választás.
Fontos az írási/olvasási sebessége is a kártyának. Evidens, hogy minél nagyobb ez a szám, annál jobb.
Összességében tehát elmondható, hogy egy GoPro, jó minőségű, minimum Class10-es, megfelelő írási/olvasási sebességű kártya nélkül egyenlő egy darab téglával....használhatatlan lesz....! Így én azt mondanám, megéri a befektetést az általad linkelt drágább kártya (a Sandisk Ultra viszont már tényleg nem létszükséglet), hidd el hosszútávon megköszöni....!
Ja igen...a fejpánt. Szerintem megáll a bukón, bár próbálni még nem próbáltam.
Pár napja kaptam ajándékba egy GoPro Hero-t. Elkezdtem beszerezni hozzá a különböző tartókat viszont a memóriakártyával hadilábon állok mert sehol sincs arra utaló információ, hogy mondjuk 1080p/30fps vagy 720p/60fps esetén mekkora adatmennyiségről beszélhetünk. Az alábbi kártyákat néztem ki:
Mind sebességben, mind árban is nagy az eltérés. Elég neki a kisebb írási sebesség ?
Illetve a közeljövőben mennénk gokartozni és érdekelne, hogy ez a fejpánt megáll-e a bukósisakon ? ( ugye a 3M-es talp nem jöhet itt szóba hisszen elég macerás eltávolítani )
Na közben a facebookon kiderült, hogy ezek a felvételek sima, alapbeállításokkal készültek, semmi tuning, semmi protune, stb. Mondjuk én sosem próbáltam a 4blacket protune nélkül, de nekem is csak az alap színminta van kiválasztva.
Nagyon fura, mert ez alapján a legolcsóbb goprot, vagy a Drift Stealth2-őt választanám. Viszont a gopro4 black képe engem meggyőzött, hogy nem vettem rosszat. :)
A kézi gimbal jópofa, csak elég húzós, még ebayről is.
Nálam motoron a villahídon, vagy a mellpántra van feltéve, vagy ha van idő, akkor ahova épp fel tudom rögzíteni (tükörcsavarok, vagy hátsó lábtartó, stb), snowboardon a sisakon, vagy síbotból készült selfie-boton, wakeboardon is bot, a deszkára ragasztott tappancs, vagy térd alatti pánt, vagy most vettem egy kesztyű-szerű tartót, meg van egy hasonló markolat, mint a gyári úszómarkolat, de egy pánttal a felkarhoz rögzíthető, így nem vész el.
Nem engem érdekelt a sötétben videózás, én megvagyok vele így is, ott a 600D ha kiegészítés kell!
Inkább lámpa mint másik kamera, egyenlőre.
Alapvetően motorozásra lett véve, arra hiper-szuper! Mivel már így is 2 rögzítő eszközöm van ( 600D és Gopro) 3. nem fér el a kezemben URBEX túrázáskor :D
Ami nagy előnye nem kell rá extrémen vigyázni és vízálló, ezért maradtam emelete, egy gimball és egy külső mikrofon beszerzésén gondolkozom még.
A 2 mag valóban elég, win8 meg egy sz*r, már bocsánat, tedd vissza 7-re, nekem azon tökéletesen fut 4GB RAM-mal! (Amúgy, ha már itt tartunk, valaki tapasztalt már olyat, hogy Samsung Smart Tv-n visszanézve a NYERS anyagot, késik a hang? Az az érdekes az egészben, hogy úgy vettem észre, ezt csak 120 FPS-nél produkálja!)