Egyre több új digitális tükörreflexes fényképezőgép rendelkezik videó rögzítés lehetőségével. Egyre több, eddig leginkább fotókat készítő kezdők/amatőrök/profik kóstolhatnak bele a videó/film/klip készítés világába. Ráadásul nem is rossz minőségben. A kompakt videokamerák és fényképezőgépek érzékelőjénél jóval nagyobb képalkotó szenzorral rendelkező DSLR-ek objektívjei is cserélhetőek, s ez kiterjeszti a lehetőségeket, s szabad utat enged a kreativitásnak is. Természetesen vannak korlátok is, de ha ezeket felismerjük, igen látványos vizuális élményt lehet "varázsolni" ezen fényképezőgépekből.
Eddig még nem született olyan topic, melyben a DSLR-ek videó funkcióival kapcsolatos kérdések és válaszok, tippek és trükkök, korlátok és problémák márkafüggetlenül megvitathatók lennének. Az egyes tipusok topic-jaiban időnként felmerülnek kérdések a videó funkcióval kapcsolatban, de aztán el is vész néha a hozzászólások között.
Legyen ez a leírás meghívó amatőrnek/profinak, vásárlás előtt állónak vagy pusztán a téma iránt érdeklődőnek.
Sziasztok, Canon 550D-m van és szeretnék egy hosszabb felvételt készíteni de a kamera leszabályozza a HD felvételt 12 perc után. Ki lehet küszöbölni ezt valahogy?
Én Wieldy-t vettem Ebayről. 135k lett az összes, mire a postaládámba ért, ebben benne van a táska, amivel rendeltem, ebben mellény és kéttagú rugós kar lapult, meg egy jó minőségű prospektus, egy DVD és kulcsok. Kínai, igen. Remek amúgy, eddig nem akar szétesni, egy csavart kellett utánahúzni csak. A rugókat és csuklókat kenni, karbantartani kell, akkor nem lesz baj.
Videózáshoz (6D + max 1 kiló körüli objektívek) nézegettem válltámasz - steadicam jellegű rendszereket. Meglehetősen nagy a választék, árban is. Az árhatékonyság fontos szempont (rengeteg utángyártott cucc van), viszont a működőképesség is legalább annyira. Nem világmegváltó megoldást várok, hanem ha a hatalmas kínálatból bizonyos modellek beváltak, jók a tapasztalatok, azt megoszthatnátok. (ha tud follow focust az nem árt)
Kihasználatlanság miatt eladó a képen látható DSLR RIG Follow focus-szal és sok 'alkatrésszel'. Eredeti amerikai, nem az olcsó műanyag indiai... Ár: 95e Ft
ajanlom a Vimeo portalon szetnezni hasonlo temaban, sok werkfilm is van, oktato videok, vagy egyszeruen csak nezed mit krealtak a sracok dslr-vel aztan elgondolkozol, hogyan is ;)
Helló ! fél éve fotózgatok komolyabban (nikon d3200) és most el kezdett érdekelni a videózás/filmezés.Tudnátok pár tanácsot tippet adni egy videó,minifilm készítéséhez?pl: beállítás kamera állás stb. Előre is köszönöm!üdv!
Új gépet vettem, ez MOV formátumban készíti a videot. A régi AVI-ban dolgozott, és most nem találok olyan videoszerkesztőt, ami hajlandó lenne felismerni.
Számítógéphez elég béna vagyok, az esetleges tanácsban a betűszavakat lehetőleg mellőzzük, ha lehet....
Eladó párszor használt professzionális (a dobozon is rajta van :D) vakupapucsra és állványmenetre illeszthető szereo DSLR mikrofon! Zoomolható, CR2-es elemmel működik. Doboz, papírok is járnak hozzá. Mcgoat féle.
Nem szűnik meg a visszhang, csak az alaphang hangosabb lesz.
Doboz hang meg a nem megfelelő frekvenciájú mikrofon miatt van, minimum 30Hz de inkább 20Hz-től induljon a mikrofon frekvenciája, esetleg kis visszhangot is tehetsz rá :D
-Ha a helyiség visszhangos, akkor azon a mikroport sem segít. A mikrofon típusa nincsen hatással a környezet akusztikájára...
Tévedés. Ha a puskamikrofont közel tolom az alany arcához, máris megszűnik a visszhang. Ha a kívánt távolságban vagyok (1-2m) akkor sajnos előjön. Pórbáltam már az említett csiptetős mikrofon + diktafon kombót, ott sem volt egy deka visszhang sem.
Mikrofont nem is akarok rákötni, csak a vevőt. de akkor ezt lehet ugye?
Passz, hogy ki lehet-e kapcsolni. most külső mikrofont használok, ami kültéri felvételeknél teljesen bevállt, de beltéren (egy 30nm-es stúdióban) rettenetesen visszhangzik. Ezért akarok mikroportot. Próbáltam már csiptetős mikrofont rádugni egy diktafonra, és úgy hangot rögzíteni, de az meg doboz lett.
Olyan mikrofont viszont átalakítóval sem fogsz tudni rákötni, ami igénylené a 48V fantomtápot.
Arra nem válaszoltál, hogy az AGC-t ki tudod-e kapcsolni a gépeden. Ha nem, hiába is kötsz rá bármit, vacak lesz a felvétel.
Érdemes lehet külső rögzítőeszközt használni. Néhány tízezerért is van más teljesen jó minőségű, beépített sztereó mikrofonnal.
Csapózni sem kell, elég ha a kamerával is rögzítesz hangot, és az alapján szinkronizálsz.
Színházi felvételeket szoktunk így készíteni, és akárhány kamerát tudunk szinkronizálni egymással és a hangosítással is. Ott pedig nem lehet előadás közben csapózni, vagy tapsolni. :-)