A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Szóval az egy dolog, hogy a 412-esek szarabbig többségét lepasszoltátok, magyarul egy csomó trágya 412-est odaadtatok Cinkinek, de KLF nehogy szart kapjon. (Végülis ez is egy felfogás..). Sőt! Kaptatok helyettük jó 412-eseket DP-ről, melyek mögött a KLF-i 412-es állomány megmaradt része is lazán elbújhatott volna, olyan jó állapotban VOLTAK. És itt a hangsúly. Azóta már azok a kocsik is a KLF-i szinten vannak, valahol a béka segge alatt... Szóval szerintem nem fog belehalni KLF, ha nem egy jó kocsit kap amortizálásra, hanem egy közepesen jót vagy rosszabbat. ;-)
Kis pontosítások (mondjuk teljes mértékben egyet értek veled). 12-26 szívós volt, de azt is elég hamar kivágták. 12-02, 03, 04, 53 már Cinkotáról mentek fú-ra, ill. 12-95 Dp-ről. Amikor 12-85, 98 elmentek, már rég megvoltak a fehérváriak. Most kb. a megmaradt fehérváriak, a debreceniek, meg még 1-2 kocsi van, amit szeretek, viszont a felsoroltak között akad pár régi nagy kedvenc. Még egy adalék, anno ezeket úgy adtuk, hogy prágás roncsokat dobhattak ki helyettük, mi meg a 00-s szeretetcsomagot 412-esekért cserébe kaptuk.
A lónak a facát! A 12-53-at a 71-79-esről vitték felújításra, ahol a legjobb gép volt, majd innen nyúlta le Cinkota, véletlenül már oda ment vissza. Semmi közötök nem volt már hozzá, mert hosszú ideje Kiliános volt akkor már.
Segíts már nekem egy kicsit, mert nem biztos hogy jól emlékszem!
Óbudára átment a 13-57, 13-61, 13-62, 13-63.
Ugye jól emlékszem, hogy miket küldött át óbuda ezekután: 05-10, 05-07 (ez jó egyedül), 05-20, 07-20, 07-21,15-11, 15-13, 15-15. Ugye nem kell folytatnom.
Cinkotán meg hetekig pakolták össze a 412-eseket (nem az összeset, de akadt jópár ilyen kocsi), hogy kiadható állapotba kerüljenek. KLF meg vígan kiadta őket, amit Cinki ki sem mert adni alaphelyzetben. Tényleg ezek lehettek a legjobb kocsik, melyek tőletek elkerültek. :o)
Atyavilág! Kár, hogy ilyen elfogult vagy a saját telephelyeddel, pedig pontosan ugyanakkora szarkupac, mint a maradék többi garázs. :-)
Hát persze hogy pont ugyanakkora szarkupac. Mégis! Ilyen átcsoportosítások után szerinted mit lehet a felújítatlanokból kihozni?
a 12-85, 12-95 és társai elmentek. Akkor még a 12-81, 12-88 ésc 12-91 tervben se voltak felújítás terén.
De nézd meg, a 412-esekből mik mentek át! Főleg a magasabb rendszámúak, vagy ami éppen akkor jött vissza Fehérvárról: BPI-006 (Vadonatúj motor, váltó, hátsó futómű, teljes vázjav.), BPI-011 (Milyen érdekes, hogy pont az utastéri klímás ment át), jajj el ne felejtsem: BPI-017 (Vezetőtéri klímás). Folytassam vagy már érted miről beszélek.
a 12-63-nál megjegyzeném, hogy többször is összetörték, de motorikusan és minden téren vezérgép volt, ahopgy a régi képek is árulkodnak róla.
Délpetyán meg a hülye hozzáállás miatt mindenféle díszítést meg kellett szüntetni, nehogy már legyen legalább 1 kúltúráltan kinéző busz is.
Az BKV arculati kézikönyve arról szól, ha valami jól néz ki, azt nem szabad úgy hagyni, mert akkor nem egységes az arculat. Ugyanúgy le kell pusztítani a legszakadtabb szívós rettenetek szintjére.
a 12-30 és 12-32 már régesrégen selejtben vannak. A 12-35 tény és való, hogy szívós, illetve már BME Turbós. De azért az arányok nem egyeznek meg szerintem, de nem fogok veled vitatkozni.
"Kelenföldről egyetlenegy szívós nem ment át egyik garázsba sem, még anno idestova 5-10 éve sem."
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Atyavilág! Kár, hogy ilyen elfogult vagy a saját telephelyeddel, pedig pontosan ugyanakkora szarkupac, mint a maradék többi garázs. :-)
És csak hogy egy kicsit átérezd amit írtál, kicsit kifejtem neked: 5 éve például azért nem adtatok senkinek szívóst, mert konkrétan nem volt. (azaz hazudok, mert 1db {igen, jól olvasod, EGY darab} volt, méghozzá a BPI-805)
10 éve pedig osztogattátok őket rendesen. Csak úgy említésképpen néhány rendszám, amiket úgy nagy hirtelenjében szétosztogattatok: 12-30, 12-32, 12-35... Azért ezek eléggé beszédes rendszámok, nem? Főleg a 12-35...
Szóval szerintem kár ilyen hülyeségeket leírkálni...
C a klíma, de elvileg megy automatikusan is. Most azt nem tudom, hogy a keringtető vagy effektíven a hideg levegő bekapcsolásával. (Volvóról beszélek csak.)
Urak! Az utastájoló néni mi alapján mondja, hogy működik a klíma? Összefüggésben van a klíma tényleges működésével (na jó, bekapcsolásával ;-)? Ha igen, ez technikailag hogyan működik? Köszi a segítséget.
ami nem látszik a 17-90-en: C tengely fölött az ajtós oldalon, és a hátsó lámpák fölött kapott egy "szép" festéket... ellenben nagyon tetszenek a felnijei. :-)
Nem kell elkezdeni egy újabb teljesen felesleges garázs háborút... Jelen állapotok közt szerintem teljesen mindegy melyik garázshoz, melyik kocsi tartozik.