A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Érdekes, én egyetlen egy jó dél-pesti 412-re nem emlékszem az elmúlt hónapokból ami jó lett volna, különösen váltó terén. (tény, ritkán járok arrafelé)
És ez röhejes.
05-20-t állitólag most még jobban szétszedték, nemhogy összeraknák... (bár sajnos az se egy túl jó kocsi). Bezzeg pl. a 13-57...
És sajnos most a 15-03 sincs a topon.
azzal nincs is gond, de a 412-esnek elég naponta 20-30 alkalommal megtennie a Rákos vasútállomás és a Kőbánya-alsó vasútállomás közötti szakaszt. Bőven elég ennek a gyenge vázszerkezetnek.
Mikor a házunkkal szemben lévő Palota úton gangolt le a BPI-005 és a BPI-006, én meg epekedve néztem az ablakból az új buszt. Milyen jó is volt az.
Először a BPI-005-tel sikerült utaznom a 4-esen, anno idestova 12 éve. Mennyire furcsa volt az egész busz. Az első alkalommal nem tetszett egyáltalán, de utána megkedveltem őket. Mondjuk mai napig az egyik legényelmesebb autóbusz, mind utastéri ülés, mind vezetőfülke tekintetében.
Jászberényi úton kívül a 162 egész normál útvonalon megy. Pesti út eg lett csinálva. Egyedül a Lemberg utca és környékén lévő fekvőrendőrök miatt sz*r az egész. Mert, hogy arra nem kellett volna bevezetni a buszt az biztos. Fenn R.kerten is végig türhető az út és kifele az Auchan fele is...
"Tehát senki nem nyúlja le a jó kocsikat, hanem nagy valószínűséggel az itteni magasan kvalifikált szakértők által jónak titulált járművek a műszak szemében valamiért mégiscsak feketeseggűek..."
Akkor itt van a kutya elásva. Akkor lehet hog ezeket az emberkéket kellene illuminálni egyik-másik garázsból.
Jó nosztalgiázni, visszagondolni arra a 2000 környéki időszakra, amikor még a 14-eseken is 260 ment, frissek voltak a 412-esek, jöttek az arculatos 415-ök, mindenhol csili-vili 260-ak, botos 263-asok... :)
Ja, hogy szerinted a Jászberényi út egész türhető.
A Kőbánya-alsó vasútállomás - és Rákos vasútállomás közötti útszakaszon voltál már valaha? Mert ahhoz képest a Rákóczi út egyenesen autópálya minőségú.
a 168E-nél kb 2 hely van, ahol jó az út minősége. Szerintem miért csörög-zörög a 10-17?
A nagy elvakultságotokban beszéltek itt össze-vissza, csak éppen a lényeg felett siklotok el.
Amit beírtam, az azt cáfolja meg, amit 59-76 kartárs beírt. azaz, hogy 5-10 évvel ezelőtt Ti nem osztogattatok retek kocsikat. Pedig a válasz részben az, hogy DE, részben meg az, hogy MÁR NEM, mert már akkora elit királyok voltatok, hogy nem volt miből. Tehát ez nem a TI érdemetek, hanem ez egy adott helyzet volt.
Nem mellesleg pedig erre nem túl elegáns válasz az, hogy "de azok már rég le lettek selejtezve", mert ettől függetlenül akkor, amikor lepasszoltátok őket, még egy nagy rakás szar volt az összes. Ennyi. Okfejtegetésbe direkt nem mentem bele, mert gondoltam, hogy felfogjátok, hogy miről írtam, de sajnos tévedtem.
És akkor ezredszer is elmondom, hogy amikor nem új járművek nagyobb darabszámú beszerzése miatt vannak átcsoportosítások, amik figyelembe vesznek életkort, futott kilométert, mérőműszert, stb., akkor bizony az átadó garázs műszakja határozza meg, hogy mit tud/akar átadni. És ez nem csak Cinkotán van így, hanem mindenhol. Tehát senki nem nyúlja le a jó kocsikat, hanem nagy valószínűséggel az itteni magasan kvalifikált szakértők által jónak titulált járművek a műszak szemében valamiért mégiscsak feketeseggűek...
Az a baj igazából szerintem, hogy nálatok a legtöbb út minősége nem hogy szar, hanem egyenesen tragikus. 95, 130, 162, 168E, 131, 231, és társai.
Ezekre nem valók a 412-esek. A Budai régióban azért már történt valami változás pozitív irányban. Ha végre megcsinálnák az Erzsébet híd-Pesti hídfő és a Blaha Lujza tér kzötti útszakaszt, átvennénk a mezőnyt.