A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Igen. Főleg hogy Délpestem már vanm hozzá alkatrész, mivel 1-2 Vadnyulat áttereltek a túlvilágra. Azokból lehet alkatrészt kiszerelni.
Ha cinkotára menne a 13 VanHool, jórészt 10 db kocsi maradna belőle, ami forgalomba menne, mivel 3 db lenne donor. Bár nem vagyok róla meggyőződve, hogy mind a 13 szóló VanHool üzemképesen forgalomba fog állni. Szerintem jó ha 10-11db kinnt lesz. Ezeknek vajon mi lesz a rendszámuk?
És azt se hagyd ki, h az összes buzi taxis és gyökér ott áll meg a megálló elött, kirakni az ismeröst.
A sávokhoz még annyit, h ne feledkezz meg a sok busz/teherautó mellett a sok faszkalapról, aki nem fér el a sávjában. Nemcsak a szar út, hanem emiatt sem érdemes 25-30-nál gyorsabban menni.
Hát igen. És nem is a szakasz hosszúságával van a gond, hanem a milyenségével. Tehát azért ott aki a buaszsávban megy, az vagy nagyon leszarja a buszokat, vagy egyszerűen nem gondolkozik.
Én már a 13-83-mal csak a megállók végénél jövök ki a buszsávba. És egyből be a második sávba. Tudom hogy szabálytalan, ha megbüntetnének érte, akkor viszont nem fogom hagyni magam.
Ugyanis akármennyire is Kresz írja elő, hogy az autóbusz csak az arra kijelölt forgalmi sávban közlekedhet, akkor sem lehet ezt így használni. A Kossuth Lajos utrcában annyira szűk a buszsáv, hogy abban alig lehet elférni, ha elférsz egyáltalán. Az Astoria előtt úgyis be kell vergődni a második sávba, mert mindenki a busz elé vág be és onnan majd egyszer jobbra fog fordulni. Valamint az út szélén lévő kátyúk veszélyeztetik nemcsak a busz épségét hanem az utasok épségét is.
Annyira nem volt az rossz, de jó se. Mindig volt valami nyügje, utoljára a retarderrel voltak bajok, ill. a kocsi esöben használhatatlan volt, most se volt az igazi, de legalább már nem kellett vele azonnal félreállni.
Ill. a gazdasszonya nem szerette a nehéz kormánya miatt.
Selejtre vagy vázjavra?
baromi furcsa volt. először én se csíptem őket különösebben, nagyon furcsa volt a hangjuk és hogy a lökhárító alatt "nincs semmi":)
fölszállás után meg az, hogy leül az ember valahol elől és épp' csak kilát. meg a teljesen szokatlan belső elrendezés....
annak ellenére, hoyg a ház előtt jártak, nemigen utaztam velük, mert nem volt arra dolgom, máskülönben meg nem érdekeltek. de azért vannak halovány emlékeim. akkor még óvatosan járt velük mindenki (.....), meg tiszták voltak. sőt, az a nagy "fehérség", ahogy az ember fölszállt, minden alkalommal úgy nézett körbe, mint egy űrhajóban.
aztán megszoktam őlet, de úgy rémlik, hogy csak sokkal később kezdtem el jobban érdeklődni utánuk. leginkább akkor, amikor először bele ültem egybe. onnantól szerelem. :)