Hát, minket biztos, hogy zavarna, de ha valakinek csak kudarc volt a magyaróra, akkor nem biztos, hogy törekszik arra, hogy pótolja a hiányosságot. Az egyik menyem pl. bevallottan utál olvasni, pedig ő tud. A könyvespolcukon nincs is könyv csak pár tankönyv. :)
Sajnos köpni-nyelni nem tudtam erre, így eszembe se jutott megkérdezni. De valószínűleg biztos tanulhatna, a munkaügyi hivatal itt is beiskolázná meg van Volksschule, ahol mindenfélét lehet tanulni a német integrációs kurzustól a festésig, de őszintén: gyerekek, család, munka mellől minek? Így is megél, takarításhoz nem kell, párban vannak egy másik magyar nővel, aki segít neki. :(
Ez is igaz! :( Végtelen szomorú, amikor jön a borsodi roma származású beteg a leletével, hogy olvassam el neki, mert "én ánálfábéta vagyok, kedveském" - és fiatalabb nálam öt évvel. :( Nem csak a német szavakat nem érti, hanem en bloc nem tud olvasni... És ez nem csak az ő szégyene.
Kb. 1,5-2 literes fazéknyi adaghoz felteszem az apró kockára vágott krumplit , több vízzel , minthogy csak ellepné .
Sózom , rászórok egy kávéskanálnyi majoránnát , fél k.kanálnyi őrűtt borsot . Belerámolok zöldpaprikát (én csípőset szoktam) , egy paradicsomot (aminek előbb lehúzom a héját) , 1 nagy babérlevelet , 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát . Ha megfőtt , vöröshagymás rántással berántom (aminek némi piros paprikát is mutatok , hogy ne legyen hókkadt színe) , tejfölözöm , és egy k.kanálnyi ecettel savanyítom (ezt apránként adagolom , hogy éppen csak savanykás legyen) . Összerottyantom és kész .