Az utolsó Matyó szám maradt le teljesen a kameráról. Viszont a többi megvan:-) Még az is, amit Te játszol. Érdekes, hogy a kamera limitere nem kapcsolt be, és egész jó kis mélyei vannak a felvételnek. Ha hazajön a nejem megnézzük full HD-ben a felvételt a hangot meg a kombóról hallgatjuk:-)
Szép estét, és a Matyónak egy nagy kalappal a koncertjére!:-)
Augusztus 25-én este 7-8 felé Balatonfürden a parti park (Tagore stny) szabadtéri színpadán a Fillmore Est csapattal Allmann Brothers Band számokat játszunk.
Valami ilyesmit, csak ezen második novemberi koncertünk óta volt még kettő! :-)
Ugyanezen arcok, hanxerek... A33+SLS161+ESI4000+Tehtube's B3bank+KBR3D a hammondos összeállításom természetesen.
Szeretettel várok mindenkit az ingyenes alkalomra. MÓKUSMISI-nek különösen örülnék!!!
Ma volt egy kis erősítő mustra nálam. Feltáródott egy apró rejtett hiba az orgonában, de mindenki elégedetten távozott, és énis örültem a jól sikerült találkozónak. Hogy a környéken lakók mennyire örültek, azt nem tudom, de majd biztosan meg fogom tudni:-) Felvétel is készült, remélhetőleg felkerülnek majd a youtube-ra a használható részek. Ezt majd a szereplők eldöntik.
Szeptemberben készülök az erősítő köré építeni a lezlimet, ami saját elgondolás alapján épül majd...
Ui.: A mikrofonos felvétel sajnos nem sikerült, mert a keverő limitere nagyon durván avatkozott be:-( Viszont a kamera felvétele elfogadható lett!:-)
Egy kis szabadtéri koncert Aug 23-án, az A38 tetőteraszán:
Könnyed vasárnap esti Hammond cipelés és dobhártya remegtetés négy új kolléga segítségével: Bognár Attila és dr. Dermot - harsona, Meggyes Ádám - trombita és Ávéd János - tenor szaxofon. Az állandó gárda pedig: Badics Márk - dob, Szőke Barna - gitár, Premecz Mátyás - Hammond B3. Fankizós orgonadöntögetős izzadság szagú témázgatás, ami a csövön kifér. Műsoron Jimmy Smith, Dr. Lonnie "turbán" Smith, és a Nahát Babám. Utána Tilos DJ hajnalig....
Ma délután kezdtem el összerámolni az erõsítõt. Ami számomra érthetetlenné teszi a szitut, az az, hogy igen jó minõségû alkatrészek vannak beépítve, tehát ami az átütésnél közvetlenül nem sérült, az simán benne maradhat. Szó sincs tehát valamiféle "lehúzásról", hogy "belerakjuk, ami épp kéznél van", egyszerûen a koncepció volt rossz...
Pete Fallico - doodlin lounge a legjobb/nagyobb hammondos fogalom. Szinte minden legendás mesterrel találkozott, megörökítette őket, összegzi a Hammondjazz nagyjait. Végre publikál a felvételeiből amivel nagy hiányt pótol.
Inkább így mellékelném videó gyűjteményét mert a többi is gyöngyszem.
Jackie Davis, Jimmy Smith/DeFrancesco, Reuben Wilson, Jack McDuff, Charles Earland, Lonnie Smith, Jimmy McGriff, Johnny Smith.
- A Jimmy Smith, Joey DeFrancesco-sban a legjobb hogy ez az egyik kedvenc CD-m, és végre láthattam is. Joeynél szerintem ez a csúcs.
- Az organ summit meg brutális!!! Négy óriás együtt: Charles Earland, Lonnie Smith, Jimmy McGriff és a még nem látott Johnny "Hammond" Smith.
Hopppa, micsoda dolgokat talalhat az ember fia a net adomanyakent. Soundcheck a masik Hammond orgona mesteretol, Ő korábban nyomta már mint Jimmy Smith. Alapiskola, foleg a Honky Tonk. Kapaszkodni mindenkinek, utanna csak kuncsorogni lehet! Bill Doggett
Itt vannak a képek. Ez off, de eladó. Valóban 5 oktávos. A 2×4 regiszterrel más hanxínen szólhat a balkéz meg a jobb. Made In Hungary. Használható, szól, némi tisztítást biztos meghálál.
A fiamnak van egy szép harmóniumja, kb. olyasmi mint a képen volt látható. Ha érdekel, mostantól megnézheted, kipróbálhatod. Gyakran változó érdeklődése folytán eldná. Azt hiszem full 5 oktávos, 5-6 regiszteres. Holnap lesz fénykép.
Szivesen megnézem, ha nem baj csak érdeklődés szinten. Valószínű viszem a gyermeket is. Végülis játszani csak ő tud:-) Téged is elvárlak egy másik Hammond megtekintésére/kipróbálására, ha van időd ilyesmire.
A gödöllői schola vagy magyarosan szkóla-tábor az idén 10. alkalommal várta közös énelésre és zenélésre a fiatalokat, egészen kicsiket. Talán itt nevelődnek a jövő magyar rhodascott-jai. Szinte az összes nagy hammond orgonista valahol egy kántor kezét leste, egy egy kórusból, a templomi karzaton. Az előző képek az érkezés napján készültek.