Köszi a riasztóval kapcsolatos részletes infókat !
Valszeg Móróéknál fogom megvenni ill. beszereltetni. Újabb kérdésemre, hogy milyen funkciókat tartalmaz az általuk 50 ill. 70e Ft-os riasztó, visszakérdeztek, hogy mire van szükségem, ill. elküldték a riasztó felhasználói útmutatóját !!!! A hódmezővásárhelyi kereskedőről sajnos későn értesültem, már befizettem az előleget.
"Megfigyeltem, hogy a kp-s vásárlók azért itt is előnyt élveznek. HA kp-val fizetsz a minimum a riasztó, vagy vele azonos értékű ajándék."
Az én példám mutatja, hogy ez kizárólag kereskedő-függő.
Én egy fillér kp-t sem fizettem a kocsiért, ugyanis az előző autómat számították be, ez volt a "kezdőrészlet" (a vételár 30egynéhány százaléka).
Ennek ellenére ingyen adtak daewoos kulcstartót, szövetszőnyeget, dísztárcsát, és a 70ezer összértékű riasztó és körbecsíkozásért - ha jól emlékszem - kábé 40, 45ezret fizettem.
Sőt, több ismerősöm szerint jobban örülnek a hitlre vásárlóknak, mert a banktól kapott jutalék miatt összességében több pénzt kapnak az autóért, mintha azt kp-s vevő vitte volna el.
Üdv.
PS.
De hogy ne csak jót írjak a kereskedésről: maga a szerelő volt az, aki megkért arra, hogy fáradjak ki a műhelyből, és a szalonban várjam meg az átvizsgálást...
Csakis azért mentem ki, mert már úgyis a végefelé járt az első ingyenes átvizsgálás. De azt így látatlanban megígérem neki, hogy az első szervizelésen összerúgom vele a port, ha ismét bepróbálkozik. Nehogy már azt higgye, hogy az ügyfelek vannak értük...
Velünk se voltak túlzottan adakozók (Daewoo Óbuda, Bécsi út)! Szerintem mi sem kaptunk gumiszőnyeget (nem az én autóm, 1-2 hetente látom csak...), csak egy liter olajat egy tépőzáras tasakban (Kalos 1.2 S, 5a, Komfort-csomaggal rendelve: szervókormány, el. ablak, centrálzár). Sajnos, nem voltam ott az alkudozás-résznél, csak az átvételnél. :o(
A Júliusi A2 újságban Az Ausztrál törésteszten a verdánk 3 csillagot ért el (A Hyundai get és az Ignis is!)A frontális ütközésről nem sok jót írt!
Na csá!
Kismiki!
Köszönöm a segítséget, ha kifogy a tankból a benzin, akkor 100-as oktánszámú kénmentest tankolok, ami remélem rendbehozza a motort. Egyébbként 1.4S Kalosról volt szó a hozászólásomban, amit ápr. 29-én vetem át.
A bűzt a benzin magas kén és egyéb szennyező tartalma okozza. A román kőolaj kéntartalma nagy, feldolgozása során valszeg a legmagasabb megengedett értékig csökkentik az értékét.
> én is a Móró Alarm-nál néztem az árakat
Nekem korrektül elküldték a riasztót és a közp. zár motort egy takaros kis csomagban.
>ebben a szalonban (ahol remélhetőleg, talán, valamikor átveszem az autót) nem igazán hajlanak arra, hogy ugyanazt a riasztót, amit ők is árulnak, máshol vegyem meg és úgy szereljék be.
Semmi közük hozzá, hogy hol veszed és nem is kötelező velük beszereltetni. Akár Móróék is beszerelhetik, a garancia ettől nem sérül.
>milyen felszereltséggel adják, ill. szerelik be 50e Ft-ért ? ....akkor az szemétség.
Csak egyetérteni tudok Veled.
> bemegyek személyesen és erélyesen a szalonba, és nem telefonon kérdezgetem őket.
Én nem eröltetném :) Nem jó cég. Való igaz, hogy a hódmezővásárhelyi Alfa Autóházban van Kalos és üzletileg korrektek. Én is itt vettem az enyém.
Üdv.
Hello mindenkinek!Mindenkinek tudom ajánlani a Hódmezővásárhelyi Alfa Autóház Kft-t, ahol a megrendeléstől számított max 10 napon belül átadják az új Daewoo kulcsait!!Ma (05.29) kb.60 Kalos van raktáron náluk!!
Az autómban 1700 km van, egy Erdélyi köruton voltunk vele, és a fogyasztása 7,05 l (460 km országút + 57 km városi) illetve 6,49 l (408 km országút) átlag volt. A fordulatot 3000- en tartottam 110km/h sebességnél.
A kipuffogógáz elviselhetetlenül ammónia (záptojás) szagú, valakinek volt-e/van-e hasonló problémája? Egyébbként a határ erdélyi részén tankoltam bele Petrom kútnál!Lehet ez a gond?Üdv
Eddig csak akkor nyekergett a fék,ha kis tempónál csúsztattam,de most már nagyobb tempónál erősebb fékezésnél is sokszor.Ha egy padkáról hajtok le,akkor valami mindig nyekken egy nagyot.Illetve ha sebességet váltok,akkor sokszor van egy kb fél másodperces üresjárat gáz adás után,utána kapja el és gyorsítja.Azt hittem ez a kuplung kezelése miatt van,de már sokszor észrevettem.Van még egy-két apró dolog,de ezek zavarnak a legjobban.
Olvastam az említett korábbi hozzászólásodat is, de abban csak annyit írtál, hogy vettél egy Caesar riasztót. Egyébként én is a Móró Alarm-nál néztem az árakat, csak az én problémám az, hogy ebben a szalonban (ahol remélhetőleg, talán, valamikor átveszem az autót) nem igazán hajlanak arra, hogy ugyanazt a riasztót, amit ők is árulnak, máshol vegyem meg és úgy szereljék be.
Mellesleg a CT-210-es elkerülte a figyelmemet, az nekem is tökéletesen megfelelne. Köszi az infókat.
De még mindig marad a kérdésem, amire (sem) a szalon nem adott választ, hogy pl. a CT-210-est milyen felszereltséggel adják, ill. szerelik be 50e Ft-ért ? Ha az alapot (amit Te fenti módon megúsztál kb. 30e-ből), akkor az szemétség.
Na mindegy, azt hiszem bemegyek személyesen és erélyesen a szalonba, és nem telefonon kérdezgetem őket. Köszi mégegyszer.
Bocsánat, elfelejtettem írni valamit az árakról.
A riasztó (CT-210U) akkor került kb. 17.000 Ft-ba és ehhez még hozzájön 1 db. közp. zár motor (kb. 2.000 Ft), mert a Kalos bal első ajtajában nincs. A szerelési költség olyan 12.000 Ft-ba jött ki. De jól megcsinálták, nem látszanak a kábelek, szépen fúrták be a LED-et és elég jól eldugták a közp. egységet a motorházban. Én az eredeti sziréna helyett egy kicsit nagyobb, több hangút vittem és ezzel rakták össze. Szóval én elégedett vagyok :)
"Tudja valaki, hogy a szalonokban most 70e Ft-ért kínált Caesar CT-215U riasztót milyen „felszereltségben” adják ? Ugyanis erre sem kaptam választ. Ennek a riasztónak a kiskeredelmi ára, kiegészítők nélkül 20e Ft, beszerelve 29e. Ha az összes kiegészítőt megveszem hozzá, talán akkor sem jön össze 70e. "
A korábbi levelemben (ami senkit sem nagyon érdekelt:) ) írtam, hogy én a CT-210-est vettem meg. Ez alig marad el az általad említett riasztótól, csak a 3 pontos immo a különbség. De hát a Kalosnak ugye van egy sajátja és a 210-esnek is van egy. Nekem ennyi bőven elég. Alaphelyzetben a 210-eshez jár egy ütésérzékelő, meg egy sziréna. A riasztó beszerelésével a kocsi garanciája nem módosul. Én a riasztót a Móró Alarmtól vettem postai utánvéttel és a helyi Daewoo szervizes meg a leírás alapján tök hibátlanul beszerelte. Úgy adta át, hogy minden funkció be volt élesítve, aztán elég sokat kinlódtam, meg szirénáztam, mire megtanultam, mi mire való. Nekem legjobban a rablásgátlás tetszik.
Hogy mire kötteted, vagy hová rakatod a titkos kapcsolót, az már a Te ötletességeden múlik.
Lassan nekem is vinnem kell szervízbe a kocsit.Wallishoz viszem a Kerepesi útra.Arról tudtok valami infót?Bár még csak 4 hetes a kocsi,kezd előjönni rajta néhány "dolog".Majd a szervízben megnézetem...
Folosleges 1 ft sem letezik! :))
Mindenesetre azert kossz az infot. Amugy a szerviz mondja meg, hogy javasolja-e az olajcseret, vagy teljesen ram bizzak? Melyik szervizt javasoljatok? En a Schillernel veszem az autot, neki milyen a szervize?
Nekem teljesen tiszta volt még 2000 km-nél. Ha van feleslegesen 18e Ft-od, akkor érdemes. Itt legtöbben a Castrol GTX3-ast javasolják, de arra figyelj, hogy lehetőleg ugyan olyan vizkozitásút tölts bele, mint ami elötte volt (10W40). További segítséget a "Milyen motorolajat használsz? (Autó-motor)" fórumban olvashatsz.
Általánosságban mondtam, a nyárra gondolva. Mindegy, a lényege az volt az egésznek, hogy elégedett vagyok a Kalossal, jó vétel volt, és ajánlani tudom bárkinek.
Egészségügyi okok miatt sajnos a nagypapám el szeretné adni a Kalosát:
Az autó 2003 jan. 27-i. Természetesen első tulaj, szervízkönyv stb.
8800 km van benne.
5 ajtós fehér, gumicsíkok oldalt és a sarkokon. Sérülésmentes. A moci 1,4-es.
Van benne:
légkondi, 2 légzsák, szervókormány, központi zár, motoros ablakemelő, blaupunkt rádió és két Firestone téligumi.
Ár: 2 millió Ft kereken, alkudozni nem nagyon szeretnénk, 2,550,000-ért vette és ha jól tudom, most 2,3 körül van egy új légzsákok nélkül.
Ha esetleg baráti körben keres valaki, tényleg jó vétel szvsz.
Az előzőekhez csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy én éppen azért vettem meg raktárról a Kalosomat, hogy ne várjak rá hónapokat (igaz magánügyi okok is közrejátszottak). Kb 1.5 hónapja megvan, már megvolt a 2000 km-es ingyenes szervízvizsgálat, mindent rendben találtak. Legalábbis azt mondták, hogy minden rendben. Míg szervízben volt, alig bírtam kivárni, hogy mehessek érte, majdhogynem hiányzott. Nem sűrűn vezetem (heti 1-2 xer), de mindig öröm beleülni, és vezetni. Amúgy 1.4 Sedan metálkék, szervo, riasztó, központi zár, no és áldom az eget, hogy kértem bele klímát. Ilyen 30-40 fokokban eléggé jól jön. Fogyasztását nem nagyon mértem, olyan 7 liter körül lehet. Visszatérve az elöttem szólokhoz, én 1 hét után teljesen lerendezve, átvehettem, és hát a 21 éves Opel Corsa után nagy változást jelentett. Szeretem, nekem nagyon bejön, és már sokszor megcsodálták az utcán, megfordultak utánna itt Pesten is. Szeretek sportosan vezetni, a Kalost is lehet, annak ellenére, hogy kicsit öreguras stílusa van a motornak. Csak ajánlani tudom bárkinek, nekem tökéletesen megfelel.
szoval a lenyeg az, hogy AT AKAROM MAR VENNI VEGRE AZ AUTOT!!! :))
a bkv a nyar bekoszontevel egyre taszitobb, a biciklizestol meg mar faj a fenekem :((
Lassan már töben leszünk itt a topicban azok, akik csak szeretnének Kalost, mint azok, akiknek már van.
Át kéne nevezni a topicot "Daewoo Kalos tulajdonosok"-ról "Reménybeli Chevrolet Kalos tulajdonosok"-ra ;-)
Na... most beszeltem a kereskedovel. Azt mondta, hogy mar az orszagban van az auto, de meg nem tudja megmondani, hogy mikor er a szalonba, mert a szallitoceg (nem a Lagermax, mert veluk "szakitottak") nem gyozi szallitani az autokat (meg szombaton is szallitanak, amit allitolag eddig nem csinaltak). Es ezt leszamitva van egy kethetes csuszas, ami az uj vamolasi rendszer (regisztracios ado) miatt van, tehat a szallitoceg csak a szallitast megelozo napon jelez vissza a szalonnak, hogy masnap jon cucc. Hat ezt mondta a kereskedo.
Gyári rendelés esetén nem tudnak adni alvázszámot. Ilyenkor azt hazudják, hogy hajón van, hogy rádumáljanak a megrendelésre. Ha így nincs alvázszám, nagy valószínűséggel még nem is létezik az autó.
A szállítmánykövető adatbázisban azonosító adatok: modellkód (pl. H5XB55A), alvázszám, motorszám, névre rendelés esetén a név, állapot/pozíció.
nekem sem adtak alvazszamot ellenben a riasztot 60e ft-ert ajanlottak fel. namost nekem a riaszto annyira nem kell, csak inkabb a taviranyitos kp-i zar, ami hianyzik. hogy lehet ezt megoldani olcsobban ugy hogy a garancia ne vesszen el rajta?
felmerult egy kerdes. miert van az, hogy mindenhol MAShol 14"-os kerekekkel adjak az alapmodellt, csak itt adjak 13"-ossal? ertem en hogy le vannak butitva az autok, na de ez azert mar csak nem annyival dragabb!
erre a daewoo/chevrolet temara visszaterve. azt mondta a kereskedo, hogy mar attertek volna reg a chevroletre, annyira, hogy 1000 db "nubira" all a kikotoben chevrolet-kent, csak az anya GM szarozik meg minden...